Přejít na výpis diskuzí
Když budou mlčet umělci, kdo vlastně zbude, aby mluvil?
22.4.2016 | Tomáš Chalupa
369 příspěvků
-
Srovnávat sportovce a kulturní sféru je nesrovnatelné.. sportovce zajímá pouze výkon a dostatečný přísun financí pro jeho skotačení. Umělecká tvorba zasahuje daleko více pocitovou stránku našeho života. Dotýká se našich životů v širším slova smyslu. Velmi často se mi stává, na koncertech, že nehodnotím, jestli je výkon dostatečně virtuózní, ale jestli to, co ten člověk předvádí je pro mne uvěřitelné. ...jestli to má, "prožité" ..srovnání.. Mám ráda Jana Skácela.. ale když ho recitoval Zeman, je pro mne navždy ta báseň pošpiněná.. Není to o tom jestli Zeman přednášel dobře nebo špatně.. jednoduše nebylo to z jeho úst uvěřitelné... umění ... umělecká tvorba pramení z duchovního bohatství a schopnost svůj prožitek sdělovat dalším lidem tak, aby to bylo uvěřitelné.. a k těm horníkům.. ano proklamace politická horníka je vždy velmi úsměvná... vždyť byli pilíři komunistické politiky a umělci byli zavíráni nebo jim byla zakázána činnost.. Všechen tento humbuk kolem je pouze masáží k tomu, aby se omezila svoboda slova, svoboda projevu.... když Zeman útočí na neobjektivitu zpráv ve sdělovacích prostředcích, je to jen tlak na media, aby nekomentovala a nezveřejňovala Jestli se cítí, papínek, býti ukřivděn, tak ať se soudí. soudy mu dají určitě za pravdu, protože vždyť co dělá je v nejlepším pořádku a je státotvorné... Kdo jiný, když ne umělci by měli poukazovat na problémy ve společnosti.. Největší průšvih vždy byl vždy, když se "umělci" spřáhli s vládní nomenklaturou. a dělali jim politicko- kulrní beranidlo... Umělec musí zůstat svobodný a musí být vždy tak trochu v opozici vůči mocenským skupinám...Kdo by ještě mohl do toho našeho života takto mluvit by mohli být sociologové, psychologové, filozofové, teologové... rozumějte jde v tomto vždy o směřování a upozorňování na patologické jevy a hledání východisek.
-
-
paní Alenko myšlenka dobrá, ale ani jden z dnešních umělců ,pokud neberu v potaz Nohavicu, zesnulý Kryl a pár opravdu pár dalších ,nemá páru o životě smrtělníků- těch co mají smlouvu se zam. Jsem rád že argumentujete a máte svůj slušný názor na tom se dá stavět."Výkřik " slečny Dusilové je pokus se zviditělnit. Viz Pussy Rajet nebo jak se to píše.(nepodstatné)
-
-
No jo, jsou a jsou dobří.. ale .. ano byl to výkřik... ale že je Zeman nenormalita a že to o nás docela dost odhaluje je také fakt.. než abychom si to přiznali, tak jsme vůči sobě sprostí., Protože když víc křičíme, silněji, tak máme pocit, že máme větší pravdu... a myšlenka dobrá? O to snad jde... držet se dobré myšlenky a pokusit se za ní jít.. zkusit to naplnit.. ne se svést po povrchu po slupce od špekáčku, kterou nám Zeman hodil...
-
-
-
všechny rádoby umělce nahnat do Jáchymovských dolů (tedy mimo Alexandrovců)
-
-
Pokud ná tam bude dělat kápo ten rusofiilní vlastizrádce z hradu tak už tam běžím.
-
-
Co se to tady furt řeší? Zda je Milouš Zemanů lhář? Peroutka by byl ostřejší, ne lhář, ale ....
-
-
hrdý na svůj ruský nick?
-
-
Ovčáku dobře jsi zorganizoval to stádo co tady pro mě pléduje. Nalej každému skleničku Becherovky.
-
-
a toto má být jako směšné nebo zábavné?Nebo to je převeliká moudrost kterou, vesnický myslitel vygeneroval od jeho posledního zdejšího štěku?
-
-
nevšímej si toho prašivýho ušáka až se pootočí kolo dějin ku předu tak s tou bandou reakcionářů pěkně stranicky zatočíme
vydrž, vydrž
-
-
-
jo, jo, když jeden přebere Becherovky to jsou vidět věci a nejen články v novinách... *15*
-
Prezident příští by neměl být starší 60-ti let při zvolení, pak to tak dopadá, jako s tím Zemanem. Ješita, uražené ho--no, zapšklý,mstivý stařík a především nemocný člověk, duševně i fyzicky.Ponaučení pro příští volbu.
-
-
Aha souško učitelko příště volit šláfenberka ten přesně splnuje vaše kritéria. ůroveň našich pedagogú je pod kritickou hranicí. Navíc kromě Okamury ,,možná" byli všichni kandidáti jen zlatokopové a americký tragický figury, milá hlupaňo. *11*
-
Mezi sedmadesátkou a osmdesátkou již člověk nabral zkušenosti a když i se mnou nesouhlasíte, i moudristi.Mládí je mnohdy ještě nevybouřené a unáhlené v předsudcích a v posudcích.Jestli jste učitelkou,tak sama musíte vědět a jistě jste poznala,že starší učitelé jsou s mnohaletou praxi zkušenější a odpovědnější.Podíváme-li se do jiných profesí,tak zajisté je lepší,když operaci srdce provádí zkušený lékař a ne mladičký absolvent LF.Ten nechť praktikuje a tím zlepšuje svoji výkonnost.Prez.Zeman má své chyby,jako ostatně každý,ale byl zvolen do úřadu hlavy státu většinou občanů ČR.A vy vlastně peskujete tu většinu občanů,ne samotného prez.Zemana.
-
-
Všichni ví, že o úspěchu kadidáta rozhodují peníze NA KAMPAŇ a těch měl KRTEČEK Zeman od ruských oligarchů, kolik potřeboval. Tak tu nemel něco o "přání OVČANŮ". *11*
-
-
Chudák podělaný a spící kchárl. Ten má peněz tak málo, že před volbami jistě musel jít po žebrotě aby měl na kampaň. To by byl prezident pro žebrotu z kaváren, komediantů a věčně švorcových líných studentíků. Prezident k smíchu. Cha, chááááá.
-
-
zato já mám peněz dost, od bývalých komunistů co si nahrabali a převlékli kabáty tak si můžu dovolit nějakou tu štamprli. A že jsem prezident k smíchu? Cha, chááááá.
-
-
Zpochybňuješ výsledky demokratické volby havlova podložko?
Neuvěřitelné, jaký si pokrytec. Vlastně to nepřekvapuje. *15*
-
-
-
Popsal jsi se o5 přesně, Semjone. *15*
-
-
..Lenka Dusilová a spol jsou na špici umění v česku již od začátku devadesátých let.., zatímco Miloš Zeman s Václavem Klausem se plácali po zádech a dělali ze sebe rádoby polityky, pocházející z Prognostického ústavu, kde nic nedělali, jenom mleli hubou a těšili se ze svojích teplejch místeček...!!!
*12* -
-
Proto to "umění" tak vypadá. Zatím se neprokázalo, že podporovala a podporuje ROZEBÍRÁNÍ našeho státu a ožebračování většiny obyvatel.
Proto zavedli tak rychle pěstování souložnic pro bohaté pány cestou miskových soutěží. -
Na špici? A kde? O Dusilové jsem uslyšel až poté, co cosi vypotila na jakési ceně. *15*
-
-
Dusilové fandím, ten ožralý Zeman neskutečně českou společnost rozdělil! To má být politika sjednocení 10 milionů, jak kecal? Polovina lidí toho lháře na Hradě mít nechce a proto mu ze známého důvodu fandí, aby chlastal ještě více.
-
-
asi mu pošlu na Hrad taky flašku
-
-
Miluji ty naše stalinistické posezení zde na Tiscali
-
-
já to tu také miluji, ale parlamentní listy jsou parlamentní listy *3*
-
-
dearputin.com
-
-
taky skončí v lepším případě v myším oleji a v horším v díře vedle.
-
Díky Serjožko.
-