Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo jste v poslední době řešil nákup auta, ať už nového nebo ojetého, tak můžete mi prosím poradit, kde ho nějak rozumně pojistit? A to myslím jak povinné, tak i havarijní pojištění? 

    • Dobrý den, hele ať už budete řešit vlastně jakékoliv pojištění, tak doporučím se podívat vždy na online srovnávač pojištění. Já mám třeba dobrou zkušenost s online srovnávačem pojištění https://www.klik.cz/ Tam si zjistíte nabídky od všech pojišťoven na pár kliknutí. 

  • Jak tedy vybrat rozumně ojeté auto? Kde se zajít podívat a sehnat auto, které bude spolehlivé a bude nás zvládat denně vozit bez problémů do práce? 

    • Já jsem objela mraky inzerátů a vždy jsem si s sebou brala kamaráda mechanika a auto jsem nevybrala. Pak jsem to vzala za opačný konec a začala jsem jezdit po bazarech. Nakonec i dle názoru kamarád mechanika je nejlepší vybírat ojeté auto z většího bazaru, kde prodávají ověřená auta. 

      • Je to pravda, taky jsem bral auto v AAA auto, kde máte i prověřené od cebie. Není to moje první auto co jsem u nich bral, takže jsem šel už na jistotu. Dá se vybrat i z menších úsporných vozů https://www.aaaauto.cz/male-a-eco-vozy/

  • Já potřebuji mít doma vždy spolehlivé auto. Už jsem kupovala dvě, snažím se vždy vybrat auto do 4 let stáří. To první jsem pak v jeho 12 letech prodávala. Teď se mi však podařilo narazit na superba, který měl 3 roky a jen 34 tisíc za perfektní cenu. V podstatě nově zajeté auto. Jelikož jsem chytla tak pěkné málo jeté auto, tak jsem tam nechala rovnou nalepit i ochrannou fólii laku https://www.polepim.cz/folie-na-auta/ Věřím, že mi auto vydrží dlouho. 

  • My máme teď spíš zkušenost s prodejem auta. Původně jsme naše staré auto chtěli prodat do nějakého bazaru, ale nakonec jsme ho prodali na vlastní pěst přes bazoš. První zájemce se ozval snad hned druhý den. Myslím si ale, že velkou zásluhu na tom má i to, že manžel s autem prvně zajel sem, kde se postarali o to, aby auto vypadalo na fotkách dobře. Dokonce i lak, který byl na pár místech odřený opravili.

  • Na ty ojetiny bacha. Koupili jsme si s manželem starou hippie dodávku, abychom si připomněli divoké sedmdesátky. Dorazila ve stavu, kdy nemohla skoro ani jezdit. Manžel si dal ještě tu práci, že se to snažil zprovoznit, ale moc se mu to nepovedlo. Alespoň trochu to vylepšil, aby nám to vůbec dovolili prodat, jinak bychom neměli na výkup nákladních vozidel nárok. Dávejte si pozor, od koho a co kupujete. 

  • Já teda z vlastní zkušenosti můžu říct, že u ojetých aut je dobré se předem dívat i na to, jak drahé mohou případně být náhradní díly. Myslím si, že nejlépe jsou na tomto asi Škodovky. Originální díly Škoda nejsou nijak drahé a dají se sehnat skoro všude. Dokonce i na starší vozy. Naopak třeba u některých německých značek je tato situace o dost horší.

  • Tak já jsem třeba vůbec s výběrem auta problém neměl. Mě spíše dělali potíže vybrat si správně pneumatiky. Teď už to mám ale vyřešené. Mám doma asi 20 zbytečných pneumatik jen tak válejících se v garáži. Skoro se tam nedá ani hnout. Manželku už to teda pěkně otravuje, ale já jsem strašně línej je uklidit.

  • Zdravím, koupil jsem nádhernou audinu, která je opravdu leštěnka. Jediná její vada na kráse jsou kola, která jsou totálně dosekaná asi od patníků. Jak vybrat nová kola, která mi budou na auto pasovat? 

    • Díval jste se do techničáku, jaký rozměr kol na auto můžete mít? Podle toho to musíte vybírat, aby vám to na auto také sedlo. 

  • Tak to i já jsem si pořizoval auto z druhé ruky a je to tedy něco, co rozhodně mohu doporučit všem šetřílkům zde na této stránce. Hodně fajne je i to, že už existují firmy, které zvládnou třeba vaše BMW lokalizovat z cizího jazyka na češtinu, což tady dělá dle mého málokdo a to je fakt super. Veliký palec hore.

  • Když jsem kupoval ojeté auto, tak jsem navštívil několik autobazarů, kde jsem viděl naleštěná auto jako nová, tedy hlavně uvnitř. Jak to dělají?


    • Mají
      na to speciální a kvalitní přípravky na mytí interiéru i exteriérů. Docela
      dlouho mi trvalo, než jsem došel na značku, která dělá opravdu kvalitu.


      • Byl
        byste tak hodný a napsal, kde to kupujete prosím? 


        • Můžete
          se podívat na stránky https://www.halbich.cz/auto/ , odkud si vybírám a  přípravky na údržbu a mytí auta. Jsem s
          kvalitou přípravků opravdu spokojený. Po dlouhé době se mi podařilo najít
          zase něco kvalitního. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit