Standa Grospič psal sloh o srpnu '68. Je to čtení jen pro otrlé!
-
Já jenom,- jestli národ konečně pochopí, že nejde o žádnou jinou stranu, novou stranu, ale o důstojné nástupce toho, co tady bylo před rokem 1989. A divím se, jak je možné, že jsou dokonce na nejvyšších místech a určují směrování všeho možného, když jejich ideologie je mimo zákon !
-
Já mluvím o roce 45. Možná vám to v textu uniklo......nebo tady snad byli i v roce 68 Američané? Nevšiml jsem si....a co je nesouměřitelného na okupaci kdy jeden národ utlačuje druhý?
-
K zemskému zřízení a komunistickému režimu: dvě nesouměřitelné věci posuzováno měřítky svobody.
píšete: Sověti při osvobozování zabijí pár našich lidí...
Vy si, realisto, vskutku myslíte, že nás Sověti v osmašedesátém osvobozovali, jinými slovy dovezli nám normalizační svobodu? Nebo vám to jen tak ulítlo?
-
To byla vaše vlastní slova, když jsem v jednom článku poukazoval nato, že Komunisté svévolně zrušili Zemské zřízení a ze dne na den "zakázali" Moravany a zavedli "pouze Čechy". A že Vám tahle forma komunistické svévole nevadila a nevadí, když všude jinde si hrajete na demokrata a komunistobijce. Měl byste trochu zapátrat ve své paměti, co říkáte.....🙂 já mám z některých lidí pocit účelovosti, když například Sověti při osvobozování 45 zabijí pár našich lidí, tak prý to je projev neschopnosti, ne-li přímo teroru, když totéž udělají Američani, tak buď prý je to sprostá pomluva nebo maximálně "nešťastná náhoda". CO TAKHLE VŠEM STEJNÝ METR PANE JÉGLE???? 😉 Mimochodem proč vlastně Moravě a Slovensku natruc volily Čechy 1946 Komunisty a to dokonce i v oblasti Plzeňska s nejvyšším procentem, když je tam prý osvobodili ti "hodní" Američané....?
-
Realisto, jsou pro mě důležitější prvky svobody než hospoda. A s tou
vlajkou – to nebylo tak jednoduché, byly dny a místa, kde jste na vlajku mohl
zle doplatit. -
Zajímavý úkaz posledních dnů. Nejdříve jsem byl bloknut nevím kdy a nevím zač a teď se příspěvky zobrazují dvakrát. Buď nějaká chyba v systému nebo nějaké "odškodnění"? 🙂
-
Ale no tak pane Jégle......řečeno vašimi vlastními slovy, copak někdo bránil Čechoslovákům vyvěšovat vlajku a chodit do hospody? 😉
-
Ale no tak pane Jégle......řečeno vašimi vlastními slovy, copak někdo bránil Čechoslovákům vyvěšovat vlajku a chodit do hospody? 😉
-
Pane Jegle čtu tu vaše příspěvky dosti pravidelně a mám názor že je píšete tendečně, bych řekl jako na objednávku a jen proti určité skupině lidí , holt jak psal tady jeden, každej si chrání svůj dvorek ale ještě jsem odvás neviděl článek o zločinech CIA výmýslech že Sadám má chemické zbraně podpora Fašistickejch režimů po celém světě atd.
Ale to jsou nezajímavá témata asi kuli tomu nikdo nepůjde protestovat na Václavák
-
Pokud pokládáte připomínku některých historických skutečností za štvaní, pak, pardon, Romku, ujišťuji, že štvát budu.
-
Pavlíku , zbytečně provokuješ a pak se divíš , co ti lidé píší.
-
"pozoruhodný rozbor invaze-bratrské pomoci." ... "Kdepak sovětská okupace, nic takového"
Tedy - o Maďarsku a masakru píše Čulík, já jej cituji.
Každý subjektivní pohled je zkreslený.
---
Viz interaktivní mapu
-
Jen přidat křídla , a frnk do nebe. "Aniolek".
-
Tak jako má USA svou zonu vlivu a tam se činí. Tak mělo Rusko svou zonu, za kterou zaplatilo několika mil. padlých . Představa , že by si např. USA nechala ve své zoně vlivu dělat co se místním zamane je opravdu najivní. V pád vojsk Varš. sml. byl násilný akt , které se nedají ospravedlnit jinak než politickým rozhodnutím. Takových křivd se stalo hodně. Poučme se z toho a přestaňme štvát p. Jégl. Suverenita státu je věc, která se nedá získat lehce. Viz nadřazenost zákonů EU nad místními judikáty. Mám pocit , že se to opakuje.
-
Ono je to vlastně paradoxně i dobrá "reklama"...aspoň si každý může na takové lidi.,udělat názor..a např. před volbami se podle toho zařídit...
-
Psal jsem někde o Maďarsku? Použil jsem snad slovo masakr?
Psal jsem o invazi a o okupaci, mun.go!
Co jsem tím, prosím, zkreslil?
-
Mám plné zuby zkreslování historie. Srpnová invaze r. 1968 skutečně nebyla masakr jak roku 1956 v Maďarsku. ...Ideologická umanutost hlupáků, kteří nezažili sovětskou okupaci v srpnu 1968, je šokující. Ať je Stanislav Grospič jakkoliv pochybnou a kontroverzní osobou, má pravdu, že většina mrtvých, usmrcených v důsledku invaze v srpnu 1968, byly oběti dopravních či jiných nehod, anebo prostě nervozity zděšených vojáků, kteří se octli vinou šéfů sovětského státu v situaci, jíž nerozuměli.
píše pan Jan Čulík na BLPřečtěte si též tamní diskuzi.
-
Pan Stanislav Grospič se už stává medicinským termínem.
Z oboru psychiatrie...
-
.... Nebo mu chcete zavírat pusu nějakým trestem, zákazem? ... Nebuďme jako oni...
Navrhuji snad, aby byl Standa Grospič umlčen zákazem? Probůh, kde jste to, Jindřichu, vzal? 😯
-
Žijeme v demokratické zemi. A to je dobře. Kdybychom všichni přemýšleli a hovořili stejně, nebylo by něco v pořádku.
Pan (nebo soudruh) Grospič nemůže být výjimka. Ať si říká, co je mu libo. Důležité je, jak to ostatní berou. Patrně se názory tohoto člověka nestanou většinovými. V tom je také síla a krása demokracie. Možná se tohle slovo dostane jednou i k člověku Grospičovi.
Nebo mu chcete zavírat pusu nějakým trestem, zákazem? Nejsme jako oni! Nejsme jako oni? Nebuďme jako oni!! Tak si milý pane povídejte, co chcete.....😛