Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79092 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • OT - kousne se v první misi

Ahoj,

po půl roce jsem si znovu nainstaloval Crysis 3 a na začátku v první deštivé misi se hra po chvíli při otvírání dveří kousne. Pamatuje si někdo, co je třeba udělat? Vím, že tenkrát jsem to taky řešil, ale už si nemůžu vzpomenout čím to bylo. Věděl by někdo?

Díky
    • Inquisitor
      Nebylo nedávno Crysis 3 za dvacku? Jinak bych to zkusil na warez fóru, tam ti někdo určitě poradí. Já bych ti poradil taky, ale tady radši ne :)
      • Jack1947
        Na to ze to tady je stranka o hrach atp... tak se tu podezrele casto resi W@rez. *7* Tohle mi nedava smysl. Zvlaste kdyz je fura jinejch stranek tomu venovanejm primo. *3*
    • Chce to originál *1*
      • Dobrá rada nad zlato, že. Ten jsem měl na starém pc, ale trhalo se to. Znova to kupovat nebudu.
        • Miserius
          Co jsi to měl koupeno za verzi, že ji musis pokaždý kupovat znova? Zloději
          • Co to meleš, nedělej tu chytráka, když nic nevíš zalez.

Koupili jsme na starý PC origo, protože se trhala, tak se prodala. Pak se na nový PC stáhla znovu za měsíc, no a teď jsem to chtěl zkusit zase, ale už si to zkrátka nepamatuju.

Blbě kecat tu umí každý, ale poradit nikdo. Lidi jako tu jen sviní diskuzi zbytečnostma. Když neumíš nebo nechceš poradit, tak nereaguj, nikdo o tvoje kecy nestojí.
            • Už to máš na cvičený kup si originál a když ti to nepůjde tak to prodáš. Jednou se ti to už povedlo proč ne znova? On Crysis 3 už stojí jenom 4 eura kde?
            • Kdyz jsi si ji uz koupil tak si ji snad muzes nainstalovat z originalky ne? Original urcite pobezi...
            • Tilwaen
              "Myšleno snad, že ji nebudu kupovat, dokud nezkusím."

Ale vždyť už jsi ji přeci dříve zkoušel, ne? Originálku, na starém PC...

Sám se do toho začínáš zamotávat.
            • MrSanta
              Ty wole, ty se neuvěřitelně vodrzlý howado. Máš tu drzost tu prudit s rozběháním pirátské verze a ještě si otvíráš hubu.
            • Myšleno snad, že ji nebudu kupovat, dokud nezkusím. Chtěl jsem řešit problém a ne tu nějakýmu trotlovy něco vysvětlovat. Když o tom nic nevíš, máš být potichu a šoupat nohama a ne se tu s*át do toho.
            • Miserius
              Tak ty si ani nevidíš do huby, napíšeš že znova to rozhodně kupovat nebudeš a hned na to že to pak koupíš... Ty jsi ale ulhánek *15* Kup si hru, opatchuj a pokud to stale bude tak pak mas pravo tu brečet, do tý doby buď tak laskavej a nevyjadřuj se
              Mimochodem nic jsi nevysvětlil, jen se snažís bejt hrozně drsnej a mít cool hlášky. Kup si hru, vyžebrej od mámy 4 eura, pak to na tý svoji herce vyzkoušej a pak přijď, pak ti tu určitě rádi pomužou

Zlodějíček co si ještě vyskakuje, paraziti

To je nějakej vtipálek, raději už ignoruju *1*
            • Tak znovu pro hňupy jako jsi ty. Potřebuji tu hru zkusit, za 4 ečka si ji pak objednám, ale ne, dokud nezkusím. Již vyřešeno. Akorát jsem tu ztratil čas s nějakým volem.
            • Viktor_H
              Ať je to jak chce, teď máš verzi nelegální, a proto ti tu nikdo není povinován pomáhat. Jsi zloděj a basta.
            • Miserius
              S zlodějem se tady stejně nikdo bavit nebude tak nevim co to tu zkoušíš... Oprsklej, drzej puberťák nas tady bude poučovat *1* Zmiz odkuď jsi přišel (eurogamer?) a už se tu neukazuj
            • Co je ti po tom jakou verzi zkouším rozběhnout. Je jasně daný problém, buď k tomu máš co říct nebo ne. Znovu říkám táhni někam, na tvoje blbý kecy nejsem zvědavý.
            • Miserius
              Prijdes prosit o radu a když ti první řekne abys koupil origo tak řekneš v žádnym případě. Takže tu blbě kecáš akorát ty. Nechceš poradit tak jdi zas o dům dál třeba na nějaky warez forum, čorko
  • alexandr.anikeev.9

Battlefield 4, Black flag, Batman

Ty jo co hrát dřív? *1*
    • bf4
      • Jack1947
        AC IV. *3*
    • Jazz
      Určitě Batmana :) *3*

BF4 je sr@čka a Black Flag vychází až za měsíc.
      • Miserius
        Black Flag vychazi v úterý...
        • Jazz
          Jak na co... *3*
          • Miserius
            Aha *12*
    • Ja bych si zahral tak mozna BF4 a Batmana...
    • Miserius
      Podle recenzí NE Batmana *9*
      • TheGGG

Batman: Arkham Origins si odneslo z recenze na serveru VideoGamer.com hodnocení 8/10.

dej odkaz nebo nep*čuj
        • Miserius
          https://www.gamespot.com/reviews/batman-arkham-origins-review/1900-6415506/
          Nechapej me spatne, ja to koupim hned jak to pujde, neverim nekterym tem recenzim :) Kdyz to bude Arkham City pres kopirak tak budu spokojenej
          • Jack1947
            Kopirak treba ne ale taky to uz nekoho nemuselo bavit, kdyz to zazil 1x. (nemuselo nune byt to same.)
      • Batman má špatné recenze? Já zase slyšel opak :)
        • Miserius
          7-8, tim nemyslim ze to je spatna hra, ale ze z tech 3 co pise bych to zahral jako posledni
        • Inquisitor
          Na hrej.cz třeba solidní sedmička.
          • Jack1947
            Fakt to nema v zahranicnich recenzich nejake valne hodnoceni. *8*
        • holec89
          jak to nema minimalne 9/10, tak to asi nema cenu hrat...
          • Miserius
            Ptal se kterou z tech her hrat jako prvni, ne co odsuzuju protoze to nema 9
  • prudislav

Enslaved Premium edice PC venku

http://store.steampowered.com/app/245280/ za 20 éček
    • MrSanta
      Výborně. A navíc to má plnou podporu ovladače. Teď jsem zakopanej v Mojave, ale v prosinci bych už mohl mít čas na nějaké to rubání. Vezmu to i s Castlevanií a ovladač projde zdrcující zkouškou *1*
      Na GOG navíc teď dorazila hra Rune, takže to vypadá, že z toho rubání nevyjdu...
      Líbila by se mi "retro" recenze PC verze Enslaved, přece jen už to je nějaký ten pátek, co to vyšlo.
      • Viktor_H
        A jak se ti ve Vegas a okolí zatím líbí?
        • MrSanta
          Líbí velmi. Vegas a okolí je celkem pohoda. Ale na začátku Sierra Madre jsem měl trochen problémy. Přece jen můj celkem úzce specializovaný ostrostřelec byl bez oblíbených That Gun, Trail Carbine a Sniper Rifle docela v úzkých. I ta Hunter's Shotgun by se hodila, i když jí mám normálně spíš pro zábavu. Navíc když nebyl dostatek Doctor's Bag...
          Ale teď už se to docela dá a problém spíš působí, že mám neustále narvaný inventář a moc toho nepoberu. Každou chvíli se musím rozhodovat čeho se zbavit a co si nechat.
          Dneska večer spustím Gala Event, už se těším *1*
    • Jasná koupě. Teď už nám na PC chybí jen ten Heavenly Sword :)
      • Ferdis2
        trochu pridaj - God of War, Bayonetta, Ninja Gaiden...
        • ringmancz
          myslí Ninja Theory hry
  • MickeyMutant

Shinji Mikami (tvůrce Resident Evil): PS4 a Xbox One jsou téměř identické.

Šindži, bleskaři, Šindži. Stále ještě ve fázi ignorace?
    • braveman
      -
      • MickeyMutant
        Už teď se těším na tvůj další japonský copy/paste. Člověka zahřeje u srdíčka, když vidí, kolik Čechů je už dnes z křemene a zítra tedy jistě z kvádrů.
    • Miserius
      To snad nemyslíš vážně ne? To maj psát třeba i Majkl Džeksn?
      • MickeyMutant
        Proč by měli? Angličtina používá latinku, tam se zachovává původní tvar. Jen u jazyků, které latinku nepoužívají, je nutný přepis.
      • frag.ment
        Nech ho, je to troll, kterej to tu vytahuje každou chvilku..
        • Jack1947
          Taky uz se mi zacina tak jevit, ceho je moc toho je moc. *7*
    • Nechtěl bys jít otravovat s ignorací (čehosi) třeba Hondu, Nissan, Panasonic, Mitsubishi, Sharp, Olympus, Fujifilm nebo jakoukoliv jinou Japonskou firmu působící v ČR?
      • MickeyMutant
        Výrobky japonských firem k nám přicházely ze Západu, kde už byly dávno etablované se zavedenými "západními" názvy. Proto je jim i v češtině ponechaná jejich anglická transkripce. Šindži Mikami není firma. Není žádný důvod, proč by měla cesta "japonština/angličtina/čeština" být vhodnější než cesta "japonština/čeština". Právě naopak.

Napiš mi, jaký máš důvod, abys psal japonská jména anglickou transkripcí. Zvyk? U bleskaře to chápu, ten to prostě zkopíruje z anglicky psaného textu, kde má občas problém i zachovat smysl původní zprávy, a navíc je mu to zjevně úplně buřt. Ale aspoň tu blbost tady neobhajuje.
        • Cože? Kdo tvrdí, že je ten pán firma? Kdyby ses podíval aspoň pod jediný odkaz (kterýkoliv z těch výše), tak by sis jistě všimnul, že někde na té stránce je napsáno jméno nějakého člověka, většinou zakladatele. Takže důvod je, že Japonci sami se tak přepisují. Jaký máš ty důvod z nich dělat šohaje, tašky a podobné vtipné záležitosti?
          • MickeyMutant
            Viz wall of text nad tebou.
            • MickeyMutant
              Bude mi potěšením se do statečného bleskaře navážet pokaždé, když něco podobného zahlédnu. Tuhle zábavu si rozhodně nenechám ujít. Škoda, že dneska tady po sobě zanechal jenom tu pomlčku, jeho reakce by určitě zvýšila index zábavnosti navážky.

Hezký večer a přeju příjemné umrtvování v mezích zákona.
            • Odpovídali mi na to tři, znám asi osm z EVE a osobně (ne z EVE) znám asi deset. A ano, vzniká komolení špatným čtením, ale jak jsem psal, ti lidé mě příliš nezajímají. Radši konzistentní čtení.

Ještě bych měl podotknout, že český přepis obecně nemám rád. Hlavně je všude "j", tsu se píše jako "cu" (to samé tš/č), atd.

Ty na to máš očividně opačný názor, což je hezké, ale je to jen názor. Navážet se kvůli tomu pořád (zatím dvakrát, no) do statečného bleskaře se mi nezdá moc OK, když navíc větší část čtenářstva očividně preferuje běžný přepis.

No nic, přeji hezký večer, jdu umrtvit pár mozkových buněk.
            • MickeyMutant
              Bleskovka vždycky odkazuje na článek, kde najdeš "originální" anglickou verzi.

Záludná otázka: Kolik znáš Japonců, kteří by se k tomuhle vyjadřovali? A to komolení nastává právě špatným čtením anglického přepisu, ne pro daný jazyk (češtinu) přirozeným zápisem.
            • Všichni Japonci co znám chtějí mít v zahraničí unifikovaný přepis, kterému sami rozumí a který už nikdo dál nekomolí. Asi jako by to chtěl každý. Výuka Japonštiny taky nakonec zahrnuje naučení se toho nejpoužívanějšího (hebburn, nebo jak to bylo). A navíc mám pocit, že český přepis stejně vychází z toho anglického. Ale nezajímá mě to zas tolik, abych žhavil vyhledávač *15* .

V každém případě to nic nemění na tom, že český přepis je pro potřeby herního webu referujícího o celosvětových novinkách dost nepraktický (hůř se to pro čtenáře dohledává, jiní by si stěžovali, že takhle se to nevyslovuje, atd.). Stejně jako nesnáším, když někdo píše "Prameny" místo "Origins" a podobně. Lidé neznající základní anglickou výslovnost mi jsou celkem ukradení... A ještě ke všemu v těchto případech je výslovnost vlastně nedůležitá - na rozdíl od dohledatelnost i a nepřemýšlení o tom "co to sakra je". ^^

Čili pokud by to bylo napsáno v Lidovkách, tak český přepis, tady prosím "anglický" (on taky není úplně anglický).
        • risa2000
          A není to tím, že to tak píší sami Japonci, když chtějí svoje jméno uvádět na západě? A možná by byli raději, kdyby se to jejich jméno neobjevovalo v každém jazyku jinak, podle toho, jaké tam mají zrovna akcenty nebo zvuky?

Mně přijde, že si vybrali angličtinu, protože je nejrozšířenější. Možná se to dá přesněji (věrněji) zapsat v češtině, francouzštině nebo němčině, ale proč by to dělali.
          • MickeyMutant
            Každý národ si vytváří přepisy z cizích systémů písma. Zásada je, aby se výslovnost určitého slova co možná nejvíc podobala originálnímu zvuku. Používání cizí transkripce (anglické) vyžaduje po čtenáři znalost výslovnosti toho cizího jazyka (angličtiny), což jde proti vlastnímu smyslu přepisu - totiž zpřístupnit původní výslovnost. Kdyby všichni u nás uměli dobře anglicky, není problém, bohužel tomu tak není, a tak problém je. Lidé vyslovují blbě často právě díky cizí transkripci.

Výjimka samozřejmě může nastat třeba v případě, že si dotyčný Japonec výslovně přeje, aby forma jeho jména zůstávala za hranicemi v jednotném tvaru (třeba z důvodu zjednodušení propagace). Tohle ovšem nastává málokdy a většinou se nikdo nestará, v jaké formě je jeho jméno upravené na druhém konci zeměkoule, aby se domorodcům dobře vyslovovalo.

Angličtina je nejpoužívanější a dnes téměř univerzální jazyk, a proto Japonci za hranicemi logicky svoje jméno uvádí v anglickém tvaru. Navíc je pro většinu z nich angličtina na nejzákladnější úrovni konečná, Japonci se snad díky své mentalitě učí cizí jazyky dost ztuha.
          • Je to samozřejmě tak, jak píšeš. Sami Japonci tyhle přepisy do angličtiny používaj. A angličtina skutečně je, pokud ne nejrozšířenější, tak minimálně nejvlivnější jazyk.
            To ale lidem, jako tomu nahoře, nevysvětlíš. Buďto je za tim mindrák, že sám anglicky neumí, nebo že čeština je minijazyk jednoho mininároda. Nějakej mindrák za zim rozhodně bejt musí, páč jinak by tu neřešil takový sr*čky.
  • Shinji Mikami (tvůrce Resident Evil): PS4 a Xbox One jsou téměř identické.

tak urcite, kdyz to jsou jenom exkluzivne omezeny pc *5*
  • nekromant33

Potvrzeno: Call of Duty: Ghosts poběží v rozlišení 1080p, Assassin's Creed IV také (a navíc podporuje...

už je tu skoro rok 2014 a takováhle věc pořád není samozřejmost -_- ?
  • black flag uz je venku

tak jeste, ze na krabicky se nepirati *6*
    • Pořád míň, jak na PC...
      • cii, mas pocit ze si v elitnej skupine, pravda :)
        • Vrook
          Vy všichni máte furt nějaký debilní pocity, místo toho abyste si usadili prd*l k [dosaď oblíbenou herní platformu] a užívali si her.. hráče (včetně mě) sere, že se společnost na hraní videoher pořád kouká skrze prsty a na hráče jako na zastydlé puberťáky, ale přitom se sami chováte jako malý haranti, co jsou schopný rozpoutat mezi sebou válku na základě preferencí jednotlivejch herních platforem. Budu to opakovat pořád dokola, ač nevěřim, že tim něco změnim: hrajte, na čem chcete, nechte hrát ostatní, na čem chtěj hrát oni, neřešte dokola pořád stejný stupidní sr*čky a užívejte si hraní..
          • asi pre teba musim napisat ze IRONY
            ak si si nevsimol ten smajl
            *7*
            • Vrook
              Jenže si jí použil uplně v jinym smyslu. A já narážel na to, že se vo tom vůbec někdo dohaduje a nemyslel jsem konkrétně tebe jako spíš celý vlákno.
          • Jack1947
            A jeste si zapomnel jim "vzkazat" at si hraje kazdy co chce, treba pirata ale hlavne at to necpe sem tady to nikoho nezajima. *4*
            • Tím by ses měl řídit hlavně ty. Ty tvoje komentáře úplně na všechno, to je děs...
  • Arma 3 - kampan

Kdo se ji nemuze dockat tak v dev verzi uz je k vyzkouseni i kdyz jeste zablesena - http://forums.bistudio.com/showthread.php?149636-Development-Branch-Changelog&p=2541726&viewfull=1#post2541726
  • prudislav

Exkluzivita DLC (60 minut hry navíc) v PS4 verzi Watch Dogs a Assassin's Creed IV bude časově omezena...

Zajímavý je že uplay deluxe edice na PC je maj od začátku ;-)
  • PS4 v Brazilii

Cena Playstation 4 pri lunchi přesáhne $1800 *8*

http://www.ign.com/articles/2013/10/17/in-brazil-playstation-4-will-cost-over-1800
    • Miserius
      Už to tu asi pred 14 dnama bylo
      • Minimální hardwarové požadavky pro Call of Duty: Ghosts odhaleny -> 6 GB RAM a 40 GB volného místa na...

Aha, tak to se omlouvám. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit