Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79567 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pro ty jednodušší.

Lukyz vysvětlím ti to jako pro blbý. Ta HW diskuze se smazala proto, jelikož se tam vytvářel nesmyslný flame veden jedním nejmenovaným psychopatem, je to naprosto zbytečné, aby se tu podporovaly další nesmyslné hádky a diskuze o HW vedou z velké části k hádkám. Následné tvoje brečení je naprosto trapné, sebe ponižující apod.
    • Veskoslav
      Vysvětlil anonym. A diskuze o HW podporují hádky? A já si naivně myslel, že hádky tady podporuje hlavně diskuze.
  • Lukyz

The Division na XONE využívá dynamické rozlišení...

... aby se hra udržela na 30 FPS, což se jí i tak ne vždy daří.
    Rozbor od Digital Foundry najdete ve videu zde

EDIT: Ha! unBanned *1*
  • N0isy

Mezi soubory betaverze The Division byla nalezena složka brooklynské oblasti.

Tak to je snad jasné, že tam bude, když byl kousek ukázán ve videu. Jen to z plné verze vystřihli, aby to pak napálili za 30€ jako DLC. Ubi$oft.
  • Bandai Namco naskladnilo do obchodů přes 1,3 milionu kopií Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4.

No vidíte takových kopii a vy to nechcete recenzovat
    • Jack1947
      ale chtějí... *4*
  • GameTrailers po třinácti letech končí

https://twitter.com/GameTrailers/status/696858020215586816
  • Cookie Clicker 2.0

V případě, že byste chtěli čas trávit ještě více zbytečným způsobem než stížnostmi na zdejší "ekosystém" mám pro vás řešení - Cookie Clicker 2.0 *1*
    • Pardon, pod anonymem nejde zadávat odkazy:
      http://orteil.dashnet.org/cookieclicker/
  • Čekal jsem, že jednou dostanu ban až mi něco ujede směrem k Jackovi, ale že ho dostanu za slušně napsanou stížnost na fušérskou práci cenzora, tak to opravdu koukám. Aneb jak zatočit s kritikou *1*
    • Když máš teda ban, proč ho obcházíš?
      • alladjex
        Protože se domnívá, že ho nemá oprávněně, což komentuje většina lidí v tomto vlákně.
        • No úžasný. Ono všichni se tady tak nějak pořád domnívají, že ho mají neoprávněně, že jo. Lukyz nebude asi tak ve skutečnosti třeba úplně svatoušek, když má s ním administrátor problém a jeho snaha to tady neustále svou existencí zdůrazňovat navzdory jeho banu mu taky moc nepřidává. Je zajímavý, že tento "cenzorský zásah" se týká jen vybraných lidí. Kdokoliv jiný i když odbočí tedy na téma hw, se nezdá být pod takovým dohledem.

Že je tu zaveden přísný režím, který si v některých případech nebere servítky a ne vždy pochopí úmysl diskutujícíh, je patrné. Že je třeba v tomhle najít ten správný balanc, s tím se dá souhlasit, ale ať mi někdo nevykládá, že v případě některých známých uživatelů, je to naprostá nepravedlnost, neoprávněnost a nevinnost sama. Je třeba poukázat i na to, v co se s oblibou některé tematické vsuvky o HW, snadno zvrtávají.
          • Veskoslav
            Mimo jiné zcela nefunkční systém +-, na který je redakce upozorňována cca rok, tak jim je taky vesele u něčeho. Takže nekontrolovatelná cenzura, nefunkční prvek diskuze, tuna anonymů, kdy je toto skutečně poslední velká stránka, co to tak má. Nenapadá mě žádná jiná podobně významná a velká stránka, která by anonymům dovolila hlasovat o příspěvcích a psát do diskuzí zcela anonymně.
          • Veskoslav
            Nick Tě zcela vystihl. Ono šlo vidět, co postoval a co se smazalo. A nic závadného tam nebylo. Tady žádný správný balanc není. Cenzor je bezduchý človíček bez špetky humoru a znalosti her a herních reálií či filmových reálií, kdy některé hlášky z filmů u her, které s nimi souvisí také maže a mohl bych pokračovat. Dělat cenzora, to se musí umět. Zde to dostal asi ten, co si vytáhl nejkratší sirku. Napsal bych něco jiného, ale jeho milující vášeň se mi zrovna nechce pociťovat.
            • Ale to přece neplatí všeobecně, ale zdá se jen u jednotlivců. Sám Lukyz navíc není moc peskován za všechno co píše, za všechny jeho "bleskovky" a postřehy, které sem hází. Týká se to jen některých věcí a možná to ani není přímo jeho chyba jako taková, ale spíše dalších potenciálních a známých lidí, co a s čím na něj reagují! (tento konkrétní ban pak má spíše za to, že do cenzora přes jeho varování opakovaným smazáním, stále vrtal). Herní reálie a neofenzivně pochopené příspěvky jsou v diskuzích stále tolerovány a problém s cenzorem se týká jen některých lidí, proto v tom nejde hledat nějakou všech dotýkajících se diktaturu. Včera třeba byl taky zablokován příspěvek trolíka GGG u přednášky z KC kolem hudby a to překvapivě taky nepsal nic, co by mělo příliš vadit. Jen obyčejnou poznámkou (něco v tomhle smyslu "Jen ty děti Váro, jen ty děti...") podstatě zparodoval předchozí diskusi týkající se přednášky Vávru, kde se to zvrtlo do "problematiky dětí ve hrách" a přesto to šlo z éteru jako nevyhovující. Možná je to jen u některých lidí a jejich poznámek a příspěvků čistá prevence, aby se toho zase někdo blbě nechytil a diskuse se neproměnila v žumpu. Udržovat tyhle diskuse taky asi nebude úplně med, sebemenší blbost se tu proměňuje v diskusní masakr, kde si uživatele přejí provazy a připodobňují se ke kosočtvercům a vzájemně se těžko respektují. Pár z nich v jednu chvíli tady píše o něčem fundovaně, hned v další diskusi někoho naopak vidlácky uráží za jiný pohled. Ona ta prácička po těch letech jisté benevolence rozeznávat, kdo je kdo a co je vlastně jeho pro diskusi úmyslem asi taky nebude žádný lehárko. Ale souhlasím s tím, že je třeba na opravdu efektivní a spravedlivé správě určitě stále pracovat.
      • Mimo jiné to ukazuje, jak moc je zdejší systém diskusí "skvěle" nastavenej.
        • A vedle toho to ukazuje taky něco o tobě.
    • Tilwaen
      To, na co sis ve svém původním příspěvku stěžoval, je smutná realita. Za ještě smutnější osobně považuju to, jak tvoje příspěvky v tichosti mizí. Chápu, že se vám moc do konfrontace nechce, mně by se taky nechtělo, ale nechávat bez reakce nevyhovující příspěvky zmizet vám zrovna na image nepřidá.
      Ať tady jen bezúčelně nelamentuju nad současným tristním stavem, navázala bych na Lukyzův původní příspěvek, konkrétně na mazání hardware postů v Bleskovkách. Zjevně tu musí být nějaké nedorozumění mezi tím, co od diskuzí v Bleskovkách čeká cenzor, který se zřejmě řídí pravidly ohledně off-topicu, a co čekáme my diskutující. Ostatně jestli cenzor na gamesech není dlouho, není se moc čemu divit.

Bleskovky nám slouží už pěkných pár let jako fórum agregující všechno. Novinky, zajímavosti, upozornění na nové herní bundly, rozdávání klíčů, dotazy na herní hardware, diskuze o herním hardware, spekulace o trailerech a připravovaných hrách, komentáře k bleskovkám samotným, dokonce tu kdysi probíhala vcelku pravidelná nedělní herní anketa. A proč to píšeme právě sem? Protože to není kam jinam psát.

Vážně. Mohli bychom si třeba najít tři čtvrtě roku starý článek z E3, kde byla představena nová hra, a pod ním rozebírat nově uniklé screeny, které bleskařovi náhodou unikly z RSS. Nedočkali bychom se ale ničeho jiného než absolutního mlčení, protože jediná aktivní stará diskuze je pod téměř pět let (!) uleželým legendárním článkem Dana Vávry o Skyrimu. Ostatní fóra, která jsou starší jak jeden týden, jsou až na výjimky úplně mrtvá. Což, uznejte sami, není zrovna plodná půda pro jakoukoliv debatu.

Nechci polemizovat o tom, jak moc zrovna hardware patří na herní web nebo nepatří, byť když už máte v Levelu hardware sekci a zde je to mazáno jako off-topic, je to trochu úsměvné. To nejlepší, co z mého úhlu pohledu můžete udělat, je založit nové připnuté diskuzní vlákno. Já si ráda přečtu, co kdo komu doporučí za GPU nebo zdroj do herní sestavy, a naopak ti, které zde HW diskuze otravují (také jich není málo) tohle vlákno nebudou vyhledávat. Vám to nebude spamovat Bleskovky a bude to win-win(-win) situace.

Stejně tak pokud jsou Bleskovky zavaleny bundle klíči/off-topic tlacháním o herních banalitách a vy máte pocit, že to do sem nepatří, dejte nám možnost se "legálně" vykecat někde jinde. Bleskovky teď sice slouží jako jakási volná diskuze, jenže zas tak volná není. Většina toho, co zde vyplodíme, zde sice zůstane a budiž vám to k dobru; podle jakého klíče ale mizí kolikrát normální příspěvky je mi opravdu záhadou. Co už je moc off-topic a bude mi smazáno? Proč od jednoho OT nevadí a od druhého je smazán? Otázky, samé otázky...
      • alladjex
        add Tilwaen ... Velmi pěkně napsané.

Přiznám se, že úplně poprvé jsem si všiml, že je nějaký problém s diskuzí o HW. Vláken, která jsou pro mě mimo, je tu mnoho. Tak je nečtu. Přesto pokud se nejedná o nějaké psychopatické urážky, tak nevidím problém to tu mít.

Popravdě za sebe nevidím rozdíl v tom, když se tu probírá herní sestava nebo se v ofiko bleskovkách objeví informace, že nová Lara na HD XBOX One zabere dvacetdva miliónu terabajtů. Popravdě ta diskuze o grafické kartě je pro mě zajímavější *3*

Za sebe moc nevidím smysl v tom, proč dělat další fórum. Konsolidace na jednom místě je podle mě docela fajn oproti nutnosti prolézat na diskuzních fórech milióny témat a vláken.

Navíc Martin Bach sám několikrát ve FC zdůrazňoval, že když něco nechci číst tak nemusím. Osobně si myslím, že cenzura pomohla ke zkvalitnění diskuzí v tom smyslu, že není za každým druhým příspěvkem nadávka a nechutnosti. Sice spoustu diskutujících nemusím a občas nad některými názory kroutím hlavou (většinou od anonymů), ale to asi jiní nad mými také *3* Každopádně reakce jsou veskrze formulované slušně. Zabrousil jsem nedávno do komentářů pod nějakou recenzí na běžecké boty ... a to jsem teprve viděl, co to je hodnotná diskuze. *11*
      • Morraw
        Pod bleskovkami je napsáno "Obecná diskuse k bleskovkám", takže kdyby chtěli být striktní, tak tu zakážou jakoukoliv jinou diskuzi.
        Navíc tohle je herní web a ne diskuzní forum. Osobně nesouhlasím s tím, že se tu lidi ptají na to jaký mají koupit zdroj, kartu nebo rovnou celý počítač. Na to jsou určeny specializované weby a hlavně ta diskuzní fora, kde člověk dostane mnohem cennější rady.
        Nebyl bych ale proti tomu, kdyby vedle bleskovek vznikl HW oddíl, kde si dotyční můžou řešit tyhle problémy.
        • Je to zjevná manažerská chyba. Místo toho, aby se radovali, že čtenáři mají zájem tu rozvíjet diskuse (ať už na jakékoliv téma) a připravili pro to vhodné prostředí (HW diskusní koutek, forum apod..) tak mažou a mažou a diskuse ze všech sil potlačují. Přitom každý příspěvek navíc znamená další a další zobrazení reklam a tedy příjem pro server. Ano, 99% smazaných příspěvků porušilo pravidla a proto bylo smazáno, to nevytýkám. Ale neschopnost (trvající roky) zařídit adekvátní diskusní koutek pro zájemce a zvednout si tak čtenost a tržby, to opravdu nepochopím.
        • alladjex
          Podle mě se tu ptají, protože chtějí počítač hlavně na hraní. Já si předchozí počítač postavil podle rad "specializované weby a hlavně ta diskuzní fora, kde člověk dostane mnohem cennější rady" webů a minimálně co se grafické karty jsem určitě dost šlápl vedle. Nemrzí mě to tak moc, protože nejsem velký hráč, ale když už bych si kupoval třeba 980TI, tak se radši zeptám lidí tady, než abych to řešil jen podle benchmarků, které podle mě stejnak vypovídají jen půl pravdy ...

Takže proto se tu na to lidi podle mě ptaj. A tak často to tu zas není ...
      • jen bych podotknul, ze pokud se v bleskovkach rozdavaji klice..... to preci nemuze vadit.

kam bych ty svoje mel sakra dat?
      • Jack1947
        Napsal bych co si o tomhle cenzorování myslím - ale jak se říká radši stáhnu ocas... za ban mi to nestojí s tebou souhlasím. Vše by vyřešil chat třeba Shoutbox který by potom nějak smázli rovnou... ale chápu byt drobná investice tak investice... radši nic.
      • Chim
        Je to tu divné. :(
    • Jack1947
      Promin ale mazání ´= nesouhlas, ty sis jen říkal o to kdy ten ban mít budeš a hle dostals, cenzor prostě nepovolil. Takže ponaučení do cenzora se nerýpe nikdy a nikde a za žádných okolností.
    • Normálka. Jsi na soukromém serveru a tam si mohou dělat co chtějí. Banovat jak chtějí apod.
  • Skupina 3DM si dává roční pauzu od vytváření cracků pro singleplayerové hry. Tato akce má rovněž odpovědět na otázku, zda cracky ovlivňují počet legálně prodaných kopií her.

To nevadí. *1*
    Na Redditu jsou veřejné Steam účty s danou hrou jako je JC3, Lara, Mad Max...tzv. Family Share účty.
    Stačí se přihlásit na Steam účet a aktivovat danou hru a přepnout Steam do offline modu. Konečně ten Steam k něčemu je... *1*
    • Jj. Dokonce lze za 1 dolac koupit přístupy ke hrám. Steam boduje
  • Sliderv2

Skupina 3DM si dává roční pauzu od vytváření cracků pro singleplayerové hry. Tato akce má rovněž odpovědět na otázku, zda cracky ovlivňují počet legálně prodaných kopií her.

Stejně se to prolomí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit