Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lukyz

Dotaz

Trochu jsem se už přejedl klasického amerického patosu a patriotismu a chtěl jsem vyzkoušet hru, kde bych byl na druhé straně barikády, ale po chvilce googlení jsme zjistil, že taková hra buď není nebo vítězí moje paranoidní já a google mi ji prostě nedopřeje najít...

Samozřejmě nehledám MP titul nebo něco jako Armu, kde si můžu vytvořit jakýkoli scénář v editoru, ale zajímá mě, jestli existuje nějaká SP hra, jde jsou Američani za ty zlé.

Zároveň tady nechci rozjet nějakou politickou debatu nebo rozbor, proč něco takového vůbec hledám. *1*

Díky
    • Napadlo mě googlit Íránský hry a našel jsem tohle https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Operation_85:_Hostage_Rescue
      • Jack1947
        https://www.youtube.com/watch?v=yHRDnfK-PK0 Dle videa nic moc... vidno že to bylo spíchlé horkou jehlou no...aspon něco teda.

https://www.youtube.com/watch?v=BdtgiPqeX9g Tohle už vypadá o poznání líp.
    • Slysel jsem ze Spec Ops: The Line je v tomhle docela pokrokova hra ale jak moc to nevim protoze jsem ji sam nehral :D
      • Jack1947
        Škoda žes í nehrál něco tak parádního navíc s několika možnými zakončeními, ono tam nejde ani tak o to že stojíš proti americké armádě spíš to je něco jak někoho armáda... nějaká ochranka jednoho magora.
    • vietcong 2? tam je kampan za viteznou stranu *5*
      • ted me napadlo z posledni doby, order of battle: pacific, tam jsem vyklep amiky napriklad u midway
  • Rada

Marně hledám jméno jedné hry z dětství. Dalo se tam proplouvat hajzlem a bowlingovou koulí sejmout nepřítele, střílet slepice atd. melo to atmosféru americkýho maloměsta. Jestli to někoho trkne, tak budu moc rád.
    • redneck rampage?
      • jo jo na tom jsem se taky nahrál hromadu hodin, to by měli udělat jako Retrogames play
      • To je vončooooo díky moc *14*
        • mas to na gog.com za par supov, s komplet datadiskami a upravene, aby si to mohol hrat aj teraz
  • MGS a Max

https://www.youtube.com/watch?v=-ETTOK6FrxE

Rozdíly mezi PS4 a PC v MGS V jsou opravdu malé, jelikož rozdíly v Ground Zeroes byly docela velké, docela mě to překvapilo, PC verze má dokonce vyplé AA.

https://www.youtube.com/watch?v=_yu1B7NYUP0

I Rozdíly v Maxovi jsou minimální.
    • PC verze ma vyple AA ? *1* To me dostalo *1* Tak si ho ku*va zapni!
      • Lukyz
        No, ohledně AA to není tak úplně jednoznačné, protože MGSV má pouze FXAA a žádné AA vynucené přes ovladače nefunguje. Jedinou možností je využít downsampling, ale ten taky nezachrání všechno navíc je to opravdu brutální žrout výkonu.

Screeny, vše na max - 1920x1080, 2715x1527, 3840x2160 hlavně je to poznat na billboardu a elektrickém vedení.

PTT není graficky nejlepší hrou, ale vzhledem k tomu jaký nabízí gameplay a poměr nároky / visuál, tak jí to málokdo bude vyčítat *4*
        • já teda nejsem nějak zatíženej na grafiku a proti mgs nic nemám ale to na těch screenech je jako nová hra ??? vždyt jě to hnusny hnědy hov...
          • kennyB
            V Afghánistánu žádný lesnatý oblasti nečekej...
            • kennyB
              Zahraj si to a zjistíš, v jak krásném prostředí se hra odehrává *3*
            • : D tady nejde o zemi kde se to odehrava, proste tenhle screen vypada jako hra dejmu tomu z roku trebaa 2005 : )
  • Jakub Červenka vytvořil sérii obrázků, jak by vypadala Praha postižená virem z Tom Clancy's Division. 

Jo jo Praha.. Hlavně, že na druhém obrázku je kostel sv. Bartoloměje v Plzni!!! *16*
    • Jsou krásné.
      A k lokaci - my bychom taky nepoznali, jestli je mrakodrap z Bostonu nebo Atlanty.
      • Jakub Červenka vytvořil sérii obrázků, jak by vypadala Praha postižená virem z Tom Clancy's Division. 

To souhlas. Kdyby to dělal kdokoli mimo ČR, tak je to pochopitelné, ale když fotky dělal jakýsi pan Jakub Červenka (s vysokou pravděpodobností Čech), tak je to vážně smutné s tím titulkem... Navíc Praha je tam ve skutečnosti možná jen na dvou obrázcích, což je ještě horší, takhle to prezentovat.
        • Základ je vždy pozorně číst.
          Jakub Červenka není autorem tweetu, obrázky v něm použil někdo z Ubisoftu a generalizoval to na Prahu.
          Jakub má třeba na Deviant art vše správně pojmenované.
  • Jack1947

Kitchen simulator 2015

http://store.steampowered.com/app/399230

Někdo trolloově ve fc se ptal na cooking simulator tohlr je +- to samé... ba lepší. *5*
    • Tady je squirty play od Jima Fu*king Sterlinga Son:
      https://youtu.be/2jxFI1jC4hY
      • Jack1947
        An error occurred during validation.
        This video does not exist.
        Sorry about that.

Jsem byl zvědavej na to , protože to jméo (Jewtuber tuším li správně?) nic neříká a ono to asi porušovalo nějaké.. nepsané pravidlo.Tak nic, no třeba příště.
  • Veskoslav

Mad Max

Po pročítání recenzí od recenzentů jsem se fakt zděsil. Obzvlášť Polygon hru strhal. Pak jsem zjistil, že mám doma asi jinou kopii. Letos fakt vychází dost skvělých her, které se zvesela perou o přízeň hráčů. A Mad Max by rozhodně neměl chybět v hledáčku. Ta hra je prostě šíleně krutá, místy absurdní ale skvěle zábavná. WB se tentokrát vytáhlo, že autorům nemlelo do vývoje a hra je skvěle optimalizovaná a to včetně ovládání na klávesnici. A ty honičky, vzpomněl jsem si při nich na Borderlands či Rage. Tady je spíše problém ten, že pak stojíte uprostřed pouště, protože Vám došel benzín a nejbližší "pumpa" je těžce ozbojená. Ta hra navozuje přesně tu atmosféru jakou mají filmy. Nevím, co recenzent s Polygonu hrál, ale evidentně tuto hru ne. Navíc na G2A vyjde hra na 20 euro, což za takovou hru jako je Mad Max je více než skvělé. Ta hra je prostě skvělá postapokalyptická hra, plná výbuchů, řezničiny a krutého světa budoucnosti.

P.S: Kde jinde najít parník na kopci než tady:) Za sebe můžu vřele doporučit. Peněz a času určitě nebudete litovat. Tedy pokud už nesmažíte 5. díl MGS, to pak chápu, že máte jiný zájem.
    • Jj. Mam v tom deset hodin a opravdu me to bavi. Jezdeni je zabava, niceni je zabava, souboje jsou po batmanovsku dobry. Efekty pocasi a particle efekty celkove jsou udelany skvele.
      Ovladani na klavesnici mi ale tak dobry neprijde a je nutny se v tom trochu prohrabat a da se ma to zvyknout. Auto se obcas chova dost divne (zvlast kdyz by se zrovna melo prevratit na strechu) a strileni brokovnici byva trochu tezkopany.
      Jediny s cim mam ale opravdu problem je ze ze mi to porad prijde moc lehky a malicko to za me nici takovou tu survival atmosferu kterou se jim jinak vedlo docela hezky navodit. Bohuzel jsem porad nenasel zadny nastaveni obtiznosti :(
      • Veskoslav
        To jsem nenašel taky. Mám jenom dotaz. Mám nůž. Dá se používat i normálně v boji nebo fakt je jenom na to dorážení. Protože vím, že chladné zbraně tam jsou, jenom mě ta kudla štve a nábojů mám fakt málo.
        • Jenom na dorazeni. Na boj se daj pouzit jenom takovy ty palice a podobny nesmysly co s sebou tahaj obcas nepratele ale skoro hned se rozpadne a nemuzes to tahat s sebou takze stejne bojujes vetsinou pestma.
          • Veskoslav
            Jo to vím, jenom ta dýka mě zajímala, jestli se dá použít i jinak než na dorážení. Ale nejlepší je stejně vzít kanystr a hodit to mezi ně:-D
            • Na to je mnohem praktictejsi boom stick ale tech bohuzel moc nebyva :(
    • Batman, Shadow of Mordor, ted Max. Pořád to stejné dokola. Naprosto nechápu, jak někdo může šáhnout po tomhle a ne po MGSV, čili nejlegendárnější herní sérii, která si udržela kvalitu.
      • Si ty svy sr**ky klikej jak chces, kazdej o tom vi.
      • oktavius66
        Já budu plně upřimný. Série MGS mě nikdy nechytla a ani sám sebe nechápu proč. Přitom ta hra má všechno, ale něco mě na ni strašně nudí. Přitom mám rád Stealth, akci, skvělý příběh a to všechno. MGSV bych vcelku vyzkoušel, ale když jsem nehrál ani jeden díl, tak to nemá ani cenu. přece jen platí přísloví: 100 lidí, 100 chutí. Mě naopak Mad Max chytl strašně moc a náramně se u toho bavím.
        • Jack1947
          Prostě to není hraa pro každého, nemá rychlé tempo a lidi omrzí. Musí vyčkávat plánovat hledat pozici nepřítele, přicházet na to jak ho obejít není to pro fanoušky akcí ale ani úplně tak Stealth - aspon ne dnešních her... je to hoodně pomalá hra a to mi taky docela vadí. I tuhá celkem, když se spustí poplach je to většinou konec... takže bych dal přednost přeci jenom Mad maxovy asi také...
      • Me zas treba MGS naprosto nezajima, kdyby se tu o tom porad nepsalo, ani nevim ze ta hra nekdy ted vychazi. Ted nerikam ze je to spatne, to nevim, ale proste jsem nehral ani jeden predchozi dil a ze zaberu me to vubec nelaka.

Oproti tomu Mad Max bylo pekne prekvapeni. Moc jsem tomu ze zacatku neveril, ale ve finale se to povedlo.
      • Veskoslav
        Stejné dokola? Jo a DS série není pořád to stejné dokola a přesto ji zbožňuješ až na půdu. Jinak můžeš mi říct, co ty hry mají společného kromě soubojového systému? Moc by mě to zajímalo.
        • Kozy
          Těžkej stereotyp.
          • Jack1947
            Spíš např Arkham origins měl ubíjející zvyšující se počet protivníků, to samé AA kde navíc byly i tanky a na gamepadu to byl boleprst... Mordor to samé, zase skřeti přehnané atp... sterotyp a frustrace je pomalu v každé druhé hře... to už je holt taková doba, ještě že většina her má i více té zábavy...

Batman asi takhle 1 byla supr, 2 pro mne sice větší rozloha atp ale slabší a Origins zachránilo až DLC , Arkham měl to samé, i s tím špatným ale zato batmobil měl být už v minulých dílech to byla nejlepší změna. Největší oživení dokonce se dalo pěkně bez rušení projíždět ulicemi. Kooperace s Robinem mohlo být více a ostatní Coop taky mohl být začleněn. Více do hry ne jen do vedlejšáků prostě Batman doveden téměř k dokonalosti.
          • Veskoslav
            Batman série má stereotyp? Mad Max má stereotyp? Hrál jsi ty hry vůbec? Prosím, řekni mi pak tedy, když takový Batman: Arkham Asylum má těžký stereotyp, tak pak která hra jej podle tebe nemá.
            • Veskoslav
              Jenom doufám, že jsi Batman nezačal Origins. Ten díl není sice tragický, ale mizerný je. Jako měl jsem to jako ty, 1. díl Batmana jsem koupil a po třech hodinách vypnul. Zapl jsem ho asi až po roce a pak to dojel prakticky na jeden zátah za dva dny. To samé druhý díl. Jenom ten poslední se nějak chystám až vyjdou patche.
            • Kozy
              To víš že jo, nehodnotim hry který nehraju. Mad Maxe jsem hrál chvíli ale nevim jestli se k němu vrátim, nic moc. Batman to samý, zkoušel jsem všechny díly a skončil vždycky po pár hodinách. Tyhle hry se strašně rychle omrzí. Můžu ti říct- třeba zrovna MGSV nebo W3 když člověk nedělá moc vedlejších úkolů.
        • že je to pořád stejně blbé? Dark Souls je přitom +- pořád stejně dobré? Jo, to bude ono! Jinak nechápu, proč řešíš DS? Dyť je tu známo, že jsi nedošel z tutorialu! O té hře víš úplně stejné množství informací jako Del, čili nic.
          • Veskoslav
            O mě je známo? To jsi tvrdil ty a haha. Tedy dvě trolí paka. Ano DS jsem dojel pouze jednou a nikdy se k ní nevrátím, protože to není můj šálek kávy, nemám tam 50 000 hodin jako ty, nebudu nikdy tak skvělý a dokonalý v DS jako ty, fakt mě to mrzí. A stejně blbé? Série o Batmanovi je jedna z nejlepších, co kdy vyšla. Mordor byl příjemný výlet do Středozemě. I když co bych chtěl po člověku, co řekl, že Baldurs Gate a Planescape: Torment byly průměrné hry s mizerným příběhem. Myslím, že s tebou fakt nemá smysl ztrácet čas. Tvá zaslepenost a hloupost je také všeobecné známá. Mimochodem, když tvrdíš, že jsou DS hry +- stejné, není to rouhání proti tvé DS víře? Já jen, že většina komunity se shodla, že 3. díl byl mizérie oproti Dragon Soul a Dark Soul.
            • chlapečku? To jako vážně? Takhle diskutují děcka a s tím klikáním? Nech se léčit!
            • Veskoslav
              Chlapečku, já jsem ho hrál. Ty jsi evidentně nehrál žádnou z těch her, o kterých se tady bavíme. Mimochodem, gratuluji:) O půl druhé ráno máš docela dost čtenářů, co s tebou souhlasí. I když ono jich je vždycky nejvíc souhlasných okolo 2-3 ráno. Jak zvláštní. A jenom s tebou souhlasí;)
            • prachbídné jsou jen tvoje lži a fabulace. Mě by zajímalo, jestli jsi ten Torment hrál, že se bavíš o gameplay, jelikož gameplay je tam opravdu dosti potlačen a gameplay se převážně skládá ze čtení textu a voleb. U této hry to zase není takový problém, jelikož se to čte dobře, ale bavit se o nějakém zázračném gameplayi opravdu nelze.

Těch 6 hodin jsi možná nahrál v DS, ale to je vše, co jsi v té hře strávil.
            • Veskoslav
              Sice mám na Steamu 6 hodin, ale to je jedno. Já ti nic dokazovat nemusím.

P.S: Když si nepamatuješ, co píšeš, piš si to do deníčku: "BG nebo PT jsou herně naprosto mimo. Gameplay je naprosto prachbídný." Jenom cituji, co jsi sám napsal. Ale vola ze sebe umíš udělat solidního, co?:) Mimochodem ty mi něco žvaň o naklikávání;)
            • Lži. První Baldury jsou průměrné po všech stránkách, dvojku jsem chválil, takže si nevymýšlej a doporučuji si ty hry zahrát. O Tormentu jsem se nikdy nebavil, jelikož je to dobrá hra a nedovolil bych si kritizovat.

Dark Souls jsi nikdy nedojel, co jsi si plácal o imaginárním xboxu na kolejích, jelikož někdo viděl tvůj Steam, kde jsi měl najeté kolem 1 hodiny...
  • Bude recenze na Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence? Co prvního vyšla anglická verze, tak má slušně našlápnuto na nejlepší strategii posledních let.
  • frag.ment
    Mám jen takový drobný dotaz na redakci. Kdy se dočkám recenzí na AAA hry? Např. Mad Max, MGS V apod.. Nějak to tu vázne, pánové a dámy :-(
    • ringmancz
      třeba PC Gamer taky zatím nemá recenze
    • Veskoslav
      Já sice mám Maxe od 1.9 ale nejsem ani v půlce. Ta hra není prkotina na jedno odpoledne. MGS V taky má zabrat těch 20 hodin. A pokud se podíváš na net, tak na Mad Maxe moc recenzí není. Zase bych to nějak moc nehrotil.
      • Jistě se již všichni tešíme na tvoji čtenářskou recenzi.
      • Ronox
        Mám v MGS V necelých 40 hodin a nejsem ani v půlce. 150 vedlejších misí, 50 hlavních + záleží, jestli plánuješ a jdeš stealthem, nebo to proběhneš "akčně", což taky ne všechny dovolí.
        • Veskoslav
          Já si prvně dojedu Maxe. Teď jsem investoval do Trpaslíků na Kickstartru, takže pro tento měsíc mám padla. U MGS V počkám až cena sletí trochu dolů.
          • můžeš klikat, šílet, rozčilovat ale investovat znamená, že čekáš nějaký profit, výdělek. Tohle je jen před-objednávka hry, nic víc.
            • Veskoslav
              Já jsem zaplatil sběratelskou edici té hry, která je pouze pro Kicstarter kampaň. A pokud bych ji později prodával jako celek, měla by vyšší cenu než má teď. Nechápu, že se snažíš chytat za každé pitomé slovíčko;) Takže ano, je to předobjednávka, ale limitované edice hry. A ty mají později vždy vyšší cenu než předtím. Prosím, podívej se na net. Raději se jdi věnovat svoji milované Soul sérii. Vyšel nový článek o Zaklínači, tak tam rovnou můžeš napsat, jak je to casual hra a na DS nemá, jak máš v oblibě.
          • "investoval"
            https://cs.wikipedia.org/wiki/Investice
            • Veskoslav
              Víš Drasťo, taková sběratelská edice na Xbox se Z3, která obsahuje mimo jiné i kartičky Gwent je v ceně od 5000 nahoru. Přitom se oficiálně prodávala za 3499 Kč. Ale bylo jich málo a proto cena hodně rychle šla nahoru. Chápu, že to nemusíš chápat, ale spousta věcí a edicí her má později svou cenu. Jako první plně česká speciální edice Stalker. Nedávno se tato edice prodala na Aukru za 1899, její prodejní cena byla 999 Kč atd. Nesmíš kupovat speciální edice her, kde je mapa v PDF zdarma a k tomu "mise" ala vyseknuté DLC zdarma a pak se divit, že cena nešla nahoru.
            • Hodne stesti s investici do sberatelskych edici.
            • Veskoslav
              Víš Maxíčku, sběratelské edice jsou většinou investicí. Ale moc ti gratuluji, že jsi se naučil používat wikipedii.
    • sleepless
      Mad Maxe jsme dostali v den vydání, MGS V to samé. Tzn. jsme je neměli dříve, než všichni ostatní hráči. A obě dvě hry jsou rozsáhlé, takže to chvilku trvá.
      • ja bych prosil recenzi na Planetary annihilations Titans
  • kostejnesmrtelny

Dabing ve Falloutu 4 se prý roztáhl na 111 tisíc řádek textu, což je víc, než kolik má trojka a Skyrim dohromady.

...tak doufejme, že se v Bethesdě plácnou přes kapsu a najmou i pár dabérů navíc. Přijde mi, že Skyrim dabovalo zhruba šest lidí...
    • Bolo ich vyse 70. V F4 ma byt nadabovana hlavna postava, cize v reale tam nemusi byt vyrazne viac dialogov ako v Skyrime.
      • Skyrim ma sice 70 daberu, ale vetsinu ras dabuji vzdy dva lidi a pak maj daedric princove kazdy svuj hlas a nejaky specialni postavy jako napr. Cicero. Proto i kdyz je tam napsanych 70 lidi tak to opravdu zni, jako by to dabovalo 6.

Jinak doufam ze se u toho F4 polepsi, ale moc tomu neverim, prave s tim jak je dabovana hlavni postava a jeste za dve pohlavi, tak to nebude zadna slava. Obcas si rikam, ze bych uvital kdyby to byl samy text jako napr. v Morrowindu, ale to by dneska asi neproslo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit