Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79092 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz

The Witcher 3: Wild Hunt - Launch Trailer ("Go Your Way")

https://www.youtube.com/watch?v=hBoCRYX6Vq0
    • Ronox
      Upozornění pro lidi, co si to plánují zahrát. NEKOUKEJTE NA TO! Spoileroidní až to je na kulku u zdi.
      • Spoil

Nastesti jsem jeden z tech, kterym spoily vubec nevadi. Kdyby me vadili, tak nectu knizky 2x a více.
  • ucho

HW dotaz

vyzná se tady někdo ve wifi? mám s tím doma takový problémek.
    • Ronox
      Povídej. Bojoval jsem se signálem i s pokrytím po paneláku etc. Možná bych s něčím mohl poradit.
      • ucho
        signál je dobrej, na wifi jede televize, ps3, ps4 (tam ani tak problém není, to šlape). problém je s mobily a tablety. když jede net na mobilu, na tabletu nejede, přestože se tam vše hlásí jako v pořádku a připojeno. když mobil od wifi odpojím, jede net na tabletu. chování s více telefony jsem zatím nevysledoval, ale zdá se, že nezvládne jet zároveň mobil a tablet.
        • Keyz
          To záleží kolik máš přiděleno IP Adres. (tady se zdá, že došly a proto to nejde)
          Jinak ten router musíš přehodit tuším do swiche modu anebo naopak (v nastavení přes webu. Prostě na druhé co není momentálně aktivní.
        • Ronox
          Neberou si stejnou IP adresu? Zkusil si u každého zařízení nastavit jinou pevnou pro tvou wifi? Něco podobného se mi taky stávalo, ale jen chvilku a řešení jsem nehledal jelikož jsem pak bral nový router a přestalo to.
      • Keyz
        Tohle jsem také řešil a je to celkem komedie.

Prvně 2.4GHz je lepší tam kde máš překážky (byt, dům) a 5GHz tam kde máš volný prostor. (haly). 5GHz se u mě nebyla schopna dostat skrze překážky na konec, kde jsem to potřeboval.
        Poté jsem použil Wifi Analyzer a zjistil zarušení. Pak to je již lehké podle manuálu.
        • Ronox
          Nejlepší je přes wifi scan si zjistit kanály v okolí a vysílat na tom, který tě nejméně ruší, případně na něm nevysílá vůbec. Pak samozřejmě mít kvalitní router a vykašlat se na forwardování přes zásuvky etc, ale lepší natáhnout kabel s dalším routerem. Já mám teď v bytě dva routery z toho mám jeden s vypnutou wifinou, který používám čistě pro všechny konzole jako "switch" a pak jeden, který vysílá dual-band jak na 2,4 tak na 5GHz, kde na pětce mám zařízení, které se k ní připojí (výhradně nakousnutý jablko). + samozřejmě limity pro návštěvy. Díky tomu mám po celým bytě wifinu, kde s noťasem běhám a využije plnou rychlost od providera. Nesnášel jsem ve starým bydlišti to, že jsem například v kuchyni frčel jen na 30mbit například.
          • Keyz
            Tak to máš dobrý, že jsi koupil router který umí dvě pásma najednou.

A poté třeba to jablo může rychle zálohovat přes 5GHz, a 2,4GHz má zase dosah. Nebo jestli ten problém z dosahem nemáš jako jsem měl já.
            Dokonce existují nějaké věci do zásuvky které zesilují signál....Stejně je nejlepší mít ten router ve středu a hotovo. (to by člověk musel mít extra velký pozemek aby to nestačilo)

Tak snad si tvojí radu přečte. Ten scan toho řeší hodně.
            • Ronox
              Pořizoval jsem tenhle tuším https://www.alza.cz/asus-rt-ac66u-d355663.htm a ještě jsem k němu dokoupil jednu silnější anténu. Bylo to pro mě fakt primární mít pořádný signál i například na balkóně jelikož, když je hezky, tak se tam přesunu a pracuju tam a stahovat raw videa a fotky v plný palbě by bylo za trest. Navíc ho mám plus mínus ve středu bytu, ale před veškerým nastavením jsem měl problém například s airplay do repráků v koupelně, kde se to s něčím hádalo. Je to o tom to pořádně vyladit prostě no. Pak to všechno šlape nádherně.
    • Kozy
      Zkus to vypnout a zapnout.
      • ucho
        to jsem samozřejmě zkoušel jako první. nepomohlo.
        • Keyz
          Tak napiš co máš za problém aby někdo mohl poradit.
  • W3 před obrazovou tapetou

Jsem připraven :o)
    http://666kb.com/i/cyqmjdinrr10f8yhs.jpg
    Ten samý monitor v porovnání s normal TV :o)
    http://666kb.com/i/cyqmjm0j7uas825cw.jpg
    • taky jsem uvažoval o něčem takovém nakonec jsem pořídil monitor s 2560x1440 a obrovská spokojenost, to je taky hlavní důvod proč má PC navrch nad konzolema :-)
      • Taky mam 2560x1440 a jsem moc spokojenej ale zrovna jsem si vzpomel jak mi to delalo u Witchera 2 problemy protoze kdyz jsi ho po releasu spustil v tomhle rozliseni tak jsi dostal jenom blackscreen :D
    • tomu říkáš normalní TV? *7* Jinak proč je ten monitor taková úzka špageta? Má to nějaký účel?
      • Dobře OK, normal TV to byla před 15 lety, 4:3, 21". :o)
        K monitoru... Neznáš Ultrawide? 21:9, kinoformát? BluRay ripy do něj padnou jako ulité... Pak se na monitor vejde více práce či oken... Prostě parádní věc dneska.
        • jen doufám, že nejsi nějaký pc-trapáček, co si dělá "srandu" z Order 1866 a jeho pruhů a přitom doma vlastní 21:9. To by bylo značně pokrytecké. Jinak sledovat Bluray u stolu a ještě na takovém pidi monitoru. Hmm, komfort deluxe!!! U mě teda vede Bluray + Sofa a 50 palcovka...
  • Keyz, Lukáš, Tom, Noisy a další normální co tu jsou, já myslím, že i tahle diskuze je částečně odraz dnešní herní společnosti, je z toho smutno a blivno, že se najdou takoví jedinci viz dole, kteří si jak píše kolega podemnou nechají kakat na hlavu a ještě s úsměvem. Pak se divíme, že ten svět je takový jaký je a hry vychází takové jaké vychází. To jsme teda dopracovali .. ke lžím v přímém přenosu. A ještě u serie, která vznikla díky Pc (já vím, která ne, že) a celé roky nám bylo nalháváno, jak je PC verze priorita. Nakonec z toho dle všeho vyleze osekaný paskvil a ještě blbě optimalizovaný. O půlnoci skončí embargo a jestli se potvrdí co už je téměř jisté, CDP u mě skončil a neuvidí ode mě ani korunu.
    • kennyB
      Chápu to správně, že jsi naštvaný proto, že hra vyjde i na konzole, tudíž to nutně musí být špatná hra, která kvůli konzolím nebude taková, jaká by jinak byla??? Viděl jsi všehovšudy pár obrázků/videí a už je ti vše jasné...
      • Do toho příspěvku se promítá mnohem víc, než by člověk na první pohled řekl. To je koncentrovaná frustrace a neřekl bych, že je způsobená jenom Zaklínačem a už vůbec ne hrami. *15* Skoro mám pocit, že se někde potají pořádají workshopy "Hatespeech - snadno a rychle".

EDIT: Myslím si, že Zaklínač 3 je hra, o které nemohu zatím nic bližšího říci
        Spokojen myšáčku? *4*
        • MickeyMutant
          Games jsou stránka o hrách, tak si stěžuje na hru. Sice už po sto padesáté, ale pořád on-topic. Když mu odepíšeš stylem "koncentrovaná frustrace" a "nejpalčivější světový problém", tak sice dáš jasně najevo, za jak bezvýznamný a směšný problém to považuješ, ale k tématu to nepřinese v podstatě vůbec nic.

EDIT: Tak to snad jedině proto, že tě to moc nezajímá, protože už jsou venku třeba screenshoty z PC verze při různých nastaveních. Z nich (a nejen z nich) už se dá přece jen něco vyčíst. Pokud ale o Zaklínači "nemůžeš nic bližšího říct", tak nechápu, proč reaguješ na někoho, kdo se o něm něco říct snaží.
    • Aneb jak v jednom odstavci udělat z videoher ten nejpalčivější světový problém *15*. Kdy vypukne pivní puč?
    • Jack1947
      Ty bys mu jí beztak stejně nedal he, takže není o čem se bavit... spíš to ukázalo jedno a to je podstatnější že tu začli nudit diskuze. *3* Přestože si zabanovaný ještě tu plkáš stále... jo je to naprd že downgradovali ale nedělejme z toho zase Wach dugs... to byl exemplární příklad.
      • Lukass
        Tohle je horsi jak Watch Dogs.
        A ze tu pises ty neco o penezich a kupovani her povazuju za vysmech :-DDD
        Ja mam jednicku i dvojku v rozsirene edici zakoupenou, a trojku sem dostal ke grafice.
        Mam podle tebe pravo byt nastvane? Nebo musim drzet hubu a krok
    • Draken69CZ
      A proč nebýt naštvaný rovnou i na nVidia, lila tam prachy, W3 přibaluje ke GK a evidentně zařídila aby to na jejich GK běhalo lépe aniž by k tomu byl sebemenší důvod. Ale to by se ti už zas nehodilo viď *15* A ne nejsem AMD fanboy *3*
  • Tohle trápeníčko s downgradem máte proto, že jim od začátku dennodenně koukáte na všechna videa.
    Jsou i horší starosti.
    • Z podobných komentů je mi smutno. Copak tady jde o nějaké starosti? Tady jde o to, že vývojáří čím dál více kakají hráčům na hlavičky a část z nich (takoví jako ty) si to nechají líbit. Tady snad jde o základní principy. Nebo tobě vážně nevadí, že ti celou dobu hru prezentují uplně jinak, než to na konec vyjde? Tobě vážně nevadí, že se nechají uplatit konzole marketem, aby hru zhnusili i na PC a to na PC, které v současné době má na mnohem lepší grafiku, než je tohle?¨

Tohle není o tom já mám takový pc nebo takový nebo já mám méně peněz, koupím si konzoli. Tohle už je o tom, že z nás všech dělají pitomce, doplácí na to herní průmysl, doplácí na to hráči, už dlouhodobě. Hry mohly být mnohem dál, než jsou, což by přímo ovlivnilo i hratelnost posléze díky lepší grafice, fyzice, AI a podobně.
      • jakubc
        Vzhledem k tomu, jak špatně to zatím podle benchmarku funguje na PC (60fps na Ultra i na FHD je dost problém), tak to možná nebude konzolemi ale prostě tím, že to na začátku nerealisticky přepískli.
        • tak nějak to bude. Místo peněz do hypu a do TV celebrit měli prachy narvat do optimalizace, možná pak by se aspoň PC verze na ultra mohla aspoň přiblížít kvalitně Infamous na PS4.

Všechno je o optimalizaci.
          • Ty mas fakt pocit ze Infamous na PS4 je nejak zasadne hezci nez Witcher 3?
            • C-BEAM
              hm: jasně že Infamous vypadá lépe, jednoznačně mají nejlepší systém osvětlení široko daleko, který dnes dorovnal snad jen Order. Tu hru prostě dělali grafický mágové s neobyčejným smyslem pro realismus.
            • http://static.gamespot.com/uploads/original/78/787786/2477569-infamous_secondson_nospoil-5.png
              https://www.flickr.com/photos/127773964@N03/17564159859/in/album-72157652536729480/

Ano, je to blbost srovnávat takhle, ale z těch sreenu jasně vidíš, že Infamous je technologicky dál než zakalínač v 1440p
            • drasta
              Koukal jsem na videa a srovnat je se mi zda trochu tezky protoze to je uplne jiny prostredi ale fakt mi neprijde ze by infamous vypadal lepe. Je to fakt krasna hra o tom zadna ale to si myslim o Witcherovi taky.
            • Kozy
              Hele fakt jo. Ta hra je sice jalová ale vypadá fakt dobře.
            • ano o hodně. Hlavně textury, vegetace, stíny, nasvícení. Ano, daleko lepší. Největší rozdíl je ve stromech, tam je Zaklínač roky nazpět a má daleko horší stromy než dvojka.
        • V tom případě jsou neschopní, ta hra zdaleka nevypadá tak dobře, aby to na 60fps rozjel pouze Titan X *1*
          • Lukass
            Nerad hodnotim podle videa, ale uz z videii jde videt ze ta hra proste hezky vypadat nebude. Navic rozdil oproti PS4 bude nula, nula, nic :-( a optimalizace je asi jeste horsi jak u dvojky, pritom by clovek rekl ze se pouci, hlavne ze hru odkladaji a krmi nas kecama o testovani atd.
            Od nich bych to teda necekal. Lidi se divi ze se na PC malo kupujou hry, pritom ja si kvalitu koupim a jeste mam z toho radost viz. Project Cars, Alien, Legend of Grimrock a podobny hry ktery sou delany s laskou k zanru a proste si moje prachy zaslouzi.
      • Proč by mělo vadit, že se nechají "uplatit konzole marketem"? Každá firma chce vydělávat prachy a pokud jeden trh nabízí větší potenciální zisky než ten druhý, volba je celkem jasná. Neříkej, že ty bys svoji firmu vedl jinak (pokud ano, hodně štěstí s hledáním investorů)?
        • Podle tebe je tedy je normální vést firmu tak, že lidem (bez kterých by Zaklínač neexistoval) něco slibuješ, roky jim lžeš, necháš se uplácet, porušíš všemožné zásady a pak se jim ještě vysměješ. A jsme opět u toho, co zde již bylo řečeno. Jsme tam kde jsme i díky takovým čestným obchodníkům jako jsi ty, od tebe bych si nekoupil ani rohlík.
  • Jack1947

Takhle se to musí, dělat...

http://bonusweb.idnes.cz/hrac-guild-wars-2-exemplarni-priklad-podvodnik-a-ban-fxf-/Magazin.aspx?c=A150515_141955_bw-magazin_anb
  • Steam down

Servery steamu padly... celosvětově *3*
  • Lukyz

Witcher 3 - srovnání PS4 vs PC

https://www.youtube.com/watch?v=1fUGFmmikn4
    • C-BEAM
      a pak si lidé řeknou, na co kupovat PC když to vypadá skoro stejně na laciné konzoli. PC platforma má fakt smůlu, z jedné strany jej ničí nízká nákupní morálka PC hráčů a na druhé vývojáři kteří hru doj*bú tak aby se hýbala na konzolách a hodí ji v tomto zuboženém stavu i na PC.
      • no ale podívej se na nároky na HW. Jaké HW by to chtělo, kdyby to zůstalo jako vloni na E3 a co teprve z roku 2013? Tam je všechno špatně, ta hra je evidentně prohnilá. Výsledná kvalita, marketing, optimalizace. Vše je jedna velká lež.
        • C-BEAM
          a proč by měla být hra hratelná na vysokých detailech i na běžných sestavách? na kvalitu která byla prezentována by si potřeboval prostě top grafiku tak jak to bylo kdysi běžné. A pokud ji nemáš budeš hrát na nízké a střední detaily, v nižším rozlišení a později když si koupíš lepší grafiku tak si můžeš hru zahrát znovu v úplně jiné kvalitě, čímž se i prodlužuje její životnost.

Celé mi to připadá jako jeden velký herní komunismus - jedna úroven grafiky pro všechny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit