Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ja teda nevim dle meho nazoru ma Dan Vavra zrejme kramy nebo se spatne vyspal a nebo je nas*any ze jeho mafie II se nedockala uspechu jako skyrim ba naopak tak si vzal za cil kazdou lepsi hru poplivat. Ja osobne hraju hru s manzelkou mam lvl 32 hra neni ani z daleka dohrana za celou dobu hrani me hra spadla asi 2x a kdyz sem narazil na nejakou chybu jako ze vetsinu co popisuje sem nevidel nikde tak se nad ni pousmeju. Spise se u toho jeste pobavim a nadavam koni ze je i*iot a snazi se mi pomahat ze to zvladnu sam. Staci ze se pomalu pretahuji s manzelkou o klavesnici kdo zrovna bude hrat. Takze pan Vavra kdyz neumi hrat RPG tak at de radsi hrat ten jeho paintball ve kterem je mozna lepsi a nebude muset premyslet nadtim jaky je rozdil mezi Fantasy a Realitou. Omlouvam se za chyby v textu. Holt cestin byt ma velka kobylek.
    • LOL, nepoužil si jediný argument - vlastně dva, jeden z toho nadávka autorovi a druhé, že ti to moc nepadá. Co ale říkáš na ty tvrdá fakta? Co třeba textury? Všechno ok? Co třeba uživatelské prostředí - super? Atd. Jen bych opakoval, co bylo v článku a co bylo z 90 % tvrdými fakty, se kterými těžko polemizovat.
      • No ted me nekdo vysvetlete kdyz se vam ta hra nelibi tak proc ji hrajete??!!?? Ma to logiku? To ja jako bych nadaval na WoW a hral ho. Me se hra libi takova jaka je problem s ni zadny nemam. Sam si do ni udelam nejaky ten mod. Nejaky ten mod si i stahnu tak to bylo uz od Morrowindu a stvalo by me kdyby tomu nebylo tak i nadale. Holt ma bethesda verne RPG fanousky a ja takovy zvasty co tam Vavra popisuje ignoruji.
        • Mně se ale ta hra líbí, ale zároveň nejsem slepej a vím, že by mohla být mnohem lepší a díky modifikacím lepší bude. Např. uživatelské prostředí ale nenávidím. V žádné hře jsem neviděl horší. Naštěstí chyby ve skyrimu nejsou té povahy, aby ta hra byla nehratelná.
  • hra me sice velmi bavi ale asi pul roku pockam. absenci hajzlu bych jeste prekousl ale treba to NEmizeni mrtvol a nebo ti furt na vas mluvici NPC atd... to jsou veci co snad pujdou modama a patchema opravit. navic budou dlc atd. je to ale bordel dneska..vyjde supr hra a clovek aby to radsi nehral
    • Vtipné je,když přijdu do Vorařova kde leží mrtvej kovář a pokaždé se tam seběhnou lidé a kecají to samé.Ženě kováře to zdá se vůbec nevadí.Tak to je dokola při každém navštívení.Jako na zaseknutém gramofonu.
  • Vávro ty jeden HAJZLE, jak si dovoluješ mít vlastní názor na hru *1*
    • Trol.diskuzni
      *15*
      • Trol.diskuzni: Co z toho diskutování máte? Vyditelně jste zde dlouhou dobu a všem tady vadíte... *12*
  • Neda sa nic nez suhlasit.
    Vacsina veci co Dan napisal tak proste je. Bez debaty. Proste su to fakty.
    Niektore veci tam nespoznavam, mam nahratych cez 120 hodin, takze mi to pride ako keby si vymyslal alebo zavadzal.
    Niektore veci su vylozene nasilu vytknute, co ma mrzi lebo materialu je aj bez toho dost.
    Celkovo suhlasim so vsektymi desiatimi. Som rad ze uverejnili aj takyto nazor, po tom co dali absolutne sialene hodnotenie 10/10. Mozno sa zas Lukas pri TES VI ospravedlni ze Skyrimu, tak jak oblivionu nemal dat 10/10 a ze uz s anebude spravat ako decko.

A samozrejme, nie som prekvapeny ze vsetci fanboyovci tu zas hejtuju jak sialeni. Je to strasne trapne. Ja mam tu hru rad, uzivam si ju. Ale je tam obrovske mnozstvo veci ktore ma brutalne vytacaju. Bugy ktore vas stoja desiatky minut utrap a nervov. Priserne UI ktore tam budete mat destiaky a stovky hodin, kym to neopravi nejaky mod. Nelogickosti, dementnosti, nerealne dialogy, nezapadajuce dialogy, debilne questy, nerelane prostredia, atd atd atd. A ludia si to aj tak nevedia pripustit.

NIKTO VAM NEBERIE ZE MATE RADI SKYRIM. Ja ho mam rad tiez, som rad ze ta hra vysla, predobjednavku ani trochu nelutujem. Ale to neznamena ze mame rped chybami zatvarat oci. Ale ved zatvarajte ich, usitite Bethesdu v tom ze dalsi TES moze byt rovnako dodrb*ny.
    • ale lakerko, ten clanok je obycajny priehladny clickbait. vsetci vieme, ze niektore vytky su namieste, problem vacsiny ludi tkvie v tom, AKO ho vavra napisal: v pozicii zatrpknuteho, zapoteneho trolla, nechodiaceho daleko pre expresivne pridavne mena - preto aj tolko ad hominem utokov v diskusii.
      • ja by som skor povedal ze z pozicie sklamaneho nasraneho hraca, na co ma pravo. PC komunita tym je znama a dokonca sa tym chvali, ze to da vyvojarom vzdy vsetko zozrat. No tentokrat vsetci poslusne odvracaju zrak
    • Nedá se než souhlasi ... Dan si některé věci vymyslel - nebo jak to jako myslíš? Absolutně nechápu logiku tohoto příspěvku. Skáčeš od jednoho postoje k druhému a mezi odstavci si protiřečíš. Nejste tam dva? :D
      • ked nevies pochopit jednoduchy pisany text tak potom sa ani necudujem ze nevidis chyby na skyrime.
        Suhlasim s Danovym clankom, lebo clanok ako celok je pravdivy. Ale rovnako ako nezatvaram oci pred chybami Skyrimu, nebudem ich zatvarat ani tu. A preto som mu vytkol nejake chyby.

Dufam ze uz si pochopil
    • Jak vidis podle sileneho poctu komentaru (kolik tu proboha bude zitra???), tak ten Danuv seznam na debatu rozhodne je. Neco podle mne vytyka spravne, ale hodne (= vetsina) z toho jsou naprosto SUBJEKTIVNI dojmy, zadna FAKTA ty chytrej. Vzdyt i sam pises, ze si podle tebe neco vymyslel... tak jak je to s tim bez debaty, hmm? *2* Obvinit kazdeho z opacnym nazorem, ze je to fanboy - prilis jednoduche!
      • Sialeny pocet komentarov tu je prave kovli obrovskemu poctu fanboyov. Pozri si o com tie prispevky su. Polemizuju snad naozaj o jednotlivych bodoch clanku? Alebo su to len utoky na Dana a Mafiu II? (za druhu mafiu si to aj zasluzi:P).
        Nie, ziadna vacsina, je to podstatna mensina. Subjektivna bola aj lukasova dem*ntna recezia za 10/10. Bolo to detske neuvazene hodnotenie. Nikdy nic nebude uplne objektivne, aspon ked sa bavime o komentovani hier.
        Faktov je tam naozaj drtiva vacsina, ty chytrej.

Kludne ho kritizujte za to co si vymyslel, alebo za to co tam dal nasilu len preto ze bol nasrany. Proti tomu nemam nic. Ale proti utokom na jeho osobu len preto ze si dovolil napisat nieco zle, proti tomu nieco mam. Aj ked ja som do Lukasa tiez p*coval za jeho hodnotenie, ale to len preto ze on zatvaral oci pred problemami jak 12 rocny fanboy. Nikdy mu neodpustim to ake hodnotenie dal skyrimu a DE HR, lebo to ukazuje ze bud je nekompetentny alebo podplateny. Ale aj tak som sa vyvaroval osobnym utokom. Az teraz na to podplatenie:P

Tak sa nad tym zamysli
    • Nikdo neříká aby jsme před chybami zavírali oči ale tady je na místě si položit jednu základní otázku, byl by jsi raději, kdyby jsi měl hru bez nejmenší chybičky ale její vývoj by se protáhnul a o několik let anebo by jsi raději volil hru bez chyb ale za to o 2/3 menší co do rozlohy a herní doby??? RPG vždy měli nějáké bugy, najděte mi prosím jedno jediné RPG, které nemělo bugy. Daniel to s tímto článkem prostě přehnal. Sám píšeš, že si Daniel Vávra některé věci vymyslel, proč tedy pišeš "Nedá se nic než souhlasit?" Myslím že si nevidíš do pusy stejně jako to dělá on..e
      • Ja neviem co je tazke na tom co som povedal pochopit. Suhlasim s clankom ako s celkom, majoritna vacsina toho co vypisal je pravdiva. S clankom sa neda nic nez suhlasit:) ALE! Doj*bal to aj on, tym ze si nieco povymyslal, alebo ze tam dal nejake veci nasilu.

A zle alternativy si dal drahy moj. Ked si bethesda moze dovolit odkupit id software, tak ma penazi naozaj vela. A ta ich vela naozaj aj ma:)Failout s DLCckami im musel sam zaplatit vyvoj niekolkych AAA hier. Penazi maju dost na to aby nabrali dostatocny pocet zamestnancov a aby ti zamestnanci porobili to co porobit maju. Zle (asi najhorsie v historii) UI nemozes prisudit casu, ale len ich lenivosti a zlym rozhodnutiam. Maly, resp ziadny rozsah rozhodnuti v questoch zase iba lenivosti. Kvalita textur tiez (ale ok to prezijem, ale co to o nich vypoveda ked do mesiaca tu bude cely skyrim pretexturovnay v HQ od nejakeho random cloveka ktory za to nic nedostane?). Hra je vonku dva tyzdne a uz je kopec modov ktore podstatne vylepsuju grafiku. Neviem naco nathauju hernu dobu tym ze questy su zasadne robene tak ze musis behat medzi vziadelnymi lokaciami ked tam je aj bez toho dostatok obsahu <- dalsie zle rozhodnutie. Obrovske mnozstvo bugov, ktore by priemerny tester urcite objavil a ktore by sa dali relativne lahko opravit tiez hovoria o ich flakactve.

Prave preto aka oddana komunita fanboyov za nimi stoji.

Nikto nehovori, resp. ja nehovorim, ze ta hra mala vyjst bez bugov, pri tka rozsiahlom pocine to nemohol ocakavat nikto. Ale mala vyst s podstatne menej bugmi. A bugy nie su ten najvacsi problem. Najvacsi problem su hle designerske rozhodnutia, ci uz je to UI, AI, "novy system dialogov", bojovy system, mapa, dabing, atd.

Pozeral som video kde Tod hovori ze komunita sa stazovala na malo hercov v dabingu, a ze ich vypoculi a teraz zvysili pocet dablerov niekolko nasobne. Skoda ze som si to v hre nevsimol. A opat jak v predoslich hrach, mozes pocut u jednej postavy viacero hlasov, jak keby sa tie vety random vyberali. Nie z urciteho mnozstva viet nadabovanych jednym hercom, ale vsetkych viet nadabovanych muzmi. Snad to nepride az do takeho extremu ze budem od jednej postavy pocut aj zensky aj muzsky hlas.
        • Cahir
          Klobouk dolů, souhlas ve všech bodech.
      • To není argument. Některé chyby ve hře jsou spíše špatným nápadem než vyloženě nedodělávka kvůli termínům. Co se týká chyb technologických, ty ještě beru. Ale nejsem ochoten odpustit opakující se modely domů atd. Udělat model domu i s interiérem není zase tak těžké. Bohužel v Bethesdě to chodí tak, že si řeknou: "Uděláme jen tohle a tohle a ono to bude stačit. Stejně nám zase všude dají nejvyšší hodnocení a my to nějak časem zaplátujeme a dáme fanouškům možnost si hru dodělat."
        • Tak těžké to asi nebude, ale narvat to pak do paměti konzolí už je dost problém. Radši si užiju skyrim skutečný, který je i přes chyby naprosto super -a to mi byla Elder Scrolls série víceméně ukradená, než skyrim imaginární, který by byl jistě úžasný a velkolepý a bylo by v něm tisíc různých záchodů, ale taky by se na něj čekalo sto let, běžel by pěti lidem a hlavně by na něm autoři zkrachovali.
  • trolo
    70. a 71. .. som sa skoro postal od smiechu :D inac velmi dobry clanok pobavil som sa a smiech nonstop :D. niektore veci su pravda ale niektore su zase az moc zvelicene :-D
  • Vávra? Polovina lží, čvrtka nesmyslů, ale hlavně, že je z něj mediální kurvička *14*
    • Hej tos vystihl *12*
  • osobne netusim, preco by som mal venovat cas 100+1 hnidam z pera zatrpknuteho game designera, ked sa mozem hrat tak skvelu hru, akou skyrim nepochybne je ;)

a vobec, imho hlavna pricina jedoviteho trollingu pana vavru je niekde tu: http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-elder-scrolls-v-skyrim vs. http://www.metacritic.com/game/xbox-360/mafia-ii
    *1*
    • Mafia 2 mohla byt hrou desetileti. Je mi moc lito ze tim ze nebyla nikdy uplne dokoncena skoncila v sedem prumeru.
      • To mohla být.... Mnoho misí však osekli ze hry úplně... Nikdy nepochopím, proč je tedy nenarvali alespoň do těch DLC... Prostě 2K je na nic v tomto směru.
    • Hmmm....dvě stránky Metacritic dvou her. Jedna přehypovaná, druhá se lživou marketingovou kampaní. Proč by to mělo pana Vávru nějak ovlivňovat?
      • Pan Vávra dal tímto článkem průchod svým emocím. Tento článek je pravdivý pouze tak z 1/10 a zbytek si přibarvil či vymyslel... Je to také tím, že RPG je PC platforma jako dělaná a tak tomu bylo vždy. Konzole nechme naskryptovaným FPS typu MW3...
        • "Je to také tím, že RPG je PC platforma jako dělaná a tak tomu bylo vždy. Konzole nechme naskryptovaným FPS typu MW3..."

První díly Final Fantasy vyšly na PC?

I když souhlasím, pokud bereme RPG jako Role Playing Game, tak jest pravdou, že takové hry se objevily jako první na PC - interaktivní příběhy, kde si hráč vždy přečetl text a měl si vybrat, co chce udělat dál.
        • dnes mi mluvíš z duše
    • Trol.diskuzni
      Pan Vávra má jednoduše jiný názor a nebojí se jej prezentovat. Proč by měl jít s davem jako například pan Grygar, který vyjmenoval bezpočet nedostatků jak v recenzi, tak v podcastech, a hra od něj přesto obdržela absolutní hodnocení (aby byla čtenost)?

Pan Vávra má navíc. *3*
      • Trol je placenej bot od tiscali, aby zajistoval zivot na diskuznich forech, je to sice zivej (ne)tvor, ale je levnejsi a rychlejsi nez spousta algorytmu. Ha!
        • Trol.diskuzni
          Měli byste se dohodnout, od koho že jsem to placenej, abych jej mohl kontaktovat a nějak se s ním domluvit - jiní si totiž myslí, že jsem od konkurence nebo nějaký zhrzený ex-redaktor. *3*
          • Pritom tady jenom skilluje speech, kterej ja na zdejsi fora od skillu 10 nadbytecny.
      • Jesusmaria, to si fakt myslíš že človek ktorý je dlhoročným fanúšikom elder scrolls , bethesdy, milovník velkých a otvorených svetov a rozmanitosti možností v hrách dal 10 pretože potrebovl zvýšiť čítanosť ? To je snáď ešte debilnejšia predstava než že ho zlý developery uplatili/donútili pod hrozbou násilia/ zhybnotizovali /očarovali / preprogramovali mu vedomie / nahradili ho robotom... Ako som už spomínal , desiatková hra nemusí byť bezchybná a je vporiadku že v recenzii sú spomenuté chyby, 10 je prsote ekvivalent jednotky s hviezdičkou v škole a podla Grygara a mnohých iných si ju TES:skyrim zaslúži , koniec príbehu. Chápem že potrebuješ za všetkým vidieť senzáciu a temnú konšpiráciu aby to bolo pre teba dosť zaújmavé ale zmier sa s tým že ak nemáš žiadny pádny argument ( okrem toho že máš iný názor ) alebo dôkaz , tak sú to len hrozné výkriky do tmy *13*
        • Haldy bugfest videí na Youtube nejsou důkaz, že něco asi není v pořádku?
          • Ja som hral hru niekolko desiatok hodín neopatchovanú a bugy som stretával napr. oproti oblivionu alebo gothicu ovela menej , a ak som na nejaký narazil šlo o dosť úsmevné záležitosti , hra padla za 20 hodín asi dvakrát a raz za nejaké dve hodinky som narazil. napr na postavu zaeknutú v texture alebo niečo podobné. Na youtube nájdeš možno videá všemožných glitchov ale pravdepodobnosť že sám narazíš na viac ako dva z nich za velmi dlhú dobu hrania nieje nijak závratná...
      • Protože výjmenoval pravdivý nedostatky bez zbytečných nadsázek, lží apod. a odůvodnil svý hodnocení tak, že ve výsledku to nemá na hratenost a pořádnou porci zábavy výraznější vliv. Jestli dát rovnou desítku to je už je věc jiná... Pan Grygar má navíc
      • Jdi už spát, dřepíš na tomhle fóru od půl devátý a je na tobě znát únava. Opakuješ se. ;)
        • Trol.diskuzni
          Opakuji se, jelikož můj názor je konstantní, tedy neměnný. *3*
          • A proto ho sem musíš psát pořád dokola? Myslím, že si tu o tobě udělal obrázek asi každý. Mít svúj názor - fajn, sdělit ho - fajn, sdělovat ho pořád dokola a ukájet se nad tím - to už je celkem otravné. Měl by sis najít nějakou smysluplnější činnost něž neustálé vysedávání na diskusním fóru u kritiky hry která tě nebaví, a kterou si možná ani nehrál (to nevím jistě, nemám totiž čas číst tu kvanta tvých pseudointelektuálních narcistických výplodů ale z toho mála by to k tobě docela sedělo).
            Proto tě prosím (a myslím, že nemluvím pouze za sebe) běž na chvilku obtěžovat svými moudry někoho jineho, někam jinam.
            • to jde docela těžko když tu spamuješ celou diskusi. Ale s tím asi nic nenadělám, každý se dobíjíme po svém, někdo sexem, někdo chlastem, někdo hraním her,... a někdo provokováním na diskusních fórech *1*
            • Trol.diskuzni
              Pokud tě můj názor nezajímá, nečti ho, jednoduchá pomoc... *3*
          • Trole diskuzní, kdo by tě měl brát s takovým nickem vážně?! Prober se a začni žít reálný život, nikoliv ztrácet čas nad nesmysli...
            • Trol.diskuzni
              Proč by mě měl někdo brát vážně? Ať mě každý posoudí, jak je ctěná libost... *3*
          • Tobe to asi zni chytre, ale stejne jsi za maslo, kompenzujes si realitu, kde bys za asertivni chovani dostal jelitko? Troll to jsem ja, trotl je tamhleten. ;)
            • Trol.diskuzni
              To je každého věc, jak posuzuje druhé, přirozeně... *4*

To Uroboros - žádný. Ale to je přece jasné ne? Ty jsi anonym pro mě, já pro tebe...
            • Jakej je rozdil bejt anonym a bejt trol.diskuzni?
            • takže stejně jako tebe tak nikdo nebere!
            • Trol.diskuzni
              To nebyla narážka na registraci/neregistraci... Anonym = osoba, které nemůžu pohlédnout do očí a neznám ji.
            • Nechápu narážky na ty co nejsou zaregistrovaní na stránce, to seš jako chytřejší tím, že si prošel registrací??
            • Trol.diskuzni
              Možná jsem za máslo, ale stojím si za tím, co říkám. Nezáleží mi na tom, co si někdo jiný na této diskuzi myslí o mně nebo mém životě - anonymy rozhodně nepovažuji za relevantní studnice názorů. *3*
  • Zjednodušene Haters gonna hate. Hej hra má chyby, ale kto pozná Bethesdu tak počítal možno i s horším scenárom. Mimo to rozloha herného sveta je obrovská, takže tieto chyby na kráse sa dajú veľmi ľahko prehliadnuť, navyše to je tu obrovská modderská komunita.
    Čo ma ale dojalo že Dan Vávra dal Fallout:NV 9/10 a pritom tá hra mala nespočetné množstvo bugov pri štarte. Takže buď to tu smrdí prachsprostým trollingom z pasie, alebo sa autor snaží za každú cenu ísť proti prúdu.
    P.S.: celý článok som ani nedočítal, pretože to boli pre mňa bohužial iba žvásty
    • Přesně tak, haterz gonna hate... Bohužel z Daniela Vávry se stal prachsprostý flamer, který se nechává ovlivňovat totálně emocemi a dokonce se nechá snížit i ke lži... Hodně z toho byly jenom žvásty, svatá pravda!
    • Přece nejde počítat s tím co píšeš?Že to dořeší komunita a že to vlastně mohlo být horší.Snad je jedno hodnocení.
      Komunita je bonus to je celé.Přece není dobré vydat hru a přenést část břemena(opravy,vylepšení) na komunitu protože vím,že to zdarma udělají.A úplně je blbě,když se to promítne do recenze tak,že se to vlastně přehlídne jak píšeš.
  • mirekdusinojc
    I vy zrůdo! Jak si dovolujete hanobit posvátný grál stvořený z čiré lásky. Taková zlá slova, že vám huba neupadne. Mám chuť hned zítra ráno přijít s opaskem výbušnin do vašeho titerného herního studia, nikdy nedosahnuvší slávy posvátné Bethesdy a odpálit se pro očištění nedotknutelného jména Skyrim, jenž jste pošpinil. Hanba vám! Hanba!
  • 4dot@tiscali.cz:

Já je ale všechny hrál. Risen jsem dohrál před půl rokem. To, že pavouk tady má polygony uspořádané trochu jinak a postavy odříkávají různé texty, ještě neznamená, že ty hry nejsou v podstatě totožné. Nemluvím o tom, co koho baví víc, něco jako Fallout 3 a New Vegas, kdy se ti New Vegas líbí víc, tak je to lepší hra. Ve výsledku jsou ale v podstatě nemlich to samé, se stejnými principy a vším. Risen a Skyrim sice nejsou to samé universum a engine, ale když tam chodím a úplně stejně sbírám rostlinky, úplně stejně ten svět na tebe reaguje, design řady věcí je stejný (kdyby nějaký ten dungeon v Skyrim byl v Risen, tak to skoro nepoznám).
    • Podobnost ohledně Risen a Gothic IV, ta je jasná. Skyrim je však hra sama o sobě, nicméně je nutné říct, že na každého hra může působit jinak, proto bych to tak detailně nepitval...
    • Trol.diskuzni
      Omlouvám se, že skáču do vaší diskuze... Ale taky bych docela souhlasil s názorem, že RPGčka jsou si navzájem dost podobná, minimálně ta, o kterých se bavíte. A to dokonce i pro mě, který tento žánr docela rád...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit