Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Toz dobre to cisti :D
-
Někdo se ptal po modifikacích, takže pro všechny - nejlepší zdroj:
http://www.skyrimnexus.com/ -
Tak, 700 příspěvků za prvních pár hodin je velmi kvalitní výsledek, takže já se pro dnes loučím...Diskuzi zdar! *5*
-
Takhle jsem se už dlouho od srdce nenasmál ! Dan Vávra má samozřejmě pravdu ! Skyrim vás pohltí, bude vás bavit, jenže má spoustu chyb a on je objevil a naprosto přesně pojmenoval ! Já upřímě řečeno také nechápu, proč to propána jána, vypadá místy hůř nežli Oblivion, proč postavy vypadají mnohem hůře než v Zaklínači 2, proč v PC verzi není PC kvalita, proč tam není humor, proč tam není sex a proč se musí loadovat za každým druhým rohem. Bojový kůň který hned chcípne, šplhá jako Jeep, přitom z něj nejde bojovat... Někdy jsem chtěl jet podle ukazatelů, ty však ukazují někam do pekel, s těmi srázy má Dan Vávra samozřejmě pravdu. Teď zjišťuji že některé questy bývaly v Oblivionu zábavnější, že Bethesda se inspirovala částečně u Zaklínače 2, že animace mimiky a i grafika je opravdu sto let za opicemi (a pět let za Zaklínačem 2). Jenže - ono je to tak obrovské a na tak dlouho že se tomu dají některé věci prominout, přesto si nelžeme a netvrďme že ta hra je dokonalá, protože dokonalá není.
Osobně třeba nechápu proč tam není něco jako rozklad těl. Příjdu do hodovní síně v hradu a tam pořád leží mrtvola. Jasně, chápu že mrtvoly se mohou válet v lese, nebo v dungeonu, ale v hradu ? V trůním sále ? Ale fuj, který estét by to tak ponechal ? Kdyby se časem mrtvoly rozpadly na kosti a vývojáři by to zohlednili, mohlo by se stát že při vstupu do toho dungeonu na vás zaútočí kostlivci lidí které jste předtím zabili a bodou vám to chtít vrátit. Naneštěstí to v Bethesdě nikoho nenapadlo. V tomhle byl geniální Hitman, kde kdy jste někoho zabili tak jste mohli časem vidět jak zřízenci vlečou mrtvolu v černém pytli.
Ano, logické a historické nesmysly tu najdete, prostě je to fantasy z jako středověku, z jako Evropy a jsou tam jako Vikingové... V tomhle je nepřekonatelný Zaklínač 1 (a trochu i dvojka) kde středověk vypadá jako středověk, hrady jako hrady (La Vallete je nejkrásnější hrad jaký kdy ve hrách byl !) a postavy se oblekájí uměřeně době (13.století.) Více se k tomu snad už ani nemá cenu rozepisovat, "Pekelník" to udělal za mne.
Bravo ! -
-
Je vidět že nejsi jenom starý ale taky dost blbý...
Ty jsi nějáký rektální alpinista, když máš zapotřebí lézt Hellboyovi do míst, kam slunce nesvítí! :D
Většina chyb které pojmenoval se ve hře ani nevyskytují, hodně však ano, nicméně, žánr RPG her nebyl nikdy na bugy skoupý... Takže je jasné, že se zde nechal Daniel unést emocemi...
Že se nerozkládají mrtvoly? A co, kolik freatur by jsi tam prosím chtěl dávat? Už takto je coby do herního světa a herní náplně Skyrim vůbec nejrozsáhlejší RPG hrou vůbec! Samozřejmě že tam jsou chyby ale kde nejsou? Jedná se o výborný RPG titul a tak to prostě je.. -
-
80% toho co napsal je naprosta pravda... je to zabugovana hra se starou grafikou (ano an grafice zalezi taky) , nudna s dementnim konzoloifnim ovladanim a inventarem, konma co vylezou na mount everest a kdyz nich slezes tak odkracej nekam do haje....chapu ze je to velkej svet a modeli nemuzou bejt vsude vypiplany, ale aspon s texturama by si mohli dat zalezet, aspon s texturou mece se kterym bojuju... vypada to jako bych an svuj norskej mec nahazel texturu z diabla 1..
-
-
-
clanek misty opravdu pobavil. Ja skyrim nehral, ale premyslel jsem o tom. Ale byl jsem si nejisty jestli to vyzkouset nebo ne. Na jednu stranu nejsem skalni fanousek RPG a oblivion jsem par hodin hral u kamarada a moc me to nechytlo. Na druhou stranu ta hra ma hodne dobre hodnoceni. Nakonec ale po precteni tohohle clanku, jsem se presvedcil o tom, ze to neni hra pro me. Za prvy nemam desitky hodin to hrat, radsi neco kratsiho a frekventovanejsiho a za druhe z clanku mi prislo, ze hra je v podstateten samy oblivion, akorat trochu vylepseny. Ovsem pripoustim moznost, ze tomu tak neni, nehral jsem to, opravte me jestli tomu tak neni.
-
-
Já bych řekl, že je to spíše zhoršený Oblivion... Ale jinak se nepleteš. *4*
-
-
To jsem se nakonec rozkecal, i když jsem nechtěl. Nicméně, chtěl jsem se jednotlivě vyslovit k bodům, které Dan Vávra vyjmenoval (jen k těm s kterými nesouhlasím):
1. Ačkoli na tohle nadává docela hodně lidí, mě, zaritému PCčkáři GUI vyhovuje. Vyhovuje mi systém oblíbených, mapování na hot-keys 1-8 (pro mága naprosto parádní - v pravé ruce hůl a levou jenom přepínám kouzla). S dalším bodem ale naprosto souhlasím. NEMŮŽETE TŘÍDIT PŘEDMĚTY! No snad to brzo modeři nějak vymyslí. 3.Nerozumím. 5.Na PC nic takového nezaznamenávám 6.Nechápu co je na mapě zmateného, podle mě je naprosto přehledná 7.Nerozumím - ničeho takového jsem si nevšimnul 8.Mě, když se chci držet jednoho questu toto naopak naprosto vyhovuje. Další questy si aktivuju až dořeším ten stávající. 10.Mě probíhá autosave pokaždé když změním lokaci a někdy i před Boss-fighty. Nechápu jak rozumnější by měl být. 11.F5 - quicksave? Aha, ovšem - konzole.
12. Ve statistice mám vše co potřebuji vědět, ale moc se do ní ani nedívám. Většinou je mi jedno, kolik jsem zabil skřetů. 15.I když jsem psal, že nebudu komentovat s čím souhlasím, tady musím dát za pravdu. Hrozně špatně udělané - i na PC. 16.No a? 17.A nebo ve favorites? A nebo zmáčknout 1 - 8? :-) 18.Co je na něm debilního? Mě se nic neseká. A favorites taky není o tom bys tam měl milion předmětů, že. Pak ano, pak je to to samé jako inventář. Ale trochu to pak postrádá smysl, ne? 19.Nesouhlasím, jak už jsem psal, grafika a level-design mi často vyráží dech. 22.Já mám stíny teda skoro všude a "rozmatlané" rozhodně nejsou. Jediné co Skyrim nemá je skutečné dinamické osvětlení, ale jakousi jeho náhražku. Ale vůbec mě nenapadlo to řešit. 23.Žádného Bloomu jsem si nevšiml a to mám vše nastavené na max. Oči mě rozhodně nebolí a kontrast je podle mě vpořádku 24.Nesmysl, nic se nechutně neleskne. Jenom věci které se lesknout mají a to jen tak matně, žádné nablíštěné meče ve kterých byste se viděli. 25.Nechápu. 26.Nechápu.
27.Nesmysl, postavy jsou nadesignovány naprosto parádně. 28.Největší nesmysl - každý dungeon mě v téhle hře nesmírně baví, nic nevypadá genericky a všechno má svůj smysl. Že jsou v žalářích použity stejné textury kamenných stěn? Dah ... to asi proto, že je takhle stavěli. A naopak musím říct, že dungeony jsou rozmanité i co se prostředí týče. Krajina je generická? Hmmm - nesmyls? A ano, my víme, že Red Dead Redemption je výborná hra a pravděpodobně má i lepší grafiku, alespoň mezi konzolovkama. Posoudit ale nemůžu.
29.Nevím, stromy jsem moc detailně nezkoumal, ale asi na nich nic špatného nebude, když mi nekazili celkový dojem. 30 a 31.Narazil jsem na spoustu oken. Žádné prostorové zkreslení jsem nezaznamenal.Tím nepopírám, že tam není, ale že by v "každé kůlně byly kilometry chodeb?" what? Nac takového jsem nenarazil. 32.Nechápu 33.No to je nedostatek hodný odsouzení, vážně.To je jako si stěžovat, že ve filmech nevidíme hlavního hrdinu chodit čůrat. Opravdu to potřebujeme? 34.Viděl jsem už tolik plochých kamenných stropů, že by asi měli povyhazovat polovinu grafiků na světě. To jako vážně? Tohle řešíte? 38.Tak to je ale opravdu Váš problém - Bethesda si může hledat inspiraci kde chce a použít jakékoli prvky jak chce. A neodporuje to ani možnosti, že takhle se prostě tahle civilizace vyvinula. Věci se stavěly kolem jiných věcí, kultury se v dané lokalitě měnily. Tohle jsou opravdu nebetyčně hloupé kritky. 39.Jezera na vrcholcích hor jako neexistují? Tedy - na vrcholcích jako na špičce asi ne, ale na takové jsem ve hře tedy nenarazil. 40.Nevypadají 41.Nevypadají 42.Nevypadají 43.Nevypadá 44.Přečtu je uplně bez problémů. 46.Není 47.Ale běžně v přírodě se dá dostat kamkoli a jakkoli, že? 50.To se mi ještě nikdy nestalo 51.Animace jsou podle mě vpořádku - až na nějaké ty bugy. 53.Mě se koně líbí 54.Náhodou je animace obličejů podle mě docela povedená, není to LA Noir, ale nevadí mi. 56.Ale fuj ty! Hudba je naprosto perfektní, soundrack si pouštím pořád dokola. 57.Nezaznamenal jsem 58.a 59. Nevšiml jsem si
Ufff ... už na to nemám. Lépe řečeno, už mě to nebaví a chci jít hrát Skyrim. Zakončím to tak jak jsem začal - ačkoli v určitých názorech Dana Vávru uznávám a souhlasím, často mi přijde že se chce prostě hlavně nějak zviditelnit a to co kritizuje jsou buď hnidopišské detaily, kterých si normální hráč nemůže všimnout, nebo si úplně vymýšlí. Já jsem ve Skyrimu spokojený, uznávám, že má svoje chyby a není dokonalý, ale baví mě jako tento rok žádná jiná hra. Howgh. 10/10 dle mého názoru sedí.
PS: omluvte chyby a překlepy, nemám dost sil to po sobě kontrolovat :-) -
-
V zásadě lze s Vámi souhlasit. Skyrim skutečně vypadá velice dobře a pokud použijete grafické modifikace, tak to vypadá opravdu skvěle. Nicméně ohledně bugů, ty jsou v žánru RPG her hluboce zakořeněny. Pokud člověk na nějáký narazí jen výjmečně, tak se nad ním leda tak zasměje... Série Gothic má také mnoho bugů, hlavně první díly jsou tímto proslavené. . A vůbec, ani u té mafie se nedá říci, že by byla na bugy skoupá. U valné většiny her se nějáký bug najde, takže to není nic, co by bylo nějáké výjmečné. Daniel popisoval tolik bugů, že se divím, že měl hru vůbec hratelnou. Vypadá to, že si díky emocím článek hodně přibarvil oproti reálnému stavu hry...
-
-
Jak už jsem psal - nenarazil jsem na ně tak často, aby mě to nějak výrazně kazilo zážitek ze hry. Znám jiné open-world hry, jako GTA IV nebo vlastně i Oblivion, kde jich po vydání bylo mnohonásobně více.
-
-
Tyjo a ty ocekavas,ze to nekdo precte do konce? *1*
-
-
spíš je problém, zpětně dokledávat, jaká byla vlastně Danova námitka
-
-
-
část 1/2
Tak přesně tohle jsem čekal :-). Předem chci říct, že s Danem Vávrou v některých věcech naprosto souhlasím, ale v jiných mi připadá, že se prostě snaží mermomocí zviditelnit tím, že se vyřadí z davu. Jakéhokoli. To se hodí, třeba když svět napadne zombie virus - přidávat se k davu v tomto případě znamená nechat si vykousnout mozek. Ale já si tak říkám, jestli by se Dan Vávra třeba nedistancovali také z davu trosečníků, pro které si přijela záchranná loď. :-) (Toto prosím berte s nadsázkou a humorem).
Každopádně - obsah článku jako takový komentovat nebudu, protože by to bylo na dlouho. Jenom se zmíním o tom, že přirovnávat blondýnu se žlutejma zubama ke Skyrimu je jedna z těch přirovnání, který prostě nemůžou fungovat. Když v té hře trpíš, tak ji nehraj. Není to nic živočišného, bez čeho by sis nezachoval zdravý rozum.
Na druhou stranu souhlasím, že hra je opravdu hodně, hodně zabugovaná. Dělá si někdy takové věci nad kterými zůstává rozum stát. Doslova. Tuhle jsem putoval z Bílého průsmiku někam na sever do Ledohradu a vidím po cestě z kopce pochodovat jezdce na koni s ozbrojeným doprovodem. Najednou se jezdec vznesl do vzduchu a se vztyčenou hlavou odletěl v úhlu 45 stupňů někam ke hvězdám. Vtipné bylo, že oba jeho zbrojnoši se potom otočili a vydali se do kopce zpět. Zíral jsem na tu scénu a opravdu nechápal. Jak takový bug vůbec může vzniknout? No očividně může, nejsem programátor, ale přijde mi, že Bethesdě se podařilo vytvořit engine, který si tak nějak žije svým vlastním životem (aby se z něj nakonec nevyklubal budoucí Skynet). S tím naprosto souhlasím. Tohle je zrovna případ, kdy vás to i pobaví, ale pak jsou tu bugy, které vás donutí proklínat Bethesdu do pátého pokolení jejich potomků. To když se vám questová postava, kterou máte následovat zasekne o skálu, nebo vás vaši pomocníci zatarasí ve dveřích (hraju za vyvolavače, takže mám pomocníky pořád a je to někdy k nevydržení), nebo si máte s někým v rámci questu promluvit, ale on vás v něm neposune nikam dál. Za těch 20 hodin co hraju se mi ale podobných apravdu rozčilujících záseků přihodili možná pět. Není to málo, ale - je to řekněme 30 minut z 20 hodin, které vás rozčilují. Ze zbívajích 20 hodin jste 15 hodin spokojení a 5 hodin na vrcholu blaha. Když se váš quest ubírá neskutečnými zvraty, potkáváte agenty Psiického řádu (mágové jistě vědí). Nebo když se zvedne vítr a všude je sníh. Nevím upřímně na jaké sestavě a v jakém nastavení Dan Vávra hrál, ale tohle odpřísáhnu na vlastního bratra - lépe vypadající open-world hru jsem ještě neviděl. Teď mi tak dochází - on hrál asi na konzoli, že? Já opravdu říkám, že na kvalitním PC (nemusí být hi-end, sám mám stroj asi rok starý) lze nastavit všechno na ultra a hra potom vypadá naprosto úžasně. Říct o tomhle, že je to nehezké je opravdu lež jak věž. Možná je to i tím, že používám několik modifikací s hi-res texturami, ale stojím si za tím, že Skyrim vypadá nádherně. -
-
Dobré shrnutí.Jenom krátce ke grafice.
Když se řekne grafická prezentace hry,tak si to je pro mne jak ta hra na mne vizuálně celkově působí.Není prvotní jaké rozlišení mají textury.Podobné věci řeším pouze když hra na první pohled nepřesvědčí.A jak je známo,když se někdo v něčem šťourá tak pokaždé něco vyšťourá :)
Poletující sníh,hory v dálce vše působí skvěle,do té doby než narazíš zblízka na textury.Ty jsou špatné. Pak to začne.Dívám se na internet co to jako je.Jde to vyřešit?Je na to modifikace,jde to nějak zlepšit ve hře?Pozn.Nedivím se proto,že bych u RPG upřednostňoval grafiku,ale proto,že jsem si toho všiml a nechci to přehlížet protože vím,že to jde nějak řešit.
Je to jako u Rage(tam to šlo zlepšit ve hře).Širší dojem je super,ale detaily jsou špatné.Proto také ty modifikace co to řeší. -
-
Já stahuju modifikace z http://www.skyrimnexus.com/ - je tam několik HD texture packů a stále přibývají.
-
-
V zásadě lze s Vámi souhlasit. Skyrim skutečně vypadá velice dobře a pokud použijete grafické modifikace, tak to vypadá opravdu skvěle. Nicméně ohledně bugů, ty jsou v žánru RPG her hluboce zakořeněny. Pokud člověk na nějáký narazí jen výjmečně, tak se nad ním leda tak zasměje... Série Gothic má také mnoho bugů, hlavně první díly jsou tímto proslavené. . A vůbec, ani u té mafie se nedá říci, že by byla na bugy skoupá. U valné většiny her se nějáký bug najde, takže to není nic, co by bylo nějáké výjmečné. Daniel popisoval tolik bugů, že se divím, že měl hru vůbec hratelnou. Vypadá to, že si díky emocím článek hodně přibarvil oproti reálnému stavu hry.
-
sakra to je dlouhy...
-
-
Taky jsem si říkal.Pak jsem koukal na tu značku. 1/2. Tedy ono to bude mít více dílů! :)
-
-
-
Ze ma Dan pravdu, je jasny. Cekal sem od nej kritiku a dockal sem se a pobavil vskutku vrchovate. U mnoha bodu se sam divim, ze je Bethesda nechala projit ven. Ovsem nejhorsi je zjisteni, jak malo narocny je dnesni hrac her, nerku-li recenzent. Po tech vsech desitkovych recenzich a reakcich zde v diskuzi se az zda, ze nema cenu na hre nejak dumat a trapit se s designem nebo kvalitou pouzitych technologii. Lidi to proste neoceni *9* . PC verze Oblivionu me chvili po dohrati Morrowindu nalakala screenshoty a hypem. Den po zakoupeni a velkem zklamani se ocitla v supliku, kde mela chvili cekat na patche a lepsi PC/ovladace, ktere treba vyresi chyby ve stinech a dovoli lepsi detaily. Zrejme je cas si ji konecne zahrat a dat Skyrimu cas na zlepseni.
-
-
Protože v celku je to parádní a zábavná hra. Jedna z nejočekávanějších tohoto roku. vávra se chopil příležitosti, vypsal chyby, detaily, pár si jich vymyslel a pošlapal co se dalo...avsak za dva dny si na tento článek nikdo nevzpomene a i když skyrim bude chtít nějaký opravy bude to zase možná i legenda... VÁVRA SI JEN NA HŘE S VELK7M JMÉNEM PRODLUŽUJE 15 MINUT SLÁVY :)
-
Daniel nemá pravda ve většině svých výtek, alespoň co se týká PC verze hry. On to hrál na Xboxu 360.
-
-
nevím co si hrál ty, ale většina těch chyb se hodí i na PC :)
což je smutný :(
-
-
-
tak zejtra 1500+ přízpěvků... Dobrou noc *4*
-
Sice skyrim nepovazuju zdaleka za takovou pecku a skvelou hru,jako mnozi hraci a recenzenti,ale mnoho z toho,co je zde hre vytykano,by se dalo uspesne aplikovat na vetsinu ackovych her,ktere jsou casto vynaseny do nebes a dostavaji devitkova/desitkova hodnoceni.
Trochu chladnejsi hlavu,by to pri psani clanku chtelo. -
-
Souhlasím, jsou z tohoto článku silně cítit emoce... Akorát nevím, proč se jako stydíte za svojí identitu a píšete v anonymech.
-
-
A ty jedinej údaj co u sebe máš je ten, že si pražák :D:D
-
-
No ale nejsem žádnej anonym a o to tu přece běží především *1*
-
-
ehm
-
-
-