Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • risa2000
    Super "recenze". Bavil jsem se od začátku do konce a navíc mám po přečtení úplně jasnou představu o tom, že to hrát nechci a hlavně, proč to hrát nechci.
    • Bohužel to není objektivní. Připravujete se tak dobrovolně o nejlepší RPG dekády, váš boj. Doporučuji hrát alespoň po patchi, nicméně já to hraji na PC a takové bugy jaké jsou popsány v tomto článku nepociťuji ani omylem. Xbox 360 je holt jiný než PC. RPG hry obecně jsou stavěné hlavně na PC, proto se divím Vávrovi že to hraje na Xku...
    • si mystifikován :)
  • Mafie 1 taky v podstate hra kde se jen jezdi a strili
    • ty si v podstate deb*l :-D
      • @lyinx: A ty jsi zakomplexovaný dmt, ten nad tebou je aspoň slušná lama. *1*
  • Já jsem teď četl ten Vávrův flame na Skyrim. U mě hodně klesnul, dřív jsem ho uznával ale vyčítat tak obrovskému RPG že má bugy je asi tak stejné, jako vyčítat ženě že má menstruaci. Prostě a jednoduše, k tak obrovské hře nějáký ten bug prostě patří, časem se to vyladí.. Na PC žádné velké problémy nepozoruji a když si ten *censored* hraje na Xšrotu, tak je to jeho problém. A ještě píše že je Skyrim jediné RPG, lol! Jako vývojář by měl pociťovat nějákou úctu k cizí práci, M2 by si zasloužila taky podstatně více kritiky a o ní taktně mlčí, asi se bojí smluvních sankcí. Jasně že Skyrim není bez chyb, nicméně přehnanou kritiku si nezaslouží, ta hra prostě dobrá je a komu se to nelíbí, ať mi...
    • On nevicita pouze ze ma bugy. Ale ze jich ma hra od obriho studia moc a ke vsemu porad ty same dokola. Asi jsi necetl uvod...
      • Myslis tim "obri studio" jako je tohle:
        http://images.wikia.com/fallout/images/9/9a/Fallout_3_devs.jpg
        ktere ma zhruba 90 lidi a udela hru behem pari let? *1*
        • *par let
      • *nevycita
        • Nemá stále ty samé. Hru jsem hrál, takže to sám mohu posoudit. A tento článek je mírně řečeno mimo. Pro RPG žánr vždy dominovalo PC a není to bezdůvodně. Daniel hrál na Xboxu 360 a to už je prů*er sám o sobě dost veliký. *1*
  • Mna teda pobavilo, ako nemôže odolať krasnej blondinke, lenže so žltymi zubami, pachnucim dychom, uplne hlupej, navyše s kvapavkou, no a pan Vavra si ju ešte musi ogrcať a osr*ť aby to bolo celkom ono... *1* taaak teda proti gustu...a my to tu čitame a ešte mame slinu sa k tomuto vyadrovať...
    Ale však toto všetko sme zažili už pri Fallout 3, neviem čim by ste sa pan Vavra ešte mohli zviditelniť...
  • Trol.diskuzni
    Naposledy pro dnešní den (pro ČR vlastně už zítřejší):

Pro všechny, kdo chtějí získat další důvod, proč mě obdivovat či nenávidět, nalistujte si 5. - 6. stránku od začátku diskuze, kde jsem publikoval naprosto objektivní rozbor této hry. *5*
    • Asharak
      Spíš důvod tě kritizovat: to žádný rozbor nebyl, jen pár drobností. Rozbor Skyrimu je otázkou pár tisíců řádků *15*
      • Trol.diskuzni
        Rád bych jej provedl, kdyby zde na to byla kapacita a já měl dostatečně silný žaludek na to jej napsat... *3*
        • Asharak
          Správně! *14* *1*
    • we dont care...
      • Trol.diskuzni
        I can deal with that, bro. *5*
        • Nevypada to.
          Vazne jsi dusevne nemocnej?
          Sam do trolleni zlehka fusuju, a uz jsem na netu videl ledacos, ale nad tebou bych se mi bulvy tim protacenim pomalu vysroubovaly...
          Rekl bych ze je mi te lito, ale lhal bych : D
          Navic jsi ocividne spokojenej, a nejakym zpusobem si dokazes pripadat nadrazenej - takze super, ne? : D
          Ale prosimte - ten nazor svyho boha jsi konecne dostal (u zdravyho cloveka bych se podivil tomu, ze vubec neco takovyho potrebuje), tak uz stacilo, ne?

Jinak se pridavam k tem, kterym ted danova devitka pro FNV prijde opravdu usmevna.
          Uzil jsem si ho vic nez ted Skyrim, ale ty nebe a dudy, ktery nekteri potrebujou vsude videt... Achjo...
          Dnesnim lidem chybej skutecny valky, uz si to taky zacinam myslet : D
          • Trol.diskuzni
            To Crook:

Na hraní nemám čas (a ani chuť)... na občasné přidání příspěvku během poslechu hudby a jiné práce ano. *4*

Jo a práce = práce do školy (škol), které mám v posledních měsících přehršel. Doufám, že se začínáte dostávat do kontextu. *3*
            • Trol.diskuzni
              "ja mam veskerej kontext kterej potrebuju"

Je snadné sám sebe mystifikovat, pokud nemáš možnost dát si věci do kontextu... *3*
            • Moc prace... "Obcasne" pridani prispevku... : D
              No ne, vsak dobry - ja mam veskerej kontext kterej potrebuju - stejne jako kazdej, kdo ma aspon minimalni povedomi o psychologii (u takovejch banalit se zdraham vubec takovyho oznaceni).
              To jen ty si pripadas jako jedinecna, osvicena bytost.
              A ja ti to vlastne i preju. : D
              Jen skoda, ze svou bohulibou cinnosti ocividne prispivas k degeneraci ostatnich.
              Slibil jsi preci ze jdes spat. Ja teda uz fakt jo.
          • Trol.diskuzni
            Je snadné sám sebe mystifikovat, pokud nemáš možnost dát si věci do kontextu. *3*
            • Ok, uz mlcim. Koneckoncu to je tady tvuj revir.
              Jen bych ti jeste zkusil podsunout nestoudnou myslenku, ze tebe uz mozna taky vsichni zaregistrovali. Treba prisel cas na ten Gothic 2?
              Jen takovej napad...
            • Trol.diskuzni
              Díky za tvůj názor, zaregistroval jsem jej. *4*
            • Mno i od tebe bych cekal vic.
              Jakysi znamky aspon minimalni inteligence tvy prispevky myslim mely (i kdyz za tema poruchama/neurozama tezko znatelny).
              Nic no, ja uz jsem taky unavenej. Tak se zitra snaz trochu vic, at ma to tvoje vytrvaly usili ve vytvareni odstrasujici prikladu pro vsechny deti, co travi moc casu u pocitace, nejaky grady...
            • Trol.diskuzni
              Je snadné sám sebe mystifikovat, pokud nemáš možnost dát si věci do kontextu...*3*
            • Wow, to zni teda krasne, clovece. A o jakym kontextu to mluvis? Cim ze se mystifikuju?
              Ja tady do tech diskusi stale obcas nakouknu, a ty jsi presne ten pripad co me bavi.
              Vsude cpat svuj jedinecnej nazor (samozrejme uplne tuctovej, jen aby sel proti "tupymu davu"), a v pripade zahnani do rohu hodit podobny moudro, ktery tu prazdnotu za dve banalni cizi slova schova mozna pred vasim obecnim lojzou.
              Nevadi.
              Kazdej si chce pripadat chytrej, vim sam. Jen to lidi vetsinou nezkousej tak krecovite, a hlavne spinenim veci a lidi okolo. To pak spinim ja.
              A vlastne nevim proc.
              Nekdo kdo travi hodiny a dny neustalou recyklaci stejnejch blabolu na foru o hre, kterou nesnasi... Vlastne ta litost by k tobe byla nejadekvatnejsi reakce.
              Ale musim ji vyjadrit spis nad sebou, ze se poustim po triapadesaty do stejny reky.
              Holt jsou lidi, co nemaj na praci nic lepsiho, nez otravovat zivot ostatnim. Skoda.
              Desitka pro Skyrim je moc, ale sdelovat to takhle posahanym zpusobem... Hmmmm... Dan Vavra je starej extremista, ale mozna ho v mych ocich spini hlavne to stadecko prahnouci po nazoru, s kterym se bude moci ztotoznit, a zaroven byt za hip rebela. Jo - casto je to TAK evidentni. Pak jeste pridat nejakou pecku o "stadu" a "tupejch ovcich", a je to zase ta chvile, kdy nevim jestli se smat, nebo brecet. Takze dobrou. Prese vsechno te miluju.
        • *1* gn bro.
  • Malleth
    Dan by měl napsat ještě pokračování. Pokud čtu dobře, moc se tam nezmínil o shitózním příběhu plným všech možných i nemožných klišé a nekonečných dialogů
    • To by me zajimalo,co potom hrajes za hry,protoze drtiva vetsina velkorozpoctovych her trpi prave predvidatelnym pribehem plnym kllise,
      A vytykat rpg dlouhe dialogy?To ses fakt frajer.
      • Malleth
        Gothic 1 nebo Demons Souls jsou náhodou RPG se skvělým příběhem. Z ne RPG her má Red Dead Redemption parádní příběh a je tam plno skvěle napsaných postav.
    • Hairy_Ass
      Nechme stranou klišé (ty jsou dnes všude), ale "nekonečné" dialogy ti v rpg přijdou jako něco špatného?
      • Malleth
        Nekonečné - tím myslím nudné a zbytečně dlouhé. Řekl bych že do smrti nezapomenu na nekonečné monology toho draka a na zasedání rady v Dragons Reach nebo kde to bylo. To by se dalo nazvat jako neverending story.
        Probém dialogů ve Skyrimu je ale hlavně v tom že tam nejsou zajímavé postavy ani příběh. Takže dialogy tomu odpovídají.
      • Samotná délka jistě není špatná,když je dobré napsaná a ve hře i namluvená.Přečetl jsem několik knih co mají mnoho stran a když to člověka baví tak čte a čte a pak usne :) U hry je na prd,že to může kazit namluvení a ta nezábavnost.

-Osobně bych se rád NPC někdy i zeptal na něco navíc,ale nešlo to.Někdy mně ty keci zase nezajímali.Myslí si,že to ale nebylo délkou dialogu,ale tím,že ten kec nebyl podstatný pro další hraní a já chtěl hrát.Jít dál zkoumat atd.

-Zde je oproti knize mnoho rušivých elementů které vstupují do dialogu.Okolní prostření a touha po svobodném dobrodružství.V knize to je sledování dobrodružství někoho jiného.
    • Označovať schému príbehu " vyvolený hrdina obdarený nadprirodzenými schopnosťami zachraňuje napriek mnohým ťažkostiam svet a bojuje proti omnoho mocnejšiemu zlu " ako shitózne klišé je trochu nefér. Musíš si uvedomiť že ide o niečo sa používa na pobavenie konzumenta v epických príbehoch vpodstate od staroveku a ešte dlhšie , je na tom založená väčšina fantasy/scifi aj dobrodružných alebo kludne "obyčajných" kníh,filmov,epických básní aj hier . Neide ani tak o klišé ako o naplnenie očakávania . Ja osobne by som samozrejme bol tiež vĎačný za niečo originálnejšie ale fantasy RPGčku ako Skyrim by som to nevytýkal
  • s některými souhlasím s některými ne a něco nechápu....děkuji za článek, který je zajímavý i když trochu zaujatý.

zajímalo by mě třeba jaký meč je tedy nejlepší ve hře??? A jestli takhle náhodou nejde ucraftit a enchantout lepsi?....a mimochodem kovani se zlepsuje i kdyz ta vec pak neni nejlepsi vybaveni co postava vlastni.

Pro me je skyrim za 9/10 at si rika kdo chce co chce.....i kdyz potencial hra mela daleko vetsi a ve vysledku i u me je zklamanim.
  • life28
    konečne :D drvivá väčšina opísaných bugov a nedokonalostí v hre je, no niektoré sú len výplodom fantázie pána Vávru a v hre je to úplne inak....super článok, pekne som sa zasmial, a teraz znova do Skyrimu *15*
  • Dal do těch problémů i to co není pravda... no jo, pak by tam toho nebylo tolik!! každopádně nikdy se nebude všem líbit vše, že?? jinak nejsem znalec Vávrových článků, ale co sem tak nějak pochopil, je to člověk co jen na vše hází špínu a vy mu to ještě žerete :)
    • Asharak
      nebo jsi ho nepochopil :) a my ti uvěříme co jsi napsal *2*
    • ZvacA
      Jak si řekl, nejsi znalec Vávrových článků....
    • Pochopil si to přesně :-) Dan Vávra nebude nikdy spokojený :-D
      • a proto je to dobrý vývojář ;-)
        • To se uvidí, až něco vytvoří a až mu to někdo zrecenzuje:-D
  • Vavrovi asi chybí prísna logika a dizajn sveta starych falloutu nebo New vegas. Tod Howard se s logikou moc ne.ere. Toho prikladem byl Fallout 3, ktery byl hodne na hlavu.
    Z nejakého duvodu ale tyhle veci v TES hrach neresim (jako že treba je nejaky quest hloupy, nebo za vesnici je par metru ruina s upirama). Neresim to asi proto ze to nemam s cim srovnavat (starsi fantasy rpgčka jsem nehrál).

Každopadne snaha vytknout hre nedostatky se cení, jen to nesmi byt drobnosti. Treba to plavani v heavy armoru. Takže jak má hráč ktery používa heavy armor prekonat reku? Ma si to dát dolu ale jak to dostane na druhou stranu to železo? Nebo ma proste smulu a musí najít most nebo plytčinu? A tak dále hodne tech výtek nema smysl.
    • Logicky.Má si sundat těžké brnění,dát si ho do inventáře a přeplavat to v trenkách.Pak vyleze nandá brnění a pokračuje :) Navíc takto nehrozí,že by mu železné brnění trpělo rzí :)
    • Hairy_Ass
      Já bych samozřejmě nějaké takové supr-reálné rpg bral, kde by se v těžké zbroji nedalo plavat atd, ale musíme si uvědomit, že by to spoustu lidí nebavilo, a přiznejme si to, Bethesdě jde o zisky. Racionálnější design herního světa by byl jistě dobrý, ale na to se ve fantasy většinou moc nehraje, a pak taky - často se kritizuje prázdnost herního světa, ale pak se zase nadává na to, že hráč doslova zakopává o různé bandity, pavouky a já-nevím-co-ještě. Udělat racionální hru by znamenalo herní svět ještě více vyprázdnit. Člověk by sice mohl častěji potkávat obchodní karavany, ale zase by v okolí vesnic a měst a na cestách nenarazil na vlky/medvědy, protože by je vesničané vyhubili v zájmu vlastního bezpečí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit