Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Stejně nerozumím tomu, proč se absolutní hodnocení musí dávat takhle zhurta...
Proč prostě v recenzi hru neohodnotí jako "Potenciální 10-ková hra" a poté během vyhlašování nejlepších her uplynulého roku onu 10-ku nedají těm hrám, které se v kontextu herních událostí dané periody ukázaly být nejlepší a prokázaly svoji kvalitu i v porovnání s hrami z minulosti (po dlouhodobějším hraní ze strany recenzenta a hráčů)? -
-
Prečo má tolko ľudí problém pochopiť že 10 je regulérna známka a nie žiadny nedosiahnutelný svätý grál dokonalosti , ktorý si zaslúži len tá hra pri ktorej hráč zažije samovolnú ejakuláciu ?
10 znamená že hra je špička vo svojom žánri, že je remeselne po všetkých stránkach výborne spracovaná ( a netvrď mi že Skyrim na pomeri open world-rpg nieje ) a proste je perfektná ? A že všetky tie kritéria sú silno subjektívne a nieje ich možné nejak objektívne určiť takže je to na autorovi a na tom ako si to obháji( ak nechceš vypočítavať hodnotenie na základe počtov poligónov na postavu a priemerného množstva výskytu bugov na hodinu ) -
-
Taky beru desitku jako zabavu na jednicku a nechapu to hledani bezchybnych veci, ktere jsou vetsinou jen v hlavach nekterych lidi.
-
"10 znamená že hra je špička vo svojom žánri, že je remeselne po všetkých stránkach výborne spracovaná a proste je perfektná"
No a toto Skyrim rozhodně není... Není dokonce ani tak dobrý jako Gothic II, který zde dostal hodnocení 9. -
-
Znovu zdôrazňujem že to je absolútne subjektívne , mňa osobne Gothic 2 v dobe vydania narozdiel od skyrimu vôbec nebavil a ani tých 9 by som mu určite neda ( nehovoriac o tom že gothic hodnotil iný recenzent takže oháňať sa jeho známkou proti desatke pre TES je úplne zcestné )
-
-
-
tobe asi hodne zaleži na tom aby se prekonala tisícka co?
-
-
Rozhodně... Raději Vávra než Skyrim! *5*
-
-
A nejsi ty ten Vávra ?
-
-
-
Stačilo by dát 10 hře která si to zaslouží... *3*
-
-
Jsem rád, že tento článek vyšel. Ne, že bych se se všemi body kritiky ztotožňoval, nebo považoval Skyrim za špatnou hru, ale většina recenzí co jsem na ní četl ji její chyby příliš snadno prominula...
-
Hrozne si cením že vávra nieje lacný populista a nebojí sa ísť fakt proti zabehnutým názorom a nebojí sa reakcie ľudí , viz. jeho článok o tom či konzole skutočne zabíjajú PC hry, ktorý sa fakt nebál natvrdo povedať niečo čo je pre 99% pc hráčov prakticky kacírstvo a myslím že kritika skyrimu je asi z jeho strany adekvátnou reakciou na doť nekritický prístup ostatných ( hoci si myslím že skyrim proste je desiatková hra )
-
-
Ona je otázka, co je na těhle stránkách populismus, na desítkový recenze se tady víc nadává, než tleská. (alespoň mi to tak přijde). *3*
-
-
Nikdy jsem to nevzal za podstatné se zabírat zákulisím PC her, ale když jsem si už teda vygooglil jméno autora, tak mi aspoň někdo mohl osvětlit, proč už, zřejmě nikdy, nebude pokračování Hidden and Dangerous. Dle mne, jediná pořádná hra tohoto studia
-------
K článku, takový negativní postoj na konkrétní hru, jako regulérní článek, zde nechápu. Stejné množství hovadin si vycucám i z těch největších klasik let devadesátých a ranných v novém miléniu, kterým se tak často říká Zlatá léta PC hraní. Ač vnímám některé větší nedostatky této hry, pořád jí hraju, a ač bych se snažil hledat chyby sebevíc, stále mě ta hra nutí si ji užívat a objevovat, jako když jsem malej hral u mamky v práci System Shock. Plné hodnocení, neplné, kolik to tady dokáže vyvolat vášní, to je fakt na hlavu. -
-
Jestli že ovšem autor psal podobné kritiky třeba na hry typu Call of Duty, které jsou pro mne mnohem transparentnější ukázkou té tzv. vývojářské debility, tak se mu tímto omlouvám.
-
-
super je rozebihající se zvěř. První srnka hodi 3 -5 metrů drift a můžem běžet dál :-D
-
-
naopak the worst je slepice, o kterou si zlomím nohu. Asi na ně začnu používat Thu'um :|
-
-
Nelíbí? No dobře, tak jen mezerník. Nemám zapotřebí dostat se do sporu s ochránci zvířat *10*
-
-
-
nejlepsi clanek co jsem na games kdy cetl
-
A nebo spíše kritizuje Grygara že tomu dal 10 ?? Kdyby tomu dal 7 tak by vlasně nebylo o čem psát :)
-
-
On je problém už v těch 10/10, to prostě vždycky bude dělat jenom neplechu. Desítku bych zakázal a třeba bych ji udílel "in memoriam" vždy až po cca 3 letech, podle toho jestli se titul ukázal bych natolik dobrý, že by si jí zasloužil, ale to by nemělo žádný význam pro potřeby recenze, pravda. *9* *1*
-
Kdybys to četl o začátku tak by ses dočetl,že nadává na hodnocení po celém světě a ne na jednoho recenzenta :) Kdyby to zde dostalo 7/10 tak by logicky,zde článek nejspíše nevyšel.Proč?Protože by to byl druhý podobný názor a na jednu hru a nebylo by to tak zajímavé.
-
Jo a ja bych to nemusel stahovat :-D
-
Už kdyby tomu dal 9, tak by nebylo o čem psát... To bych i já uznal, že se dá brát jako adekvátní známka, pokud hru vztáhnu pouze na open-world RPG žánr (a vezmu v potaz osobní preference). *4*
Jenže pan Grygar prostě chtěl senzaci, tak ji má mít... -
-
Skyrim dostal 10 na 3 velkych ceskych sajtach,hlavne,ze ten Grygar chcel senzaciu..
-
-
na gamerankings je pouze 1 z 5 recenzí za deset, jaká náhoda že na 3 velkých českých sajtach dostal 10 co? u nás stačí pohrozit, že příště nebude novinářská review verze a hned je to desítka na světě...
-
-
Ale o com to hovoris,sak on bol urcite podplateny,vsetci su podplateni,len Dan Vavra ma gule povedat vsetkym ake je to na pi*u.
-
-
Vávra je milionář, který si peníze viděl pocitvou prací, toho těžko podplatíš *2*
-
-
Přesně, to je jak s Battlefieldem... Nezpochybňuju kvality hry, ale byla by to 9-ka, pokud by games.cz nemělo jedinou review verzi před datem vydání v ČR?
-
-
Viz hodnocení Oblivionu... Těším se na další srdceryvné omluvy za pár let, že on to tak nemyslel s tou desítkou. *5*
-
-
Neviem co to ma spolocne s tym co som napisal,samozrejme nic,pises uz asi 20-ty debilny prispevok,je uplne jedno co bude hovorit za par rokov,ale ani teraz tym ziadnu senzaciu nevyvolal dokonca ani v cz/sk vodach,takze ziadny clanok Dana Vavru nebol potrebny
-
-
-
-
-
Vše podstatné je napsáno a vysvětleno v úvodu,proto nechápu proč se zde mnoho lidí chytá nějakého bodu který se mu nelíbí.V bodech píše co se mu prostě nelibí a hotovo.Tam není,žádné "Proč".Možná to zde lidí čtou od konce :)
-Hlavní,je že jsou zde opakující se chyby které byli v minulých dílech a grafická stránka která se prezentovala tak,že nebude v roce 2011 na úrovni let minulých.Je proto jasné,že když velká firma se nepoučí z chyb které,za ní opravují věrní fandové tak je to opravu špatné.
-Se podívejte na nejstahovanější módy do Skyrimu.Oprava,Vylepšení a pak teprve přidání obsahu.To je dobré pořadí?Hráči opravují za firmu?Proč to tak není i u státu,kde lidi nadávají sami často nic nedělají.Zde dělají a málo nadávají :) -
-
On totiž ještě žádný přidatelný obsah není, aby stál zato. Stále ještě nevyšel CK.
-
-
Myslel jsem modifikace fandů.
Viz.
http://www.skyrimnexus.com/
Podívej se co opravuje patch a co opravují,přidávají fandové. Rozdílné věci naprosto.
-
-
-
k bodu 95. Nevim jak je to tady ale v oblivionu bylo možné se omluvit když jste napadli pratelske npc. Možna jen treba prijit na to jak se to dela
-
Dan sem ten příspěvek dal ve formě vtipného rage flamu, nutno ho tedy brát s rezervou. Ale jinak se spoustou věcí souhlasím. Skyrim je dobrá hra, ale čekal bych víc. 8,5/10 u mě. Dávat tomu 10 je bláznovství.
-
-
Logicky, když COD ve světě 9/10 tak Skyrim 15/10. Když COD tady 7/10 tak Skyrim 10/10.
-