Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
100 záporů vs. 1,000,000 kladů? Nějak se mi nechce být konkrétní... ale možná proto ta světová hodnocení nad 90% ...
-
-
Je jen jeden klad: modderská podpora...
-
Tak bych si rád ten seznam 1.000.000 kladů přečet.
P.S. pardon za špatné vložení -
-
já chci taky
-
-
-
Jestliže je vše tak triviálně jasné, divím se, že takovýchto RPG nejsou desítky. Ale tak, pobavilo, opravdu pobavilo, asi jako většinu čtenářů.. Jít proti většině, mít svůj názor není vždy zlo, ale v tomhle jste přestřelil.
PS: 81. Počasí v Tamrielu pro mě bylo vždy záhadou, protože se jedná pravděpodobně o jedinou planetu ve vesmíru, kde na jednom místě můžou paralelně probíhat všechny roční doby.
Ano, máte pravdu, široká veřejnost zatím o takové planetě neví... -
Zdar, parádní kritika. Bethesda dělá patch 1.4 s opravou bugů. Bude kritika? (jestli TES V budeš znovu hrát xD). Pane kritiku, zajímal by mě Váš názor na těžbu rudy *16*
-
Úžasná kritika, dlouho jsem se tak nepobavil jako kdyš jsem to četl :D všechna čest
-
Ta hra je dodelana a vypada dobre... Na konzolich! Konzole v poslednich letech generuji majoritu profitu z gaming industrie, a tim padem je jasne, ze jsou cilovou platformou. Takze vsechny novejsi hry jsou vice mene pouhe console porty, a bude jen a pouze hur.
Skyrim je jen dalsi console port, a pri portovani na PC platformu je logicke, ze se toho hodne pokazilo, a ze graficka stranka je na pomery PC relativne slaba, i kdyz naopak na stavajicich konzolich z predchozi dekady s archaickym HW je po vizualni strance zazrakem.
Nicmene budme radi, ze muzeme aspon hrat placenou beta verzi a doufat ze se to casem opatchuje, nez aby se herni spolecnosti na PC platformu vybodnuly uplne. -
-
seš si úplně jistej??
-
-
Já myslím že Vávra má pravdu... Kudla je to megalomanský studio a když už vydávám hru tak by měla bejt co nejlepší... a né použít to co už tu bylo a s takovejma chybama. Kdyby radší vývoj o rok dva prodloužili a vychytali chyby udělali by líp. Např. Blizard a Diablo 3... je pravda že už tu mělo být ale radší vydání oddálili a pořádně to promakají (snad) je to sice otrava čekat ale výsledek je lepší. Prostě potřebovali na lidech akorát nahrabat prachy a nezajímá je už nic ostatního .... jsou to senaři!!!
-
-
No tak 1, prodloužit vývoj jen o půl roku, a hráči blizzard zaživa sežerou. 2,Blizard bych jako příklad dobrejch her uváděl pokud bych chtěl dělat parodii, to jak domrvili Warcraft, to je téma samo o sobě, Diablo 3 nvm, nesleduju, a snad radši ani nebudu, stačil mi ten "neoficiální následovník diabla", jak to někteří nazývali, jménem Hellgate London, kterej považuju za dokonalej příkald toho, jak zmrvit hru ( vim nedělal ho blizzard, ale uvádim ho jako příklad něčeho, na čem by se Vávra určitě vyřádil ).
Moh bys taky uvíst, jak dlouhos Skyrim hrál, a kolika tědlech chyb sis všimnul. Mě opravdu praštily do očí asi 4, 1. Koně, 2. Nemotornej společník, 3. Krátký q linie. 4. Nevybalancovaný kovářství, ale když to porovnám se všema kladama co to má, tak Betsedě nemam za co nadávat ( považujte si mě klidně za TES fanatika, ano, Morrowind hraju doteď, ale zas můj názor na Oblivion, nad kterym se prozměnu rozplýval pan Vávra je asi takovej, jakej má teď Vávra na Skyrim. Pokud chceš Bethesdě nadávat, nadávej na Obla, to je nedodělek, s nudnejma bránama copy-paste, nedostupnym Lore, a banditama v daedrickym brnění. -
-
Ehm sry, 1. ne Blizzard ale Bethesdu...
-
-
Ano, Blizzard s tím jejich úžasným novým Diablem určitě na lidech peníze hrabat nechtějí. Ta aukce za peníze tam je jen tak ze srandy.
-
-
sry na to sem pozapoměl to si mohli odpustit
-
-
-
Vetsina tech bodu je pravda a s tim se neda nic delat. Presto se mi tahle hra hraje dobre a bavi me (snad jen lepsiho kone a vic definovatelnych klaves bych opravdu ocenil).
-
-
Hele, Peregrin, ale nejsem to já!
Mě se Skyrim líbí, zaráží mě jen, že se ani Vávra, ani řada recenzentů vůbec nepozastavuje nad tím, že ze hry zmizely atributy, což RPG systém značně zjednodušuje, dle mého nežádoucím způsobem. Napříkad to jak někoho mlátíte mečem vůbec nezávisí na síle, protože síla tam není, dokokce se dá říct, že tím pádem maj všichni (muži, ženy, děti) sílu stejnou, vznikaj absurdní situace jako že Lektvar síly zvedne na chvilku jen nosnost a nci jinýho neudělá... -
-
Spíš dnes se bere zjednodušování jako běžná věc. Smutné.
-
-
-
Vávra...to je ten co napsal scenář k Mafii 2 kteréj nebyl super a hra nedosáhla takového aplausu jako její první díl.....myslí že Pan Vávra jen závidí Studiu Betshedě jejich triumf skaždou hrou co vidají pod názvem The Elder Scrolls.....
-
-
hele kemo já vím že si myslíš jak seš chytrej ale opak je pravda ... Pokud víme tak vávra scénář k Mafii 2 napsalo to jo ale ta hra měla bejt podle původního zamýšlení úplně jiná defakto by si tam mohl dělat brutálně moc věcí ... ale studio 2K bylo nedočkavý na to jak vydělaj a proto všechno zrušilo a udělili z mafie jen obyč Third-person střílečku ... a všechno tím zkazili.... Proto taky Vávra odešel
-
-
no, nevím jestli to bylo nedočkavostí, spíš platili vývoj už příliš dlouho, tak nad tím po těch letech zlomili hůl, narychlo dodělali a vydali.
-
-
ale prodávalo se to dobře. Doufám že Mafie III bude lepší.
-
-
-
-
chlapci to tu uz viacery dobre okomentovali, pan vavra si zjavne mysli ze je polyhistor s patentom na rozum, hral som Oblivion, hram Skyrim, niektore veci na moj vkus bethesda pokazila, niektore zlepsila, ale to co tu autor predviedol bolo hladanie takych blbosti, kazdy kto Skyrim zapne a hra hlavny dej urcite potvrdi, ze ta hra ma ATMOSFERU, ktore rozhodne prevysuje vsetky jej nedostatky
-
Ještě jsem nedolouskal všech 100+ důvodů, ale parádně se u toho bavím. Ty videa to taky parádně koření . Gratulace panu Vávrovi, protože ať už je Skyrim cokoliv, tak tahle recenze bohatě kypící ironií, sarkasmem a černým humorem mě fakt dostala! Třešničkou pak je to, že se tomu názoru nedá zase tolik co vytknout, protože fakta hovoří za vše a když se skalní fanoušci pořád odvolávají na patche, taky to není úplně fér argument. A rozhodně by se neměly hry jako Skyrim za toto ještě chválit, nebo si na to vývojáři zvyknou a většina her začne vycházet jak se říká "sešita horkou jehlou", a pak se bude čekat, až se to všechno opraví. Kdyby si Skyrim nechali ještě půl roku v dílně, nikoho by to nezabilo a mohli bychom čelit opravdovému skvostu v celé své kráse. PS: Musím přiznat, že first feeling ze Skyrimu a každé nové věci, co se objeví, byl opravdu monstrózní. Později už to docela opadne a některé věci mi začínají vadit, když je musím dělat pořád dokola, některé mi příjdou divné, některé nepochopitelné a docela jsem z toho sám zklamaný, protože jsem si už delší dobu něco podobného nezahrál a ani jsem nijak extra vývoj Skyrimu nesledoval. Když jsem se k tomu náhodou dostal a začal pak hrát sám, hodně jsem hře fandil a tak prvních 10 hodin jsem myslel, že to bude nekonečná eufórie, doslova jsem nemohl uvěřit tomu, že vyjdu jen tak do divočiny a tam se může stát tolik věci. Tak snad to vychytání, které měli udělat ve vývojářské dílně dodělají teď a pro příště už nás toho snad ušetří. Na závěr ještě jednou /applaud panu Vávrovi, že svoje naprosté znechucení dokázal tak trefně přetavit do slov .