Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sidi
    Ja dufam len v jedno, ze rpg hry od bethesdy neskoncia ako COD seria, kazdy rok nove pokracovanie s rovnakymi chybami a s malo inovaciami. Nechapte ma zle Skyrim hram a mam ho rad, ale ak nikto nespomenie jeho chyby tak bethesda respektive vyvojari do dalsich dielov nepridu s nicim novym. Podla mojho nazoru recenzie nie su len pre hracov ale aj pre vyvojarov. Inak ma zaraza jedna vec ze nikto, alebo som sa s tim este nestretol nenadava na kratku hlavnu dejovu liniu. Viem skyrim nieje primarne o deji ale aj tak mi to pride dost kratke.
    • Hehe. No nenadává se možná proto, že hlavní dějová linie je asi tak jedna brambora v plnym hrnci guláše. Já osobně jsem za 50+ hodin stihnul odevzdat roh šedovousům (asi druhý quest?) . :)
  • taky reseni jak bojovat s piraty *3*
    kdyz do hry "nic" nedam nic mi nevezmou. a fanousci zaplati stejne. *5*
  • Tak jak uz tu bylo psano, Skyrim neni spatna hra, jen je to polotovar, ktery si pak musi hraci-fandove dodelat *6* Kdyz to vezmu z druhe strany, Bethesda vlastne timto podporuje zajem o tvorbu her, ne jen hrani *1*
    Nevidel bych vse az tak uplne spatne jako pise DV, ale v leccem ma pravdu. Kdyz si vezmu, ze jako clovek co obcas dela modely a textury do her bych odevzdal klientovi nektere ( ok, mnohe :D ) modely s texturama tak jak jsou pouzity ve Skyrim, byl bych brzo bez prace *1*
    Mne proste pripada, ze Skyrim meli udelany nekdy pred par lety, ted si rekli ze by ho mohli dodelat, ale nemohli prijit na to, co dodelat, tak to aspon vydaji a uvidi se *2*
    A nez mne nekdo zacne kamenovat, ja sve kamarady presvedcuji, ze Skyrim je dobra hra... jen holt polotovar *1*
    • Skyrim neni zadny polotovar , je to finalni produkt ktereho s prrodalo nejvic na konzole a tam jak vime zadne moderske dodelavani mozne nebude . A jako clovek co se zabyva tvorbou modelu by jsi mel chapat ze limitace konzoli, zejmena jejich pameti neumoznuje udelat ve hre hyperdetailni textury. Skyrim je obrovska hra , osobne neznam RPG ktere by odpovidalo rozloze Skyrimu a pusobilo vic dodelane (staci vzpomenout na gothic 3).Bethesda odvedla dobrou praci , neznam zadne herni studio ktere by podobnou hru dokazalo udelat lip . Bugy ve hre jsou , ale zadny z nich neni zasadniho razu . A to ze lidi vyuzivaji exploitu a uvadeji to jako chybu je jejich problem..jak to rekl Grygar..jake si to v TES udelas,takove to mas..svata pravda.
      • Prave ze vim jake modely a textury LZE udelat na konzole... a proto mi prijde Skyrim jako nedokonceny. Jsem si vedom, ze museli brat v potaz ruzna omezeni, ale k tom taky slouzi prevodni nastroje a ruzne formy postupu primo od vyrobcu konzoli, navic existuje jista volnost v pristupu jak se s tim vyporadat. A proto si myslim, ze ac je Skyrim vyborne udelana v mnoha smerech, zrovna modely a grafika je nevyuzitym polem.
        Ale myslim ze je zbytecne zakladat tu nejaky flame, co clovek to nazor a jina zkusenost :)
  • Bethesda by mohla do prvniho datadisku dat bosse jmenem "Dan Vavra". rozsekam ho pomalu a bolestive :))
  • terz
    Se článkem se dá souhlasit i nesouhlasit, stejně jako s recenzí samotnou na hru. Já sám nevím co lidi ještě baví na těch "versus" soubojích a nutkání vnucovat svůj názor ostatním, tím nemyslím pana Vávru. Dan Vávra se na twitteru jasně vyjádřil co si o Skyrimu myslí a všichni to chtěli rozvést tak to tu máte. Nicméně aby všechny komentáře byly buď "Vávra je debil" nebo "Grygar je debil" či podobného vyznění, je naprosto nepochopitelné. Co máte z těch dohad? Jednoho baví to, druhého ono. Lidská povaha (a zvlášť hráčské obce) je taková, že svůj vlastní názor si bude obhajovat až do aleluja. A u produktu jako je hra téměř neexistuje objektivní hodnocení, dá se mluvit maximálně o nějakém obecném náhledu ale to je tak vše.

Jinak gratuluji Dane, překonal jsi svůj rekord jak v délce článku tak v počtu komentářů pod ním ;-) (a pokud počet komentářů ještě nebyl překonán v nejbližších hodinách/dnech bude)
    • "Nicméně aby všechny komentáře byly buď "Vávra je debil" nebo "Grygar je debil" či podobného vyznění, je naprosto nepochopitelné."
      Ano to tedy je, naprosto tu chybí komentáře typu "Smutný je debil".
  • Vždycky si říkám ,,Jo, tahle hra určitě ukáže, že hry v posledních 10 letech ještě nešly úplně do katru". A vždycky se mýlím.
  • Normalne s p. Vavrou souhlasim, vetsinou si vazim jeho nazoru a rad ctu jeho recenze/hodnoceni. Tohle je ale vazne hnus. 100+1 chyb ... koho sakra zajima, jestli je nekde zachod? Stamina pri natahovani luku? V tom pripade bych nechal tvurce 99 procent akcnich her zkust strilet ze zbrane. Ve vetsine z nich se napriklad neresi tak zasadni vec, jako je naboj v komore pri prebijeni. Neni jedina hra, ktere doslo, ze RPG neni raketa. Je vazne neuveritelne lehke najit spinu. Dejte mi jakoukoliv hru a chyby podobne urovne vam vyskabu taky. Ja bugy Skyrimu nepopiram, ale za 40 hodin jsem nenarazil na nic, co by mi hru vyrazne znechutilo. A z nedostatku argumentu pak tahat veci typu "hospody jsou stejny" je vazne jenom detinske podupavani....
    • KOmplikovanej save.:D Nevim, ale PC verze ma uzasne tlacitko F5.:D
    • Vole, ze se nejakej zamek ve skutecnosti neotaci?! Zatratte Deus Ex, protoze takhle hackovani nevypada.:D Dokonce jsem tam prohledaval kose a nachazel naboje do pistole....to taky neni normalni. Po vzoru p. Vavry navrhoju odsoudit treba prave Deus k nejvetsi s*acce roku....
    • No ale hospody jsou stejný. Je to fakt v pořádku? Ten záchod jen ukazuje, že v Bethesdě nemají dostatečný smysl pro detail. Já dělat hru, v životě bych tam na záchod nezapomněl. Aspoň že tam dali děti - to je velké plus.
      • Tohle neni Duke Nukem aby tam byl zachod nepostradatelny. Jinak kydz se tu mluvi o Vikingach a je tam prevazne takovato kultura radoby tak jejich toalety vypadaly tak ze meli venku vykopanou jamu a v ni byli exkrementy a vselijaky bordel. V domech zachody nemeli nebo ste tam snad cekali splachovaci zachod v kazdem dome???
      • Znam desitky RPG kde zachody taky nejsou . Obecne..zachod neni nijak pekna vec a hodi se tak maximalne do poniceneho sveta Falloutu..v tehle dobe byl zachod hnusna smradlava dira , ktere by se kazdy v realu vyhnul na sto honu...jestli tohle nekomu ve hre chybi..je magor..
        • Já nevím, ale záchod je vedle postele nejdůležitějším místem pro všechny lidi. Jsem pro to, aby v příštím TES nebyly postele.

Neříkám, že přítomnost záchodů ve hrách je naprostou nutností. Ale stejně tak není bezpodmínečně nutné, aby byly v řekách ryby, ale když je tam najdete, poteší vás to. Každý detail ve hře přeci potěší.

A mimochodem, když najdu ve skyrimu na kusy rozkrájené lidské tělo, je to podle mě daleko nechutnější než nějaký vesnický záchod. *7*
          • Odtoho je v mnoha jeskyních místnost čisťe s kyblíkama :) Proč myslíš že tam jsou? :D
            • to radsi nerikej nahlas..nebo nekdo zacne rejpat proc v nich teda nejsou hov.a :)
          • Nemam pocit ze by ve Skyrimu bylo malo detailu..vlastne si tak nejak nevzpominam na hru kde by jich bylo vic...v dnesni dobe kdy v megahitu Mass Effect jsou na cele vesmirne zakladne tri interaktivni predmety pusobi Skyrim jako zjeveni. Ale holt Bethesda si dovolila opomenout zachody a je zle , ale to ze tam jsou vypiplany detaily kazdeho domu do uplneho zblbnuti uz nikoho netrapi...hlavne ze nejsou hajzliky:D
      • Kazi to to hrani? Ja jsem rad, ze konecne narazim na questy, ktere pokladam za zajimave, jsou neuveritelne rozmanite a minimalne zabugovane, coz je u mnoha rpg zasadni problem. Pak jsem ochotnej hre zapomenout, ze si musim kazdy quest aktivovat.
        • Jestli si jednou chce Bethesda opravdu zasloužit 10/10, tak musí pracovat lépe a takové věci jako příliš často se opakující interiéry, by v jejích hrách být neměly. Když tam ale takové věci jsou, měl by to vzít seriozní recenzent v úvahu a absolutní hodnocení by neměl dát.

A ano, hraní to kazí. Samozřejmě, jako skutečný RPG hráč už jsem si vymyslel tunu věcí okolo, abych si vysvětlil nedodělky tohoto ražení. *1*
          • A ty si myslis ze v ty dobe si najimaly lidi architekty a kazdej chtel mit uplne jinej barak a jinej interier?? Jim slo o funkcnost predevsim a ne o vzhled kdyz vemu v potaz severany to byli bojovnici a ne architekti a stavbari. Zapni si v nastaveni mozek
            • A ty sis nevšiml, že oni tam ty řezby mají? On přece mluvil o architektuře a né ozdobnejch prvcích. Když už chceš někoho kritizovat, tak si uvědom o čem mluví. Jde o půdorysnou strukturu budov. A ano, že jsem tam narazil na 3 stejně vypadající hospody znamená jenom jedno - že je prostě takhle stavěj z nějakýho důvodu.
            • Jejich stavby vynikali unikátníma ornamentálníma a zvířecíma, někdy i mytologyckýma dřevořezbama. Funkčnost? ano ale i krása, což ukazuje jen na to, že Tobě mozek chybí úplně a jen plácáš blbosti! *6*
    • pana vávru zdá se totiž chytají záchvaty hnidopišství, když dostane krámy
      • a když ho krámy přejdou tak se směje reakcím v týhle diskusi
  • největší chyba týhle hry je v tom, že je určená pro takový masy. takže si jí zahraje i kdejakej kokos vávra na gamepadu a pak plodí články fail very hard na netu. mysli si co chceš, pro někoho je elder scrolls srdeční záležotost už nějakou dobu, přestože hlavní hrdina plave ve vodě v ocelový zbroji a šíp ti neubere staminu *5*
  • Každý, kdo se trochu více zamyslí, prostě musí souhlasit s tímto článkem, i když se to třeba nemusí líbit. To co tu píše autor článku jsou z 90 % tvrdá fakta. To byl také důvod, proč jsem odmítal ono 10/10, kterou si dovolil dát recenzent na tomto webu. Samozřejmě všichni co odmítali těch 10/10, byli okamžitě za blázny, za prudiče a já nevím co.

Skyrim je dobrá hra - vlastně jediná ve své kategorii - ale dokonalá rozhodně není.

Už od Morrowindu tvrdím, že Bethesda vydává zásadně nedodělané hry s nevyužitým potenciálem, ale má naštěstí tolik soudnosti, že si to uvědomuje a nechává hru dodělávat fanoušky. Jen škoda, že část peněz ze zisků nejde modderům, protože by si to zasloužili.

Skyrim je tedy především hřištěm pro moddery. Jen nevím, jak dobře to půjde, když tu máme tu idiockou ochranu - Steam.
  • konecne si nekdo sundal "ruzovy brejle"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit