Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • GlaDOS
    Ne, ne, ne. Takhle opravdu ne. Dobře, já nejsem grafický maniak a vizuální stránka hry se mi dost líbí. Tady problém není. Problém je ve Vetřelcích. Vážně nechápu, jak může Alien snést 3 výstřely z brokovnice, než ho 4tá rána složí. Alien nemá zase tak pevné tělo a složil by ho i jeden výstřel. Tohle mi připomíná nějakou vážně starou hru, kde se nepárali s nějakýma zásahovýma bodama a nepřítel měl definované zdravý a snesl určitý počet výstřelů, než lehl. Přitom hned v nadcházející animaci, kdy ho Alien povalí stačí jedna střela do hlavy a je tuhej.

    Pokud přehlédnu to konzolové rozhlížení, kdy je nemožné udělat pohyb hlavou jiný než horizontálně, vertikálně a po úhlopříčce mě hned praštila do očí animace zbraně při chůzi. Není tu žádná. Hráč se pohybuje jako robot a zbraň drží pořád v jedné pozici, i hlava se vůbec nehýbe. Celý pohyb pak vypadá, jako by byl hráč mentálně postižen.

    Co ale vůbec nechápu je chování Alienů. Ve filmech byli prezentováni jako inteligentní smrtonosné bytosti, jejichž útok spočíval v momentu překvapení. Připlížit se tak, abyste ho neviděli a pak zaútočit. A když útočili ve smečce, kompenzovala to rychlost, hbitý pohyb po stěnách a skoky. V téhle hře vypadají jako nemyslící ovce, které odněkud vylezou a jdou rovnou trasou přímo po vás nebo spolubojovnících.

    Je mi jasné, proč to tak je. Aby i na konzolích stihli zaměřit a zabít. Kdyby se nějak dokázali chytře chovat a byli chytří, to by na konzolích bylo nehratelné a proto to nahrazuje kvantita. Pošleme na ně pomalé a hloupé Alieny ale zase jich bude hodně. A říkejte si co chcete ale i v téhle ukázce pozabíjeli víc Alienů, než ve filmu Aliens. Já s větším počtem nemám problém ale přehánět se nic nemá a něco mi říká, že i ve zbytku hry se prostě budou kosit jako na běžícím pásu.
    • Na rychlosti aliena záleží, z jákého organismu se vyvine, např. si vůbec nepamatuju že by ve filmu alien ze člověka běhal bůh ví jak rychle, ano plížit se uměl to neříkám. Ale když se podíváš na třetí díl, kde se alien vyvinul ze psa. Tak měl podstatně lépe stavěný tělo pro běh. Aspoň takhle to vidím, není jeden druh aliena, je jich tolik kolik je organismu ze kterých je možný se vyvinout.
      • No bylo to z krávy, ale hlavně, to byl Alien Runner, úplně jiný druha Aliena než ti původní. Stačí se dívat i pozorněji na filmy a je to vidět naprosto zřetelně :-D
        • skaven123
          ked po 10tich rokoch po filme v nejakej hre vymyslia tomu nazov tak budis :)
      • skaven123
        v povodnej verzii Aliena 3, ktora je dostupna ako director's cut, sa votrelec narodi z kravy, tj to cisto vylucuje tvoje zamyslenie sa na na povod hostitela :))
        • Není to Director's Cut, ale Workprint. Žádný Director's Cut trojky neexistuje. Ač je to jasně uvedeno v letáku u DVD, tak hromada lidí si to pořád plete.
          • skaven123
            vola sa to special edition tzv Assembly cut, a nieje to workprint, je to alternativna verzia Aliena, takze rovnako oficialna ako ta kinoverzia, workprint je predoficialna verzia, pracovna, mas zle informacie
      • GlaDOS
        To ano, záleží, z čeho se vyvine. Ale když se podíváš na film Alien, ten vetřelec je hrozně nemotorný. Ve filmu Aliens jsou daleko svižnější. V obou případech jsou ze člověka. Vím, že je to hlavně tím, že to byli lidé v kostýmech ale i tak, Alien je prostě z velké části mimozemský organismus, velmi podobný hmyzu. I když se narodí z člověka, pořád by měl být velmi hbitý a rychlý.
        • To nebyli lidé v kostýmech ale loutky na lankách.
          • Mechwarrior_bw
            prevažne to boli ľudia v kostýmoch až potom loutky, tie boli najviac využivané v trojke.
      • Mechwarrior_bw
        tak si pozri AvP, tam už boli poriadne svižný tak ako majú byť (i keď teda ten film za moc nestojí)... treba si uvedomiť že všetky predošlé diely okrem ressurection nevyužívaly počítačové animácie aliena a ani v ressurection to nebolo vo velkej miere, takže všetko to boli herci s navlečeným oblekom Aliena s ktorým sa mohli ledva hýbať.
    • Vicemene jsi shrnul me pocity z prezentace.
  • MishKonn
    Všechno špatně...

    Jako obrovský fanoušek Aliens jsem na začátku videa, kdy Randy Pitchford začal "geekovat", cítil neuvěřitelnou nostalgii. Zejména při pohledu na neuvěřitelně věrně zpracované reálie z filmu Aliens, jmenovitě místnosti, ve kterých pár posledních přeživších nejprve plánovalo a potom bojovalo o holý život, vypadala hra neuvěřitelně cool. Bohužel jen do chvíle, kdy nastoupila samotná akce.

    Ta atmosféra je podle mě úplně špatně. Aliens byli o strachu, o tom, že i jediný Alien vám dokáže pekelně zatopit, a vy víte, že jsou jich v okolí stovky. Když se ale postavíte jako Rambo s brokádou a kosíte jednoho po druhém, veškerá atmosféra je pryč. A to, co z ní zbylo, zabily naprosto toporné animace, odpudivá grafika a naprostá neschopnost tvůrců udělat nějaký slušnější timing...vypadl na mě ze stropu Alien. Big deal. Střelím ho z metru brokádou do hlavy a ani se mi nic nestane (kde je leptavá krev?).

    Prozatím obrovské zklamání a nadcházející hra, která už může jen překvapit.
    • Mechwarrior_bw
      zase budme trochu spravodliví, spomeň si ako Hudson kosil jedného Aliena za druhým kým ho nestiahli pod podlahu, takisto neskúsená Ripleyová (s pulznou puškou) zkosila nakonci niekolkých Alienov behom krátkych okamihov. Na druhej strane Alien bol koncipovaný ako velmi rýchla a obratná bytosť podobná gepardovi, ktorá sa snaží ticho dostať čo najbližšie k svojej obeti a potom nasleduje rýchly útok. Dôvod prečo boli vo filmoch pomalší je jasná - boli to chlapi v oblekoch s obmedzenými možnosťami pohybu. Ale určite rýchly pohyb by im slušel viac, vo filme i v hre.

      Inak súhlas, toporné animácie, zlý timing, boj na blízko, grafika na úrovni roku 2005 atď. Už dávno som mal dojem, že sa snažia kopírovať AvP2010 lenže technicky na Rebellion v žiadnom prípade nemajú a to bude dosť zásadný problém.
      • plně, s tebou souhlasím, teď jsem právě dokoukal Aliens, a to jak si na konci, upravila pulzni pusku na 95 naboju, plus(asi izolepou) pridelala plamenomet, vydala se výtahem jak rambo. Ale jinak, napětí suporvý:)Sice konec předvídatelnej, že se zase chytí či schová pči odletu z planety(klišé z prvního dílu). *3*
    • Bojím se, že se u týhle hry nebudu bát (jako u prvního dílu), ale že fakt budu jen kosit tak jak si to napsal...atmosféra je pryč...dávám ti za pravdu *7*
      • Shenkster
        btw asi zapoměli na takovej malinkej detail...vetřelci mají místo krve KYSELINU a ne jen zelenou barvu, tudíž bych čekal že když zabiju aliena a projdu se po něm že se mi spalí botky...na těhlech detailech právě záleží sakra :(
        • Lawliet
          njn taky koukám že hry nejsou filmy a že mezi hrou 2011 a 2005 nemusí bejt rozdíl.. pánové co tu hru tvořili a připichovali si na zeď aliena jako hlavního část hry se stěma napadama jak tu bytost implementovat moc nepoprali...
          • Lawliet
            hlavní část***
    • Lepsie by som to nenapisal....a hlavne posledna tvoja veta....
  • MidnighT91
    Mám jednu otázku, jak to že konzolistům nevadí jak moc dementně všechny ty FPS s gamepadem působí ??? a to ještě nemluvím o autoaim... jim to nepřijde stupidní ?
    • Je to pouze tvůj názor ale je hodně trapný.
    • plescher
      Pro upřesnění, jsem only pc hráč, který kdysi vlastnil ps2. Teď už ale k věci. Na již zmíněnou konzoli jsem měl hru medal of honor a upřímě řečeno, s gamepadem se to nedalo hrát, ani po snížení citlivosti a v pozdějších fázích mě to spíše flustrovalo, než cokoliv jiného.
      Ale nyní se přesunem do součastnost. V jednom nejmenovaném obchodě jsem měl možnost zahrát si hru: Killzone 3 (tedy po ostré výmněně názorů s pesonalistou obsluhující X360, ohledně gamepadů, který končil tím, že mi násilím vazil ovladač do ruky a odtáhl mě ke konzoli). A řeknu vám, že konečný výsledek nebyl vůbec špatný. Docela dobře se jim to podařilo vyvážit, vykalibrovat a hlavně výrazně snížit citlivost. Rozhodně bych si neuměl představit jak s tím hraji CODko (to bych se radši odstřelil *3* ), ale po pár minutách se mi na to podařilo zvyknout (obrovský idiot*smus nepřátel tomu jen napomáhal), ba dokonce se mi to začalo i zamlouvat. Sice je stále co pilovat, ale dalo se to v pohodě, ale halvně plynule hrát. To už se znovu strhla bitka s asistentem, který už delší dobu zděšeně pozoraval rychle tvořící se frontu za mnou. Ač o předmět konfliktu se postaral opět již zmíněný ovladač, tentokrát to bylo o tom, že jsem se ho nechtěl za žádnou cenu vzdát.
      Takže, abych to shrnul, novodobá technika na mě udělěla velký dojem a držím palce všem konzolistům, kteří doufají, že se jednou vyrovnají pc-čkářskému ovládání (nebo, že by už vládu nad hrami převzaly?). I když ten d*bil, co hraje tuto ukázku moc rozumu nepabral, tak to je opravdu pouze zásluha tohoto tůze šikovného hráče. Škoda jen, že mi toto zjištění stálo pořádný monokl. *3*
    • RavenHolm
      Ne každý hráč hraje takto hloupě. Když si na xku semtam zahraju nějakou tu FPS, tak to sice nevypadá jako když hraje korejský grandmaster CSko, ale zas tak tristní jak si myslí všichni ortodoxní pcčkáři to není. Je to jen o cviku, toť vše.

      Btw autoaim je dost často pěkně otravnej. Když jsem naposledy hrál GTA4 na pc s gamepadem tak jsem díky autoaimu nedokázal skoro nic trefit. Po vypnutí bylo vše v pořádku a mohl jsem klidně pokračovat v hraní.

      Jo a jen pro pořádek, jsem primárně PC hráč vlastnící konzoly. Takže si urážky o konzolovém fanboyi můžete nechat. *5*
    • Ja viem Toulen je lepši šaaaaak... :D
      ...ale inak maš pravdu a tom prave pišem...je sakra ťažke spraviť hustu survival FPS, aby to uhrali aj konzolisti no a oni potom z toho spravia prezentaciu...
      ...a teraz sa ma nejaky hňup spyta "CO MAš PROTI KONZOLIM" *1*
  • gamepad je důvod, proč se alieni nemohou rychle pohybovat....viz. video
    • No, podle me nemas tak uplne pravdu, protoze zrovna treba v gears of war je nekolik monster co klickuji ze strany na stanu a litaji dost rychle - a taky se to da hrat, i na insane obtiznost. Spis mi to prijde proste jako zamer designera.
  • hmm no koukam ze to tezce po s rali. moc moc akce, zadne napeti, alieni zase pomali, kyselina zadna...
  • MidnighT91
    Vadí my bloody screen a taky to že alien vydrží i 3 zásahy do hlavy z brokovnice. Alieni by měly být daleko, DÁÁÁLEKO rychlejší aby bylo těžší je zasáhnout takže by jich tam nemuselo být tolik... Z alienů má jít strach, kdyby proti vám stálo 8 alienů na jednoho mariňáka tak nikdo nemá naprosto žádnou šanci přežít, bohužel to z videa vypadá že zabití alieni se budou počítat po stovkách... Vůbec by my nevadilo kdyby jste za celou hru potkaly třeba jen 60 alienů ale boje s nimy by byly řádnej masakr... P.S. pulsní puška je moje nejoblíbenější filmová zbraň ale to co s ní provedly v tomhle to je fakt vrchol...
    • Že v prvním filmu stačil jenom jeden a zmasakroval celou posádku je pravda. Ve druhým dílu, Aliens, už ale nabíhali po desítkách. Vždyť se vylíhli z celý lidský populace na planetě. Rozhodně nemám problém s větším množstvím vetřelců. A pochybuju, že by se to takhle táhlo celou hru. Nejspíš ukázali jen rádoby nejdramatičtější okamžiky.
      • Ale to pomale plouzeni co ti alieni predvadeli bylo opravdu tragedie.Alieni by meli byt rychli,mrstni ,aby s nima mel hrac co delat.
        Ale vzhledem k tomu,ze se to dela i(hlavne?) na konzole ,tak je pochopitelne,ze se pohybovat jako v prnim AVP asi nemuzou,pac s gamepadem by to asi hrat moc neslo.
        Proste kvalita a ne kvantita.Jednak ,kdyz tam nebude hrac o alieny zakopavat na kazdem kroku,tak by mohla byt i hutnejsi atmosfera a kdyz by se slo cestou mene alienu naraz ale o to tezsi,tak by clovek mel z tech alienu i vetsi strach.
        Takle kdyz je strili po stovkach tak ho jeden alien necha uplne klidnym.
        CHapu ,ze na videu se snazili ukazat akcnejsi pasaze,ale i tak se nemuzu zbavit dojmu,ze to proste na latku nastavenou prvnim avp nedosahne.
  • Ellen Ripleyova sa v hrobe obracia.
  • Lidi, stěžujete si tu na frekventovanost a pomalost alienů...tohle je hra dělaná předevšim podle filmu Alines..a tam opravdu útočí v hojným počtu a neskáčou splašeně z jedný světový strany na druhou jako v avp1.. *4* co chybělo osobně mně ve videu: klasickej skřehot alienů a napětí..ale do vydání ještě čas je.. *3*
    • Chtěl bych vidět vás pane v obleku aliena jak skáčete a lozíte po zdi jak alien. GL & HF at trying;) ještě k té hojnosti, asi to bude tím že asi něco kolem 250 lidí bylo na planetě a všichni se stali hostiteli. Tak budou chodit po jednom, kdyz maji sanci jit ve stovkach. Myslím, že každý má namysli první díl kde byl jeden alien a vedět kde a kdy se jak pohybuje byla jízdenka do záhrobí:)
      • Ano..je pravda, že na tehdější dobu byli filmaři dost omezení. Ovšem stále si stojím za tím, že síla jako taková nespočívá v jejich rychlosti, nýbrž v plížení, flexibilitě (nasoukají se prakticky kamkoliv, kam člověk nemůže). Ale co určitě uznávám, je, že ve hře nebudu proti tomu, když se občas objeví i sem tam nějakej ten "běžec" jako protivník (rychlá odrůda, jako ve filmu Alien 3)..rychlej, mrštnej - hráč okamžitě bude vědět o jeho přítomnosti, ovšem trefit ho bude sakra obtížné (s timhle se dál bojim omezení ohledne konzolí) :)
        • přesně tak, psal jsem to tu, ve filmu nebyl jen jeden druh aliena(když nepočítám královnu) tak tam byl ten běžec, ve trojce to bylo sakra, jak běhali chodbama:)
    • ... a epilog ze hry: DIGITÁLNÍ SIGOURNEY! Snad to bude stejný nářez, jako Aliens v době uvedení do kin.
  • COD na téma Aliens ...
  • Tak to je ta slavná E3 prezentace ze který se psaly tak oslavný články? Jen smůla, že k tomuhle videu už se nepřibalují ty blowjoby zadarmo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit