Přejít na výpis diskuzí
30fps je pro akční adventuru lepší než 60fps, tvrdí tvůrci Assassin's Creed: Unity
10.10.2014 | Adam Homola
288 příspěvků
-
V pořádku obhajili si sami před sebou 30fps a 900p. Teď už je jen na hráčích, jestli jim za to jsou ochotni platit. Veřte, že budou a ještě budou radi.... *7*
Ještě, že pro mě Assassin's Creed skočil s dílem Brotherhood. -
kdo jinej by si dnes koupil konzoli?
-
Tak tohle je vážně moc. Vezmu to v bodech:
1) S**e mě, že si vývojáři dovolí takhle LHÁT lidem do očí. FPS u snímaných filmů a renderovaného obrazu jsou jabka a hrušky.
2) Ještě víc mě s**e, že herní novináři, kteří by tomu měli aspoň trochu rozumět, klidně tyhle LŽI bez komentáře papouškují. Místo toho, aby je vyvrátili. (Ještě jsem na žádném herním webu neviděl rozhovor s filmařem a 3D grafikem, kde by byl vysvětlen princip zobrazování a rozdíly.)
3) Assasin se bude prodávat dobře i když sníží rozlišení (hráči jsou ovce - bohužel), tak proč si nevzít kufříček od MS. Obě konzole jsou HW velmi podobné a PS4 prostě MÁ vyšší hrubý výkon, takže zvýšení rozlišení (byť třeba ne na plných 1080 řádků) je pouze přehozením parametru. A jejich engine to umí (protože PC). Jo, oni si to teď přece obhájili, ale budete to věřit někomu, kdo vám o chvíli před tím do očí řekne, že hra (renderovaná) v 30 FPS vypadá líp než při 60? -
z 48fps se nikomu u filmu nevolno neudela, nevolno se dela u typických scen a je jedno v jakem sou fps a televizní vzhled hobita nebyl zpusoben 48fps nýbrž tim, ze velka část scena je natocena ve studiich a nedali si holt tolik zalezet. ale diky temto verejne znamym blbostem budeme porad cucet na cukajici se 24fps filmy a rikat jaky to ma cool filmovy efekt. ach muj boze
-
ty vole, to si fakt ti vyvojari mysli, ze sou lidi totalni vymastenci? Neuveritelne
-
Uvěřitelnější na tom je to, že pro hru typu AC 30fps může klidně "stačit". Respektive není to tak žílytrhající, jako kdyby běžel multiplayer CoD ve třiceti. Jen pro upřesnění, protože jsme se asi nepochopili - já mám na mysli uvěřitelnost těch jejich řečí, sám osobně jsem do textu nikde nenapsal že můj názor je 30fps > 60fps (není). Jeden pantáta z Ubi tvrdí že to je filmovější, druhý tvrdí že to mají kvůli technické stránce věci a třetí tvrdí(l) že to je kvůli tomu aby nebyly řeči. Já tvrdím že bych preferoval 60, ale když zrovna u Assassína bude 30, tak se z toho nezblázním.
-
A je to tady, nejnovejsi vyjadreni, komediantu z Ubisoftu *1*
„Strávili jsme čtyři roky vývoje té nejlepší hry, jakou si dovedeme představit. Proč bychom vůbec někdy chtěli udělat něco, co hru zhorší? Jednoduše jsem zvolil špatná slova, když jsem mluvil, a za to se omlouvám,” začal.
„Technicky vzato jsme svázání výkonem CPU. GPU jsou opravdu výkonné a grafika zjevně vypadá dobře, ale CPU je ta věc, která musí vypočítávat umělou inteligenci, počet NPC na obrazovce a všechny další systémy.”
„Tím jsme byli ihned frustrovaní, protože jsme doufali, že to bude v pohodě a procesor zvládne všechno co má, ale zjistili jsme, že je to pěkně těžký. Není to počet polygonů co má vliv na framerate. Hra by mohla běžet klidně na 100fps pokud by to bylo jen o grafice, ale kvůli výpočtům CPU, jsme pořád limitování na 30fps. -
Ne neni, rika Vam to hrac akcnich adventur.
-
To je jako kdyby mi šéf snížil plat a řekl, že 12 tisíc je za tuhle práci lepší.
-
takže na PC asi Vsync nebude,co? *1*
-
...featurou frame-lock(tm)...
made by UBI
in memory of AC U -
30fps je dobry na sachy a mozna na retro hry
-
PS5 bude propagovat 4K a 30fps. Realita = 1440p, 24fps. *15*
-
no pokud jim nebude vadit, že z toho bude MATRIX ... *11*
-
celkom pekne rozobrane> http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/proc-nemohou-byt-hry-filmove
-
som si takmer istý že dotyčný to myslel ironicky... :D
-
A to na PC už začíná přicházet 4K hraní ... Sice to ještě bude trvat, ale kdy 4K budou zvládat s touhle rychlosti konzole? Dalších 15 let?
-
a pripravme sa na to, že i na ďalších 6-7 rokov sa 30fps etabluje ako štandard, takže ešte v roku 2020 budú ľudia s konzolami hrať hry s nižším framerate ako PC hráči na prelome tisícročia a dokonca i v skoro rovnakom rozlíšení !
Toto keby mi niekto v roku 2000 povedal, že o 20 rokov pobeží väčšina hier na 30fps tak by som ho bez váhania vysmial. Dnes sa už ale nesmejem... -
Po pravdě nechápu tu současnou mánii kolem nehratelnosti s 30 FPS, protože já tak hrál většinu her za svůj život. Ano 60 FPS je lepší, ale nevšiml jsem si, že by mi nižší framerate působil problémy, dokud nespadl pod 30.
-
Díky za postřeh ohledně AC. Už je to pár let, člověk zapomene.. čestná výjimka a omluva Ubisoftu. V tomto případě se na PC komunitu kálelo hned od začátku *5*