Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A je to tady, nejnovejsi vyjadreni, komediantu z Ubisoftu *1*
    „Strávili jsme čtyři roky vývoje té nejlepší hry, jakou si dovedeme představit. Proč bychom vůbec někdy chtěli udělat něco, co hru zhorší? Jednoduše jsem zvolil špatná slova, když jsem mluvil, a za to se omlouvám,” začal.
    „Technicky vzato jsme svázání výkonem CPU. GPU jsou opravdu výkonné a grafika zjevně vypadá dobře, ale CPU je ta věc, která musí vypočítávat umělou inteligenci, počet NPC na obrazovce a všechny další systémy.”
    „Tím jsme byli ihned frustrovaní, protože jsme doufali, že to bude v pohodě a procesor zvládne všechno co má, ale zjistili jsme, že je to pěkně těžký. Není to počet polygonů co má vliv na framerate. Hra by mohla běžet klidně na 100fps pokud by to bylo jen o grafice, ale kvůli výpočtům CPU, jsme pořád limitování na 30fps.
  • Já jsem konzolista a na nějaký srance od ubishitu nejsem zvědavej. *5*
  • Pochopitelně bláboly a mazání čehosi kolem huby (med to neni), co zapáchá. Něco podobnýho kdysi blábolili i hoši vývojářský pod tlakem hochů manažerskejch ve "slavný" ÍEJ, když tvrdili, že ten jejich ultra high engine nezvládne žádné PC. No a letos FIFA 15 ejhle s enginem Ignite pro "nextgen" krabičky přišla na PC, nikde žádný problém, hra vypadá snad lépe než na krabičkách... co dodat.

Zkrátka stejný scénář jako snad u 99% slavných herních sérií. První díl vyjde na PC. Přinese něco revolučního, neokoukanýho. Má to zajímavou hratelnost nebo nápad. PC značce série defacto udělá jméno, no a pak se od druhýho, přinejlepšim od třetího pokračování na PC platformu a její komunitu s*ere z vysoka a všichni se jen soustředí na ty rádoby nextgeny.. Kolik těch sérií bylo? AC, COD, GTA, a tuny dalších. smutně vtipná situace *1*
    • Jak říká kolega Sidney, o rok dřív na konzolích. Takže tímto už na to může pokálet pejsek.
    • S celým příspěvkem rozhodně polemizovat nebudu, ale AC rozhodně nevyšlo první na PC. Od začátku to bylo stejné jako u každého dalšího dílu, tedy nejdříve konzole a o nějakou dobu potom na PC. Dokonce mám dojem, že jednička tehdy vyšla na PC až po novém roce a oproti konzolovým verzím tam přibylo jen pár vedlejších úkolů navíc, protože už stihli zareagovat na stížnosti na repetivnost.
      • Díky za postřeh ohledně AC. Už je to pár let, člověk zapomene.. čestná výjimka a omluva Ubisoftu. V tomto případě se na PC komunitu kálelo hned od začátku *5*
  • C-BEAM
    a pripravme sa na to, že i na ďalších 6-7 rokov sa 30fps etabluje ako štandard, takže ešte v roku 2020 budú ľudia s konzolami hrať hry s nižším framerate ako PC hráči na prelome tisícročia a dokonca i v skoro rovnakom rozlíšení !

Toto keby mi niekto v roku 2000 povedal, že o 20 rokov pobeží väčšina hier na 30fps tak by som ho bez váhania vysmial. Dnes sa už ale nesmejem...
    • walltar
      A to na PC už začíná přicházet 4K hraní ... Sice to ještě bude trvat, ale kdy 4K budou zvládat s touhle rychlosti konzole? Dalších 15 let?
      • del0
        PS5 bude propagovat 4K a 30fps. Realita = 1440p, 24fps. *15*
  • Chudáci konzolisti *9*
    • tak to každopádně
  • píšu to sem pod článek o AC/Far Cry asi už po desátý - "ubisoft" je nejlepší vtip, jakej sem za poslední rok slyšel.
  • Spades
    D€menti, všude samí d€menti.
    Kdo říká, že HFR vypadá divně, tak na Hobbitovi v HFR nebyl, a říká to jen proto, že za a) to viděl na své luxusní televizi za 3 tácy, kde to vypadá jak pomazané hovnem, nebo za b) jde s bandou ovcí.
    Zkoušel sem HFR na televizi, je to samozřejmě humáč největšího kalibru, protože v Real-Time se to prostě kvalitně překódovat nedá, ale když to někdo předrenderuje, je to v pohodě. Viděl sem tak i filmy co nebyly původně v HFR a bylo to dost koukatelné.
    Ohledně nativního HFR... Viděl sem záznamy z nějakých japonských koncertů v 60FPS a vypadalo to jk naživo. Žádný "televizní vzhled"... ani nevím co si pod tím mám sakra představit. Jediné co je v televizi v HFR je sport, tak jestli to nemyslí takto, ale to je snad dobře ne?
    • C-BEAM
      odporúčam megui + avisynth, presný postup je tu : http://www.spirton.com/convert-videos-to-60fps

funguje to výborne, skoro to vyzerá ako by boli natívne 60fps a je to tak trochu nový zážitok z pozerania filmov *4*
      • Spades
        Dík mrknu na to.
    • hobbit je stejne blbost i kdyby to melo 200fps
      • kdyby to melo 200 fps tak ti praskne ten tvuj vymastenej mozek diky kterymu si napsal takovouhle sr*cku.
      • jonatan.hanzlik
        To je pravda, ale pointa je jinde :-D
  • Myslel sem že bych si ACU časem pořídil ale hoši z UBI dělají vše pro to aby mi to rozmluvili. Sem dost starý na to aby za mě někdo rozhodoval co je pro mě lepší a co né. *5*
  • Proc proste nerekne pravdu, ze novy krabicky neutahnou 60 fps 1080, a ze na pc kaslou. Takhle ze sebe udelal jeste pitomce. A nejhorsi je ze na diskuzich snim lidi souhlasi a pisou ze 30 fps je filmovejsich, asi zapomeli ze hraji hru, a nedivaji se na film *1* Ostatne, jednoduchost konzolistu je timto potvrzena!
    • Pretoze ubisoft. Oni su majstri dristov ;)
    • Jack1947
      Časem snad přestanu vidět tyhle kecy, o jednoduchosti fakt je to urážející... to je jako říct že romové jsou jednodušší proto se nedokážou prosadit v práci... kecy přeci dřeci.

Hlavně mě to netrápí jen mě nebaví si to číst. Stále.
      • Nevim kdo sou to romove, znam jenom cikany! Dobre napisu to jinak, vetsina konzolistu jim na tyhle reci skoci, coz svedci o jejich jednoduchosti. Ti rikam ze na PC, se jim na 30 fps vetsina lidi zvysoka vykasle.
        • Jack1947
          Pak bych přál aby to lockli, zase by bylo víc breku no... nevím no to už je na lidech nakolik tomu věří ale ruku na srdce (nebo do kalhot to je fuk) jak mohl být někdo naivní a myslet si že fakt nové konzole pojedou už odzačátku v max rozlišení a kolem 60fps no kdo? já tedy ne proto mně to netrápí, je mě to trochu udivilo tot vše.

Kecy co řikáj radši ani nečtu, stačilo mi failed fetch dogs a to jsem ani moc nesledoval.
          • walltar
            A ty si myslíš, že někdy nové konzole pojedou ve větším rozlišení a z vyšším FPS? Jo možná trošku zlepší kvalitu ale nemají výkon na to aby něco zvedali. Ten systém jako takovej na to prostě nemá. Normální bylo, že nově uvedené konzole překonávali PC ... To co pustili teď nepřekoná nic. Má to horší grafiku už teď. A ještě to jede na 30FPS ...
          • species
            No pockej snad si nemyslis ze se vykon soucasnych konzoli nejak magicky zvedne aby zvladaly 60fps?

Problem je v tom ze X360 a PS3 byly v dobe vydani docela dela, tyhle zaostavaly uz v dobe oznameni!
            • Jack1947
              Jak jsem psal ty kecy neřeším, a ano třeba jo je to možné uměli to i X360/PS3 u nějakejch her a navíc mne stačí... ano jsem méně náročný takže mi stači třeba i méně no.
        • species
          ja si myslim ze hlupaci jsou na obou stranach, se podivej na prodeje PC verze CoD, SimCity, Sims4, Watchdogs.... mam pokracovat?
      • species
        zrovna cikany/romy/spoluobcany, nebo co je dneska politicky korektni, bych sem fact netahal.
        • Jack1947
          Uváděl jsem to něco jako... mě připadá že se ti co nesnáší konzole jen snaží vymyslet další a další důvody aby si obhájily tu "jedinečnost" pc hlavně např ta méněcennost to je fakt trapné... v hospodě nebo někde by byli tyhle lidi kamarádi a dali by si pivo. Tak tady musí dělat ramena i když to nikoho nezajímá ale jsou důležití děsně a otravní zároven.

O korektnosti nebyla řeč, i když...
          • walltar
            Ono není potřeba nic vymýšlet ... Konzole je v každém ohledu kromě ceny horší systém, než PC. A pořád dokola se to potvrzuje.
            • Jack1947
              To ovšem nikomu nelze brát a s těmi exkluzivními tituly více než souhlasím... ted brát konzoli tak akorát ten co neví co s penězi nebo jí potřebuje mít dříve... to před léty sem měl tak PS2 (tuším ještě před vydáním v čr) jenže byli jiné nároky a tedhá jsem neměl pc a bylo mi taky o 10-11let méně.

Takže exkluzivky a hry vůbec mě netrápily...
            • walltar
              Problém je, že třeba pro mě není těch exkluzivit dost abych vůbec přemýšlel o konzoli. U minulé generace konzolí si vzpomenu tak na 5 her, u kterých mě mrzelo, že si je nezahraju ... Což je cca jedna hra za rok.
            • Jack1947
              Jo, protože si zaplatily časovou exkluzivitu že... i tak to hodně lidem nedá spát. *2*
            • species
              na druhou stranu maji celkem super exkluzivky, to microsoft a sony zvladani skvele. Sony zaridilo ve svy dobe GTA, Microsoft ted Tomb Raidera.
            • Jack1947
              Tak není určena lidem co mají přehnané nároky no... v tom tkví asi hlavní problém a ne neobhajuji konzole.
  • Shenkster
    Tak tohle mohl vyslovit fakt jen nějakej blbec co nikdy nehrál hru na 60 a pak na 30 fps...vždyť to je prostě jasný že čím víc tím líp... *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit