Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Záleží na člověku. ja taky před lety hrál pořád dokola hitmana 2 (tenkrát přepáleného), a později jsem si ho stejně koupil,protože to byla srdeční záležitost.. project IGI, hitman BM, SOF2 ..... všechno hry,které TENKRÁT přišly s něčím ....
  • škudlit na své dívce? tos vyčet kde? jen uvadím příklad... a s tím machinariem, jde o princip. Machinarium je dílo, a jen jsem řek, že jsem dílem dílo zaplatil ....
  • Cosi
    Větu: "A nikdy se mi nestalo, že bych dostal extrémně málo (za namalovaný obraz), jsem jednotlivec, který se snaží a za utržené prachy pozvu třeba přítelkyni na večeři nebo jí koupím triko...." Si dej zarámovat. *1* Chápu, že se na vysokou šetří špatně ale škudlit na své dívce...

"Tímto způsobem (a i penězma z kreativní činnosti) jsem zaplatil za MACHINARIUM," ohánět se tím jak jsem si za stovku koupil hru je opravdu záslužná činnost.
  • Cena her je neumerna jejich kvalita, ano vetsinou po vydani. Nastesti se stalo nepsanym pravidlem, ze velka spousta her se zlevnuji uz par mesicu po vydani, vetsinou do pul roku a pak uz je na kazdem posoudit, jestli za tu slevu hra stoji. Takhle to delam ja. Za plnou si koupim max. jednu hru do roka, ktera je vylozene neco extra, od meho oblibeneho studia, vyvojare, nebo tak.
  • Kdyby nekdo z vlady nekoho zabil, tak tak nebudu hlasat, hele podme se vsichni pozabijet. Nehrat hry z warezu je ciste sobe prospesna zalezitost. Kdo hraje z warezu, nevybira si, hraje vsechno a nic poradne, nema k tomu zadny vztah. Kdo hra to, co si opravdu koupi, vybira si, premysli o tom, co se mu vyplati a co ne, pokud treba jeste neni dospely (mentalne :), uci se tim jak se chovat ekonomicky a nakladat spravne se svym volnym casem a penezma a nevymysli si ospravedlneni. Moralku nechme pro jejdasky :)
  • Jako DEMO je mám proto, že je uživám jako demo. Nezneužiju celý produkt, nýbrž nějaký ten level, a nejspíš jsem z toho asi vyrost,pač mě to často přestane chvíli po začátku bavit...
  • Mno já už teď mluvím o tom pirátění tak nějak v globále, co tu sleduju delší dobu diskuze. Prostě, cena her je neúměrná ku jejich kvalitě. S tou slevou, máš recht. Jen jsem ale řekl svůj názor na tyhle věci. Jen jsem chtěl prostě říct, že je každého věc, jak s tím naloží.
  • Cosi
    Tak ty jsi tu diskuzi moc nečetl, jak naopak tvrdíš v první větě. Dovolím si sem dát příspěvek, co je na celé 3 stránce: Nikde není psáno, že se hra musí koupit hned v den vydání. V poslední době si třeba od EA stačí čtvrt roku počkat a objeví se nějaká sleva i na krabicové verze. U recenzí si vybírám autory o kterých vím, že když napíší o hře to a to, tak to tak je. Proto jsem tady na games. A jednoduše sleduji hry které mě nějak zaujmou a pokud si dobře stojí v recenzích tak si jí koupím. A ta výmluva v dnešní době nejsou DEMA tak si to musím stáhnout abych věděl jestli ta hra stojí za peníze je ale k smíchu. Bylo to dobře vidět u vydání DEMA Mass Effect 3 - jak se zaplnila fóra dotazy jak si zvýšit připravenost galaxie, když je to do Multiplayeru nepustí a mají jí pořád na 50% *2*

A nedává mi smysl proč kradeš hry, které máš jako DEMO, které vlastně nikdy nekoupíš, protože tě vlastně nebaví.
  • Protože nevydávají dema, kde bych si vyzkoušel jestli to stojí za to. Stejné jako jít do obchodu a zkusit si boty (demo) a když mi nesedí, nekoupím si je. A není to o tom,že to nedohraju proto, že to mám stažené..
  • Cosi
    Vypíchnu z tvého textu jednu větu: "zahraju, smažu,nikam nešířím. Nebavila by mě ani kdybych za ni zaplatil. Proč? protože už to nejsou ani hry... "

Proč tedy tu hru stahuješ, když tě pak ani nebaví?
  • Souhlas. Před 5-7 lety to bylo uplně o něčem jiném ...
  • Jak tak čtu diskuzi....musím něco říct. Pirátění her. Pořád dokola omílané téma. Bohužel, jsme v době kdy se disponuje rychlým připojením, jsme v době, kdy vývojáři už nejsou vývojáři, nýbrž programátoři a kdy už nědělají hry, nýbrž produkty. Každý kdo má dnes PC se soustředí na tři druhy zabíjení času - filmy, hudba a hry. Stáhnu si film, protože nechci platit za kino (navíc to legislativa povoluje), tvůrcům přijde zisk z těch, kdo si za kino zaplatí, protože to maj rádi. Stáhnu si pár mp3, zaplatí je ti, kdo se rozhodnou platit (samotní umělci pak stejně mají ho*no, protože 2/3 shrábne vydavatel), stáhnu si hru, protože mi přijde vtipné dávat litr za něco, co tu bylo 1000x akorát to zase jinak vypadá. Paradoxně nejvíc vydělávají obrovské společnosti, kterým to, že si někdo jejich 25. NFS nebo 8. COD koupí, nahrává do karet aby vydávali další nesmyslné pokračování, KTERÝM OKRÁDAJÍ ONI NÁS. Pak se ohání veřejnosti s jejich naddimenzovanou POTENCIÁLNÍ ztrátou kvůli pirátům. Jsou to milionáři a vřískají v první řadě, ale nechápou, že pokud si někdo od nich hru stáhl, NEZNAMENÁ to, že by si ji jinak koupil... Tady pak nastupují moralisti, kterým stahování nahrává do jejich oblíbené činnosti - můžou někoho shazovat a říkat mu tytyty ....

Jiný příklad - je mi 22 a nemám bůhví jak luxusně placený job. Šetřím si na výšku a musím platit veškeré ty NESMYSLNÉ DANĚ (čekám už jen na daň ze vzduchu a z ho*en...ehm ta už tu vlastně je - stočné), byt, elektřinu (můj komp taky něco žere, no ni?), plyn, net, vodu.... defacto jen z platu dám státu 20% + sra*ky na přežití aby mě později nesežral exekutor... po večerech mám občas volno a chci si odpočinout,tak si stáhnu film/gamesu... zahraju, smažu,nikam nešířím. Nebavila by mě ani kdybych za ni zaplatil. Proč? protože už to nejsou ani hry...
    ve volném čase maluju a když to chci prodat, nechám samotného zákazníka aby si určil cenu. Protože právě ZÁKAZNÍK nejlíp zhodnotí moje dílo ! Koneckonců, dělám to pro ně !
    A nikdy se mi nestalo, že bych dostal extrémně málo, jsem jednotlivec, který se snaží a za utržené prachy pozvu třeba přítelkyni na večeři nebo jí koupím triko.... Tímto způsobem (a i penězma z kreativní činnosti) jsem zaplatil za MACHINARIUM, nevyrobilo ji studio o stovkách zaměstnanců jak na běžícím páse... už chápete pointu ? Jsme okrádaní každý po*ebaný den, a každý po*ebaný den se krade, krátí se daně, tuneluje se,pálí se chlast, pěstuje se tráva, pašuje se tabák, fetuje se..... Je na každém jak zhodnotí svoje vydělané prachy a za co zaplatí víc/míň.
    Dnes už to bohužel sahá nadměrně do politických kořenů a ta sere na nás na všechny, ať už "piráty" nebo ti opační..... tak přestaňte moralizovat a zapněte zdravý rozum....
  • Acindards
    Challange accepted :)
  • Nestacim se teda vubec divit, jak se tahle dizkuze prehoupla, celkem zajimavym smerem.
    S par lidmi co psali souhlasim, Ano ja rad hry ktere rozehraji dohravam, protoze kdybych je nedohral nepovazoval bych to za dobre, Nedohral sem jen zlomek her, hlavne na Xbox360 se snazim vse dohrat ano kdyz mne hra stve tak ji nedoparim ale takove ty AA a jine mensi tituly by byl hrich nedoparit, Poikud mne stve dam si oraz a doparim ji pozdeji.Nekdy tem hram dam hodne sanci, pokud ale i pote se mi nedari, nezbyva nez ji holt ukoncit tezko mi z toho neni, jsem vytrvaly hrac ale presto povetsinou kdyz hru dohraji uz vicekrat mne nezajima, I kdyz neco bych si zahral i vicekrat. Protoze kdyz mne hra bavi nevidim v tom nejmensi problem.Tot vse a doufam ze jsem nejak zazivne prispel ;-).
  • Dobrá poznámka, zcela reálná. V těkavé době těkaví lidé.
  • s Armou souhlasim :) nad tou hrou se člověk dokáže zaseknout..chuť co trvá a trvááá..a trváááá *15*
  • Tak v tomhle jedna rada páni vyvojáři a vydavatelé. Nedělejte statistiky s náctiletejma fakanama, co hry jen stahujou a pařej je jen tak dlouho dokud je to coooool (v plotě). Uděljete je raději s lidma, co se na danou hru těší a koupí si ji. Protože tito lidi jí pak s 99% dohrají. Já osobně hraju hry kvůli příběhu. To je u mě na prvním místě.
  • Cosi
    Nikde není psáno, že se hra musí koupit hned v den vydání. V poslední době si třeba od EA stačí čtvrt roku počkat a objeví se nějaká sleva i na krabicové verze. U recenzí si vybírám autory o kterých vím, že když napíší o hře to a to, tak to tak je. Proto jsem tady na games. A jednoduše sleduji hry které mě nějak zaujmou a pokud si dobře stojí v recenzích tak si jí koupím. A ta výmluva v dnešní době nejsou DEMA tak si to musím stáhnout abych věděl jestli ta hra stojí za peníze je ale k smíchu. Bylo to dobře vidět u vydání DEMA Mass Effect 3 - jak se zaplnila fóra dotazy jak si zvýšit připravenost galaxie, když je to do Multiplayeru nepustí a mají jí pořád na 50% *2*
  • Danny28
    98% her které jsem hrál jsem také úspěšně dohrál.Nevím co to ten pán mele za blbosti *15*
  • Might and Magic 6 som dohral asi 6-7x. A vzdy so vsetkymi questami. Jednoducho ta hra ma vzdy co ponuknut.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit