Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Psi stekaj a karavana jede dal. Proc se nad tim vubec nekdo pozastavuje, nejlip se udela, kdyz se to bude ignorovat. Na TV krome sportovnich prenosu vubec nekoukam, je to naprosta ztrata casu.
  • Asi tak. Já jsem na násilných hrách a filmech vlastně vyrůstal ( i takový Tom & Jerry je vlastně o násilí), a nějak mě to sociálně nepoškodilo, psychopat ani sociopat nejsem... ačkoliv občas mám chuť někoho "zabít", ale to asi každý že *1* . Tyhle studie a dávání do souvislostí je v podstatě naprosto mimo mísu, naopak mnoho dalších studií dokazují, že násilí ve hrách odbourává stres a lidi uklidní (můj případ). Pokud už se stane nějaký trestní čin související s hrami, jedná se většinou o psychicky nevyrovnané jedince, stejně jako kdyby čin souvisel s čímkoliv jiným. Vše je jen o daných jedinckých, a nelze tato tvrzení generalizovat. *7*
  • No, má to cenu?
  • Jasně, osobně hry taky používám výhradně na výplach mozku. Jenže když takhle člověk sleví z požadavků, tak si nemůže stěžovat, že stejnou cestou se odebralo i tzv. zpravodajství. Takže to pohoršení nad umělým skandálem fakt nechápu.
  • Násilí které sebou nese současná doba nepodněcují hry. Ony jsou zrcadlem, nikoliv příčinou. Vědomě je zde zaměňován následek a příčina. Je pravdou, že násilí v některých hrách současnosti bývá nezřídka až zbytečně vyhrocováno ale to samé je možné prohlásit i o filmové tvorbě(což jak se zdá nikomu zas až tak nevadí). Na základě analýzy případu chování jednoho člověka nelze zevšeobecňovat. Navíc byl tento člověk pod vlivem návykové látky, tedy zcela zřejmě mimo kontrolu. Navíc hry dneska hraje kde kdo, rozdíl je jen v tom kdo se k tomu přizná a kdo ne. Není to žádný důkaz ničeho a jako účelová manipulace to není ani zas tak elegantní.
  • Copak musi byt vse vykvetem lidske geniality s presahem resicim podstatu nasi existence? To co si napsal by se dalo aplikovat temer na vse.
    Herni prumysl se stal konzumni zalezitosti stejne jako filmy, hudba a podobne. A z toho duvodu bude vetsina her proste jen dobra zabava pro odreagovani.
  • jindra.veliky
    Tak AHP by mohla primu zazalovaz za šíření poplasnych zpráv nebo něco takovýho...když už taková organizace existuje
  • Jako proklínejte pitomost primy, ale upřímně... 90% her opravdu není výkvětem lidské geniality.

Jinak vyvolat touhu vraždit může cokoliv, hra, film nebo zahýbající manžel.
  • Si delaj srandu ne!!
    Svadej to na neco jinyho!!!!! *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
  • Ja byl taky zavisly na hrach dvou a jediny,co jsem komu,co udelal,bylo,ze jsem nechodil do skoly ..
    Nebo,kdyz jsem prisel spitej z hospody usedl jsem hral jsem bf3 a behal tam ,potom jsem to vypnul pac jsem spatne videl a ty odlesky me stvali a sel jsem spat :D jidiny,kdo umrel jsem byl ja a to ve hre cislo netusim

Jediny,teda co me dostava do agresivniho modu je,kdyz hraju HoN kopie doty a providerovi se to nekde vyse** a kdyz mu volam,co je tvrdi mi,ze mam zavirovanej pc a kdyz pochopi,ze tohle na me neplati tak mi nebere telefony a cas od casu mi jen tak z hecu odstrihne .. Potom bych mu v pritomnosti ustedril ranu ,ale to je tak vse ..

A to,ze media prevraci to uz se vi nejakej patek .. clovek se pak docita ruzny nesmysly a pak treba na fanouskovsky strance herce si oddichnu,ze to byl zas jen vykrik do tmy..
  • A beztak si člověk navykne díky uplně něčemu jinýmu než sou hry,facebook apod. tj neuspěch,nízký sebevědomí,potřeba pozornosti,problémy v rodině atd. ale holt je jednoduší ukázat si prstem na hru místo řešení opravdový příčiny a navíc to je dobrej byznys pro některý populisty.
  • Coffin.Corner
    Se mi vybavilo jak někdo před týdnem psal do Fight Clubu, že Prima má hry ráda, protože vysílá Re-play *15*
  • Mate pravdu oba, jen to chození pro příklady až do Německa mi přijde zbytečný. Stačí zůstat na Games a pronýst magickou formuli CoD... *3*

Ono to je vcelku logický. Video hry přetahují televizím čím dál víc diváků, tak co by si nerejply, že jo :)
  • claymen
    Spíš bych řekl: zprávy šité na Míru (po šestém pivku) http://www.plakatovna.cz/images/partners/miruh_logo.gif
  • Media demonizujou hry a přehlížej fakta(vrah je smažka,týranej ve škole atd.), nic novýho pod sluncem.
  • mondzi
    1. Funguje este v nejakom mediu, ze by sa za nespravne/nepresne informacie neskor ospravedlnovali? Pamatam sa, ze sa to niekedy dialo (v spravach, novinach, ...).

2. Komu taketo spravy prospievaju? Ide len o pozornost?
  • Tohle skatulkovani me zacina pomalu stvat - to je jako rict ze kazdy Nemec muze za Druhou svetovou kazdy mlady posloucha Hip Hop kazdy podnikatel je krivak ktery vykoristuje jine a sam nehne prstem a ze vischni sportovci berou miliony mohl bych pokracovat jeste dlouho - ceska spolecnost je na tohle celkove velmi choulostiva (volim radsi mirnejsi slova)
  • Xcomik
    Tohle je vesměs všechno břečka televizní žurnalistiky. Realita je naprosto někde jinde. On je v zásadě velký problém pro televize a média všeobecně takový že mladá generace hraje raději hry lítá po facebooku než aby se dívala na seriály v telce a právě proto tyto média brojí proti hrám všeobecně, protože díky tomu mají rok od roku menší sledovanost.

Samozřejmě na hry si můžete vytvořit návyk on to nikdo netvrdí ale zase buďme objektivní. V dnešní době si vytvoříte návyk na počítačové hry nebo na televizi a nebo na blbý facebook. Prostě nelze říci že hry jsou škodlivější než televize. Lidský mozek se víceméně vyvíjí celý život a tak každý tento vývoj využívá po svém.

Když je někdo magor tak je prostě magor a spouštěčem u takového magora může být cokoliv dokonce to může mít i opačné účinky například že se podívá na nějaký krvák nebo zahraje akční hru to ho může natolik uspokojit že to v realu neudělá sám. Samozřejmě i tohle uspokojování z dlouhodobého hlediska nestačí jednou prostě ten magor půjde a vyzkouší si to na živo ale za to přece nemůže počítačová hra, film nebo něco jiného.

Pokud jde o ten případ na krimi tak tam se prostě musí vzít fakt že když dlouhodobě někdo do sebe cpe chemickou žumpu musí prostě počítat s tím že se mu to v té kebuli přehází natolik že je schopen provést něco takového notabene už jen podle vzhledu bych mu soudil max IQ 80 a to s kombinací drog a všeho kolem muselo prostě chtě nechtě přijít
  • KokyMetalGear
    zprávy šité na míru
  • Naše média jsou tupý akorát tak, jak je tupej náš národ. Primitivů jsou mraky a budou přibývat. Ostatně k tomuhle není moc co psát, snad jen odkaz...

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/media-it/175746-blesk-zustava-nejctenejsi-nejposlouchanejsi-je-radio-impuls/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit