Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dying Light 2 jsem nehrál, ale jednička byl odpad. Nahrál jsem tam asi 10 hodin a z toho 8 hodin jsem strávil na střeše dodávky a bil zombíky po hlavě. NUDA!

• mr.clayman

Hrál a dohrál jsem oboje a bavilo mě oboje (ok, The Following mě nakonec pustilo, protože lítat s buginou po polích byla v porovnání s parkourem z původní hry nuda na kvadrát). Na každý z těch her ale oceňuju něco jiného.

• PS4 jsem nikdy neměl a tak jsem Days Gone hrál až na PC. Byla to po dlouhé době hra která mě bavila a kterou jsem dohrál. Na hordy jsem se vykašlal bo jsem hrál ještě na starém PC a řekl jsem si, že si dám NG+ na novém v plnej parádě:-)  Mám zrovna na disku dost místa, tak to jdu nainstalovat.

Btw, optimalizace na PC supr. I na i5-2500k s R9 290x to jelo na vysoký bez problému a vypadalo to parádně:-)

• Lukass

Ja to dohral za nejaky 72 hodin. 

Vymlatil vsechny hordy,  a dokonce sem tam plnil i ty nepoviny veci,  coz obvykle nedelam. 

Me to bavilo a sedlo,  malokdy uz dneska dohraju open world,  ale Days Gone sem dal s radosti uplne v pohode. 

A treba zminovany Last of Us 2 sem uz od pulky dohraval vylozene z povinosti,  a uplne me to otravovalo. 

• Tak ten byl dobrej. A tenhle znáte? Jeden typek..... 

• ALHAZRED

Hele, že tys to hral na PS4 :D

Njn, tak to skus Dying Light, pak uvidiš jakej je tohle nemastnej odvar, že dlouhej přibjeh ? Podavanej po kouskach, mezi zbytečnym, dlouhym a nudnym grindem...nuda a ješte k tomu hoodne oškliva...

Ale jako celkově, zase tak špatny to neni, jenom se to neda dohrat, chtelo by to škrtat škrtat škrtat, zažil sem par fakt dobrejch zažitku...škoda, už se k tomu nepřinutim😬

• Veskoslav

Ta hra mi leží na poličce vedle TLOU II. Nejspíš ani jednu z nich v životě nedohraju. Po 5 hodinách v Days Gone jsem to prostě zabalil. Nebavilo mě to, hrdina sympatický jak syfilis a celkově to prostředí mě nebavilo. A ty hordy...No na prezentačních videích to vypadalo skvěle, ale tady mi to přišlo meh.

• Maxianimal

Zasmál jsem se, dík.

• RAMIUS89

Presne. A hlavne že hráči dokonca požadovali po vývojároch dvojku. Zombie žáner nemusím ale toto ma bavilo.

• Často nejsem mimo hlavní proud ale tohle je přesně ten případ kdy ano. Já se u hry dost bavil. Sedlo mi prostředí, mechanika hry a vlastně i příběh. Právě zmíněné ubisoftí hry mám problém dohrát. Zkoušel a nedohrál jsem ani jeden díl AC (valhalla, odyssey atd...) ani far Cry (6,5,4,3,...prostě poslední 4 ...už si ani nejsem jist cislovanim). Nedohrál jsem zatím ani dokonce ghost of tsushima, který mě náramně bavil. A proč tedy days gone? Fakt nevím. Prostě mi to sedlo jak pr.el na hrnec. Pocitově bych tomu dal 9/10.

Je mi líto, že nebude pokračování. Ale chápu, že když to nevydelalo balík, nemá to právo u Sony na život.

• Maxianimal

Ta hra se dá vystihnout jedním slovem - meh. Tak šíleně průměrnou, v ničem nevynikající hru jsem snad nikdy nehrál. Tahle hra přesně odpovídá hodnocení 6/10. Ani míň, ani víc. 

• Johny666

tyvole žiju na stejnej planetě ?  zahrál jsem si to na pc a bylo to skvělý.. dlouhej příběh?? no když za hru platim pomalu litr, tak ano, chci dlouhej příběh... dlouhý cutscény :: uu buuu huuuuu ... je žiš marja. za mě kvalitně investovaný peníze... v době lockdownu a na pc pecka. a jeslti brečíš kvůli hordám a ovldači.. no tak to nerhaj.

• ALHAZRED

Při tehle hře sem měl konečne pocit, že by mohla skončit dřiv.

Pořad to natahovali a ředili, až sem to nedohral. Ne že bych se nebavil, ale jenom prvnich 10 hodin. Možna kdyby pulku zbytečnosti škrtli, mělo by to uspěch, ale 10x sledovat vědce jak žvatlaj, abych se dozvědel, že moje žena možna žije...Pak sem to zabalil a na ytb skoukl jak to vlastne skonči...

Jo a ovladat stupidniho panačka, se mi taky nelibilo...dal bych 6/10

• TheGGG

ta hra byla po všech stránkách lepší než odpad tlou 2....

days gone byla fenomenální hra, pár bugů tvůrci vyřešili rychle....

• Pekne napsane. 😎 Kamarad to dohral třikrát. Pokazde mi posle nejakou fotku jak to hraje. Ze zrovna ho to chytlo. Paradoxne nema moc čas, ma rodinu, dve male deti. Ale rikal ze neco ho u toho drzi. Jeho snem je mit motorku od HD. Neco drsneho, styl jako v Days Gone. A ma rad prave tu obycejnost postav. Dnes musi mit kazdej charakter a jeste nejlepe cool a nebo mit detstvi na prd. Jenze tady ne. Tady proste mas lidi, zombie a motorky. Zasazene do Oregonu. Jdu to nainstalovat a kdyz budu mit pocit ze je to nuda. Tak budu vedet ze to je spravne a nic se nedeje. Oregon je od ted po kalifornii, utahu, floride a coloradu dalsi muj cil. 

• Carnage666

Já třeba Deus Ex, a to mě jiný Cyber futuristický hry bavili.

• TheRKD

Skvělý článek Pavle. A díky za ujištění, že před Days Gone mám dát přednost hrám, které si mého času váží víc. 

Nerozumím, proč je psaní do her tak podceňovanou složkou vývoje. Možná stojí čas a úsilí (který ve vývoji většinou nikdo nemá) opravdu zhodnotit jeho kvalitu. Přeci jenom, posoudit 300 stran textu. Nebo líbivost assetů a scény je rozdíl. V druhém případě jsou nedostatky vidět na první pohled, kdežto u příběhu až na první přečtení (které je řádově delší). 

Přitom je dobré psaní složkou tak důležitou. Když se nepovede, práce všech designéru, grafiků, programátorů, produkčních jde ke dnu... Podobný vztah, který tu popisuješ, mám ke hrám od Bethesdy. Funguje pro mě explorerská složka (Richard Bartle). Rád si s virtuálním batůžkem projdu všechny úchvatné scenérie — údolíčka a horské štíty Tamrielu (Wastelandu, atd.). Ale jakmile první NPC otevře pusu, skřípu zuby. Todd by měl nakřičet na šéf-writerského kamaráda (se kterým už 20 let chodí na oběd) ať s tím kouká něco dělat. Jenže to se nestane. 

Ještě že někde vědí, jak se to dělá. Třeba v CD Projektu založili nenahraditelný Quest Department (škoda Tomaszkiewicze, který stál u jeho začátků). QD sleduje kvalitu hráčova prožitku a designuje odvíjení příběhové linky a questů tak, aby hraní opravdu bavilo. Nebo produkce ZA/UM je opravdový balzám (co se týče narativu). 

• Michael123

No já zase nějak nepřišel na chuť zmiňovaného The Last of Us.

• Gulivera84

Me se to treba libi, ale to je tak dlouhy  tak to neodsejpa , to je proste hra pro lidi co maji cas, asi tak mejak....par hodin sem tomu dal ale ....

• S tím popisem by se dalo souhlasit, akorát to někdo udělal už líp no, i když to teda nebyl open world ale je fakt, že asi nejde porovnávat open world s lineárním příběhem, takže takhle napsané je to v pohodě...i když si neodpustím tu poznámku, že i ten Joel v TLoU chtěl jen "přežívat" původně ale jak je psáno, těžko srovnávat open world s lineárem, v open worldu je ten průšvih, když se řeší fakt něco vážného jako strašně moc důležitého na čem je bytí a nebytí a já si pak vzpomenu na Fallout 4 kde člověk musel "strašně moc najít syna" a já si tam na 40 farmách pěstoval kukuřici, pak to jde do ztracena 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit