Přejít na výpis diskuzí
Assassin's Creed III: klávesnice a myš ano, ale...
28.3.2012 | levis
162 příspěvků
-
Mě na gamepadu vadí právě ty páčky, se zbytkem problém nemám. Jsem si vědom, že to jinak asi řešit nejde, ale mě třeba plně vyhovuje mít možnost řídit pohyb vpřed myší, do toho kličkovat klávesnici, případně se myší při běhu rozhlížet, v tomhle páčky stejně citlivé být nemohou. Jinak spousta her je pro gampad dělaných a nemám s tím problém. Ale přijde mi divné, pokud by se měl zachovat systém z předchozích AC, že by se k tomu vůbec někdo vyjadřoval. Kdyby byla ne/podpora klávesnice už od počátku série stejná, tak si člověk zvykne anebo ne, ale takhle...
-
Nafouknutá bublina.
-
Mám realistickou náladu, tak se snažím vidět věci syrově reálně.
-
to byla reakce na to ze spojuje vykon konzole s tim jake ma hra na pc ovladani....coz je blbost nonplusultra.
-
Mal som možnosť hrávať na gamepade. A zrovna jednoducho sa mi Assassins nehral, ani GTA IV ani ďalšie hry. Proste ja som si s tým pripadal vtipne. Naopak malý chalan, ktorý na tom hral tak mu to šlo od ruky no ja som sa nevedel ani poriadne namieriť na určitý ciel. Podľa mňa nepraktické a je dosť blbé to považovať za "konzolovku" keďže to je podľa mňa rovnaké ako zaklínač, ktorý si enviem predstaviť bez myšky a klávesnice
-
No, nemyslím, že by ovládání mělo být dogmaticky stavěno na klávesnici a myši a časem s nimi stráveným, či hlásat něco o kroku zpět, protože vždy záleželo a bude záležet na typu danýho titulu, aneb je například zatrest hrát jakýkoliv díl Resident evil na klávesnici, včetně těch novějších či chtít zvládat padesátku efektivních kombinací komb v mlátičce v neintuivním zpracování, což smrdí nanejvýš odrovnáním kláves a mohl bych se klidně stavět na hlavu, ale autoři takových her si obdobně s nějakým speciálním propracovaným ovládacím systémem pro PC nanejvýše vytřou a dělají to vesele už dekádu, takže v tomhle směru se nejedná o nic nového. Každopádně pro AC byl gamepad prostě doporučený, ne aby byl fatální podmínkou a některé věci se s ním v případě této hry ovládají skutečně líp, přestože jak tu padlo, není problém si ho vychutnat i na klávesnici s myší bez vážných problémů, takže není co řešit. Nicméně, ačkoli to samozřejmě neomlouvá zjevnou neschopnost přerobit ovládání ke spokojenosti PC komunity, která nezní pravda zrovna fér, jak zmínil kolega výše a chápu, že pro řadu lidí je to zásah do jejich cti, pořád si troufám tvrdit, že gamepad není něco, za co by se měl PC hráč rozhodně stydět mít ve své výbavě.
-
Á další klasický smartass názor. Nic proti, ale tohle je takovej výkřik typu zbičujte si mě nebo máte prostě smůlu tak neplačte.
-
Nemám nic proti konzolím - sám ji mám doma, ale to že umrtvily rozvoj je fakt. PC upgraduju tak po roce max po roce a půl a konzole mi pod televizí vegetuje tak 2 a půl roku - a pokud braní ohledu na vývojově statický kus hardwaru není omezení
-
Moje názory:
Nepohodlné? Věc názoru, na 99% by jsi si zvykl a nic by ti nevadilo.
Nepřesné? Pro přesné míření ano. Pro běhání ve třetí osobě jsou plně dostačující.
Omezující? Pouze sebeklam. Kolik kláves na klávesnici v Assassin's Creed používáš? Bude jich podobně jako tlačítek gamepadu. Teď jsem hrál RE5 a mířil jsem samozřejmě myší, ale pro QTE jsem přecházel na gamepad - na klávesnici se mi ostatní klávesy "pletly pod prsty" a mnohdy se mi ve tmě nepovedlo během vteřiny rychle namáčknout F+V nebo jinou kombinaci. -
No žijeme v ekonomice, kde rozhodují prodeje.
A z pohledu prodejů PC hráči jaksi druhořadá klientela jsou.
Může se nám/vám to nelíbit a můžeme/te si na to stěžovat, ale tak to prostě je. -
Tak to je teda super! To by dalo takovou práci implementovat funkční systém z AC2 do trojky? Když si jiná a menší studia (CD Projekt) dávají práci s tím, aby Xbox verzi přizpůsobil i grafickou stránku hry, to opravdu Ubisoft nemůže udělat naopak mnohem míň? ! Asi si radši namíchnou fanoušky série. Neměl bych problém s pořízením ovladače, ale mě prostě ty páčky nevyhovují a přijde mi to nepohodlné, nepřesné a omezující proti myši a klávesnici! A jsem si taky jistý, že tenhle problém nemá vůbec málo lidí.
-
Já ti nevím, PC hráči, gamepad je tu od roku 1985 a za tu dobu bych vypilován k dokonalosti.
A věř nebo ne, ale akční adventury jako Assassin's Creed se na gamepadu hrají nejlépe. Tedy samozřejmě (ne)jenom podle mého názoru.
A věř nebo ne, ale jak už jsem psal, nevěřím, že se ovládání klávesnicí bude nějak lišit od předchozích dílů. -
pro mě je to velká kr@va na který se mi hraje blbě, tele.. zvláš když má tak blbě rozmístěný páčky...
-
Máš pravdu ale o to je to horší - berou pc hráče jako druhořadou klientelu. Sice je to celkem extremní názor, ale poslední dobou si tak fakt připadám.
-
ehm ehm, ja bych rek ze to bude spis konceptem hry nez konzolemi, ale troll si klidne dal *15*
-
Tak hry jako AC jsou namiru site pro konzolove hrani, tudiz pro gamepad, tak vubec muzes byt rad ze to na Pc spustis, i kdyby do interfacu nacpaly prachy, ktere by se jim z PC nikdy nevratili tak to nebude ono, protoze takovy je koncept a jadro hry samotne ! tak prosimte si kup ovladac za 300 (ci nejlepsi xboxovy pro pc za 650 ) a nemel blbosti.
-
Jestli to bude mít ovládání jako v BH, že pro určitou akci tam nebude "tlačítko ruky", ale "shift", tak ok.
-
ono ani tak nejde o to co je lepsi .. kazdy to ma jinak .. spis je to signal PC hracum, ze jim za to nestoji ..
-
Podlě mě je myš a klávesnice časem a hráči prověřený způsob ovládání a nevidím žádný důvod pro takový krok zpět. Ale pokud to tak musí být tak ja si ten slavný gamepad teda koupím. Sice nerad ale koupím.
-
demence dnesnich "her"