Přejít na výpis diskuzí
Assassin’s Creed: Revelations - istanbulské dojmy
12.10.2011 | Mikoláš Tuček
71 příspěvků
-
souhlas, věřim že šlo o celkovou moc jejich řádu, majetek + vojenská síla.. prostě kdokoliv kdo měl moc a byl příliš slabý na to aby se ubránil zničení ostatními skončil... poukaz na jejich tajné a podivné rituály už byli jen záminka od katolické církve aby je mohli "legálně" popravovat a upalovat.. každopádně existuje spousta konspiračních teorii s templáři ve spojení se svobodnými zednáři a jinými ne moc známými spolky.. takže kdo ví třeba někdo přežil ..
-
Zpocatku byli vsechno jen ne majetni. A tradice templaru neskoncila inkvizicnim tazenim Filipa Slicneho. V tomhle wikipedie nevychazi ze vsech soucasnych studii na ono tema... Doporucuji napr: "Templari a Asasinove" od Wassermana (2001).
-
Viem, že v Revelations asi nie, ale v trojke by som uvítal aspoň druhú polovicu hry hrať za Desmonda. To ako sa stal na konci dvojky takým profíkom v boji bolo úplne super a strašne ma mrzí, že to trvalo len tú chvílku na konci dvojky a trochu aj v Brotherhood-e. V každom prípade, séria AC je geniálna.
-
Problem je samosebou v tom, ze ten mainstreamovy hrac ti koupi nejvice her. Samosebou her, ktere ho budou bavit, ktere dohraje, ktere mu budou stat z to aby si koupil datadisky/DLC, popripade nove herni systemy kvuli pokracovanim. Hra s osvetou by byla sice fajn, ale myslim si, ze ta reakce by byla podobna jako kdyz kdysi v Simpsnovych Bart zjistil ze se ho hra snazi ucit hlavni mesta americkych statu.
Take nemuzu souhlasit s tvou kritikou dilu. Podle me byl puvodni AC az zoufale sterilni a monotonni. Ano, svezest tam byla, ale vytratila se prakticky okamzite. Vzdyt herni mechanismy se opakovaly prakticky beze zmeny v kazde nove ctvrti, Altair byl zoufale dvourozmerny (nekdy se mi zdalo, ze jeho osobnost byla snad ta posledni vec o kterou se v ramci pribehu tvurci zajimali). To Ezio je rozhodne vice rozvinuty jako postava. A ne jen proto ze dostal 3 hry, ale hlavne proto, ze uz od AC2 se o nej jako hrac zajimam. Altair mi byl, popravde receno, po vetsinu hry srdecne ukradeny. -
Templáři byli hlavně dost majetní, proto Filip Sličný přesvědčil papeže, kterého měl v hrsti, aby nad nimi zlomil hůl.
Jinak řád byl zrušen v roce 1312, že si nějaká skupina v 19. století hrála s odkazem templářů, to je sice pěkné, ale s templářským řádem to mnoho společného nemá. -
No prave, jeviste je pekne, jen se v nem nehraje dobova hra :). Jinak pochopitelne souhlas, jen je skoda, ze se tolik bere ohled na mainstreamoveho, bezneho hrace. Mohla z toho byt super interaktivni, bezbolestna osveta, hra s presahem.
Ke hre, na me je prilis genericka (prvni dil byl svezi, ostatni pusibi jako velke datadisky, a Ezio je sympatickej asi jako prodavacka z trafiky)... Ale to je nemoc herniho prumyslu. Pak se jednooci stavaji krali. -
Tak zajimave to samozrejme je. Ale nemuzes porovnavat klasickou historii se hrami. Navic nikdo nerika, ze AC vykresulje skutecne historicke realie. Vazne to snad nemuze brat nikdo. Proste jako kazda hra vezme koncept ktery zni zajimave a neco s nim provede.
Na druhou stranu, hra celkem verne vykresluje historicke lokace, a vlozena herni encyklopedie je docela kvalitni co se tech lokaci tyce. -
Inkvizici byli templari NEPRAVEM obvineni ze rouhani, uctivani dabla atd... pozdeji upaleni, popraveni atd. Slo o jejich reholi, ktera ovsem byla tajna a ve skutenosti nemela s kacirstvim nic spolecneho. Slo puvodne o ochrance krestanskych poutniku ve svate zemi.
"Řád fungoval v letech 1120-1340" - To je BLBOST. Templarsky rad vede az napr. k Ordo Templi Orientis (1885). -
Blbost. Z historického hlediska jsou asasini nizarijsti ismailite. A to by museli mit stroj casu aby se podivali na stavbu pyramid atd... Sice se cela serie tvari, ze se verne drzi historickych faktu, ale ten hlavni, co asasini byli, co reprezentovli a o co jim slo, se ve hre ani vzdalene realite neblizi. Slo pochopitelne o viru, muslimskou, o jeji sireni a tak dal, komplikovane.... Neda se to shrnout do par radku, ale dej hry je zkratka zjednoduseny a postaveny na primitivni herni motivaci, nikoli na historii. Vzhledem k obecne neznalosti asasinskeho fenomenu... je to dobre tema na hru, protoze o realnych souvislostech nema snad jediny hrac asasina ani paru, jinak by musel po celou dobu hrani jen unavene koulet ocima... Treba tohle nekoho z Vas inspiruje a sami si zjistite, jak to vlastne vsechno bylo. Je to nadmiru zajimave, poucne... Proste to co skutecne chcete :)
-
Souhlasim se satanem. Proste to neni ono, kdyz si storyline prectes nekde na netu. Zkus si to radeji zahrat. Tak mne napada ... proc si kupujes Revelations kdyz jsi ostatni hry nehral? Nechci vypadat jako hajzl, ale docela mne to zajima.
-
Ony ty hry vypadají úžasně, ale Game-Play ti většinou neřekne, že 100% hry se jeví jako jedna a ta samé mise. Ale super, díky za názor.
-
sa ti neoplati hrat revelations ked si nehral predchodze 3 diely
-
Mrkni se na walkthrough videa na youtube...
-
Já byla z jedničky totálně vyplácaná, ale potom, co jsem hrála dvojku (která je o 100% lepší) bych si jedničku už moc nezahrála, to byl vážně strašnej stereotyp.
-
Ahoj, ja som este ziadny AC nehral ale revelations mam predobjednane.Problem je v tom ze netusim o com su predchadzajuce diely. Nevedel by mi niekto opysat o com je pribeh AC?? diky :)
-
No musím se přiznat, že z podobných důvodů jsem jedničku nedohrála. Ale další díly jsem si zamilovala. *3*
V dalších dílech už problém se stereotypností nehrozí. Nová města jsou dostatečně zajímavá, každé místo je jiné i atmosférou (hlavně v AC 2), úkoly a mise mi taky přišly zábavné. Podíváš se i do současnosti. Vždycky se můžeš podívat na youtube na nějaké "playthrough" a uvidíš jestli je to tvůj šálek čaje. -
Okey... Takže nemusím běhat celou hru do pěti měst a tam se stejným scénařem zabíjet lidi jo? V podstatě mě zajímá, jestli jedničku musím dohrát abych navázal na další příběh.
-
Další díly jsou podle mě mnohem mnohem lepší než AC1
-
Vím, že teď urazím 105% fanoušků, ale je Assassins Creed 2 (a další díly) stejně stereotypní jako AC 1?
-
Už se nemůžu dočkat až ten AC Revelations vyjde *14*
A co se týče dalších dílů? No na internetu už jsem viděla spekulace, že další díl by se mohl odehrávat v období francouzské revoluce, což by mohla být velice zajímavá doba pro konspirace a zvraty.... a kdo by se nechtěl setkat třeba s Napoleonem (ať už v dobrém či zlém) *15*
nebo takovou Anglii 19. století bych si taky nechala líbit...hlavně ať to v Ubisoft stihnou do toho jejich konce světa 2012 *2*