Přejít na výpis diskuzí
Assassin’s Creed: Revelations - istanbulské dojmy
12.10.2011 | Mikoláš Tuček
71 příspěvků
-
Otazka tedy je: Kam se ve tretim dilu podivame? Pokud budeme sledovat Subject 16, muze se stat ze se mrkneme opravdu do prehistoricke Afriky, na Dalny Vychod, do stareho Rima nebo do obdobi Americke obcanske valky ...
Osobne by pro mne hra ale asi ztratila kouzlo, kdyby se presunula primo do budoucnosti. -
Predstav si, ze tajemstvi templaru je vyreseno, pribeh desmonda ukoncen a ty se muses v dalsich dilech vydat kamkoli, o tom to je. Pozadi Ancient Aliens je tak siroke a obsahle, ze ubisoft muze jit s prihem uplne kamkoli. Klidne dalsi Assassins dily mohou byt inspirovany Starym zakonem, nebo pribehy lidi, ktere unaseli mimozemstani a klidne to muze byt ciste z budoucnosti. Tam se da hrat na uplne cokoli! Proto mi nepripada vubec nijak hloupe si domyslet, kam by se serie Assassins Creed mohla ubirat.
-
Presne! Moznosti v tomhle jsou neomezene.
-
Na konci jednoho příspěvku píšu, že je v pořádku hádat prostředí, pokud se v čase posunujeme dopředu, jak ty tady píšeš Londy a Paříž 19. století, to je už pravděpodobné. Dole tady někdo ještě psal, že tam do animu můžou dát někoho jiného a dát tam dobu kamennou, ale to je taky hloupost vůči příběhu - s Desmondem nacházejí ty nejpotřebnější informace, co se týče tajemství Templářů. To s tim ME bylo jen takové střelení doprázdna typu "chci něco do dalšího dílu, i když by byl nesmysl, kdyby to tam bylo"... :)
-
no jsem si všiml že má Petr hrníček ze Starbucksu takže za a) lidi začali nakupovat v eshopu b) je to agent pracující pro nadnárodní korporace (score,starbucks) *1*
-
Vám nějak nedochází že se příbeh assasina odehrává v animu.. Ve trojce desmond končí a pak tam autoři šoupnou kohokoli dalšího a jeho časová linie zase bude úplně jiná... Klidně může začínat v době kamené při prvním kontaktu tehdejších lidí s mimozemšťanama...
-
Ked si vsimnes, tak to zacinalo altairom a pokracuje to blizsie k sucasnosti az k desmondovi, co je ta casova doba ktoru sa ubisoft snazi vyplnit, cize hlbsie do historie nepojdeme.
-
Asi zalezi na hraci ... pro mne (stejne jako treba pro Robotrona) je velkou casti kouzla AC prave jeho historicke zasazeni. Kvuli tomu jsem byl ochoten v puvodnim AC prejit ohromne mnozstvi chyb. Proste jsem chtel videt ty lokace, lozit po budovach a podobne.
Nemyslim, ze tve srovnani s ME3 je fer. AC je do jiste miry vazan historickymi realiemi, takze chte nechte to do historie zasadit musi. Nevim tedy proc v ramci diskuze "kam priste" by nemeli hraci, ktere tato herni serie dost zajima, navrhnout specificke lokace. (Londyn a Pariz 19. stoleti by treba i co se tyce moznosti pribehu nabizeji velke mnozstvi moznostii pro vyvojare). -
Přesně, v AC2 můžeš hledat poklady (koupíš mapy a pak hledáš truhly), pírka a hrobky asasínů (speciální skákací levely). Za peníze pak nakupuješ obrazy a další krámy, které se ti objevují pak v bytě v Monterigioni, které různě upgraduješ a tak. V AC:Brotherhood je volnost dotažena ještě víc, můžeš obsazovat části říma (dobyjež věž) a pak renovovat obchody, hledat vlajky, k tomu se tam stále objevují všelijaké side-questy, kterých je tam tolik, že by to zabralo obsahem na 3 další hry, dál hledat sídla Romulů, chytat zloděje, opravovat akvadukty... je tam toho šílený množství. Tohle všechno mne bavilo víc než samotný příběh a kampaň. Ovládání na PC je v AC2 docela nepříjemné (ale rychle se dá zvyknout), v ACB už je to lepší, protože hra ukazuje, jaká klávesa co dělá :)
-
Ako som to uz pisal,pokusil by som sa zapojit vedlajsie postavy do deja,okrem Machievelliho,ktory je na rozdiel od Ezia taky radikalnejsi,vsak tam aj mali nejake nezhody+ta scenka s tym Volpem,alebo este mozno Eziou romanik s Katarinou Sforzou ale to tiez bolo dost slabe,su vsetky postavy absolutne ploche,v ramci tej minulosti nemaju absolutne ziadnu vlastnu motivaciu,nemaju medzi sebou ziadne vztahy,su tam iba na to aby pokecali s Eziom,ale na tom sme sa viac menej zhodli,ze by to mohli urobit,rozdiel medzi nami je ten,ze podla mna je to absolutne nedostacujuce,tebe to do urcitej miery asi staci ako to je teraz.K tomu AC:B uz nejdem pisat,asi mame iny vkus.
-
Nevim, prijde mi prostě stupidní jak tady všichni píšou, kam všude by se chtěli podívat a tak i když je to naprostá anivočíp. AC má prostě nějaký příběh, co se žene kupředu - toje jak kdybych řekla "Ať do Mass Effectu 3 daj to, jak byl Shepard splozen a jak lidi začali lítat na Mars, to mě zajímá!" Nevim, jak mam vysvětlit svůj postup k tomu, ale já to jako výlety do historie neberu.... Ovšem je něco jiného, když někdo spekuluje o tom, jaké další, pozdější období se tam objeví, jako například ta velká francouzská revoluce...
-
Preed> Dobre, dobre. To o pribehu uz jsi rikal. Porad jsi mi ale neodpovedel na tu zakladni otazku: jake zmeny bys navrhoval v historicke casti hry? Podle meho nazoru to proste lip udelat nejde. Hra se jmenuje Assassin's Creed, a hlavni naplni Assasinova zivota je zabijeni. Takze nemuzes ocekavat, ze se z Ezia stane politik nebo vysetrovatel.
Co se tyce AC:B -- nemohu s tebou souhlasit. Pravdepodobne mame jiny vkus, ale ja rozhodne nevidim AC:B jako side quest. Prave naopak, AC:B uzavira cely pribech klanu Borgiu coz je neco co Ezio nedokazal udelat na konci ACII (SPOILER: svym zpusobem si za destrukci Montereggione muze Ezio sam). Navic AC:B nabizi celkem solidni vylet do hloubi mnoha sekundarnich postav. To bys take mohl rict ze kazda seance v Animu je takovy Side Quest (a mozna bys mel pravdu). -
Vidis ... tak Bloodlines jsem nehral a to PSP mam ... Myslim ale, ze podobnych hracu bude vetsina, takze UBI nejspis nejake vysvetleni do te hry zapracuje ...
-
Dethklok> Tak inak zas,myslel som to tak,ze ten pribeh za Ezia je proste nuda,hra sa to dobre,ma to aj svoje efektne momenty,pokec pred smrtou mam rad ''requiescat in pace',ale inak je to nuda,ako som pisal hore a na konci sice pride rozuzlenie pribehu,ale uplne ineho,lebo to s Eziom nema absolutne nic spolocne,Desmond len potreboval vediet kde skryl to jablko a preto vlastne v tej minulosti bol,preto si myslim,ze by bud mal dostat viac priestoru desmond(aj ked neviem ako,lebo by sa to zle robilo) alebo zlepsia scenar Eziovej zabijackej misie na konci ktore bude stale to info pre Desmonda ako do teraz.Ak by som to mal pritiahnut za vlasy s tym HP,tak to teraz funguje v AC,tak ze sa cely film pozeras na bratranca harryho pottera ako robi nejake nudne veci a potom ti na konci pustia ako HP zabije voldemorta.
Edit: Este ohladne toho AC:B,podla mna je to najhorsi diel serie,jednotka bola asi nudnejsia ale bolo to aspon nieco nove,na to ze je to treti diel tak nic moc a to nehovorim,ze by to mala byt nejaka revolucia ale keby som mal pouzit jedno slovne spojenie ktore pre mna vystihuje AC:B tak je to ''side quest'' cele je to imho jeden velky side quest. -
Pribeh o Altairovi a Marii je vysvetleni v hre Assassins Creed Bloodlines (bohuzial len na PSP).
Tusim sa to odohrava niekde na Cypre -
Dethklok: Tak to sem moc rad, uz se hned tesim, az se k tomu zase (snad zitra) dostanu :)
-
@Robotron3: Podle meho AC:B funguje jeste lepe nez AC2 co se tyce pribehu. Navic postavy jako Machiavelli, La Volpe, Claudia a Bartolomeo maji celkem dost prostoru aby se jejich postavy rozvinuly (i kdyz bych byl jeste spokojenejsi, kdyby Claudia dostala vice prostoru). Pro me osobne byl nejvetsi neduh AC:B prave ta soucasnost. Nechci ale spoilerovat, takze to nebudu rozvadet do detailu.
-
Se priznam, ze na me to docela funguje, jak hrou prochazim a vsimam si detailu, tak i kdyz se toho treba v minulosti dejove stane min, tak zrovna si uvedomim neco ze skladacky toho vetsiho pribehu, ale je asi fakt, ze vic promakat ty pribehy v minulosti jednotlivych postav by mozna chtelo. Teprve zacinam hrat Brotherhood a tam asi jak tak koukam to mozna nebude tak vyzivne jako ve dvojce :)
-
A ty bys chtel aby ti tvurci vsechno rekli rovnou, hned na zacatku? To by preci nebyla zadna legrace. Navic by to podle meho bylo konraproduktivni. Kolik lidi by pochopilo, kdyby sis hned na zacatku Kamene mudrcu precetl, ze Snape zabije Brumbala? Jake reseni bys nabidl ty, kdybys mel tu moznost? Uprimne me to zajima.
-
Zas tak propracované to není, Hitmana jsem jmenoval jen jako příklad podobné hry.