Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lukass

Diky za vysvetleni,  ja sem vubec nevedel ze Divinity 2 ma cestinu i na konzolich,  jakmile sem to vcera zjistil,  hru sem hned objednal. 

Jednicku sem hral jeste na pc,  taky s prekladem. 

Diky vam borci

• Kaunmann

nejde o to že by neuměli,ale česky prostě umí  nejlíp :) ...takže si to prostě užiješ nejvíc...samozřejmě hratelné to je i v eng...jen to ruší...

• Kaunmann

tak samozřejmě,tak sem to nemyslel, třeba to bude mít obdobný efekt i na jiné,jen sem chtěl říct co to udělalo se mnou...

• Tak dle prodejů třeba Zaklínače 3 z těch 15 mil lidí (CZ+SK) hry kupuje tak 1%... síla jak sviňa :D

• twicer

Zkus se zeptat sám sebe ještě jednou jakou má hodnotu pro Ubisoftu 2000 korun českých.

• twicer

Ano, jsou.

• twicer

Tak hlavně že ty máš ochotu pochopit pointu někoho jiného, arogance až na půdu.

Spousta prázdných frází a slov, stím ti ani několik a4 nepomůže tak se tím ani nezalamuj.

• slavek.skara

Hry od Larianu dělá Predátor, já, Stoupa a pár dalších. Vznikl jako neoficiální překlad kterej Larian přijal a nikdy jsme za to nedostali ano korunu a ani key na hru (ani jsme to necekali). Larian na sve naklady to dal na Sony store a udelal aktualizaci pro PS a Steam atd.

Kdyby to neprijal zustal by jako neoficialni preklad jen pro PC.

Jinak mně říkaj Barbar a mám na starost testingy.

Ps pisu s mobilu.

• Reload, Vám tu riadne jebe, choď sa vyspať. 

• KrPa

pripada ti sdruzeni fanousku prekladatelu, bez vedeni, zazemi a platu jako oficialni prekladatelsky tym?? 

• Derp_1337

To množství prodaných kusů jsi podcenil.

Když už jsi tady nadhodil Skyrim, tak toho se za prvních 8 měsíců prodalo okolo 20 tisíc kusů v ČR. A to jenom řeč o kamenných prodejnách, digitálně přes eshopy se toho prodalo určitě víc. K tomu je ještě potřeba připočítat to, že s odstupem času samozřejmě hru koupí více lidí (i když to bude za nižší cenu).

Takže ty řeči o tom, že 11 tisíc kopií dá jenom Zaklínač nebo GTA, jsou zcestné.

Navíc od dob Skyrim (rok 2011) celosvětový (a český) herní trh celkem dost narostl a hry si dneska kupuje podstatně víc lidí. Takže přes hranici 10 tisíc prodaných kusů se určitě dostane mnohem více her.

• Derp_1337

Nejsou. Třeba Skyrim se prodalo za prvních 6 měsíců 20 tisíc kusů v tuzemských kamenných prodejnách (v eshopech jako Steam se toho určitě prodala další hromada).

• Derp_1337

Tak těch 90% byla samozřejmě nadsázka.

Nicméně nikdo nemůže popřít, že velká část překladů se nedočkala zdárného konce. Ať už za tím stojí nedostatek času překladatelů a nebo třeba updaty hry, které změnili soubory s textem a tudíž překladatelé museli udělat spoustu práce znovu odzačátku.

• Reload

Ďakujem za reakciu. Nesúhlasím s argumentáciou ani nemožnosťou odpovede na hypotetickú otázku, neochotou pochopiť pointu mojich príspevkov a s kopou ďalších vecí, ale moja reakcia by bola na celú A4ku a preto len prajem príjemný večer. 

• Cathan

Myslím, že on to má každý člověk jinak. Celý život my říkají, co bych měl dělat, abych uměl lépe anglicky. Lidé kolem se hráli hry, poslouchali muziku apod a vážně se to tak naučili. Na mě žádné ty rady nezabírali, a tak jsem v tom plaval. Teprve teď si tvořím nějaký funkční systém. Zkrátka každý to má jinak.

Moje angličtina se nyní nejvíce zlepšuje na hrách, které jsem hrál kdysi v češtině a nyní si je opakuji v angličtině, konkrétně třeba Dragon Age Origins a DA2. Zvládám i nějaké jednoduší hry. Ale třeba na Elex bych si nelajznul - možná bych to dal, možná, ale bolela by mě z toho hlava, byl bych frustrovaný a nebavilo by mě to. Základní věc je učit se anglicky u toho, co vás baví - druhá věc ale je, učit a nevědět o tom, hlavně se bavit. Jinak vás to otráví a vytvoří odpor. Je super, že vy jste to s tím slovníkem a tak dal. Ale to není pro každého. 

Já doufám - vlastně musím - že, dostanu na úroveň, kdy si prostě sednu ke hře, budu hrát v angličtině a ani mi to nepřijde. Chci a musím si angličtinu zautomatizovat.  Mě ale hlavně žene kupředu můj studijní obor, a to taky nemá každý. Pokud někdo nepotřebuje vyšší úroveň angličtiny k běžnému/pracovnímu životu, taky tam není vůle se to učit kvůli akční hře z prostředí vikingů. Od toho máme národní jazyky, proto se dělají české titulky, dabing a existují překladatelské týmy.  Někdo si chce jen sednout, a vůbec anglicky nemyslet. A to si zaslouží pochopení. 

• cms.sarka-tmejova

Kde já říkám, že je problém konkrétně s vaší angličtinou? Mezi signatáři petice je spousta slovenských jmen, stejně tak v komentářích, kde si Slováci stěžují na absenci češtiny. Kdyby to bylo obráceně, Slováků bylo deset milionů a Čechů pět, tak bychom se mohli bavit, takhle váš komentář nedává smysl - respektive pokud existuje hra, která má slovenskou lokalizaci a českou ne, tak mi ji ukažte a můžeme řešit, co bych o tom napsala :) 

Jak píšu (a zřejmě jste mi nerozuměl), viděla jsem Superstar naposledy dávno, takže ani netuším, jestli tam ještě pořád je.

• Reload

V mojej angličtine problém fakt nie je. Všetky hry hrám po anglicky (naposledy Disco E, Kingdom C.) a hral by som po anglicky všetko aj s hypotetickou slovenčinou, lebo mi vadí ak nemám text v jazyku audia. 

Ale veď o tom píšem "klidně si na slovenskou lokalizaci čekejte, až zahřmí 🙂"  - tak do štatistiky 15 mil. ľudí áno a potom taký uštipačný  komentár. Ajajaj. 

BTW: Ani ja superstar nepozerám, ale tak že tam je Habera stále to som zachytil. Možno ste mu nerozumeli, keď sa predstavoval 😱.

• cms.sarka-tmejova

Superstar dabovanou nemáme, ale já na ni koukala naposledy za časů Habery, takže kdo ví! Za současný stav po rozdělení ČS opravdu nenesu odpovědnost já a tipla bych, že to bude i tím, že nás je dvojnásobek. Takže stejně jako my, Češi, se coby slabší trh musíme učit anglicky, u vás se nevyplatí tolik dabovat a musíte vystačit s češtinou. Ale klidně si na slovenskou lokalizaci čekejte, až zahřmí :) Já na národní identitu nejsem kdovíjak vztahovačná, ale opírat se do "nás mladých" jste začal vy, takže se o odpovídání na otázku ani nepokouším, protože to není záležitost jazykových bariér, ale spíš vaší mentality.

• x_ander

Díky za koment. Samozřejmě je hra a hra. Když někdo hraje Dooma, tak té angličtiny potřebuje pro plný zážitek ze hry nepoměrně méně než když si zahraje kupříkladu Planescape Torment. To je jasné.

Nicméně, ikdyž možná nebudeš souhlasit, tvůj příklad je přesně to, jak to imho "má vypadat" a jak je možno využít hry i ve zdokonalování angličtiny. Sám píšeš, že ikdyž tvoje angličtina drhne, tak běžně koukáš na věci s anglickými titulky, že jsi začal hrát mnohé hry v angličtině. A to je to, co tě posouvá. Ať už je v daný okamžik úroveň tvojí angličtiny v podstatě jakýkoliv, vždy se samozřejmě najde hra, která v tom bude nad tvé síly a bude to spíše i frustrující.

Já samozřejmě nechci říct, že by se člověk měl u hry trápit a pokud na to tu úroveň nemá, tak hrát nějaké ukecané adventury nebo RPGčka a být z toho frustrovaný. Ale na druhou stranu si do lajdácky zlehčovat hraním každé hry v češtině? Ikdyž by to anglicky docela zvládl, jen se na to musí více soustředit? Ale já to prostě beru ze své zkušenosti. Dnes je mi 33, ale když mi bylo třeba 15, tak jsem skutečně u her seděl se slovníkem. Třeba takový Morrowind jsem právě v té době hrál se slovníkem vedle klávesnice. Možná jsem se v té době trápil, možná mě to frustrovalo, ale rozhodně si to takhle negativně už nepamatuju. Naopak si pamatuju užasný zážitek a hlavně dodnes vnímám, že hraní her v angličtině mi strašně moc dalo.

A právě o tom to všechno je. Nechci tady nikomu mluvit do duše, že když se dobře naučí anglicky, tak bude mít jednodušší život, lepší uplatnění na trhu práce a bla bla bla. Ale když si člověk na hry v angličtine zvykne, tak mu to zjednoduší život třeba v tom, že když najednou přijde Ubisoft a řekne, že další Assassins Creed překládat nebude, tak nemusí věšet hlavu s tím, že tu si tu hru nezahraje nebo že ji protrpí a nic z ní nebude mít.

• Reload

+1 za rozumný príspevok.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit