Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jasně, ale i rozlišení má vliv na video paměť a zrovna u GTA IV ji potřebuješ alespoň 1,5 GB, pokud chceš vidět hru naplno. A to je u nVidie bohužel stále luxus, skoro vše má do 1 GB, a to je málo. Při jejím vyčerpání neúměrně klesá framerate, a to i přes to, že hra nedovolí jít o moc přes. Pak to ostatním funguje ještě dnes mdle. Jinak není problém udělat s 560ti 50 fps, proto nechápu tu narážku.

Rozlišení zmiňuju jen proto, že je podle mnohých při hraní ve FullHD 1 GB dostačující hodnota a cokoliv víc se využije jen tehdy, pokud chceš hrát na vícero monitorech. No, a ona to není až tak pravda. Ve spoustě her už pak člověk nemůže zapnout AA, přestože výkon by na to byl, protože zkrátka paměť dojde a neúměrně klesá framerate. V BF 3 je to i bez AA při ultra dost na štíru a zmiňovaný GTA naplno ani neuvidíš. A bude toho přibývat *3* Já věděl, proč jsem chtěl 2 GB verzi od MSI. Holt to ještě nebyla k sehnání a já odmítal čekat...
  • supéééér, ted cela ta banda pathetic homousku bude psat sem, supééééer
  • To je hovno, já sem si nechal vyrobit základní desku na míru, místo zdroje jsem tam narval transformátor od cirkulárky, koupil jsem si těch karet šestnáct, celý sem to uložil do pancéřovaný krabice... nainstaloval sem si na to windows xp a po večerech na tom občas hraju soliter.
  • Cisty fetish! Ja mam uz vyse roka SLi GTX580 a zatial som este nenarazil na vykonnostne hranice. Ale mozno to bude aj tym, ze na hranie uz vobec nemam cas :) Naposledy som sa hral tusim v lete, a aj to bolo Red Dead Redemption na PS3. Ach, byt tak znovu mlady...
  • Mezi klady bych ještě zahrnul schopnost náhrady topení. Ta karta musí vydávat tolik tepla, že co člověk utratí za elekřinu, tak se mu vrátí úsporou za teplo. Nakonec i ta cena se jeví o poznání líp, když člověk zná tetno klad :DDDD.
  • Asharak
    Jo, trochu jsem si projel recenze a zdá se, že jsem to podcenil. Má sice o 2 FPS větší výkon v Metru než GTX 580 ve sli, o 50W víc žere, chlazení je v zátěži hlučné a zas tak dobře nechladí, ale ten výkon je pořád dobrej *13* sakra. Čekal jsem totiž lepší škálování 580tek. Beru tedy zpět *4*
  • RavenHolm
    Přesně tak. Stačí si umět postavit PC a vydrží dlouho. Svoje jsem si dal dohromady bez zásahu nějakých "odborníků" a do dnes slouží skvěle (3 roky staré a ani v den kompletace nebylo highend). I když musím se přiznat, že pomalu začínám přemýšlet nad koupí nového železa s tím, že bych tentokrát udělal pár věcí jinak (na současném je pár faktorů, hlavně okolo case, které mi dnes už překáží). Ale jak jsi psal asi si počkám na konzole s čím na nás vyrukují a podle toho se pak přispůsobím.
  • Asharak
    Spíš záleží na texturách, antialiasingu :) Full HD by měla zobrazit každá trochu novější karta.
  • toz vis jak, za 10 kacek co bys chtel :P
  • Hraju na stejne velkem monitoru ve stejnem rozliseni ale na HD 2900xt s 512 mb. Tu kartu jsem kupoval jeste kdyz to byl high end (tak uz 5 let) a dodnes jede snad vsechno v cajku na medium / high. Upgrade se vyplati beztak az vyjdou nove konzole a dalsi generace karet po nich.
  • S 3 GB už by to mělo frčet hezky. Holt při fullHD je dnešní stále ještě 1 GB standard málo *1*
  • kecko *15*
  • Miro divám. V DA II o 17 % nad GTX 590, v AvP o 31 % nad GTX 590, v Metru 2033 o 23 % nad GTX 590. Já tam ten výkon dost divím. Bejt o tolik procent nad high-endem od nVidie je celkem dost rozdíl. Tady nejsi v mainstreamu, počítaj se jednotky procent. A tady jsou to občas i desítky jednotek *3*

Nechci se hádat o tom, jestli to je dobrá karta nebo ne, byla by to asi jedna z posledních věcí, na který bych s hromadou peněz myslel, ale na druhou stranu... Já tam ten rozdíl ve výkonu vidím.
  • Kori
    Já si spíš brousím zuby na Radeon 7970. Nový železo už je potřeba a tahle kartička drtí v jednočipové třídě.
  • Podobně jako u aut? No, vzhledem k tomu, že většina lidí místo vylepšení svoje auta modifikací leda tak zničí, bych to zrovna jako příklad nedával. GTX 590 má standardní takt jádra 607 mhz, tenhle jejich MARS má 782 mhz. To je dost brutální rozdíl. Namísto zabržděných dvou GTX 580 v sli to jsou prakticky dvě nebržděný s už tak brutální GTX 580 v sli na jedný kartě. Uspořádání a materiály budou nejspíš top a jestli to fakt běží na vzduchu tiše, takový monstrum... Fakt bych tě chtěl vidět, jak bys s domácím taktováním podobně uspěl *2*

Jinak v tý tabulce je pravděpodobně chyba, protože jsou v ní u taktů stejný hodnoty, jako u GTX 590, ale v grafech dál už je hodnota podstatně vyšší.
  • Otestujte debilne zopltimalizovane GTA IV .. tipujem to tak na 40FPS a menej :D
  • Trol.diskuzni
    Vzhledem k tomu, že bezmozkem a jinými přízvisky už jsi mě nazval tady na games.cz hned několikrát, musím konstatovat, že se mi již podařilo vstřebat vše, co z tvých mouder bylo možno vstřebat. *4* Další pán na holení...
  • sem si vzpomel na blbi novinky.cz http://www.novinky.cz/internet-a-pc/248321-druhy-dech-pro-stare-pocitace-a-notebooky.html pry na 3d hry v dnesni dobe je dobry prave tahle karta. a clanek zacina tim ze lidi nechtej moc utracet za nove komponenty.:-D
  • Jindra ví o čem píše. Podobným způsobem získal celej počítač.... *15*
  • 2x kartu za 30k ? ani to nevyuzijes ja mam 560ti a bezi mi bf 3 na maximum s 50 snimkama

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit