Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • medveddd

Takže je to podle tebe všechno nebo nic?

Podle mě máme každý nějakou hranici komfortu, kterou jsme ochotni obětovat ve jménu pomoci druhým. Někdo obětuje veškeré své jmění na charitu a někdo nechce nákupem hry podporovat autoritářský režim jiné země.

O tom, že se člověk A je větší světec, se s tebou samozřejmě dohadovat nebudu, ale automaticky to z člověka B nedělá pokrytce.

• iSpirit

to máš pravdu!

• iSpirit

přiběh je segalovka se vším všudy, postavy a dialogy docela cheesy. Na druhou stranu ty lokace jsou nádherné, zelení pokrytý Seattle je okouzlující místo, atmosféra se dá místy krájet, neustávající déšt je podmanivý, k tomu parádní animace, vylepšený souboják, podařená audio stránka(domácí kino) to vše dokresluje. 

Jinak Ellie je v pohodě. To její PTS je uvěřitelné, takže krom toho, že se chovala jako děcko v minulosti, tak hraní  za ni je snesitelné.

Jo, uznávám, kdyby druhá polovina byla za Joela, kterého by zabili, kdybys ho ovládal, bylo by to mnohem lepší. To věčné přesvědčovaní, jak je Joel špatný a zasloužil si mnohem horší trest, mě vyloženě iritovalo.

Hele, za dvě stovky na PS5 v 60FPS a 1800p. Fajn. 7-8/10.

Jednou to zkus.

• iSpirit

ach jo. 

• TheGGG

ten příběh a postavy je právě to co nedávám a co mě ničí celý zážitek....

• Jsi uplne mimo ty prevrate, proste nechapes, ze lidi nechteji zit v te ruske bide.

• ravux

Takove slovo pro nazorovou konzistenci jsem neznal, diky.

• Čo tu robí táto proruská propaganda, zmes lží a poloprávd?

• iSpirit

to děláš škodu, TLOU2 je lepší než jednička tedy až na příběh a postavy.

• ravux

To ale vubec neni pointa. A to, co se mu nepaci, nema s temi vyvojari vubec nic spolecneho. Tohle je naprosto prazdne gesto na zaklade kolektivni viny a je pokrytecke, protoze v rade jinych veci tak zasadovy jiste neni, a to ne proto, ze by nebylo na vyber, ale protoze "moralnejsi" alternativa by byla drazsi, nebo mene pohodlna. Proste by bolela, narozdil on toho, ze si proste nekoupis nejakou hru. Proto se mi tohle lacine pokrytectvi hnusi. 

• TheGGG

tak tento rok se rozjíždí skvěle, tolik trigger warningů, které si já na plno užiji, prvně hogwarts legacy (které ovšem je naopak docela woke a liberální pisálci by ho měli chválit ne hatovat kvůli JKR), pak atomic heart a snad tento rok vyjde i ta six days in fallujah. Ale chápu že ideologie a osobní přesvědčení může člověka odradit od hraní nějaké hry, já proto např. nikdy nedohraji the last of us II.

• 2 Dworkin

Tušil jsem, že se určitě najde někdo, kdo bude mít niternou potřebu na herním, víceméně !apolitickém! diskuzním fóru řešit okupaci suverenního státu Ukrajina. Dworkine, když už tu tedy vytahuješ offtopic a zákonitě víříš vášně, dovol(te), abych se neudržel a i já přispěl svým subjektivním názorem k tomu hnusu, co se na Ukrajině děje.

Jsem líný psát přímo tobě, tak překopíruji text, kterým jsem odpovídal zde na Games.cz pod článkem k Skladatel hudby v Atomic Heart věnuje svůj honorář Ukrajině na komentář Stratta, který mi napsal "To si jako fakt myslis ze Nato bude utocit na jadernou velmoc? Vzdyt to by byla sebevrazda ... "

a já odpověděl:

Jak se to vezme. Postupným ohlodáváním (například v podobě vyprovokovaných barevných revolucí - Ukrajina a první oranžová revoluce v roce  2005) Dále neuspěšné snahy o převrat - Bělorusko před zahájením Ruské anexe Ukrajiny. Střední východ - Gruzie, Azerbajdžán. Pokud by tyto západem vyprovokované pokusy o převrat do puntíku vyšly, pak by měly USA a NATO velmi dobrý nástupní prostor pro zahájení vojenských operací.

Rusko je anglosasům trnem v oku od nepaměti. To obrovské území a nerostné bohatství v rukou jednoho státu, považte, to je přeci strašne nespravedlivé vůči zbytku světa...

"Westernizace" Ukrajiny je pro Rusko obrovské bezpečnostní riziko. Náš český veřejný názor na okupaci Ukrajiny je irelevantní. Jde o geopolitiku. Ukrajina měla ve vlastním zájmu zůstat neutrální. Naopak, postupně (díky obřím západním investicím od roku 1991) docházelo k pozvolné (západem očekávané) westernizaci = zákaz Ruštiny jako úředního jazyka, občanská válka (ta přišla už kolem roku 2012, Majdan v roce 2014 to pouze exponenciálně urychlil)Ta válka je hnusná, ale hnusné byly i války minulé. Destabilizace celého středního východu, Afghanistánu, Severní Afriky. To bylo všem srdečně u p***ele. V televizi přeci říkali, že bojujeme s teroristy....Tak teď, podle ruské propagandy oni bojují taky s teroristy. Princip pro zbytek světa stejný (pro zbytek světa bez západu). "Nás" je cca 1 miliarda, ale třeba taková Indie, Čína atd. atd., to máš dalších minimálně 6 miliard lidí, kteří jsou k západnímu zpravodajství víceméně hluší. A ty státy postupně bohatnou, a my Západ, postupně chudneme. Ta spirála se začiná roztáčet dost rychle.

Takhle na to Dworkine koukám třeba já. Dost nekoretní názor, dalo by se říct, není-liž pravda?

• medveddd

Taky mě samozřejmě nezajímá, jestli si hru koupí zrovna dworkin (sorry dworkine :D), debata o moralitě koupě této hry obecně mi ale přijde zajímavá.

• medveddd

Přesně tak. Ukázkový whataboutismus.

"Nechodíš nahatej? Ne? Tak na co si tu hraješ?"

• Jevo83

Ja ti to vysvetlim. Redakcia z dovodu aktualnej situacie vo svete transparentne komunikovala svoju uvahu, ako pristupit k recenzii. Pavel to vysvetlil v prvych 3 odstavcoch.

Nemas zac :)

• Človek predsa nemusí byt 100% zásadový ci nejaká dokonala bytosť aby povedal toto sa mi nepaci a preto nepodporím vývojárov kúpou tejto hry…strapnujes sa akurát ty ze potrebuješ mu napísať do akej škatuľky si ho zaradil

• ales.smutny

Absolutně netuším, co ta změť slov chce říct, protože si asi třikrát protiřečí, ale rozhodování zda vůbec budeme Atomic Heart recenzovat nikdy nebylo na stole.

• Pavel Makal

Zvuky mi rozhodně nepřišly udělané špatně, hrál jsem jak na soundbaru, tak i v noci s headsetem a co se kvality týče, nemám si na co stěžovat, spíš naopak. Fakt je, že zrovna na zachycování pozice robotů jsem se do detailu nezaměřoval, ale rozhodně na mě kvalita zvuku nepůsobila nějak rušivě nebo negativně.

Co se týče obtížnosti, hrál jsem jako obvykle na Normal a zpravidla jsem neměl výraznější problémy, ani v soubojích s bossy. Výjimku tvoří mnou popisované situace v otevřeném světě, kdy se na člověka může otravně sesypat větší množství nepřátel, ale tomu se dá vyhnout/utéct.

A ten game breaking bug stál Atomic Heart devítku, jinak se mi ta hra skutečně moc líbila a její technická stránka naopak překonala moje očekávání. 

• Měl bych pár dotazů na Pavla. Recenze sice zmiňuje, že je tam super soundtrack, ale jinde zároveň jedním dechem dodávají, že jinak zvuky jsou udělané špatně a při pohybu v prostoru vůbec nepomáhají (robot napadne postavu ze zadu aniž by šlo poznat z jaké strany se robot blíží)

Co mě pak hodně zaujalo je údajně velmi špatně vybalancovaná obtížnost. To co je na nejlehčí level super easy může být na střední level často až skoro neřešitelný souboj. Vnímal to Pavel podobně?

No a pak mě tedy zaráží hodnocení. Hra, kde je brutální zásek, který vlastně bez nahrání starší pozice znemožní hru dohrát má na to dostat 8 ? Nezlobte se na mě, ale za 8 si představuju hru s menšími bugy spíše glitchi, ale jinak bez chyb. A ne hru, kde se nejen mohu fatálně zaseknout ale, kde taky můžu dělat quest desítky minut jinde než bych měl, protože je tam chybná navigace.

• Protože je to klaun. Nikoho nezajímá jestli hru koupí či nikoliv. Asi nějaký nový trend alá "Jsem vegan!".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit