Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dworkin

Tak tohle nebudu zadarmo ve svém volném čase ani číst, sorry. Takový tapety.

• Nehřeš ústy ani sluchem. 

• dworkin

Sorry, omylem jsem tvůj příspěvek nahlásil. Nebyla to pomsta za tvůj nezájem o moje spotřebitelské návyky! 😀

• To je sice pravda, ale je trochu škoda že se k invazi na Ukrajinu nepostavili trochu aktivněji a alespoň nenaznačili že je to špatně, když už ji třeba z jakéhokoliv důvodu nemohli odsoudit. Každopádně hra jako taková vypadá dobře, jestli je tam feeling starého prvního BioShocku tak se na to strašně těším 😌

• Západ neměl reálnou možnost obsadit Rusko. Jak si na to přišel? v roce 1945 byla Rudá armáda rozlezlá prakticky v celé Střední Evropě, velké části Německa, v Dánsku, sbory měl i ve Skandinávii. V té době by byl pochod na východ nereálný - B-29 s atomem navzdory. Pak přišla Studená válka, společnost dobře pamatovala na hrůzy 2. světové, tak nebylo v ničím zájmu rozpoutat další globální konflikt. Obě mocnosti se omezili na lokální válčení a podporu svých vazalů. Máš na mysli 90. roky 20. století? Rusko bylo sice v totálním marasmu, ale jaderná triáda zůstala stále akceschopná, i kdyby jen částečně, znamenalo by to pro všechny zůčastněné i nezůčastněné armagedon. Spojené státy se tak zaměřily na rozšiřování sfér vlivu na Blízkém a Středním východě. Dnes již víme, že bez trvalého úspěchu na změnu režimu.

Smaugu, dle mého, v 90. letech by bylo společensky zcela nepřípustné, aby někdo (veřejně, hromadně) podporoval vstup Ukrajiny do EU/NATO. Společnost byla ještě vycepovaná z různých strategií "MAD", chápali, kde má která země své zájmové oblasti.

Dnes máme rok 2023 a společnost hromadně podporuje vstup Ukrajiny do EU a NATO. Namítneš "doba se změnila a Rusko to vyprovokovalo!". Já oponuji, že se doba vůbec nezměnila, že pouze dnešní třicátníci zapomněli, co jejich otcové dobře věděli. Pokud se zase začneme cpát na východ, zase to pro nás nedopadne dobře. Z území Východní Ukrajiny je bohužel až příliž blízko do Mosky. Já jsem čech, takže mi to je vcelku buřt, ale ruská generalita udělá vše pro to, aby rozšíření USA/NATO dále na východ zabránila. Všemi dostupnými prostředky, bude-li třeba. 

• Nárazníkové pásmo je jen eufemismus pro "Máme málo území, chceme a máme právo na víc" (od největší, ale řídce osídlené země světa).

"Západ" mohl Rusko obsadit už několikrát (nechat Němcům, využít rozpadu SSSR, nebo vlastně i teď, když se obávaná ruská armáda ukázala v plné nahotě). Ani jednou to neudělal (protože by to byla blbost a nedokázal by ho udržet), dokonce Rusko/SSSR dvakrát podpořil, když na tom bylo nejhůř. Tohle navíc ruské vedení moc dobře ví a útoku ze západu se neobává (ruské základny na hranicích se vyprázdnily, i když ty za západní straně posílily). Nicméně pro ovládání davů byla představa krutého nepřítele vždycky účinná.

Ukrajina žádnou neutralitu na výběr neměla. Neutralita znamená svobodu, samostatnost, možnost se kdykoliv rozhodnout, s kým budu ekonomicky spolupracovat a silnou armádu, protože se nemůžu spolehnout na spojence. Nic z toho Rusko Ukrajině dopřát nechtělo, chtělo z ní mít loutkový stát tak jako byla do roku 2005. Pokud někdo přijme smlouvu "Budu neutrální, aby mě tamten nenapadl," tak není neutrální, ale je poskok "tamtoho". Neutralita musí jít zevnitř, vnucená zvenku, není neutralita. Sám píšeš, že ukrajinská cesta za svobodou může přerůst ve třetí světovou, takže jen dokazuješ, že Ukrajině svobodu dopřát nechceš a považuješ ji za ruskou kolonii.

• Jevo83

Rusi si zacali budovat naraznikove pasmo nielen na Ukrajine. Trolie farmy a investicie do hybridnej vojny v krajinach byvaleho ZSSR - daj si to do kontextu Putinovho sna o vrateni Europy do stavu pred r. 1995 - mas pocit ze tu ide iba o Ukrajinu? Putin dobre vie, ze nemoze zautocit na krajiny NATO v tejto chvili...preto sa nas snazi rozlozit politicky zvnutra. Je to tiez akt vojny. 

• ALHAZRED

Bohužel, každej na něco doplácí...my, na to že nejsme "vyspělá evropa"

a rusové na svího "cara"...určite NEKOUPÍM...leda po Putinově funusu, ptž živího ho vodsať nedostanou...😂

Ale, každej ať se rozhodne podle sebe...😛

• owny

Lepší život na západě je fakt. Když chtěl Rusák nárazníkové pásmo, tak se měl víc snažit. Teď nevím přesně, o co se snaží, ale budováním bych to nenazval.

• medveddd

Vím toho dost na to, aby mi bylo jasné, že to nebude tak jednoduché.

https://www.pcgamer.com/why-are-people-arguing-about-atomic-heart

• Ale já to chápu moc dobře, tuhle tisíckrát omletou mantru lepšího života na západě. Ty zase pochop, že Rusové si budují na Ukrajině nárazníkové pásmo. Právě proto, že se ukrajinci jak píšu "westernizují". Co je na tom k nepochopení? Vztekat se můžeme jak chceme. Ukrajina bohužel kvůli své poloze neměla na výběr - neutralita, nebo budoucí návrat k Rusku...nebo cesta na západ. Pak ale počítejme s vysokou pravděpodobností s postupnou eskalací konfliktu. Tohle může přerůst ve světovou válku. Ukrajinská cesta za svobodou. 

• ravux

"Pokud vím, ten developer je ruský a asi platí v Rusku daně." Ty toho asi moc nevis. To neni zadny jeden rusky developer. To je tym mnoha narodnosti, vcetne Australanu, Americanu nebo Izraelcu a company je registrovana na Kypru.

• děkuju za odpovědi

• ravux

Predpokladas spatne. Plati je na Kypru. Co tam mas dal?

• Jevo83

A co branilo Rusku, aby namiesto Zapadu priniesli Ukrajine viziu bohatsej buducnosti oni? Mali na to desiatky rokov.... namiesto koncentracie bohatstva do ruk oligarchov mali investovat do rozvoja a infrastruktury a mozno by USA odisli s dlhym nosom uz pred 20 rokmi

• medveddd

Předpokládám, že ti developeři platí v Rusku daně.

• ravux

Jak konkretne nakupem te hry podporujes autoritarsky rezim v Rusku?

A tohle prece neni zadna obet, naopak, usetril jsi 50 euro ;)

• TheGGG

grafika pro mě zas až tak moc neznamená a ideologicky hra není pro mě, a fakt nehodlám hrát za abby a dostat konec o tom, jak pomsta je špatná aaaano..... ale neboj, nemusíš mě přesvědčovat. Mám vice než dost jiných her, kterým se hodlám věnovat a které na mě netlačí různé agitky.

• Nie nepochopil si ani ty mna.. jeho názor nemusí byt logicky, jeho správanie nemusí byt dokonale a argument v súvislosti. Veď blbosti mas tu plnú diskusiu. Ja píšem tebe konkrétne a to ze nerad ľudí do škatuliek ( kaviarenské, akademické, pokrytecké). Načo je to dobre

• Inquisitor

Kupředu levá, zpátky ni krok!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit