-
neviem preco sa rpg gigant zameriava na ine zanre. ME fpsko (hovorte si co chcete RPG prvkov je tam strasne malo, vyvoj postavy je velice chudobny. netvrdim ale ze je to zla hra, prave naopak) a teraz idu robit diablovku. ja som bol sklamany uz z povodneho DAO (a to som sa na to hodne tesil, mozno prave preto, predobjednavka CE, hltal som kazdu spravu, atd) a teraz co s tym idu robit... to mam hrat stale dokola desat rokov stare hry? uz ma seru
-
Rozdil mezi200 strankovou knihou napsanou pred 50ti lety a dnes je ve kvalite papiru.rozdil mezi napriklad 2h romantickym filmem natocenym dnes a pred 50ti lety je ve kvalite obrazu jinak je to porad 2h romanticky film.
Nedokazu si predstavit jak by nekdo srovnaval napriklad FIFU11 se Sensibile Soccerem ,Crazy Cars s NFS ,Settlers 1 se Starcraftem 2 -
Nehledě na to že DAO měl být přímí nástupce BG...
-
"...hry ktere vysly pred 20ti lety a vice nelze srovnavat s dnesnimi." - Proč by to nešlo? Když můžeme srovnávat 50 let staré filmy s dnešními, proč bychom nemohli hry? To samé s knihami. Vše se mění, ale to neznamená, že nemůžeme srovnávat kvalitu her 20 let starých s těmi, které vycházejí nyní.
-
Srovnávám tam dvě věci :) Měl jsme tím na mysli že je dobré jako hra ale není výborná o proti své předloze. Dovolím si řící že třeba zaklínač se mě líbil více ( bavím se pořád o hře jako hře ne kam patří) :)
-
Jen tak na okraj jake je u podle skvele nebo jak pises True RPG ? At jsem v obraze se kterou hrou srovnavas na kolik jsou RPG vsechny ostatni.
Snad to neco stareho jako Black Crypt.Ano byla to fajn hra pred 20ti lety bavila me ale hry ktere vysly pred 20ti lety a vice nelze srovnavat s dnesnimi. -
Neni to možná v tom, že z jedničky dlali jednu velkou epičnost a nakonec to nebylo tak užasny?
-
(Dragon Age x Baldur's Gate atd.) < Jestli si nevšim, tak tvurci řikali, že to ma bejt nejakej nastupce BG, tak se nediv, že to lidi srovnavaj, trotle.
-
Jak jsem již Vám napsal. jedná se prostě o začátek a směr.. jistě MS II když na tom tak bazírujeme jsem taky uvedl že je Rpg s osekanýma prvkami o proti jedničce ( o tom tahle dlouhá diskuze začala), ale chtěl jsme tu taky poukázat na kořeny který si už lidi moc nepamatují ať už kvůli věku nebo době a tím jen říci co kdysi bylo považováno za True RPG a co by mělo být považováno dál a jaký je rozdíl mezi tím. ME2 má pěkný příběh nepopírám (dle mého konec byl pěkněji udělaný v jedničce ale je to věc názoru), ale vadili mě krom inventáře ( itemů) i osekané prvky a to Biowar slíbil změnit ( těch lidí co to naštvalo bylo hodně).
Nevím třeba o tom jednou na Tiscali napíše někdo článek nebo pojednání o vývoji RPG her a o tom jak jsou označované teď, ale o tom pochybuji:-) Vím že pár takových článku najdete na českých herních magazínech a každý kdo se do toho pustil nakonec sám přiznal že teď označit co je čistokrevné RPG a co není je problém -
Mě se prostě akorát nelíbí vzít nějakou hru jako bilbli svatou a cokoliv co se potom od standardu odchyluje je špatná hra. I u papírových RPG se někdo soustředí na tabulky a pravidla a někdo na RP. Nechápu proč by ten druhý směr nemohl být legální i na PC.
-
DAO jsem tu psal že je dobré RPG (ne skvělé). Jen mě děsí představa že by dopad jak Gothic 4
-
řekl odborník na slovo vzatý, ale výtku si beru k srdci a omlouvám se za nesprávnou terminologii.
-
Že by Deus Ex?
-
Tvrdit muzes cokoliv ale ME2 je stejne RPG jako NWN.
A je to ME ne MS -
DA 2 nebude to same co prvni DAO ale to neni duvod aby si nekdo myslel ze to bude neco jako DMC. ME 2 je ohodne lepsi nez prvni dil a to jak po grafice ktera u her neni nejdulezitejsi ale taky ma osobnejsi pribeh a vetsi moznost se s totoznit s hrdinou. RPG neni jen o inventari a stromu schopnosti ale take o pribehu a sympatickem hrdinovy DAO ma vynijkajici pribeh ale grafiku ma dnesni pomery starou ale hra ma uspech a neni to kvuli inventari ale je to proto ze je to dokonale remeslne dilo a dvojka taky bude pecka
-
Hajzlové mi ho možná nevydají na konzole. Už jedničku jsem musel jet na polovinu detailů bez AA, co teprve dvojka :-( Jako uctívač Sapkowského světa si takovouhle pecku (jednička měla překvapivě více než solidní příběh s vynikající pointou) chci užít v co maximální kvalitě.
-
DA2 vypada suprove :) uz se tesim na pribeh a nove charaktery *5*
-
Doba se mění to nepopírám, po pravdě ani recenzenti jako takoví nemají jasno co je teď přesně čisté RPG nebo co je akční atd.. Bylo o tom mnoho článků a když jsem dělal na hrách tak jsme se hodně o tom s koledami bavily a teď se defakto dá nazvat cokoliv RPG systémem. Ale pro starý pardy si myslím ( no starý je mě teprve 30 cet) jsou věci co si na RPG hrají a ty co ne. Takže abych ti nakonec odpověděl na otázku ano tvrdím že hry třeba jako NWN jsou čisté RPG a že to neplatí pro MS II :-)
( Jinak pravidla nedefinovala jak zabijet kostlivce ale definovala skoro vše od dovedností až po rasy po levelování po itemy atd atd). -
Ja to vidim asi takhle. Prvně tu byla čistě naratitivní hra RPG, pak někdo přišel a podpořil ji papírovými pravidly (jak např zabíjet kostlivce), pak se někomu zalíbilo zabíjení kostlivců více něž to samotné vyprávění, mezitím se objevili osobní počítače a někdo se pokusil předělat populární zabíjení kostlivců na počítače. A ty tu tvrdíš, že tuto první PC hru máme brát jako definici žánru?
-
Ze starého pohledu věci to ovšem není pravda :-) Bavili jsme se tu o starších hrách než byl Baldur's Gate který tenhle žánr definovali a vytvořili a věř mě nebo ne tyhle věci co jsou popsané na Wiki tam moc nebyli. *3*