-
963214785 -
"Podle mě lidi nevíte co chcete DnD a příběhová rpg hra je něco co se kompletně vylučuje." - jak se to může vylučovat? Baldurs Gate, Icewind Dale, Neverwinter Nights, Planescape - to jsou podle Tebe nepříběhová RPG? Všechny jsou postavená na D&D a všechna jsou legendami - Baldurs Gate, Planescape a Neverwinter Nights 2 Mask of the Betrayal jsou považovány za nejlepší příběhová RPG, která kdy vyšla... -
Čím patří do staré školy? Nudným a nezajímavým příběhem? Nulovými možnostmi, které trumfuje Neverwinter Nights? Naprostou nevyvážeností? Ukaž mi jedinou věc, čím se "oldschool", kromě pokusu o stejný bojový systém, který bohužel funguje o poznání hůře, než-li ve kterémkoli předchůdci...
-
GTA pro mě není RPG, protože se postava příběhově nevyvíjí. Má pevně daný charakter. Těžko se s ní můžeš stotožnit. Nemůžeš volit takový rozhodnutí který by jí definovali charakter tak jak si to ty sám představuješ. RPG prostě musí mít vývoj postavi a nezlob se na mě ale to jak postava máchá mečem nebo kolik má inteligenci mi přijde jako podružná věc. Dá se sehnat spousta "DnD" RPG her která čísla a statistiky nebo inventáře vůbec nepoužívají a přesto se obecně považují jako více hardcore než ty klasické. To znamená že skutečně může být RPG bez vývojového stromu. Inventář. Ve skrze s tebou souhlasím. Problem je že ty výhody byli pouze aditivní. Jistě, byli tu naboje proti syntetikům a náboje proti organickým cílům, ale par to byli univerzální hammerhead učinější, takže ostatní pozbývali smysl a tím pádem i inventář. Inventář měl smysl např v zaklínačovi, kde byli všechny ty zlepšováky specializovaný a navíc suroviny a příběhový předměty a mohl bych pokračovat. Systém ME2 tu je, jsou tu schopnosti jsou učinné proti specifickým cílům. Zkrátka je tu obrovský rozdíl pokud je umíš nebo neumíš používat. To znamená že by se dal snadno udělat univerzální vyvojový strom.
-
Pro-963214785
DnD jsem použil jen jako určující moment který zasadil a označil RPG prvky nikoliv do MS II nebo jedničky..(bože DnD pravidla a MS to by mě nenapadlo ani ve snu že to někoho muže napadnout ). O deskových hrách něco vím ( na jedné se i podílím řeknu jen zkratku HF II aby to nevypadalo že si tu chci dělat reklamu) . To ošklivé maso když použiji tvojí terminologii ( s kterou nesouhlasím :-) ) samozřejmě na hru efekt mělo...a hlavně to že všichni najednou mají vše. Viz předtím pokud si měl partu tzv válečníku tak si nic neotevřel neboť si neměl hacking na to si potřeboval třeba Talli pokud si jel za Vojáka atd. -
No v ME1 mi právě levelování nepřišlo o nic komplexnější než ME2 akorát to trochu nafoukli přidali víc větví a víc bodíků na rozdělení, ale kromě plynulejšího zlepšívání to nic zásadního nepřináší. To "zjednodušení" nebylo v podstatě akorát ořezalo to nešikovný maso který právě na danný výsledek žádný efekt nemělo. Nelze proto mluvit o poklesu kvality. Podle mě lidi nevíte co chcete DnD a příběhová rpg hra je něco co se kompletně vylučuje. Jetli chcete pořádný příběh s DnD pravidly tak potřžebujete PJ a to vám žádná hra nedá. Žádná hra nemůže být tak komlexní aby ospravedlnila tak široký pravidla jako je DnD.
-
Úplně nejlepší příspěvek je ten, kterej se zobrazuje na hlavní stránce v hlavním okně v novince o novém Dragon Age 2 videu: "Stále není jasné, jestli je to víc jako Mass Effect, nebo Baldur's Gate..." Jako vtip výborný, jako vážně myšlená věc tragický. Všichni přeci ví, jako co to bude víc...
-
Na Witchera II vsázím jako na jistotu :)
-
No, jeste je tu Fable 3 a jsem taky docela zvedavej na Two Worlds 2.
-
Nádherně řečeno...
Jinak na inventář jsem zapomněl úplně to byla další věc kterou lidi hodně špatně nesly ....ne jen že nebyl inventář najednou nebyli rázné tipy zbraní, zbrojí atd což Biowar téže slíbil napravit. -
To, o čem mluvíš, nemá s RPG nic společnýho. Kvalitní příběh může být v kterékoli hře, víc možností, jak řešit situace, taky. Podle tvého vozru by mohlo být RPG kterékoli GTA, protože má příběh, víc postav, hlavního hrdinu, který se vyvíjí a hlavně spoustu možností, jak postupovat příběhem. RPG, to jsou především pravidla, podle kterých získáváš zkušenosti, vybabuješ se předměty, zokonalauješ své schopnosti a dovednosti, prostě se komplexně vyvíjíš, ne jenom záskáváš nové možnosti dialogu. To o tom spamování inventáře je vůbec největší hovadina (i když ani v tom super RPG jménem GTA ho nemáš). Inventář má smysl, pokud předměty, které nacházíš, mají nějakou funkci a například ti zlepšují útočné vlastnosti, obranné, přídávají body do vlastností apod. Ale asi zbytečný mluvit, když "systém" Mass Effectu 2, takové normální střílečky, ti přiijde dobrý...
-
souhlas... inventar v jednicce mi prisel strasne neprehledny, ono ani da:o nemelo super prehledny inventar, spis naopak...
-
RPG prvky samozřejmě jsou i o dialozích ale to je spíše děj než prvky jako takové..Rpg prvky vlastně první dali na svět snad DnD do Pc her a nejsou to jen tzv čísilka, ale dovednosti a jejich kombinace které mají vliv na daný výsledek...stejně jako levelování ( počet xpu za danou věc díky). V MS 1 byl krásně rozvětvený strom který pokrýval a nutil hráče pokračovat dál a kombinovat hlavně postavy v týmu + nutil ho taktizovat. V MS2 se tohle hodně vytratilo neboť všichni uměli vše a strom byl osekán na pár maličkostí. Tohle byla největší výtka MS2 a Biowar uznalo že šláplo vedle ( Officiální vyjádření) a že to napraví. A stejnou chybu dle mého se chystají udělat v DA II .
-
Mě by zajimalo co považuješ za RPG prvky? Pro mě je to z devadesáti procent příbeh, postavy, dialogové a příběhové možnosti. To podle mě charakterizuje vývoj postavy mnohem líp než číslíčka. Tady Bioware nikdy nezklamal a není tak důvod k obavám. Pokud jde o herní systém tak považuju ME2 lepsí než ME1. Schopnosti jsou lépe vyjážené dají se zábavně kombinovat k uplné spokojenosti by mi stačilo kdyby vynechali povolání a umožnili speciallizace vybírat behem hry. Inventař nepotřebuju pokud se bude stejně jenom spamovat generickými předměty, jako v jedničce nebo diablu.
-
Ano mám na mysli Mass Effect a máš trošinku špatné informace.. Veřejnost přijala děj ale nikoliv dovednostní strom a Rpg prvky který byl o hodně zkrácen a změněn. A v tomhle se Biowar kál a slíbil změnu která by měli vést zase k prvku jako byli v jedničce.
A tady u Dragon Age mám téže pocit že RPG prvky mizí jak pára nad hrncem a místo toho se rodí čistá akční hra..s tím bych neměl problém kdyby byla taková jednička i. -
MS mas na mysli mass effect? proc by to vraceli, kdyz dvojku prijala verejnost s obrovskym nadsenim? zato tady me ty zmeny hodne znepokojuji, i kdyz... gameplay je z x360 verze a bioware uz predtim rekli, ze konzole dostanou mlaticku a na pc budou pokracovat v zabehlem konceptu (jupi)... ale dokud neuvidim pc gameplay, tak neuverim... a pride mi, ze grafika nema daleko k cell-shade...
-
myslim ze na poli rpg je jedina jistota witcher 2,,DA sem dohral 5krat,,dvojky se desim
-
Víte grafika muže být úžasná a krve stříkat gejzíry, ale pokud tam není propracovaný příběh, dialogy a věci na které hráči byli zviklí s jedničky tak je to vše zbytečné..bohužel směr Dragon Age jasně ukazuje že z dobrého RPG ( ne výborného) bude něco na půl diablo a na půl Oblivion. A to mě upřímně pěkně štve a vůbec nechápu Bioware co tím směřuje..Po MS II se omlouvali a dušovali jak MS III vrátí původní koncept a RPG prvky.
Na Dragon age II dle toho co zatím autoři vydali za informace se vůbec netěším ba naopak..děsím se toho co to bude zase za paskvil alá Gothic 4. -
nic, já jen chtěl, aby redakce věděla, že na ní spoléháme :)
-
1. Nikdy jsem nesrovánval Diablo III a Dragon Age 2.
2. Mass Effect 2 je víc klikací než Mass Effect, ve kterém byly alespoň nějaké taktické možnosti, takže to nebylo JENOM o klikání.
3. Že je BG 10 let stará hra, je úplně jeno, nemluvě o tom, že si ho DA bere za svůj vzor, kterému se ovšem čím dál tím víc vzdaluje. Takže WTF?!
4. Je jasné, jakým směrem se tvorba Bioware ubírá. Dragon Age 2 má být více osekané, stejně jako byl víc osekaný Mass Effect.
5. Víc proužků, víc Adidas. Víc krve, víc Dragon Age a méně RPG. -
Docela by me zajimalo srovnani modu u DAO a u Oblivionu (DAO jsem sice hral, ale mody jsem nezkousel). Tam byly nektery mody docela zasadni a v mnohym vylepsovali zazitek ze hry.