Přejít na výpis diskuzí
Baldur’s Gate II: Enhanced Edition - recenze
28.11.2013 | Michal Nemec
229 příspěvků
-
Jaký je vlastně důvod zaplatit 23 eur za tuhle vylepšenou verzi oproti verzi na GOGu? Obsahuje to ještě něco navíc oproti věcem zmíněných v recenzi (a které teda jako důvod ke koupi nevidím)?
-
-
Je tam víc DLC, nový questy, nový lokace na mapě, nový postavy mají dlouhý quest chainy v Shadows of Amn i Throne of Bhaal všechno namluvený a zatím 2-3 velký patche (budou vycházet další), který opravujou bugy v GOG verzi a přidávají nový funkce.
-
GOG je supr *14* zrovna vazne uvazuju o Might and Magic 8...
-
Není, navíc je tu ještě ta komplikace že na EE nefungují mody.
-
-
Lidem, kteří dokážou vyblejt takovejhle blábol a ani si ho během 3 sekund nedokážou ověřit na Googlu bych sbíral občanky. Mody na EE samozřejmě fungují, tady máš seznam http://forum.baldursgate.com/discussion/23726/bgii-ee-compatible-mod-list. Hraju s banter packama, novejma npc, unfinished business, kterej přidává questy, tweak packem na level cap a pravidla z papírový verze a světe div se, všechno bez problémů funguje.
-
-
Proč tak útočně? *7*
Samozřejmě jsem myslel PUVODNI mody na PUVODNI hru. To že se předělávají na EE je hezký (a jasný), ale těch modu jsou tisíce a všechny určitě převedeny nebudou. Navíc některé komplexnější jsou na předělání velmi náročné, kupříkladu NPC Project mod který zmiňuju výš, není do teď a to se na něm začalo pracovat hned po vydání první EE.
-
-
dík. Mám teda ještě jednu otázku. Jak je to s přenesením charakterů z jedničky do dvojky? Budou mít stejné vlastnosti jako na konci jedničky i ve dvojce (například když jsem Imoen vylepšil inteligenci nebo ji dual-classnul na jiné úrovni) - bude druhý díl tohle respektovat nebo si pamatuje staty pouze hlavního hrdiny?
-
-
Pro tuhle funkci doporucuji... Baldur's Gate Trilogy mod, tusim se to jmenuje? Z obou her to prakticky udela jednu v kuse!
-
Já sem tedy první EE nehrál, protože si nedokážu představit že bych hrál BG bez NPC Projet modu, takže postavu sem do dvojky nepřenášel, ale počítám že to funguje stejně jako v originále, kdy přenášíš jen svojí postavu (Stejná úroveň, atributy a schopnosti) nic jiného.
-
-
-
-
Uz se tesim, az si tohle zahraju. Hral jsem puvodni Baldury a ICWD a jedina hra, ktera v dnesni dobe nabizi podobnou komplexitu a hloubku je Dragon Age II.
-
-
Zkus drakensang. Hodne old school rpg v "moderni" grafice. Ja to ovsem zabalil kvuli hrozne pomalymu pohybu avataru, to byl porod, nez sem nekam dobehnul. JInak supr zalezitost!
-
DA2? lol
-
-
jj, to je oblibenej postup bioware, prvni dil docela slusny rpg (me1, da1), sprzneny kvuli konzolim v pokracovani... tak snad to otoci k lepsimu zas jako v me3, vyjma konce *5*
-
-
Rikat ME1 RPG potrebuje znacnou davku odvahy.
-
-
-
-
*16* *12* *11* *10* *13* *9* *8* *7* *6* *5* *4* *14* *3* *15* *2* *1*
-
Ja uz od "enhanced" jednicky jsem tohohle paskvilu zaprisahly nepritel. Akorat to kazi jinak bajecnou hru naprosto nehodicimi se postavami a predelavkou vzhledu - proc?! A co je mnohem horsi, nepridava to nic zajimaveho. Natoz neco, co by neobsahoval patchfix nebo v mnohem lepsi kvalite nescetne mnozstvi modu. Ktere mimochodem casto na tuhle verzi nefunguji.
Jedine pozitivum, ktere jsem schopny uznat, je fakt, ze na "enhanced" edici stare hry uslysi novi hraci. A BG jsou tituly, ktere si zaslouzi veskerou pozornost. Jinak mi to ale prijde takove rejzovani penez za neco, co je horsi nez to, jaky i dnes muze byt ten originalni titul. -
-
Jinak samozrejme rozumim argumentu, ze nejaky BG neznaly clovek se tezko hned ponori do modu a tak, to je urcite pravda a neplati to jen pro tuhle hru. Moje nespokojenost prameni z toho, ze za ty roky se z BG stal (respektive upravami muze stat) jeste paradnejsi zazitek, nez ktery nabidla puvodni hra – a to je co rict! Jenze tenhle enhanced pocin tuhle skutecnost... jak to jen rict, ignoruje, zazdi, upozadi, prezentuje puvodni hru hur, nez jaka by mohla byt, se zmenami, ktere nejsou dobre... Nevim jak to lepe vyjadrit.
-
-
tak tehle firme nedam ani korunu...
koupil jsem si jejich BG:EE na Ipad a ze slibovane podpory a cestiny neni nic...jsou to smejdi
jinak samozrejme BG je skvela,ale radeji koupit na GoGu... -
Looser, looser, looser!!!
-
-
Myslíš jako někdo hodně uvolněnej? *7*
-
-
No tak pozor. Prohlašovat takhle, že se prostě jedná od nejlepší hru od Bioware, je docela ošklivé vůči KOTOR *14* *16*
-
-
Subjektivni nazor, otazka zda jsi BG hral a dalsi vec je zda te vic bavi treba scifi vs fantasy. A pripadne zda nejsi primo vetsi fanda Star Wars. To vse ovlivnuje osobni usudek. Je mozne, ze jak ja tak i ostatni jsme necim ovlivneni, ale BG2 jednoznacne zanechalo hodne velky dojem v hracich, kteri tu hru tenkrat hrali (hraji).
-
Je to osklive, protoze je to pravdive? Inu, pravda nebyva hezka.
-
-
je to cz?
-
-
Na oficiálním fóru je thread s aktuální verzí češtiny.
-
-
skyrim je ted na steamu jen za 10€, myslim že neni co resit
-
-
To mi ani nepripominej tu stupiditu, kdo jiz ma plnou hru, tak nema smysl kupovat DLC, ale jedine znovu celou hru se vsemi DLC (znamena to, ze i kdyz mate dve kopie Vanilla tak se slouci do jedne). Stupidita nezna mezi...
-
-
Jak je to s remastrerovanými nebo enhanced edicemi, co se týče GOG? Je možné dostat k základní hře tyto verze za pomocí dalšího setupu jako v případě u her, když vyjde nový patch? Ptám se ze zvědavosti.
-
-
To je dotaz asi spíš přímo na GOG. Ale chvíli jsem googlil a třeba u remasterovaný Broken Sword byl ke stažení k původní verzi (http://www.gog.com/news/broken_sword_the_smoking_mirror_remastered_is_now_on_gog_com).
Těžko soudit jestli to bude stejný případ. Bylo by to ale fajn. Mám tam jedničku i dvojku a ještě jsem se k nim nedostal. Když jsem se dozvěděl, že bude Enchanced i dvojka tak si počkám na obě nový verze. Možná proto GOG i otálel s releasem jedničky - asi chce uvést obě verze najednou.
Doufejme, snad tomu nic nebrání :-). -
-
V době před releasem Enhanced Edition nebyla v plánu distribuce ani přes steam. Tehdy mi Trent Oster na zvědavý dotaz na twitteru odpověděl, že o distribuci přes steam a gog nepřemýšlí, ale v budoucnosti není některá z těchto možností vyloučená. Je dost možný, že někdy v budoucnu třeba i na gogu EE bude. Ale spíš bych tipoval, že si nebudou chtít dál tříštit distribuci a spíš se budou snažit nahnat víc zákazníků na svoji službu.
-
-
EE se prodává jako celek. EE patch pro hru z původní distribuce se jmenuje widescreen patch. A tím nechci práci Overhaulu shazovat. Osobně si velmi cením toho, že se kolem mé oblíbené série konečně pohly stojatý vody a doufám, že to touto reedicí neskončí.
Právě ten příslib nového dílu mě dost hřeje u srdce. Moje zážitky a vzpomínky, který jsem načerpal v původní sérii nesmaže a může tak jen překvapit. -
ne
-