Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • „Korgane! Edwine!! Viconie!!!“
  • vanburen2138
    Zdravim, neviete ci na tuto verziu bude cestina? Pripadne ci sa da pouzit este ta povodna ... dik
    • Thorleif_cz
      Přímo tady se řeší aktuální čeština: http://forum.baldursgate.com/discussion/23506/bg2-ee-aktualni-cestina
      • vanburen2138
        diki moc .. tak to vypada ze do toho po tych rokoch zase pojdem ....
  • Fantasy je pro mě mrtvý žánr už od té doby, co vyšel filmový Pán Prstenů, ale když vidím tohle dílo, zatlačím slzu v oku a vzpomínám na časy, kdy jsme prosedávali mnoho hodin nad počítačem a mnoho hodin nad papíry s tužkou v ruce při hraní ADaD. To byli časy. Kdo nezná Baldurs gate, nezná RPG.
  • jak ja byl tenkrat pysnej, ze jsem vyndal drizzta a jeste ho predtim okrad, takze jsem mel oba jeho scimitary (jen nebyl net a v okoli to skoro nikdo nehral, nebylo kde se pochlubit)

a vubec ta hra byla silena, jak mela nizkej level cap, jsem daval posledniho bosse snad stejne dlouho jako toho drizzta, se svym zlodejickem *5*

uz nevim v kterym bg to bylo, ale jedina vec me tam stvala, takovej wanabe gandalf, co opravdu, ale opravdu nesel zabit (dneska tak bezna vec, me tenkrat jako novinka prisla nesmyslna a pripada dodnes -> bethesda a jeji ulety na oblivion engine)
    • To myslis toho fika v ty cerveny robe? Ten byl v jednicce.
      • Elminster, ty fíku
        • Baldur52
          Elminster this, Elminster that... Give ME 2000 years and a pointy hat and i'll kick his arse!!
        • rek bych, ze mate pravdu oba *5*
  • x_ander
    Zeptám se znalejších. BG jsem nikdy nehrál (shame on me), ale rozhodně plánuju tenhle rest napravit. Otázka je tedy s ohledem na dost rozporuplné reakce jasná. Mám jakožto hráč touto sérií nepolíbený jít do EE nebo si koupit klasiku z GoG a nacpat tam nějaké mody?

Co tak pozoruju, tak EE vadí spíš hráčům, kteří byli zvyklí na původní verzi a EE jim proto nesedlo. Což je problém, který by se mě netýkal. Ale tak radši se ptám.
    • x_ander
      Každopádně všem díky za rady.
    • Na steamu byla BG:EE ve sleve zrovna vcera, nevim zda jeste dnes. Takze pokud bych byl tebou, tak bych radeji sel do EE. Pokud nevis, co vse shanet, aby jsi to rozchodil a neplanujes resit jeste dalsi mody, ktery se za ty leta vytvorili, tak ti bude stacit a dostanes i neco navic oproti originalu.
      GOG: 10 dolaru, STEAM: 5,6 euro.

BG2:EE ta vysla nedavno, tedy z hlediska ceny je mozne si nejakou chvili pockat az bude i na steamu ve sleve. *5* Jinak GoG, ale nutne si sehnat vsechny upravy, a rozchodit to.
      • Viktor_H
        X_ander: BG:EE, po nedávno vydaném patchi a za předpokladu, že je ve slevě, je pravděpodobně lepší volba než originál z GOGu. BG2:EE je zabugovaná a stále stojí hrozně moc. Takže být tebou, ještě bych počkal, jak se situace u dvojky vyvine. Kdo ví, jestli to vůbec budoui v Overhaulu podporovat.
        • x_ander
          No tak zatím by šla samozřejmě na řadu jednička, takže prubnu EE. Ale vzhledem k nedostatku času si beze všeho počkám na další slevu :)
          • Viktor_H
            Právě teď máš slevu na steamu.
      • je tam pořád . A souhlasím.
    • Asi takhle ..pokud se vyznáš v modování není ti cizí nastavovat systém a dokážeš mít trpělivost tak to vezmi z GoG a dodělej si sam rozlišení, grafiku , plynulost atd . Pakliže ne kup si raději enchant...Rozdíl v obsahu nějaký je ale není tak markantní aby si byl ochuzen.
    • Lawliet
      No první si to zahraj bez módu samozřejmě. :-) to je typický vývoj. Hru jsem. Nehrál, ale soudím podle dalších zkušenosti (ano i já to hodlám napravit!) módy si každý stahuje dle svého gusta a to se u každého liší. Určitě bych první hru projel a až pak se díval po módech, protože jak už to u rpg bývá, ty jsou několikrát znovu hratelné. (a to zase trochu jinak)
      • Ty mody dělají lepší grafiku, plynulost atd ( a ty právě mám na mysli)
        • Lawliet
          Tak to se omlouvám za chybný názor. Myslel jsem, že se jedná převážně o obsahové módy jako například u hry fallout 3. :-) v jiném případě nevidím důvod proč se EE vyhýbat.
        • lepší grafku?

imho záleží jestli to chceš hrát i s BG1, to se pak určtě vyplatít TuTu co to spojí do jednoho a přidá funkce z BG2 do BG1, to je skoro must have, pak jsou mody co přidávají různé postavy, questy a bez těch se při prvním hraní obejdeš
          • Myslím tím Widescreen atd.
    • tak na GoGu to je levnejsi ne?
      navic je moznost modu...
      osobne bych se EE vyhnul...
      • Nyni je sleva na steamu a vyjde te BG:EE lepe nez GOG verze.
        60% sleva, ja jsem nakupoval tusim pred 3mi mesici za 75% slevy (odhadem 4,.. euro).
      • řekl bych že je lepší verze z GoG, s mody dostaneš totéž, nebo ještě víc než je v EE

PS fakt ti závidím že jsi to ještě nehrál, moct si to celé zahrát a nevědět dopředu co tě potká musí být super :)
  • smajdal
    BG2 jsem zkusil a není skoro nic, co by mě na něm bavilo. Combat systém sice nějakým způsobem komplexní, ale hraje se jak šachy, dlouze přemýšlet nad každým tahem a stejně to nakonec nějak odšmrdochat způsobem pokus omyl, příběh o ničem, engine k zblití. Ani nebudu zmiňovat, že jsem takej Fallot2 vyhodil z okna po 10 minutách...panebože, jak si někdo z odrostlých poďobaných nerdů může myslet, že takové hry modernímu hráči mají co říct? Snad jen Torment, ten byl do jisté míry fajn. Naopak většinu další tvorby Bioware zbožňuji, tak snad DA3 neposerou jak minulej díl.
    • so edgy
    • Nechapem preco potom sa pustas vobec do takychto hier? Skuska s Falloutom ti nestacila?
      Chod pekne spat k svojim oblubenym hram, kde mas pekny 2 minutovy tutorial ktory staci vysvetlit celu hru ( :D ) a je v podstate uplne rovnaky pri kazdej hre dnesnej generacie a je na baze vysvetlovania "debilovi".
      Ale chapem, ze je to neskutocna zabava byt vyplazeny na gauci a mackat gombiky v poradi v akom ti to na obrazovke v hre ukaze. Problem je len, ze to by zvladla uz aj opica.
      A vobec co ta sem nalakalo a prinutilo si tu hru stiahnut? Si cakal, ze to bude uplne odlisne od prilozenych obrazkov? Alebo len jednoducho nerozmyslas, kedze to uz dnes nie je cool a je to aj pre vatsinu velmi namahave ;D
      A mas 22 rokov? Hmm tak vela stastia v zivote :D
      • smajdal
        Stačí, když jsou ve hře vysvětlena její pravidla a omezení, co jde a co ne, na co se soustředit a jakým způsobem hrou postupovat, za předpokladu vyšší náročnosti a celkové komplexnosti. Protože jak to jednou hráč pochopí a něco ve hře zvoře-umře, nenastane pak frustrace z toho, že neví jak a proč. Takže kdo není do hry hned zažraný, nebo je prostě trochu noob, tak ho hra zbytečně trestá a odradí...ale jak už jsem psal, do hry jsem se dostal, ale taaaaaaaaaak mě nebavila, že jsem ji musel vyhodit z okna. Fallout přišel na řadu po BG a tam jsem se už poučil a neztrácel nad ním čas.
        • smajdale neznamená, že když nemáš mozkový buňky na pochopení ovládání počítačový hry, tak že jí hned budeš zatracovat :-D si mě docela pobavil. Pamatuju, když vyšel BG1 - bylo mi asi 10-11 let a se slovníkem v ruce sem hru prošel na jeden zátah - respektive ( jak tu jeden týpek trefně napsal ) jsem hru na jeden zátah přečetl. To si vážně tak blbej, že nevíš, že s mágem se kouzlí a s berserkem seká a že body do síly znásobujou míru poškození? nějak nedokážu pochopit, co ti na tom přišlo složitý? vždyť pokud někdo vyloženě neměl problém s angličtinou, tak se u toho mohl královsky bavit a dohrát to i kluk ze zvláštní školy....to ti dělali lobotomii, nebo jsi jen ten moderní hráč se širokym záběrem :_D
          • smajdal
            K*rva fix vole. Nedělej ze mě debila. Jak má člověk neznalý pochopit něco, s čím se dřív nesetkal jinak než pokus-omyl? JAK?????????????????????????? Tím, že si o tom něco přečte, v tomhle případě musí vstřebat hodně kusých informací A NENÍ TO ZÁBAVNÉ, stejně jako NENÍ ZÁBAVNÝ (v mém případě) pokus-omyl. Mnoho her už v té době mělo zvládnutý tutoriál, který vysvětlil principy a na drtivou většinu nevyřčených informací díky tomu pak už přišel sám! EASY AS FUCK. Víš kokote, mě jde o to se ve hře BAVIT a cokoliv je proti tomu BUDU ZATRACOVAT. A ano i takové věci, že mág kouzlí, jak, čím a co k tomu potřebuje MUSÍ být vyřčeny....ach bože, že se s takovým čurákem vůbec vybavuji.
            • Je mi 27 let. K BG sem se dostal okolo 13 let. Měl sem ji v němčině, absolutně sem netušil o čem to je, nikdy sem nic takového nehrál, ale ten tutorial sem pochopil celkem rychle a dost mě navnadil na zbytek hry
            • smajdal
              Ano a naprosto nepoužitelný.
            • Funny fact BG 2 MÁ tutorial. *2*
    • Modernimu hraci :D:D tak si dneska rikaji povrchni, konzumni bezmozci s online muscles. Fuj, uplne se mi zvedl kufr z tadytoho prasete.
    • Zajímalo by mě kolik mu je ?.....)) a hlavně, jeho IQ?..........uf....to bolí, ten jeho komentář vážně bolí.......a je to bohužel odraz toho (a ne jenom v herním průmyslu), jakým špatným směrem svět směru.....
      je mi 32 let,.... a opravu jsem prožil jeden z nejsilnějších herních zážitků u her jako fallout (všechny), BG I a II, Dungeon masters, ALBION.....a desítky dalších jenž v té době znamenaly pojem.......víte, tuhle koukám na Steamu, a vidím, hele, Wizardry 8, a jde spustit pod WIN 7, paradá kupuji (super zábava na týdny),...jdeme dál na steamu , hele Gorky 17 a běží na win 7. kupuji,....a dál port royal 2, BG,.....a další.....za pár kaček, upravené tak aby se dali spustit, a já si je s chutí zahraji i po takový letech ........proč ?....protože dnešní stupidní hry (jeden dobrý titul za půl roku mne neuspokojí) jednoduše hráči který zná celý herní vývoj ?...nemají co nabídnout.....a stejně jako jsem si koupil BD 1 po tom co byl upraven, kupuji i BG 2 a moc se těším jak sis jej přes vánoce zahraji.........a komentář smajdala ?? jen plkání a žvásty mladého blbečka....
      • smajdal
        Hele bacha komu říkáš blbečku, je mi 22, takže uznáš, že nemám čas si hodiny hrát s nastavením a dny zjišťovat na fórech jak se má hra hrát, protože je příliš cool and nerdy na to, aby mi to sama řekla. Můj názor je upřímný a pokud ho kdokoli chce nějak degradovat, ať mi políbí prd*l.
        • pokud nechceš věnovat hře víc než pár minut, tak nevím proč saháš po veledílech jako je Fallout a Baldurs Gate. Podle otho co říkáš je pro tebe totiž nejvhodnější zřejmě jen Moorhuhn a Angry Birds. Ana to že je ti 22 uznám jen to že jsi opravdu slušný materiál.
          • smajdal
            BG2 jsem hrál cca 13 hodin...a co se týče Falloutu, jsem si prostě nemohl pomoct. Zkusil jsem i dokonce novej NW a ten letěl taky po pár minutách oknem.
            • ani pak jsem nerdem i já, jelikož jsem hrál všechny díly od jedničky po NV včetně všech DLC a každý díl mám několikrát dohraný. To platí také o celé sérii Baldurs Gate i její odnož Icewind Dale. Taktéž několikrát dohráno. Jsou to hry, které si zahraju do dneška. Mám je doma v originálech a mám je moc rád. A je mi 28 let. \mám rád komplexní hry u kterých musí člověk přemýšlet a přesto jsou neskutečně zábavné. Dále bych mohl jmenovat Jagged Alliance 2 a nebo třeba Might & Magic VI a VII... Na to vše nedám dopustit. Samozřejmě si zahraju i Battlefield 3, Call of Duty a jiné moderní výdobytky, ale rozhodně mě nenapadne někoho nazývat nerdem nebo čímsi za to, že mi něco nejde nebo že to neumím hrát a nebo mě to nebaví.
            • Ok pokud si hral BG2 13h a nechytlo te to proste asi nejsi typ pro tyhle hry. Na tom nic neni, zadna hra se nemuze libit 100% vsem. Nicmene hra ma dnes kultovni jmeno po celym svete a pro 99% lidi co ji hrali prinesla nezapomenutelny zazitek(v dobrem).

Je tedy duvod proc ma hra takovu "fan-base" a protoze patris k <1% minorite, mel bys to respektovat, ne je nazyvat nerdy - neco na tom asi bude ze se tolika lidem libi.

Ted, pokud je to neznalost hry co te odradi, na to je prece manual(?!?):
              http://www.beamdog.com/files/bgee/BGManual2.pdf
    • Go back to COD, shorty.
    • Prej poďobanejch nerdů. To, paradoxně, asi mluvíš o sobě "moderní hráči"... lol...
    • mate pravdu, moderni hrac nechce hru, staci mu technologicke demo s koridorovou hratelnosti a delkou hrani max 4-5 hodin a hlavne bez nutnosti premyslet.
  • DeDy
    Zajímalo by mě, jestli se plánuje předělávka Icewind Dale?
  • nehrál jsem to ale na prvni pohled to vypada moc složite, spousta možnosti, bežny hrac nebude vedet co ma delat a bude ztracen takže za mne palec dolu.
    P.S. taky negativum bude patrne dlouha herni doba
    • Pochopim ze "slozita" hra nesedne kazdemu, ale jak nekdo muze povazovat za negativum dlouhou herni dobu?
    • Wow odchovanec dnesni doby? :D Bohuzel je to jen vase skoda, ze to nechcete hrat. Naprosto dokonala hra, ktera vas odradi svoji "slozitosti", pritom je to tak lehky :D ale asi to je tim, ze znam DnD pravidla, plus samotnou hru, na ktere jsem vyrustal.
      Ano, na zacatku je dobre si o tom neco precist a zahrat si to klidne nekolikrat, aby se clovek otrkal a nebat se load/save. Pak uz to jde samo. Je logicke, ze jsou mista kam se muzes dostat a proste tam umrit, protoze tohle neni jako Skyrim, kde s tebou leveluji moby. *14*
    • Jo... taky nadávám na to, že musím žvýkat jídlo a následně ho srá**. No nic s tím nenadělám.
  • Ešte keby spravili Planescape Tormen EE a Icewind Dale EE.
    • Torment se vyrabi dalsi. https://torment.inxile-entertainment.com/
    • Pethulla
      a proč? obě dvě hry jedou na nových systémech bez problémů.
      • Tak to se nabízí otázka, proč dělali BG II, který na nových systémech taky jel.
        • Aby za to par mamlasu vysolilo $$$??? Jednicku totalne zmrvili, dvojku ani nebudu zkouset ...
          • Nevim, ale ja jsem v jednicce ani ve dvojce zadny problem nemel, alespon jsem si toho nevsim. Spise je to asi dost individualni, navic pribeh novych postav byl zajimavy *5*
            Proto me trocha zarazi jak na to kazdy tak nadava.. *13*
            • Thorleif_cz
              To jsme dva, já sice měl po launchi nějaký problémy, kvůli kterým jsem cítil nějaký zklamání. Ale musím říct, že se to pánům z Overhaulu dost povedlo vytáhnout patchama. S tou hrou není rozhodně nic co by ji ničilo. Navíc se mi zdá, že i kdyby udělali těch změn daleko víc, tak by se nadávalo stejně.
        • Pethulla
          na to se ptám taky
          • Ne kazdej se chce potykat s upravami, aby to rozchodili. Nehlede na faktu, ze je navic lepsi rozliseni a trochu toho obsahu. Ano ma to i negativa, ale dost lidi to oceni.
            Osobne bych s tim tez nemel problem, hral jsem BG nekolikrat a to i na novejsich strojich. Ale prijde mi to jako prijemne, mit to kompletne funkcni bez nejakych uprav a starosti.

Co se tyce IWD, tak to rozhodne by potrebovalo nejakou tu upravu,.. :) bylo to delano s malym rozlisenim a dalo by se z toho lecos vytahnout a i pridat nejaky ten postrani pribeh.

Planescape Torment by nebyl spatnej, osobne tam bych se bal i pridavani jakehokoliv obsahu, protoze to byla naprosto suprova hra obvzlast s Mortem:). Proto s napeti cekam na dalsi torment (torment tides of numenera).
  • Abych pravdu řekl, docela mně serou lidi, co do světa vykřikují, jak hrají 20 let starou hru a myslí si při tom, jak jsou strašně COOL *12* .
    • Ani se nesnaž, to totiž nepochopíš dřív, jak za 20let *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit