Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • akiz

    Ja jsem na tohle treba nikdy nemel hlavu. Kdyz jsem si jako dite koupil pravidla Shadowrun 2, protoze hezky obrazky, tak jsem nikdy nemel dost vule se to naucit a pochopit. A podobny problem jsem mel s BG, oba dily jsem dohral, ale vlastne jsem se nikdy poradne nenaucil mechaniky. Proto memu srdci byly vzdy blizsi jednodussi, ale pribehove podobne nabita rpg - konkretne fallout, final fantasy, planescape torment… takze pro me je bg3 v tomto ohledu krok spravnym smerem, ac chapu, ze pro lidi, co umi a miluji stare D&D to muze byt zklamani. Jak se to vubec stalo, ze vznikly pravidla, na ktere tolik lidi nadava?

  • Taronyu

    Či o tom recenzenti vedeli alebo nie, je úplne zle postavená otázka a hlavne irelevantná. Samozrejme že o tom vedeli a nepotrebovali k tomu ani žiaden datamining. Ako som písal vyššie. Cut content je defaultný stav. Teda že hra bude mať cut content bolo jasné už keď hra bola pred rokmi oznámená.

  • Taronyu

    Cut content nie je dôkaz o chýbajúcom obsahu omg. Cut content má každá hra, každý film. To je úplne normálne a bežné. Nikdy sa do finálneho produktu nedostane všetko z milióna rôznych dôvodov. A lariani sa mimochodom k tomu obsahu vyjadrovali. Otázka je, či hráč pri svojom prechode tam nejakú absenciu obsahu cíti. A u BG3 je to tak že dosť záleží aký má kto prechod. Mne tam obsah nechýbal, iným ľuďom ale áno. Určite ale tiež budem rád za nejakú definitive edition kde pridajú obsah, lebo čím viac BG3 tým lepšie 🙂

  • Derp_1337

    Jo, to je trochu moc. 😎

  • 0011

    Podle mě to při psaní recenzí jednoduše nevěděli 

    Edit: přece jenom datamining není běžnou součástí práce recenzenta 😀

  • Derp_1337

    Jestli jsi to tak myslel, tak ok. Ale ono to tak nepůsobilo. 

    Taronyu chtěl vidět důkaz od Akatoshe toho, že recenzenti o nedostatcích hry úmyslně lžou či mlčí či jsou úmyslně zavádějící.

    Samozřejmě BG3 technicky není dokonalá hra. V Actu 3 jsou cítit propady FPS. Chtělo to ještě nějakou práci. Však to taky vydali o 1 měsíc dřív než se plánovalo.

    Ale to nijak nesouvisí s tím, že by recenzenti úmyslně psali nějaké zavádějící informace.

  • 0011

    Ale to přece nikde netvrdím, proč mi vkládáš do úst slova která jsem nevyřkl?Taronyu se ptal na to, jestli existuje důkaz, že tam chybí obsah, tak jsem mu ho poskytnul.

  • Derp_1337

    "Anebo jde jen o gimmick kterého si při hraní ani nevšimnu?"

    Určitě si toho všimneš. Jednotlivé questy mají mnoho řešení. Někdy si těch řešení možná nevšimneš a půjdeš lineárně, ale často je několik řešení dost očividných a budeš zvažovat, co udělat.

    Jednou se mi dokonce stal celkem paměti hodný moment. Dostal jsem quest, kde jsem musel z nějaké postavy dostat určitou informaci. V rozhovoru jsem měl možnost tu postavu přesvědčit pomocí Přesvědčování/Charismy, ale to nevyšlo. Pak jsem z postavy dostal, že by mi byla ochotna pomoct, když pro ni udělám jistou práci (jiný quest). Ale už bylo dost pozdě večer a já se naštval "f*ck it", tu postavu jsem zabil a použil na ni "Speak With the Dead" (mrtvý povstane a musí ti zodpovědět 5 otázek). A ono to fungovalo. Dokonce pak původní NPC, které mi zadalo quest, reagovalo na to, že jsem tu postavu zabil. 😀

    A některé questy mají dalekosáhle následky. Když někdo chcípne v Act 1, tak pak ho neuvidíš v Act 2 a nemůže ti zadat nějaký quest či pomoct splnit jiný quest.

  • Derp_1337

    Není to jedno, jestli tam je 8/10 nebo 9/10 nebo 10/10 ? Každý má nárok na nějaký názor. Číselné hodnocení je velmi subjektivní a vždy se najde někdo, kdo by dal něco jiného. Žádná hra v historii nesedla úplně každému. I Zaklínač 3 měl jenom nějakých 95% kladných hodnocení a zbytek byly záporné. Důležitější je slovní popis hry.

    Jinak za technický stav by si ta hra zasloužila 9/10 s odřenými ušima, ale až se ty bugy opraví, tak bych tomu klidně dal 10/10.

  • 0011

    Jo ten finální souboj jsem dal jen tak tak, ale svět a postavy to má parádní, tak snad tě bude bavit první baldur's gate, pro mě je to hra která mě kdysi přesvědčila, že rpg je nejlepší herní žánr.

  • lito

    Kdyby někdo chtěl koupit na PS5, tak prvně mrkněte na:

    https://www.youtube.com/watch?v=BePKdNwsMOQ&t=26s

    Jen ještě info Act III je  ze všech actů nejdelší, takže většinu času budete řešit tenhle nehorázný výkon.

    Většina recenzí na PS5 verzi zatím 10/10 s průměrem 97%. 

    🤮

  • Morraw

    Tak PS:T dohráno. 50h. Bylo to náročný. Hodně textu mi nevadí, ale chtěl jsem i hrát a tady to na začátku byly hodiny čtení.

    Příběh je skvělý, postavy, svět. Je to nádhera a ta nostalgie. Ke konci jsem ale musel použit cheaty. I přes nejlehčí obtížnost jsem měl postavy podlevelované a nechtěl jsem grindit a obtěžovat se se souboji.

    Jsem rád, že jsem to zažil a jdu vstřebávat pocity. Dohrát první BG bude jiný oříšek…

  • 0011

    ten jsem hrál jenom 2x, kdysi dávno a pak až enhanced edici, dle steamu 34 hodin a taky jsem to nebral letem světem ale poctivě zkoumal co se dalo páč jsem si to už skoro vůbec nepamatoval

  • Morraw

    Já měl sběratelky vystavené. Pak jsem se 2x stěhoval a už jsem to nevytahoval. Pak jsem to přestal i rozbalovat. Letos jsem si chtěl zahrát poprvé Division. Mám doma mint sberatelku, klíč jsem si koupil zvlášť 😀

    K tomu BG. Nikdy jsem to pořádně nehrál a všude vidím 100h apod tak se toho bojím. Ale chci to dohrát teď, ptže pak už bych se k tomu nemusel nikdy dostat. Zatím jedu ten Planescape, tak jsem zvědavý kolik to dá reálně hodin.

  • 0011

    Jako tahle, je fakt nádherná a naditá, sběratelek mám tolik že je nemám kde vystavit, ale jednak já je rozbaluju protože se rád kochám obsahem a druhak nepodporuju sběratelky s papírkem s kódem na hru, takže moje sbírka je převážně 3DS/Switch, za největší zvěrstvo považuju na pc trend ne sběratelky ale steelbook s papírkem. Btw díval jsem se na unboxing, ta soška je fakt něco, ale rozbalená jedině pod poklici jinak je to magnet na prach kolik to má detailů, kdyby udělali reprint až vyjde xbox edice a měli komplet opatchovanou hru klidně i na více BR discích(plus papírek pro series s) tak bych jim urval ruce jak bych po ní drapnul, ale je mi jasné že to bude zase jenom papírek.

    Jinak BG 2 není dlouhá hra, ano znám jí nazpaměť a hrál jsem solo, ale dal jsem si jí před BG3, nepoužívám glitche ani speedrunerské techniky, normálním tempem 25 hodin včetně datadisku a splněno skoro 100% vedlejšího obsahu co solo můžeš, to je takový můj průměrný čas, takže jestli si jí už v minulosti hrál tak je to spíš okolo 50 hodin pro lidi co nejsou fanatici. Všichni tvrdí jak je to 150 a víc hodinová hra, ale ani na první průchod jsem snad ani těch 100 neměl.

  • Morraw

    Tak mi dnes přišla sběratelská a je nádherná. Čímž chci říct, ze ji nikdy neotevřu 😀 už ji má taky někdo doma ?

    Btw udělal jsem zásadní rozhodnutí a poprvé jsem rozehral Planescape: Torment a hned potom se vrhnu i na obě BG. Takže BG3 nejdřív příští zimu 😬

  • 0011

    Nevím jestli záměrně v době recenzování to nemuseli recenzenti vědět, ale obsah naprosto jednoznačně a nezpochybytelně chybí:

     https://screenrant.com/baldurs-gate-3-cut-content-bg3  

    https://www.thegamer.com/baldurs-gate-3-cut-content-areas-storylines-romances/ 

    https://www.dualshockers.com/baldurs-gate-3-cut-content/

    co zmizelo bylo zjištěné z dataminingu, na to můžeš použít maximálně tak Okamurovu břitvu...

  • Taronyu

    Ano recenzie o tom zámerne mlčia. A máme nejaký dôkaz? Alebo len zase nevieme použiť occamovu britvu?

  • Morraw

    Hele klídek. Reagoval jsem na ten marketing, ne na kvalitu hry. O tom ať si rozhodnou hráči a zatím dobrý.

    Co se týče hypu, tak se bavím o tom, jak to bude vypadat po vypadání Starfieldu. A nevím kde jsi přišel na tu averzi. To nebylo nic na Starfield, ale obecně, že hráči to dají špatné hře sežrat, ať je hype a recenze jakékoliv. Peace 😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit