Přejít na výpis diskuzí
Ban za exploit v SW: The Old Republic nebyl fake
3.1.2012 | Aleš Smutný
158 příspěvků
-
Vsetci mali moznost hrat o tyzden pred launchom. Sice nie kazdy tu moznost vyuzil, ale rozhodne vsetci mohli.
-
Myslim ze ide hlavne o stav serverovej ekonomiky. V momentalnej faze je skutocne krehka a taketo evidentne exploitovanie nedorieseneho leveldesignu (vazne, ak tu bednu nestrazia mobovia, tak wtf...?) tomu vobec nepomaha. Ban sem ban tam, radsej to ako keby cela ekonomika mala ist doprcic.
-
... samozrejme, ze zabanovany hrac platil mesicni poplatky, ale stejne tak je plati miliony dalsich hracu, ktery ocekavaji ferovou hru a ne, ze se tam nejaky bl*ecci budou obohacovat na bugach.
-
Je to nadnesene, je tam normalny gear ako z akejkolvek inem MMO a potom je ktory zabera iba vizualny slot a jeho staty sa urcuju podla modov (enchantov, socketov...) ktore do toho narves. V praxi mozes celu hru prejst v jednej cheste, ak sa ti paci a nechces ju za nic vymenit, staci upgradovat mody. Osobne v tom nevidim minus...
-
Jak jsi sam napsal, za chyby se plati. V zivote jsem nevidel cloveka, ktery by nepoznal, ze vyuziva chybu ve hre, tudiz mohl klidne prestat a nic by se nestalo. Ban si zaslouzil. Osobne mam v MMORPG zanru nahrano hodne dlouhou dobu a nikdy jsem nevyuzival zadny bug, ikdyz byla moznost... proste mi bylo lito pripadne ztraty postavy, levelu, veci atd...
-
Mě by tímhle chováním spíše odradili do samotného hraní. Protože bych měl pak strach cokoliv zkoušet protože bych si řekl že zase udělám něco na co vývojáři nepomysleli a týden si nezahraji. Ale uznávám i to co říkáš Ty má to svou logiku, jen si myslím že hráč nemá být trestán za neschopnost betatesterů.
-
Kdybych si za to hraní platil a odměnou bych dostal "přechodné řešení", asi by mě to dost naštvalo. Buď ať to okamžitě opraví a nedávají banány anebo přiznají, že placení měsíčních poplatků za hraní tohoto MMORPG prostě nestojí, protože na hráče prdí. Za ty měsíční poplatky by se měli vývojáři o hru intenzivně starat, opravovat chyby co nejrychleji a ne jenom vydat hru a občas něco udělat, případně vydat nějaký ten datadisk, aby se neřeklo.
Já vím, že se lehce kritizuje a komanduje, ale když už za něco platím, tak by si mě měli vážit a snažit se pro to něco dělat. Zvláště když jim za to platí velká masa lidí. V tomhle případě bych jedinci jako odškodné a omluvu dal aspoň měsíc nebo dva hraní zdarma, protože jen využil jejich chybu. Necheatoval a nedělal nic hrozného, jen využil chyby vývojářů a za chyby se platí. -
Máš pravdu, vůči hráčům je to nefér. Ale asi je to jediné řešení, jak zabránit tomu, aby se to nezačalo dít masově a nenabouralo to herní mechanismy. Chtěji hráče od využívání této chyby odradit, než ji odstraní.
-
Já nemluvím o stěžování si a upozorňování vývojáře na problémy pro Boha. Mluvím o lidech, kteří čekají na každou příležitost, aby mohli na hru plivat a dělat z komárů velbloudy. Místní diskuze a diskuze u jiných článků budiž příkladem.
Ten banán je podle mého jen přechodné řešení, záplata, aby se příliš nenarušili herní mechanismy. Nebo v to alespoň doufám. Navíc ho dostali jen ti, kteří nereagovali na výstrahy a dál toho zneužívali. -
Jenže to prostě kazí dojem ze hry. Jak jsem napsal níže, hra by měla být pro hráče dle mého názoru výzvou, když to dokážeš tak na to máš nárok. Jenže problém MMO je v tom že jakmile to dokáže jeden napíše o tom na svém milovaném FB a začnou to dělat všichni a ekonomika je v tahu. Takže se to omezí a skilly povolání se omezí čistě na souboje, kde je předem dané kdy co použít aby jsi byl úspěšný, a je z toho zase nudný stereotyp. :(( Všude samé omezení.
-
Jo to doufám. Jinak si uříznou pořádnou ostudu. Ale řešit to banem je dost tvrdé protože ty hráči neudělali nic špatného, jen použili své dovednosti. K čemuž má ta hra povzbuzovat, dát nějakou výzvu aby měl člověk chuť zkoumat a zkoušet co dovede jeho povolání. Odměna? Ban a nazdar. :-D
Zajmalo by mě jak to že na to nikdo nepřišel v betatestu, jak zavřeném tak oveřeném... -
Přehánět? Neblbni.
Lidi jim za tu hru platí a ještě si mají nechat kecat do toho jak to hrát?
Radši budu "chorý" vlastním názorem a inteligencí než být "rozumný" kretén, kterému budou vývojáři kálet na hlavu a říkat co má dělat.
Je to to samé jako by tě zabanovali za to, že nějakého bosse obíháš zprava, když oni povolují obíhání jen zleva. -
Souhlasím s tím, že tohle se jim nepovedlo - pravděpodobně jim ušlo, že skilly některých povolání jsou takto "zneužitelné".
Ale to banování považuji z jejich strany jen za momentální řešení, než vyjde patch, jelikož nechtějí, aby se jim do té doby podělala vyáženost a ekonomika hry. Za měsíc si na tohle podle mého už nikdo nevzpomene. -
Myslím, že se jedná o klasické porodní bolesti. Vývojáři to pravděpodobně vyřeší nějakou fičurou, která zakáže lootovat bedny obsahující věci nad hráčův level.
Rozumný člověk z toho zas tak velkou tragédii dělat nebude, ale pro určité mentálně choré jedince jsou podobné kiksy druhé Vánoce, jelikož se zase mohou v něčem pohrdavě nimrat a přehánět. -
Takže začneme zjednodušováním rpg pravidel a herních mechanizmů, pak zjednodušíme AI a zvyšujeme obtížnost navýšením HP nepřátel, a nakonec se nebudem ani obtěžovat udělat pořádně úrovně a zabezpečit lokace a budem za to raději banovat. Jen tak dál BioEA. Příště by mohli prodávat prázdná DVDčka s nápisem použijte svou představivost. ;-)
-
Mně takové hraní vadí a za bezmozka se nepovažuji (tím netvrdím, že s první částí tvého příspěvku nesouhlasím).
-
Jednou z nejpřitažlivějších zábav v online hraní, je přece jak rychle někde naexpit a zbohatnout a jak přijít na vychytávky popř. i buggy, jít např. na expy s pomocí mnohem silnější postavou je věc naprosto běžná (pokud to jde), stejně tak vybírat pak bedny a poklady - vždyť je to virtuální adrenalin, nikdy jsem nehrál hry, kde se musí hráč tupě dřít na další level, nebo na dražší věc - prostě jsem to musel vykoumat, jak nebýt za blbce, jako dělník za 30,-K4 na hodinu a práce za tři.
*2* -
Každý hledá ve hře výhody jak udělat to či ono jednodušeji. Jak co zabít, jak víc vydělat. Co není ve hře zakázáno, to je podle mě dovoleno. A pokud je možné vybírat někde bedny nezávisle na levelu nebo nějakém skillu, tak je to prostě dovoleno. Je to jen lajdáctví vývojářů a buzerace z jejich strany. Pokud jim to vadí, mají to upravit tak aby to nešlo a ne posílat maily nebo banovat účty. Když někde sóluju bosse automaticky zkouším jestli se náhodou nezasekne o zeď, kámen nebo jestli ho nejde udolat z nějakého vyvýšeného místa kde na mě nedošáhne apod. Takhle prostě lidi co mají mozek hrají. A jen bezmozkům to vadí.
-
*1*
-
... aneb snazil se vy*ebat s BW a BW vy*ebalo s nim :D