Přejít na výpis diskuzí
Ban za exploit v SW: The Old Republic nebyl fake
3.1.2012 | Aleš Smutný
158 příspěvků
-
Hrac muze delat co chce, ale musi taky pocitat, ze se cokoli muze stat jemu. Stejne jako nikde nebylo receny "nedelej to", tak ani hraci nikdo nerekl, ze nemuze byt zabanovan *14*
-
wowku to trvalo 3 datáče a milion pachů než se exploity trochy omezily.... nedávná WoW aféra ukazuje že exploiteři najdou všude I ve WOW
-
"s váma levelujícímu gearu" ... tohle tam opravdu je? nezabiji to jakykoli zajem shanet lepsi equip?
-
Příště budou dávat bany vysokejm levelům za zabíjení příliš slabejch potvor, protože je to vlastně šikana.
-
cca 100h i s obcasnym pvp
-
mam velmi podobny pocit, taky zaplaceny jeste 2 mesice a porad si hledam zaminky hrat neco jinyho :), opravdu mi asi chybi prozkoumavani sveta...
-
To je k smíchu až je to k pláči... takže herní podmínky zakazují lootovat bedny, ke kterym se da jednoduše dojít bez použití jakéhokoliv exploitu nebo bugu?
Vzpomina si někdo na boostování malých levlů ve WoW, kdy člověk jen stál za dveřma instance a koukal jak mu naskakujou xp mnohonásobně rychleji než kdyby levloval? Sbiral si loot z elite mobů ktere by sam nikdy nezabil a to se dá dělat dokola do zblbnutí?
To druhe je rozhodně na prvni pohled větší (jakoby) podvod, ale nikdo za to postihovan nikdy nebyl.
Navic jak dlouho trva vylevlovat, tak tyden, možna meně? To udělá takový rozdíl?
Mě to přiada že jsou na hlavu, že naschval dovolili něco, aby to mohli zakázat. -
Tady to Bioware provedl správně, cheatování s předáváním lokací je stejný jako podfuky s "dáváním" si honorů v PvP. Lame -> pryč.
Na druhou stranu kompletně celá in-game podpora Bioware neskutečně sucks. 3 dny jsem měl nehratelně buglou postavu, po dvou dnech jsem dostal odpověď na ticket, že děkujou za zaslání ticketu. Tak jako WTF? Naštěstí mi pomohli lidi v guildě, co přes všechny bety maj tu hru asi líp prolezlou než GMka.
Nějak házet předčasný soudy je těžký, když hra není ani měsíc venku, ale stejně začínám mít pocit s každým dalším dnem hraní, že největší kandidát na wow-killera skončí taky v prdeli. Což mě štve, páč hry od Bioware mám děsně rád a SW taky.
Bohužel díky v podstatě skoro nulovýmu craftingu, s váma levelujícímu gearu a dost monotónním vzhledům všech hráčů okolo odpadá ta hlavní síla a kouzlo MMO hry.
Odlišit se, nějak vyniknout, ať to je třeba shánění epickýho mounta, kterej skoro nepadá, farmení surovin na meč, kterýho si potom každej všimne a hlavně přinese i menší uspokojení z nějakýho achievu. Ani prozkoumávání světa tu v podstatě pořádně nejde, protože něčím zajímavou "speciální" lokaci stejně nikde nenajdete a většinu míst si ani nezapamatujete a budete rádi, že si planetu můžete odškrtnout a letět na další, jinak barevnou ale v podstatě stejnou.
Po 6 letech (hard core byly tak max. 2) ve wowku bych si myslel, že na nějak monotonnost bych měl být zvyklej, ale upřímně při hraní TORu poslední dny, bych si radši po 50. prošel celý Barrens, než letěl na další planetu TORu, šel dělat Q do několika stejných tunělů a zabíjel furt ty stejný moby. Stejně tak se nedá plynule na mountovi prozkoumávat celej herní svět, ale s tím toho BW asi moc udělat nemůžou, když hru postavili na instancování a planetkách. Další problém je v tom, že stále předhazovanejch 8 class (včetně advanced) moc rozdílů v hratelnosti mezi sebou nemá. Fantastickou věcí TORu je příběh, resp. classovní příběhy. Opravdu navozují pocit, že hráč hraje KoTOR 3. Kéž by to tak bylo. SWTOR se netají tím, že čerpá z wowka, kdo taky ne, a hlavně wowko si většinu herních mechanismů taky půjčilo např. z Everquestu aj. Anyway pánové z BW toho asi měli zkopírovat podstatně víc, páč teď je to nuda. Jako obří fanda Star Wars a MMO her se sám divím, že začínám při hraní dostávat chuť prostě ty zbývající zaplacený 2 měsíce nechat dohrát bráchu nebo to prostě uložit k ledu, ale v tomhle světě se jedná o ještě větší ztrátu času než v jinejch Matrixech. -
Nevím, kde je problém. Já tu hru nehraji, ale když tam může každý volně cestovat a dělat si co chce a jenom téhle vlastnosti hry využívá, tak nechápu, proč by měl dostat ban. Vpodst. si ty bedny může "krást" každý, tak ať. A pokud to vývojářům vadí, tak ať je prostě uzamknou na určitý level. Varovný dopis by mě jenom odradil od hraní hry, natož tak ban. Mají si hru ošetřit a ne trápit hráče za vlastní chyby.
Chápu, že občas se nějaká ta chybka může při vymýšlení MOORPG vloudit, ale tady mi to přijde jako totální nedomyšlenost ze strany vývojářů. -
"nejvyrovnanější herní podmínky" ... jak presne to koresponduje s tim, ze nekteri hraci mohli hrat tyden pred ostatnima?
-
Mozna proto,ze neni v rozporu se zadnymi pravidly je lootovat? Maji trestat obycejne hrace kvuli par farmarum? Precti si znouvu souvisejici clanky o cem to vlastne je.
-
Neresi nic,mojko? Co takhle varovani pro ostatni? A pokud v tom budou zabanovani hraci pokracovat,muze je cekat ban trvaly.
Normalniho hrace nenapadne ve velkem lootovat bedny. To napadne jenom farmare.
Na vseobecne zname fakta neverim. Na to uz jsem moc stary. *7* -
však to už snad napadlo všechny s iq vyšším než 70, tedy s výjimkou zaměstnanců Bioware :)
-
promin, ale tohle je prirovnani jak pod na mne z boku
-
Taky mě to napadlo. Kromě několika rejpalů brblajíích o nerealističnosti takového řešení by to asi nikdo přes koleno nelámal. *4*
-
Nj, pokial je liecenie komplexov vravenie faktov, tak ano, liecim si ich...Je vseobecne zname, ze najviac nerdov a najviac zavislych ludi je prave na MMO hrach, ktore ich svojou hierarchiou, levelovanim priam lakaju...
A clanok som cital, ban dostali ti, ktori ohrozovali "ekonomiku" svojou cinnostou...Bolo to len vraj par hracov...Teraz chlapce pouzi mozog a predstav si, ze by zacala lootovat 1/4 hracov, len par bedien, nie nejake vyznamne pocty...Malo by to dalekosiahlejsie nasledky ako keby to robili tito jedinci vo velkom..Chapes, mojko, takyto trapny ban, aj ked to robili vo velkom a vraj ohrozovali ekonomiku, neriesi nic...Ak to zacne praktizovat viac hracov v rozmedzi, proti ktoremu nemaju oni sami nic, tak pojde cela hra dolu vodou... -
a proč ty bedny prostě neuzamknou nižším lvlům než řekněme 30? to je to tak těžký?
-
Nvm, ja si taky myslim ze je to chyba Bioware.
-
To je pravda, já tam vlastně píšu něco úpůně jiného, než je Reidovo prohlášení, na které v článku i odkazuji...a nebo...vlastně...? Nebo vlastně říkám to samé?
" Určitě vás prý nečeká ban za to, že se podíváte na Ilum a vyberete si bednu. Ale...ale pokud to budete dělat opakovaně, už dostanete varování a následně klidně i dočasný ban. Proč? Jednoduše, Reid se odvolává na Terms of Service, v nichž se snaží zachovat, co nejvyrovnanější herní podmínky, do čehož podle BioWare farmaření beden pro mnohem vyšší levely nepatří. "
Ale určitě je za tím manipulace, spiknutí, tajný boj, ilumináti a kdoví co ještě... -
no a? hráč jen využil funkce hry, může za to že je tak udělaná? dělal jen to co mu program dovolil!