-
z 6-7, k tejto hre podľa mňa viac pasuje 7. Ale to len tak medzi rečou...
-
pokud je zde bráno 5 jako průměrná hra a ty tvrdíš, že 6 není nadprůměr, tak jsi obyčejný trollda...
-
To už si tu jednou psal a psal to i někdo z redakce. Já na to reagoval v postu, na který ty odepisuješ:
"Kdo tu píše, že 6/10 je nadprůměr, není to pravda. Hodnocení se nepočítá matematicky, ale funguje zcela jinak. Jednoduše řečeno, 5/10 není průměrná hra, ale jde o hru špatnou a cokoli pod 5/10 je odpad nestojící za nic."
*3*
Jak jsem taky psal, toto číslené hodnocení není vypovídající a daleko více se mi líbí systém v Levelu. -
Několikaměsíční
-
Jaký vykroucení? Recenzent může jedině předjímat, jestli "se o nich bude dlouho hovořit, dostanou se do pomyslné síně slávy a budou dávány za pozitivní příklad kvality i v době, kdy už budou technologicky a ideově dávno zastaralé". Nemá stroj času.
Nicméně zrovna o Hotline Miami se mluví neustále a taktéž třeba o Skyrimu, kterej se i dodnes hraje. -
Jak hodnotíme:
5 - Průměrná
Nemusí sem nutně patřit hry s opravdu vážnými problémy v hratelnosti nebo technickém zpracování, jak tomu obvykle je. I zdánlivě bezchybná, ale bezkrevná a nudu vzbuzující hra si zaslouží průměrné hodnocení. Dá se hrát, ale pokud najdete podobnou a lepší hru, rozhodně jí dejte přednost.
6 - Dobrá
Přestože jde stále o titul, který dokáže pobavit, nelze u něj přehlédnout větší množství nedostatků, často i poměrně zásadních. Vhodná pouze pro fanoušky daného žánru, ale i těm doporučujeme ke hře v této kategorii přistupovat opatrně.
7 - Velmi dobrá
Hra ocejchovaná sedmičkou bude zajímat především fanoušky daného žánru, kteří ji pro jiné kvality odpustí drobné a možná i nějakou tu větší chybku, která by pro širší spektrum hráčů byla hůře akceptovatelná. Pořád se však jedná o kvalitní titul, u něhož pozitivní aspekty viditelně převažují nad negativy. -
Mne prislo ze treba u Tropica jsem zadnej stres nemel a jako malej bonus byla zabava to hrat. Tady u tehle hry se dostavil stav nudy a stereotypu az moc moc rychle.
-
a hlavně nevidím důvod, proč nedat prachy jen autorovi a zase něco zbytečně sypat steamu.
-
Vypůjčím si myšlenku od Lukáše Grygara, kterou použil v hodnocení Skyrimu. Pokud má nějaká hra dobrý základ a má dobrý potenciál do budoucna, je možné ji hodnotit lépe. Skyrim právě díky tomu dostal 10/10, protože měl potenciál do budoucna (modifikovatelnost) a měl solidní základ. Totéž v poněkud menším rozměru platí o Banished - ta hra je dobrým základem a bude modifikovatelná, takže já dám ruku do ohně za to, že 6/10 je prostě strašně málo.
Kdo tu píše, že 6/10 je nadprůměr, není to pravda. Hodnocení se nepočítá matematicky, ale funguje zcela jinak. Jednoduše řečeno, 5/10 není průměrná hra, ale jde o hru špatnou a cokoli pod 5/10 je odpad nestojící za nic. -
Jo, ale zohledňuje se to přesně opačně, než mám na mysli. *3*
-
Problémem je právě minulé hodnocení. Kdyby se hodnotilo tak, jak se píše v popisu jednotlivých hodnocení, nevidím problém. Pak by třeba CoD mělo kolem 6/10 a bylo by to v pořádku. Jenže vyhypované velké hry mají téměř vždy nehledě na chyby vysoká hodnocení.
-
Asi si spal v jeskyni, když sis nevšiml, že hodnocení pod 5 se dává velmi vzácně a vždy jen velmi špatným hrám. Pokud má hra 5/10, není to průměr, ale je to velký podprůměr a hra je v podstatě už odpad odsouzený k neúspěchu.
-
mě hra baví, mam ted asi třicátou zimu a okolo 100 lidi. Zezačátku jsem byl mírně flustrován jak mi umírali na nedostatek paliva, nebo že přes zimu snědli všechen jidlo téměř hned tak umírali.
Ale vychytal jsem to a každý den si to a chvilku pustím, rozrostu se a zase vypínam kuli nedostatku času. -
Do hry jsem šel s tím, že bude jednoduchá na ovládání, plná akce a napětí, které jsem viděl v krátkém gameplay videu. Čekal bych, že na rail shooter ti bude stačit myš, maximálně tlačítko na krytí a přebíjení zbraně. Ale kdepak. Když na tebe pak začalo střílet 5 šikmookejch z každé strany, ani si nevěděl, co máš mačkat.
-
A já si myslím, že právě toto je možné, že pořeší nějaký mod a bude pak hra pro tebe dokonalá :D Pravouhlé stavění mě osobě taky mrzí, vesnička vypadá moc dokonale a jelikož kopce pravoúhlé nejsou, nelze tak využít celý pozemek. Ale toto třeba taky pořeší nějaký mod, takže zaledovat a počkat :)
-
Tak si tě dovolím odkázat na alternativní názor (i hodnocení) kolegy Stephana http://indeegames.cz/recenze/banished/ :)
-
Podstatou rail shooterů je i to, že je hraješ stále dokola a učíš se, kde se kdo objeví, tedy ho při dalších průchodech zabiješ rychleji... Představa, že někdo rail shooter prosviští za 3 hodiny a může si hru odfajfkovat jako dohranou, je mylná, takto rail shootery nefungují.
-
To se pleteš. Ta hra nemůže nudit, vůbec tě nenechá oddechnout. Jenže tady jde o to, že i když je to rail shooter, během akce se kvůli debilním "vychytávkám" staráš snad ještě o více tlačítek než v COD. Korunu všemu nasadil stupidní a nefunkční systém krytí, kdy se prostě nikdy nemůžeš ukrýt úplně a proto jsem během 15 minut 2x chcípnul. Nehratelná hra.
-
V posledním souvětí ti chybí čárka...
-
Popřípadě Humble store, tam je cena srovnatelná s tou na ofic. stránkách.