Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vesměs s recenzí souhlasím, vše je perfektní do doby, než se hra o sebe stará už takřka sama. Ten další content či motivace zkrátka chybí a stává se to nudným. Na druhou stranu, i tak to vydrží minimálně na 10 hodin a to je víc než hromada AAA her, takže za mě supr.
    • Asi tak. Naprosto souhlasím. Klasickou AAA střílečku mám za pár hodin hotovou a druhý den ji už ani nezapínám. Naopak Skyrim je dlouhý a nikdy jsem ho nedohrál do konce. Po čase se mi okouká a když se k němu vrátím začínám znova. Banished je supr na to, že to dělal jeden člověk, je to nenáročné na HW a zabírá to skoro 150MB. Pobaví na několik desítek hodin a o to přeci jde. Za mě aspoň 8/10. Ostatní vývojáři všech strategií by si měli vzít příklad.
  • zatim baví
  • shadow
    S recenzí více méně souhlasím. Je to dobrá hra a zabaví na několik desítek hodin (jsem asi na 15-20 hodinách), ale pak se prostě vytratí motivace ji dál hrát. Ale myslím, že nebude trvat dlouho a do hry se pustí modeři a tím se z tohohle pěkného základu stane zábava na nekonečné hodiny (viz tohle fórum). Nejlépe bude hru uložit k ledu a chvíli asi počkat a pak se k ní vrátit. Myslím, že hráče bude čekat příjemné překvapení, základe je proto totiž více, než dobrý.

Co se výtek týče, tak mi ve hře trochu chybí alespoň minimální možnost úpravy terénu (když mi nejde dostavět cesta kvůli jednomu mini kopečku, tak to mi fakt vadí) a přijde mi škoda, že autor zvolil pravoúhlej systém stavby budov a cest. Alespoň kdyby šly cesty stavět diagonálně. Úplný ideál by však byl moci si volně rotovat budovy a cesty stavět taky libovolně, pak by to byla ta pravá středověká neuspořádaná vesnička.

Úplný ideál takovéhoto typu hry by u mě byl koncept procházení jednotlivými historickými obdobími, ale to už by si žádalo větší tým lidí. Takový herní dějepis, kdy by lidi začínali v jeskyni a lovili, až by se postupně propracovali přes starověk, středovek do moderní doby :)
    • XorxoxTalarius
      Civilizace? Empire Earth? *2*
      • shadow
        Ano, ale to není to ono, nemá to tu atmosféru Banished a ten typ zážitku je jiný. Nehledě na to, že tam se i válčí. Tu moji záverečnou ideu bych si představoval naroubovanou právě na hru se zážitkem co nejbližším právě Banished.
        Kdyby taková hra existovala, tak už ji asi hraju a nebrečím tady nad její neexistencí, ne? ;)
        • A já si myslím, že právě toto je možné, že pořeší nějaký mod a bude pak hra pro tebe dokonalá :D Pravouhlé stavění mě osobě taky mrzí, vesnička vypadá moc dokonale a jelikož kopce pravoúhlé nejsou, nelze tak využít celý pozemek. Ale toto třeba taky pořeší nějaký mod, takže zaledovat a počkat :)
  • smajdal
    Celkem pěkná recenze, škoda, že je její autor nepíše častěji.
    • Mart9
      Autor je evidentně vytížený prací pro konkurenci :) Score, Re-play a bůh ví, co ještě...
  • ta hra se tváří že je těžká, ale ve skutečnosti je to strašně lehký.. stačí místo farem a hunterů stačí dělat gatherery v lesích a máte jídlo zajištěný
    • Však jak autor uvádí, nemůžete hned farmařit. Ze začátku jsou sběrači, lovci atd. nutnost. Později při větší populaci se ale bez farem neobejdete.
  • Drasťa - tak tos to hrál s cheatama nebo jsi geniální stavitel? Já než se někam dostal, tak mi vychcípala/umrzla/vyhladověla celá vesnice několikrát. V některých věcech je to sice nedotažený,ale je to přesně ten typ strategie "ještě chvíli a končim" .. prostě super.. spravil jsem si po simcity chuť!
    • Tak řekl bych, že s tím jedním odpoledne to trochu přehnal, ale v zásadě má pravdu. Ta část "ještě chvíli a končím" mi trvala zhruba první a druhej večer hraní. Pak jsem došel do stádia, kdy jedna jediná překážka k opravdu velkému městu byl čas, protože už jsem měl prakticky všechno postavený a zbývalo jen rozšiřovat...
  • Ta hra má skvělý začátek a skvělou myšlenku, ale je jaksi nedotažená. Chtělo by to ještě alespoň pár měsíců vývoje...
  • Čeština do hry Banished, zatím bez přeložené výuky. Po instalaci je potřeba češtinu povolit v módech! Jedná se o první verzi češtiny a proto prosíme všechny o zpětnou vazbu, kterou posílejte na admin@gcore.cz, Děkujeme
  • Čeština do hry Banished, zatím bez přeložené výuky. Po instalaci je potřeba češtinu povolit v módech! Jedná se o první verzi češtiny a proto prosíme všechny o zpětnou vazbu, kterou posílejte na admin@gcore.cz, Děkujeme

http://gcore.cz/downloads/#2-banished-cestina
  • Napište mi někdo jak založit nějakou standardní vesnici se standardním obslužným servisem od všeho dříve, než začnou umírat hlady. Mám ve skladu 45 ryb a nesutále do něho proudí od řeky další ale jeden domeček ve vsi prostě hladoví a jeho obyvatelé raději umřou než aby si došli do skladu pro rybu...Do perdele proč? Má tu někdo nějaký rychlý modus operandi jak s touhle hrou začít? Nebo mám to chápat tak, že počáteční hladomor a sním spojené umírání je prostě nutnost a nelze se tomu vyhnout? díky moc za reakci :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit