Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    Tady mi spíš vadí, že to musí být příslušník americké armády, plus toho jediného černošského pluku. Černoši hlavně v rámci francouzské armády samozřejmě bojovali.
  • Sr_Lobo
    No ta kolektorka je hodne smutna, doufal sem v nejakou prvovalecnou repliku treba gasmasky nebo tak neco, ale trapna soska cernosskyho geroje je fakt bidna.
  • jenda84
    prosimtě já si nic googlit nepotřebuju, já vzhledem k tomu, že už jsem starej vocas, jsem přečetl dost knížek a dost materiálů na to, abych mohl s klidnym rozumem říct, že ano, černoši ve válce byli, ale v opravdu malym % zastoupení. V tý válce bylo hodně hrdinnů a hodně lidí, který by si "zasloužili" bejt hlavním hrdinou v takovýhle hře. Ve finále je mi to fuk, jen mi vadí, jak se to v rámci korektnosti všechno překrucuje a cpou mi to horem pádem viz třeba Mafia.. poslouchám černou muziku, líbí se mi černý boxeři, ale ať mi to proboha nikdo necpe takhle vokatě (viz soška v collectorce)..
  • Magister_Peditum
    O absolutním kolapsu armády bych nemluvil. Navíc i přes ten postup se Spojenci stále nacházeli na svém předválečném území. Prostě faktem zůstává, že hospodářství v té době už bylo úplně v háji. V téže době s tím měli problém i Britové a Francouzi a to ani jeden z nich nemusel čelit úplné blokádě, jako Rakousko s Německem.
  • Zkus si vygooglit neco o ucasti cernochu v prvni svetove valce. Mozna budes prekvapenej.
  • TheGGG
    to je holt dnešní neo-liberální BrainFree móda... ale naštěstí se bude hrát za víc postav a příběh se nebude točit jen kolem toho ehm afro-američana tmavé pleti... (to snad bylo dost multikulti korektní...). No a v mulťáku už si klidně můžeš hrát za koho chceš...
  • jenda84
    ano správně, historicky autentický, ale ne na úkor zábavy..tudíž tu máme už dalšího hlavního hrdinu černýho jak bota chovající se jako james bond v zákopech.. hele já nejsem bůhvíjakej zástance ultra hardcore obtížnosti nebo autenticity, ale... zkuste si něco o 1.světový pogooglit.. a sschválně na kolik narazíte černochů... nevšimnul jsem si třeba, že by Erich Maria Remarque ve svym díle Na Západní frontě klid něco zmiňoval o černoších.. je to prostě jen další střípek do mozaiky politicky korektního díla pro masy (Mafia3)...prostě mi tohle vadí, kam tohle může dospět? budeme v budoucnu hrát hry třeba z 2.světový, kde hitler bude bílej a proti němu samej černoch?? Chápu to v americkym byznyse, kde tahle otázka má historickej původ a černoši tam byli dost diskriminovaný, ale nám evropanům ať tohle necpou
  • Myslim, ze je trochu nefer ubirat na vojenskem vitezstvi spojencu a hazet to jen na hospodarskou vyhru. V moderni valce, jakou 1. sv. v. byla, to zaprve oboje jde neoddelitelne ruku v ruce, zadruhe pak Stodenni ofenziva bylo vitezstvi za vitezstvim, prolomena linie za prolomenou linii, na jejichz konci byl absolutni kolaps armady a houfy kapitulujicich Nemcu
  • Sr_Lobo
    Kdyz to dobre vyvazej tak proc ne, akorat doufam, ze ten tezkej kulomet pude pouze prenaset a strilet z nej pude jenom ve stacionarni pozici, jinak to bude az moc do oci bijici.
  • kun misto motorky, dvouplosniky misto heli, tank jako tank, zeppelin misto AC10, automaticke zbrane nacpane kam jen to pujde ... ted jeste mini zepelin misto dronu a nejakym zpusobem tam zapracovat modifikace zbrani ...
  • rohlos
    Tanky měli a v nemalé míře použili i Němci a Frantíci, takže tady nějaká vyváženost bejt může.
    Mno uvidíme, jak moc hratelný to bude. Zatím to ale vypadá docela dobře. *3*
  • Magister_Peditum
    Však ano, jen říkám, že se Německo a Rakousko-Uhersko rozložily v důsledku hospodářských problémů a ne porážek na frontě. Po porážce letní ofenzivy se Němci stahovali ke svým hranicím, a Rakušany Italové slavně porazili u Vittoria Veneta až po kolapsu monarchie. De facto tam "porazili" již rozpadlou armádu neexistujícího státu, tolik k tomu oslavovanému vítězství.
  • Asi bych si zbraň v 1.sv nemaloval zrovna digitalem nebo růžovým sprejem, ale zabalená do různě barevných hadrů by být v klidu mohla.
  • JamesFaith
    Když vezmu jen Francouze, tak těch bylo mobilizováno kolem 8,4 milionů. Senegalských střelců bylo přímo ve Francii nasazeno 135 000.

Když pak vezmu v úvahu, že část Frantíků bojovala i v Africe a na Blízkém Východě a že ve Francii byla poměrně početná černá menšina už od začátku 19. století, především emigrantů z Louisiany po odprodeji USA, tak by se dalo tvrdit, že z každých 100 francouzských vojáků mohli být až 2 černí.

Ale to je samozřejmě jen čistě matematický odhad, protože teď vážně nemám ani chuť, ani čas hledat přesnější počty vojáků a jejich rozmístění.
  • Jack1947
    10? *1*
  • a v pomeru ku zbytku ne-cernoskych vojaku zucastnenych v prvni svetove valce je to asi kolik procent?
  • JamesFaith
    No, náhodou, ve Francii od začátku války bojovalo přes 135 000 Senegalských střelců, což byli černí vojáci z afrických kolonií.

Ale ten černoch na obálce je stejně Amík z Harlem Hellfighters, i když ti dorazili až v březnu 1918.
  • Historicke realie nevyzaduji. Ale at to ma MP jako BF2. Navic prave Red orchestra ma sve kouzlo prave v tom, ze samopal je jen na blizko a s puskou je treba najit kryt, zacilit a jednou ranoubez optiky sejmout.
  • zadnej rasismus, ale cernoch na hlavnim posteru/screenu/nevimjaktonazvat pro hru z prvni svetove valky? asi tam nejaky prece jen byly, ale asi tolik jako ve stredoveky evrope, ze vavro *3* no holt to musi by rasove vyvazeny a prilakat i US zakazniky.
  • Mno v porovnání s BF sérii je to tak realistický že se divím že mě po každý ráně trench clubem nebolí hlava *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit