Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podle me lepśí a to pŕedevśím hratelnosti je hra Verdun. A to nej proto źe je zajimavé expení vylepšováí ale především Sistém hry útok a zákop je unikátní
    • Hratelnost se dá špatně porovnat, když jednu z těch dvou her si zatím zahrát nemůžeš.
      • Jako by se styl hry někdy měnil s novou verzí hry........ (vyjimka potvrzuje pravidlo ale BF to neni)
  • Ja nechapem tie prispevky narazajuce na cod.

Ved su to totalne odlisne hry. Napr battlefield si rad zahram zo zabavy ale nikdy nebudem mat z toho napinavy pocit.
    Tj v cod suboje 5vs5 pod ako cs go na kola, kde ovela viac zalezi na jednotlivcovi.
    V bf sa mozes snazit ako chces ale medzi 40hracmi sa v tom chaose stratis. Budes palit po vsetkom co sa pohne.
    Zatial co v cod hras na kola, kludne zostanes aj sam proti styrom a vyhras kolo.
    Totalne iny styl hry. Niekedy ma nebavil ten bf chaos a radsej som si spustil napinavu hru menej hracov. Ak su dobre vyrovnane tymy potom ma clovek ten pravy zazitok
    • Tak CoD by som k CSku vôbec neprirovnával. CoD má k taktickej stránke veľmi ďaleko.
      • Neide o taktizovanie ale hru 5vs5 4vs4 co je diametralny rozdiel od battlefieldu.
        Cod je viac na styl unreal tournament.
        Princip je ale rovnaky, zalezi na jednotlivcovi ovela viac
      • Rovnako aj CS
        • Hej tiez nejake extra taktizovanie. Max usetrit cash a ist eco v cod zas mas ban and protect
  • na internetu všichni nadšení z ww1 tématiky. ale asi je všem jedno, že zprzní jakoukoliv historickou akurátnost, bude to jen cool na oko a absolutně mimo realitu. ostastně jako battlefront. star wars bez star wars. a
    • je to hra ty koleno
    • Čiže ako to všetky CoD, Battlefield, Medal of Honor, BiA hry zasadené do obdobia WWII robili, hej? Niekto čakal niečo iné?
    • ZvacA
      Škoda, že si nezačínal s Bf1942, tam když se Američani vysazují u Arnhemu nebo Japonci bojují s Mp18 v ruce (v původní verzi měli v prackách dokonce Mp44), tak to by si zešílel. Ale zrovna u této hry, když se tam bojuje, nad tím moc nikdo nepřemýšlí i když moc dobře vědí jak se to má. Jde jen o zábavu.
    • Jakykoliv bf je mimo realitu a tim ted nemyslim chovani zbrani, ale hlavne arenovy styl boje, zajimani ABC bodu s random spawnem na bojisti.
      • A toto ma nikdy dlho nebavilo.
        Je to moc random.
        Obcas sa odreagovat hej.
        Ale nemas pocit ze mas situaciu nad tou hrou, je to ako vojna si len pesiak a nic z toho behas strielas spawnujes sa

Ja mam rad ked je hra napinava ako slak. Ved to je hra nie simulator
        • Vo vojne sa nespawnujes
          • Ide o ten chaos. Cod cs, stretli sa dva menej pocetne specialne tymy, ok ?
            V bf sa stretli armady.

Jednoducho je to vojnovy chaos, ktory ale herne nieje az tak napinavy. Chapes ma ? Vsak si staci pozriet nejakych profikov v cs, cod.
            Taky adrenalin v bf nikdy nezazijes.

Proste to tam lieta, spawnuje sa to hocikde ani netusis odkial pride znova. Proste bordel
            • Pozriem si tu orchestru nepoznam to.
              Ja mam napr zakupeny insurgency.
              Ale nebavi ma to az tak ako cod a cs.
              Prave z tohto dovodu co som pisal.

Ja nevim ako to vysvetlit, uplne iny pocit ked zostanes sam proti trom a tlaci ta cas, bomba ako hra s respavnovanim
            • Vyzdvihujem rolu jednotlivca, alebo napatie.
              Kazda fps na kola ne?
              Vsak ten system kol robi hru napinavu.
              Ak budu hrat hokej 30vs30 bude to podla teba rovnako napinave ?
            • Paulcz
              Já to chápu, akorát to co vyzdvihuješ bys snáze našel jinde než v CS nebo CoD a ani na to nemusíš být profík.
            • To je akcna fps, ziadne velke taktizovanie.
              Ide o ten adrenalin.
              Bf je pravy opak, si tam sam v tom chaose a citis sa ze nemas tu moc ovplyvnit priebeh hry.
              Chapes ma ? To je ten rozdiel.

Snad vies ze mas uplne iny pocit ak zostanes sam proti styrom a kazdy sa na teba pozera, jednoducho mas tu moc ze ked vynimocne dobre zahras, vyhras kolo a dostane sa ti uznania, ako ked pobehujes medzi dalsimi 40 hracmi ktori sa respawnuju.

Toto je ten rozdiel
            • Paulcz
              CS i CoD ale má hrozně malou variabilitu a je to prkenný, nejvíce mi sedl MP mód co je v Red Orchestra 1 / Darkest Hour. Hráč má hodně možností co se týče taktiky apod. i když se víceméně bojuje v daném koridoru (navíc se dá dostat nepříteli do zad, do boku) a je to přirozený.
    • Magister_Peditum
      Kolik stříleček historickou akurátnost neprzní? Napadají mě snad jen Red Orchestra, Verdun a Squad. A to ta poslední se ještě zabývá i fiktivními konflikty.
    • Mart9
      No a?
      • No nie no a.
        Ja by som uz fakt ocakaval nejaky reset serie aj podla nazvu a nielen preskinovanu stvorku.

Tj fyzika, zrazi ta na zem, vypadne ti zbran, rozne uskoky kotrmelce do zakopov apod.
        Stale by to bola arkada ale ovela pestrejsia arkada.
      • přesně tak
        • Mart9
          Tak mi prosím popiš, čím by se měla vyznačovat hra z 1. světové války?
          • Magister_Peditum
            Třeba by se tam nemuselo dělat tohle: https://www.youtube.com/watch?v=2U9e4M4ya5o *3*
            • Tohle je ale na tehle hrách zábava . vyškolit někoho naprosto šíleným způsobem . Alespon pro me je to zabava . Coz nevim jak ostatni ,ale hru kupuju kuli tomu ,ze je to zabava . nudnou hru bych nechtel .
            • Magister_Peditum
              Samozřejmě.
            • Mart9
              Viděl jsem jenom půl minuty, ale pokud se nepletu, všechno to dělá hráč že?
            • Mnoho lidi tohle ale povazuje za epic a "skill". Pro mne je to znamka spatne hry. Necekam simulaci ale tohle je moc.
  • Tak mi stačilo když papírový Fokker Dr.I zbořil robustní kamennou věž... Taky toužím po pořádne FPS z první světové, ale tohohle se opravdu děsím, u dnešních děcek to akorát totálně zkreslí představu o válce. Hlavně že je tam plno super duper Hollywood efektů a nějaký prvoválečný Rambo
    • Kdo by hledal u Battlefieldu hardcore realismus je velmi naivní. Pokud chceš simulaci, zahraj si Rise of Flight a Verdun.
      • Neocakavam hardcore realizmus ale taktiez hardcore arkadu.
        Bf1 ako nejaky reset serie by mal mat uplne novy koncept na ktory by nadvazovali dalsie diely.
        Fyzika, pohyby, brutalny boj, vybuchy, letiace kusy, fragmenty, zasah, vyrazi ti zbran, zrazi ta na zem, otrases sa, zvukovy efekt, rozmazany obraz akcia ako hrom.

A ne brutalna arkada
    • ZvacA
      Problém je, že o tomhle Battlefield je už od 1942. Nejde o simulaci a autentičnost, jde o tématiku, která slouží jako hřiště, na kterým si už samotní hráči vytváří vlastní průběh celé bitvy a arkádově se na něm baví svými akcemi a vlastními wow scénami s tím, s čím vším můžou vyjít masivně do boje za svou výhru proti soupeři. Mapy může charakterizovat prostředí, která bude evokovat to, kde se jakože hráči budou střetávat, ale vlastní bitva a zážitek je už na nich bez toho, aby řešili co vše se může o co rozbít a jak to vlastně bylo ve skutečnosti. Mám pro zajímavost uloženou ještě recenzi na první Battlefield, kterou recenzoval Rybka a uvedl tam pěknou větu, která celý koncept Battlefield série (nebo minimálně její první díly) a tuto její předpokládanou reinkarnaci v podobě tématu Velké války vystihnula dopředu naprosto dokonale - zní v podstatě takto:

[Battlefield], to není realistická válka.... tahle hra je jen zcela neuvěřitelná akční řež

A pokud se tento díl s tím vším, co slibuje a co si zvolil za svoje pozadí, povede, může klidně dostát znovu těmhle slovům a toho, co dělalo první Battlefieldy tak zábavné.
      • Taku definiciu by krasne splnoval aj scifi battlefield.
        Neuveritelne boje na planetach.
        Od zasadenia do 1sv vojny a oznacenia bf1 ako reset serie by som naozaj ocakaval nove herne prvky, fyziku, prach, destrukciu, efektne pohyby a stale by si to zachovalo svoju akcnost.
        Proste next gen bf nie stary dokola omielany koncept.

To od toho ocakavam
    • Podíval jsem se na to znova, tak do té věže nevrazil Fokker, ale to je fuk, letadla byly lehoučké dřevěné konstrukce a byly potažené plátnem. Možná vypadám jak hnidopich, ale pro mně jsou takové detaily nejdůležitější, hlavně u her které mají reálnou předlohu.
  • Rád si počtu kniížky o WW1 a už teď me mrazí, jak se na internetu spustí tuny "le funny meme" o tom, jak """"napoleonsky"""" kráčeli do kulometů nebo podobný kraviny.
    Asi žádná jiná válka nebo historický období není tak absolutně ŠÍLENĚ nepochopený a zprasený v takovým tom "obecným" povědomí.
    • Avšak oni kráčeli do kulometů, to je prostě fakt. Třeba jen Bitva na Sommě - Ztráty celkem 620 000 na jedné straně, 496 000 na druhé straně běhěm 5 měsíců roku 1916.
      • ZvacA
        Takhle to zní přesně jak právě naznačoval Stachan, že ty ztráty byly hned způsobeny snad jen přítomností kulometů v netknuté linii, proti které byly snad slepě vyslány celé masy...
        • Rusové měli větší ztráty než Francouzi, nejvíc smrtí nemají na svědomí kulomety, ale artilerie (která je ve hrách klasicky nerflá) počet civilních obětí války se skoro vyrovná počtům z fronty (především hladomor), Němci už za WW1 stavěli koncentráky, kam odesílali civilisty ze zabraných území, ty nepohodlné tam likvidovali.,
          • Magister_Peditum
            Koncentrační tábory stavěli už Britové během druhé búrské války na přelomu 19. a 20. století, ale stejně jako v případě koncentračních táborů za dob první světové války nešlo o vyhlazovací tábory. Prostě jen někam museli umístit zajatce nebo internovat civilní obyvatelstvo. Takové tábory stavěly všechny strany. Za vysoký počet úmrtí můžou spíš nevyhovující hygienické podmínky a strava než cílená likvidace. Popravy dezertérů nebo sympatizantů s nepřítelem samozřejmě probíhaly, ale opět to byla všeobecně platná věc pro všechny strany. Nicméně s podílem ztrát způsobeným dělostřelectvem souhlasím, to byl největší zabiják. A řekl bych, že ztráty civilního obyvatelstva byly ještě větší. Tedy ne v důsledku bojových operací, jako za druhé světové, ale právě kvůli špatnému zásobování. Na konci války vypukla epidemie Španělské chřipky, na kterou zahynulo až 40 milionů lidí. To je 4x víc, než zemřelo vojáků ve válce.
            • v evropských táborech nedocházelo k hromadné likvidaci milionů, jako za WW2, ovšem k cílené likvidaci "nepohodlných" jednotlivců z řad civilistů na okupovaných územích ano
            • Magister_Peditum
              Tak arménská genocida samozřejmě je kapitola sama o sobě, ale v Evropě k podobným jevům nedošlo, alespoň ne programově. Že se třeba Rakušané a Srbové navzájem hojně masakrovali je toho příkladem.
            • ZvacA
              Tak tak. I když já osobně si myslím, že takové "tábory s cílenou likvidací třebaže i jen tou nedostatečnou zabezpečeností" se speciálně u Turků při jejich nakládání s Armény staly svým způsobem už takovými "vyhlazovacími".
    • Magister_Peditum
      No, minimálně první ofenzivy v létě 1914 tohle skutečně připomínaly. Francouzi by mohli vyprávět. Nemyslím teď to, že by pochodovali v sevřené formaci, to ne.
  • Ale zase musíte nechat CoDku jednu věc a to suprovej CoD MW. Jsem hlavně zvědavý na tu misi z Černobylu. Ta atmosféra byla parádní.

Jinak ten trailer na BF byl parádní, nemůžu se dočkat! Jen ten blbej dupstep dokázal zkazit tak pěkný záběry. Klasický BF téma je o mnoho lepší anebo sountrack z Bad Company 2! Já jsem prostě na ty klasický orchestry s chytlavou melodií. *3*
    • Ja som rad ze pouzili zrovna song Seven Nation Army a zakomponovali ho tam...mne osobne to tam proste ide. A co sa tyka remastered MW tak ten by som bral len ako samostatne bez IW.
      • No tak jsem si poslechnul klasickou nedupstepovou verzi toho songu a ten je o dost lepší teda.
        • tak je lepsi to rozhode :) ale len vravim ze potesilo ze zakomponovali a to co sa mne tam moze pacit tak dalsim 100 nemusi.
  • Taky farcry sa odohrava dokonca v praveku a stale je to ta ista hra ten isty model.
    Ako som pisal aj nizsie, od takeho novodobeho bf by som naozal cakal obrovske zmeny.
    Stojis pri dome, zasiahne ho delostrelecka palba ?
    Schytas ranu ulomkom, spadne na teba stena zavali ta snazis sa vyhrabat.
    Vybuchne v blizkosti granat, slahne ta o zem ohlusi ta, chvilu trva kym sa postavis.
    Suboje na blizko, das mu ranu on to stihne bloknut slahne ti zrazi ta na zem, mas rozne chvaty utoky kombinacie
    Pri skokoch cez prekazky si pomahas jednou rukou a nemozes zrovna strielat.
    Kludne ti aj odtrhne nohu, mina apod, pomoze ti niekto s tymu, zavolas pomoc, alebo ta naskriptovana ai odvezie do polnej nemocnice, a budes moct len sediet v tanku za gulometom napr
    Atd
    • Battlefield uz jiny bohuzel nebude. Zustane arkadou a bude se drzet sveho modelu. Obcas prida nejakou tu novinku, ale rozhodne ne tak velke jak pises.
  • Jack1947
    Tak místo 4,0 a 5 tu budeme mít 1čku lol to je teda nářez.

Ta číslovka že tam není je možná i dobře, nixméně to ještě neznamená že to nemůžou zkazit.

Je to Ea kdo věří trailerům, je přinejlepším naivní hlupák. To je jen čáast nezbytné reklamy. Musí to vypadat jinak než bude hra. Se ví ne ? *3*
    • víš, ono ikdyby hra měla bugy jako BF 4, což by neměla, protože vývojáři Frostbite 3 spravovali fakt dlouho a nabrali zkušenosti po Battlefrontu, a měla menší downgrade grafiky, tak bude o dooooost lepší než nějaká z dnešní futuristic stříleček. Upřímně, ten titul si můžou dovolit jen Halo s Titanfallem, kteří s tím konceptem přišli a nějak ho opravdu rozvinuli, CoD po úspěchu Titanfallu nedělá nic jiného než kopčí věci z něj a Halo, aby nabralo hype na tom. Dice naprosto obdivuji, a miluji a přeji jim hodně štěstí v úspěšném vydání této hry. Protože jdou na ruku fanouškům, opravdu vědí, co fanoušci chtějí, udělají opravdu dobrý trailer, přidají do hry tunu nových věcí, jak jsem popsal níže. Prostě Battlefield pro milovníky Battlefieldu, nováčky do žánru, a zároveň lidi co rádi střílečky ze staré školy, tedy druhá světová, první světová. Co víc si jako přát?
      • Jack1947
        Je to moc hezké psaní aby to byla pravda, byl bych samozřejmně rád ale pochybuji že se vrátí doby BF2 natož BF1942 - vždyt DICe už je jiná firma nedělá na ruku hráčům ale dělá převážně pro EA.

Titanfall byl parádní osvěžení, byt jsem odehrál pouze asi 22hodin a ani nedal maximální level bavil jsem se. Narozdíl od COD kde to poskakuje a člověk má problém se trefit pak z nuděn to radši vypne.
        ( viděl bych potenciál v remástru MW jenže to zřejmně padá s nesamostatným vydáním).
        • hmm, Ubisofti když viděli jaká byla Unity chyba, tak příběhové placené DLC vydali pro majitele hry nakonec zdarma, tak třeba IW se tak taky rozhodne..ale buďme si opět upřímní, Ubisoft je stále štědřejší společnost a trošku rozumnější společnost, než tvůrci CoD, například se zrušením ročního vydávání Asasína.
          • Jack1947
            To není zrušení to je jen nucená přestávka!

Prostě nevěděli co vydat no. Tak si dali nucenou pauzu a to je dobře. u COD jsou nepoučitelní a BF skoro taky no... naservírují supr trailer ale u COD to zavání generičností na sto honů a BF1 je zas po takové době těžko uvěřitelné no, ale kdoví třeba tam bude alternativní pohled i do nějaké větší minulosti podobně jako Assasín do budoucnosti hehe.

MW1 remastr bych neočekával nijak brzo žee bude volně k mání, potřebujou nachytat co nejvíc lidí na IW.

Minimálně na SP jsem zvědavý, jak se to popere očekávám spíš předskriptovanou nalinkovanou předem blbost ale uvidíme.
    • Kozy
      Na frontu s tebou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit