Přejít na výpis diskuzí
Battlefield 3 by v MP zvládl 256 hráčů, ale prý to není zábava
9.3.2011 | Aleš Smutný
94 příspěvků
-
V Battlefield 2 jsem chodil vetsinou na servery pro 40 lidi.
To mi osobne prislo idealni, 64 uz casto tvorilo velky zmatek.
Samozrejme je mozne,ze kdyby se prekopaly nejak vyrazne cele herni mechanismy,ze by to klidne na 256 hracu slo viz MAG, ale osobne me to az tak nemrzi.
Radeji at hru odladi, odvsivi od bugu (at jde pouzivat in game browser uz v den vydani!!) a jen vypilujou BF2 k "dokonalosti" a ja osobne budu spokojen *4*
Na druhou stranu pokud by nejaka firma udelala i na PC neco jako byl MAG na PS3,tak by to urcite mohlo byt zajimave a prineslo by to neco noveho. -
Tak velký počet lidí je problém hlavně pro map designéry. Zbytek se dá řešit třeba půl minutovým respawn timem.. klidně nějakým interaktivním, kdy by aktivní hrači měli častější resp atd. V době čekání by mohli být nějaký minihry, které by ovlivňovali hru v menším měřítku a člověk by se nenudil. *7*
-
Tady se musím zastat konzolistů. Omezení 64 hráčů na PC nemá nic do činění s konzolovým portem.
-
-
Má i nemá, mapy budou pro obě verze asi stejné. Tudíž musí být stejně zábavné jak pro 24 tak pro 64 lidí.
-
-
Nevím nevím. V původním BF byla mapa stejná, jen se pro menší počet lidí ořezaly kraje, čímž se změnšil manévrovací prostor. Na druhou stranu, nevím jak by v této situaci 24 hráčů byly řešené stíhačky. Musí to být klaustrofobické, ale řadu let hraji jen infantry. Vzdušná technika mě v BF štve *3*
-
-
-
Že by 256 hráčů byla zábava??? Zajímalo by mě, jestli autor vůbec někdy hrál BF. Už těch 64 hráčů je dost a na mapě díky tomu dokáže být občas chaos. Při 256 hráčích by bylo tak 60 jen sniperů, 50 anti-tanků, 20 lidí by bombardovalo mapu ve stíhačkách a pár desítek by kolem sebe neustále házelo granáty. Člověk by nevydržel na živu ani sekundu. Jestli si tohle představuje autor jako zábavu, tak jeho vkus opravdu nechápu. Souhlasím se Soderlundem, ten počet kolem 30 je nejlepší.
-
-
To by se samozřejmě muselo ošetřit a udělat pár razatních změn. Mezi ně i fakt, že při takovém počtu a ještě k tomu v Bfku, by muselo být k dispozici adekvátní množství a hlavně různorodost vojenské techniky. Ne jen základy jako tanky, či bojové letouny, ale i například OTčka nebo dělostřelecké jednotky, či prostě jen obyčejná průzkumná vozítka. Dále, případné úkoly na mapách by měly zajistit, aby hráči byli ochotni si své role rozdělit a spolupracovat a ne se jen hrnout do akce za body ( s čímž souvisí další změna a to zrušení tabulky skóre ), ale věnovat se tomuto úkolu a hlavně roli. Například pár lidí by mělo bránit hlavní základnu, další například ačkoli mobilní, ale stále zranitelné houfnice, které by podporovaly hlavní frontové jednotky někde na mapě, další skupinka hráčů by naopka zajišťovala transport, ať už vzduchem nebo po zemi atd. ( otázkou samozřejmě zůstává, kolik lidí by takto bylo ochotno hrát ). A aby nedošlo k tomu, že by se ze 128 hráčů v týmu dostalo do hry 50 odstřelovačů, třídy by bylyurčitě limitovány, stejně tak jako množství granátů, typických jen pro útočnou třídu a které by se po vypotřebováni fasovaly jen v hlavní základně nebo ze specifického zásobovacího vozidla, takže by se musely používat uváženě.... Já bych tu vizi kolem 256 hráčů v BF přirovnal nejlépe k Armě. Obrovské mapy a takto nějak probíhající a usměrňěné boje i v tolika lidech, samozřejmě více arkádovější. Takže, pro mě osobně by to zábava byla, ale vyžadovalo by to velký kus práce promyšlení a úprav tak, aby z toho nezvnikl fragový chaos, ale aby tým vedl k jasnému cíly bez ohledu na vlastní osobní úspěch.
-
-
Jenže to už by šlo téměř k čisté simulaci. S tímhle systémem by půlka hráčů klidně hodinu ani nevystřelila, jen by převáželi ostatní jednotky, a něco takového by bylo možné jen s boty. Ono to sice zní hezky, ale bylo by bláhové si myslet, že by se všichni hráči takhle obětovali pro desetinu lidí, kteří si ten zápas opravdu užijou.
-
-
-
Ten clanok nema vobec zmysel. Autor tu tvrdi nieco co nevie vobec dokazat. Pise tu iba svoje nazory ktore ani moc dobre nepodlozil. Viac neznamena vzdy lepsie!!! Ked chlapik povie ze to testovali a ze to nieje taka zabava tak asi vie o com hovori. Tieto teorie su fakt smiesne a hlavne zavadzaju!! Ked niekto robi hru na 64 hracov a popri tom musi mysliet na chuderky konzole kde bude iba 24 tak si neviem predstavit ako by robili mapy na PC vs Konzole????? To nedava vobec zmysel. Aj keby to bolo zabavne tak technicky by muselo ist dve ine hry pre multak kvoli mapam! Mapa pre 128 hracov asi tazko bude hratelna pre 24!!
-
-
Autor se k tomu na žádost vyjadřuje ještě v 9.3.2011 13:55 a bude rád, když to budete brát i jako rozšířenou odpověď :)
-
Tak, snad přestat cpát zrovna titul jako Battlefield na konzole. Já myslím, že dobrý řešení, ne?
-
-
Stejnak lidi vydaji modifikace pro 256 hracu, tak co resite :D
-
-
Pochybuji. DICE neuvolní nástorje na modifikování *3*
-
-
take DICE nic nepovedalo, oni povedali, ze teraz nebudu mod tools robit, pretoze by to bolo casovo narocne, ale nepovedali, ze ich nevydaju, pockaj par mesiacov po vydani hry a mozno si aj zeditujes hru, ale 64 hracov je akurat, ja na BF2 hravam aj tak vacsinou Karkand - 32 hracov
-
-
-
Takze samozrejme ten kdo hral BF 2 a ne BC musi vedet ze v takovym karkandu kterej bude taky v BF 3 takze asi takhle >>>Granat>> Granat>>> Granat>>> supply drop>>> Granat>>>granat>>>>> MEDIC! >>>> Clear! >>>>>> Granat>>>>Granat .. asi takhle to dopadne....Sakris i 64 lidi uz je docela dost, by si nikdo nezahral pomalu...
-
LOL 256 hracu... dokazete si predstavit tu frontu na objectiv pri Rushi?
:o)))) -
-
To uvidíme až to vyjde, já jen doufám, že převládnou zaběhlé věci z BF2 a do hry minimálně zasáhne BC.
-
lol :D
-
Sorry, ale tohle je Battlefield 3, ne Bad Company *1*
-
-
Bude to znamenat nejakej zasadni rozdil? Ja teda BF3 zatim chapu jako fuzi BFBC2 a BC2.
-
-
-
Dovolím si nesouhlasit s autorem a jeho posledními odstavci příspěvku.
Podle mě zachovat počet 64 hráčů pro PC ( stejně jako měly původní BF ( ne samoastatná série BC)) není, a teď cituji: " zaměřit se na mainstream. Plynou z něj logicky větší zisky a společnost chce profitovat. Ale výmluvy, že velké množství hráčů „není zábava“ jsou hloupé." Takovou nestoudnost jsem už dlouho nečetl. *4*
Poslední odstavec je kapitola sama pro sebe a smysl autorovi poznámky mi uniká. Co jste tím chtěl říci? -
-
No myslím, že je to v článku celkem vysvětleno, ale pro větší srozumitelnost ještě jednou a trochu jinak.
Jde mi o to, že jde vytvořit velmi zábavnou hru i s 256 hráči. Pár měsíců jsem v ní strávil a bylo na ní skvěle vidět, jak moc se designově odlišuje. Ale, jak píšu, je to náročné. Vyžaduje to mnohem složitější design celého konceptu a hlavně - mainstreamový hráč je ten, který kupuje CoD:BO. Nic proti němu, prostě chce od hry něco jiného. A DICE chce pokračovat v cestě de facto stejného paradigmatu, který se nám tu opakuje v multiplayeru všech FPS. Zase nic proti tomu, nejsou tu, aby ukájeli mé touhy, ale aby vydělávali.
Jenže prohlásit, že něco, co se nerozhodli zkoušet je špatně a není zábava je nestoudnost pro mne. Zábavnost není otázkou pouhého počtu hráčů - je to otázka inovace, schopností, designu a v neposlední řadě i publika. Vadí mi snaha DICE vydávat rozhodnutí z rozumu za rozhodnutí od srdce a lásky.
A problém je samozřejmě v tom, že velká část publika si ani moc neumí představit jak taková hra vypadá. Že to není deathmatch jen s větším množstvím hráčů, ale koncepčně zcela odlišný zážitek. A to je zase na vývojáři...a já se budu opakovat:) -
-
takze mi chces povedat tim ze isli poctom hracom v slapajach COD,znamena ze zazitok musi byt rovnaky... hral si vobec Bad Company 2, pocet hracov rovnaky a hra je to uplne ina, takze skor mi pride tvoj nazor ako priliat na mlyn ludom ktory nemusia COD..... *7*
-
Sice s Vámi stále nesouhlasím ( nepřesvědčil jste mě *1* ), ale je to spíše věc názoru a osobního vkusu. Mám velkou fantazii, ale BF si v konceptu 128 lidí, natož 256 nedovedu dost dobře představit ten mumraj, díky kterému by tahle hra ztratila atmosféru.
Každopádně děkuji za osvětlení.
PS: ještě, že nejsem maistreamový hráč. Doma nemám ani jeden titul ze série COD -
-
Jistě, to jsou jen osobní názory, já se nesnažím někoho lámat :) Já si to umím představit celkem dobře - ale pravda, neumím si představti, že by to fungovalo zároveň se stejným konceptem i v nutných hrách pro 12 až 24 hráčů, protože vyřadit tyto oblíbené módy by bylo dnes sebevražedné.
S tím mainstreamovým jsem myslel spíše hráče tradičních multiplayerových FPS (ostatně patřím tam také), které neustále opakují jeden zaběhlý koncept a unifikují se. Musí být team deathmatch, capture the flag atd., vše to přejmenujeme a přidáme systém classů a zkušeností. Přijde mi, že inovace v tomto případě spíš degeneruje. Což neznamená, že to nemůže být dobrá zábava :)
-
-
-
-
Mě přinde 64 dostačující možná by mohlo bejt 128 ... ale 256 to už je mooc mela *1* *2*