Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 256 hráčů? To by byla solidní diskotéka! *1*
    • V tak velikém počtu by hlavně museli vymyslet, jak ty lidi usměrnit, aby se nestalo že se budou všichni řezat u jedný vlajky. :) No ale pokud je nějakým kouzlem rozptýlíš po mapě a udržíš v menších skupinkách, bude to vlastně to samé jako když hraješ v menším počtu, akorát s dobrým pocitem, že ti může za minutu někdo z druhý strany mapy kde se to právě dořezalo přiletět na pomoc.
      • Takové kouzlo bych chtěl vidět. *1* Ono i v 64 lidech se to kolikrát řeže o jednu vlajku.
    • Bys dostal tak rychlo headshot ze bys ani nevedel kde sas respnul *1*
      • V Battlu těžko. Pokud vím, ve dvojce měly všechny zbraně strašlivý rozptyl, včetně odstřelovaček.
        • Ale kdeže. Nebylo to tak strašné, jen se člověk musel naučit střílet na dálku po jedné ráně. Rozptyl (většího charakteru) následoval až při střílení dávkou. Z mého pohledu byly nejlepší zbraně G3, G36E (obě celkem schopné sniperky), ale naprostý sniperský luxus byla PKM (bum-bum-bum) a pak ještě M249 - s tou málokdo uměl, ale to byla opravdu "pila" - první rána prakticky zcela přesná i na velkou vzdálenost (člověk se jen musel naučit dávat opravdu krátké dávky, ideálně po jedné ráně) a na blízko, to byl masakr motorovou pilou (stříleno delší dávkou).. :-). Ideální pozice pro přesnou střelbu byla ležmo, tam ale s posledním patchem bylo třeba počkat pár sekund na "ustálení" zaměřovače.
      • S 256 lidma by se to zvrhlo v nebetyčný Monster DM a vešketá taktika by byla v háji. Ještě, že v DICE sedí chytří lidé, kteří mají podčepicí.
  • Já osobně souhlasím s vývojáři. Střílečky mě baví tak max. 16 vs. 16, víc už je moc velký "bordel". Počet hráčů v Bad Company byl naprosto dostačující - 24.
  • kvantita není kvalita... ta mapa by musela být doopravdy obří, aby to nebylo přehnaný v tolika hráčích o optimalizaci nemluvě...
    • ales.smutny
      Právě, o to tu jde. Ono to jde udělat funkčně a zábavně, to už se ukázalo. Ale je to náročné. Problém není v tom, aby se řeklo "chceme jít jiným směrem", problém je říct "jak to děláme je správně a jinak to nejde - není zábavné".
  • Priznam sa ze battlefield ako taky nehravam, ale casto hravam mod na BF2 Project reality a u toho je velky zaujem aby bola hra na viac ako 64 hracou. 254 by bola naprosta parada!
    • Mě ten Project Reality nějak neuchvátil. Všude dlouho trvalo než jsem se přemístil a když už jsem se někam dostal, tak jsem to hned koupil, nehledě na to, že i tady jsou hráči sólisti, kteří tu hru kazí. Viz. být přejetý spoluhráčem atd. Možná jsem to hrál na blbém serveru, ale vážně mě to nechytlo.
      • To znie ako blby server, alebo mozno sice dobry server ale v zlu dobu. (Ku veceru prichadzaju kompetentny hraci a klany.) Fakt ze dlhsie trva nez sa dostanes do akcie pridava hre "fear of death" efekt, ked mas pri hrani pud sebazachovy a nehras tak bezhlavo. To je aj dovod ze sa vacsinou nesoluje, ked ides zo squadom, ak to schytas, kamarati zaistia oblast a postaraju sa o ranenych. Ked si sam, nasleduje respawn a dlha cesta do akcie= no fun.
        • Naprosto s tebou souhlasím. Kvality PR rostou s počtem hráčů a teprve v této hře je týmová spolupráce dovedena téměř k dokonalosti. Doufám (a vypadá to nadějně), že v další verzi bude umožněna hra pro 128 nebo v ideálním případě pro 256 hráčů.
  • mohli dat na vyber servery pre 256 128 64 hracov a nech si kazdy vybere aky sa mu paci
    • Je jedno co jsi! Jestli PCčkář nebo konzolista. Důležitý je mít nadhled a zdravě uvažující rozum a nehandrkovat se jen tím, co jsi nebo kým je tamten ( PC / konzolista ). Na všech platformách se vydávají špatné hry a ty dobré. Bohužel teď PC scéna trpí tím, že je IN konzole a vývojáři, potažmo distributor chce podojit všechny! Tak vydá nekvalitní port, který jen převede a neupravý ovládání. Maličkost, ale jen tohle dokáže pěkně otrávit. Neberu ani stížnosti, že PCčkáři jsou zloději a stahují si hry. Pokud vím, pirátí se i konzolové hry, ale holt v menším měřítku. Jestli ono to není tím, že PC má doma více lidí než konzoli?
      • opět nepochopeno - neřeším jestli je nekdo PC nebo konzole. Jen uvadim veci na pravou miru. Kolega o koment vyse to asi pochopil trochu obracene nic vic. Je mi uplne jedno kdo ma PC nebo konzoli. Nepatrim mezi tu hromadu flameru co to tady denno denne resi. :)
    • Tam de asi hlavne o tu optimalizaci. A furt lepsi kdys si urci cil a ten dodrzi, nez aby daly 256 hracu a stejne to pak bylo pri takovem poctu lidi nehratelne.
      • Kdyby to platformy zvládly bylo by určo fajn mít tam možnost hrát ve více lidech než BF nabízí momentálně. První díly BF na PC měli jestli se nepletu 25 na 25 TDM. Mapy byly obrovské a opravdu šlo o pořádnou válku :) Na dnešních mapách BF by jste se s tou tehdejší stíhačkou ani nerozletěli :D Kdyby dali navýběr a současně by to kozole zvládly, protože ty to asi limitujou momentálně nejvíc jsem jedině pro :)... Ostatně jsem pro jakoukoliv radikální změnu série, stejne jako u konkurence.... Na druhou stranu chápu že aktuální multiplatformní vývoj ma své limity a popravdě ani žádné revoluce neočekávám.
        Ten kdo ale nic nečeká, může být pouze příjemně překvapen.

Možná by titulek mohl znít: "BF MP by zvládl 256 hráču, ale konzole by shořeli nebo vybuchly tak na to radší kašleme :D"
        • Poslyš, za omezení hráčů v MP na PC na "pouhých 64" není ovlivněno konzolovým portem. Tady se musím konzolistů zastat. Hraji BF2 několik let a těch 64 je akorát. Oni 2 - 3 pitomci ve squatu bohatě stačí, natož kdyby jich bylo třeba 50. *3* Troufnu si tvrdit, že BF série ( včetně BC ) je taky o nějakém taktizování a souhře týmu popřípadě celé hrající strany. S 256 lidma by se to zvrhlo v nebetyčný Monster DM.
          • Já jsem už pár le only Xbox360 player :D můj ntb toho moc nedá :) Mě to přišlo fajn dříve, je fakt že jsem si vytvořil squat se třema dalšíma kámošema a o zbytku lidí na mapě jsme ani jak byla velká nevědeli.

Vzhledem ale k rozlehlosti map a počtu hráčů jsem neměl tak "zakonzervovanej" jako v těchto hrách dnes. Cítil jsem se jako soldžr v obrovským městě a opravdu to bylo daleko daleko reálnější combat feeling než teď. U her jako COD taky preferuju spíš skill a menší mapy u BF bych to víc roztáhnul :) Nevím mě třeba i přijde že mapy v BF BC2 jsou snad ještě víc omezující než v BF BC 1 a to mi vadí... Zachvilku můžou udělat kostu stylu COD a nebude v tom rozdíl... Těžko říct, už jsem tak dlouho nehrál něco fakt dobrýho že už sám nevím co si pod tím pojmem vlastně představuju :D
            Jen abych to uvedl na pravou míru, jsem sám konzolista :)
  • těch 256 hráčů neni problém, když se to dobře vyřeší:) viz M.A.G.
  • tych 64 na PC bude dostatocne podla mna urcite.
  • Proč se v souvislostech o počtech hráčů mluví vždy jen o 32, 64, 128, 256. Má to nějakou souvislost?
    • K označení hráčů používáš například jeden bajt (8bitů). Je to takový nejmenší standartní balíček dat. Šlo by poslat třeba i 12 bitů s užitečnými daty, ale stejně bys musel poslat 2x8 bitů (tak proč ty zbylé 4bity nevyužít).

a pak sem se rozepsal:
      Hehe ale koukám že na to na co ses ptal jsem ti neodpověděl. :) Jde o to, že aby byl server/klient schopný rozpoznat jednotlivé hráče, označuje si je bitama. Bit je "0" nebo "1". V případě jednobitového označení dokáže server rozpoznat dva hráče (0 a 1), v případě dvoubitového označení už 4 (00,01,10,11), v případě 3bitu už (000,001,010,011,100,110,101,111), 4bit (0000,0001,0010,0011,0100,0101,0110,0111,1000,1001,1010,1011,1100,1101,1110,1111). Takže u 4 bitového označování už umíš rozpoznat 16 hráčů. U 8 bit dokážeš 32 hráčů, 16bit 64, 32bit 128, 64bit 256hráčů. Z hromady dalších důvodů se data dělí na mocninu 2 bitů. Tak a teď si vem, že s každou změnou činnosti vojáka jsou poslána data s jeho označením a činností. Taková data se posílají zhruba 50-100x za vteřinu na hráče. 100x za sec *8 bitů (označení jednoho hráče)*32 hráčů(přijímáš data o všech hráčích)=25600bitů/8000(8000bitů je jeden bajt)=3,2kb/sec . Na první pohled se to zdá jako banálně málo. Na druhou stranu, tohle jsou jenom surová data o tom, že je ve hře 32 entit, ale ještě tu nemáš data o tom, CO dělají. A teď si vem, že tohle minimum se posílá všem hráčům...to jest 3,2*32=102kB/sec. Při hře 64 hráčů už je to 100x*16x64=102400bit/8000=12,8kB/sec*64hráčů=819,2kB.
      To znamená že pokud hraješ ve 32 hráčích, ty jako hráč přijímáš 3,2kB /sec jako naprosté minimum a server musí odesílat 102kB/sec. Ovšem při hře 64hráčů už přijímáš 12,8kB/sec, ale server musí sypat už celkem slušných 819,2kB/sec. Stále se bavíme jenom o surových datech s naprosto základním údajem "KDO".

tak a teď se do mě pusťte :/
      • Akorát teď na to doma koukám a celkem sem se utnul v počtech :) Je to vždycky počet bitů nad druhou. takže na adresování 256 lidí stačí 16 bitů. :/ ups
      • Super příspěvek!
      • Skutečně stačily ty první tři řádky.
        • Já sem se do toho pak tak nějak zažral a samotnýho mě začalo zajímat, jaká je pak síťová režije takových her a kolik toho musí server vysypat. :)
      • Jak vidim to mnozstvi tech jednicek a nul tak to odmitam cist *1* *1*
        • Ty jsou tam jenom pro představu a můžeš je přeskočit. *1*
    • Tipnul bych že to bude mít cosi společného se síťovým kódem, adresováním hráčů v něm a na serveru atd... Tím že zvýší počet entit v herním prostředí z 32 na 64, musí i zdvojnásobit režii síťového kódu. Ale jenom hádám.
  • Před asi 6ti lety sem hrával Joint Operations od Novalogic se 150 lidma na serveru... zábava to rozhodně nebyla :) Spíš chaos kde člověk nevěděl pořádně co dělat a většinu času to bylo o kropení kolem sebe na všechno co se pohne. Techniky tam bylo spousta - vrtulníky, auta, tanky... ale jen člověk někam vyjel hned na něj přiletělo 10 raket takže nepoužitelný. S polovičním počtem lidí na serveru to byla na tu dobu slušná hra.
  • Konzole me nazajiamji(24 hracu? i BC2 na PC ma 32 :-) a s poctem max 64 hracu na PC naprosto souhlasim.
    • Ataker
      Konzole tě nezajímají, tak to sem ani nemusíš psat snad ne? Stačilo kdyby jsi napsal "S počtem max 64 hráčů na PC naprosto souhlasím" . Ale né prostě musíš rýpnout... že?
      • No sorry, ale v clanku sou zmineny i konzole, tak nevim proc bych na ne taky nemoh zareagovat *8* *12*
        • Ataker
          Ano jsou, ale tebe přeci nezajímají ne? Takže na ně nemusíš ani reagovat... ach jo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit