Přejít na výpis diskuzí
Battlefield 3 chce být vážnější a hodnověrnější
12.9.2011 | Petr Poláček
250 příspěvků
-
Co ste cekali od destrukce ? :D Kdyby se daly nicit podpurne sloupy a stropy, tak by bylo bojiste po 5 minutach uplne rovne :D:D:D
-
-
Pár her už plně zničitelný prostředí nabídlo. Z hlavy se mi vybaví World in Conflict a Men of War Assault Squad. Ve FPS si to ale stejně představit nedokážu.
-
no a? .. rovne to nezustane .. korat misto 10 metrove budovy budou 4 metrove trosky ..
-
-
wau to jak film keby som pozeral, strasne realne je to spravene :) tie vybuchy pohyby vsetko , konecne super strielacka pri ktorej sa budem bat vystrcit hlavu jak skutocny vojak :) a ne COD kde mi je to jedno len kosim jak rambo :D
-
-
Jedna rada, zahraj si Source mod Insurgency, tam sa len budeš báť vystrčiť hlavu *3* Alebo si počkaj na RO2, vychádza už zajtra...
-
-
Uz zejtra jo?Nejak jsem mel za to ze az pristi mesic.Tim lip.
Nebude demo?Nebo treba freeweekend na steamu. -
-
No o deme neviem :-( Freewekend? Možno za rok, dva *3* Ale už 2 týždne beží beta pre majiteľov deluxe a musím povedať, že je to moja hra roku, bez ohľadu na nejaký Battlefield. Ona tá hra ani nie je moc drahá, keď si zoberieš že väčšina nových titulov štartuje na Steame na 50€...
Ešte sa trošku rieši optimalizácia na niektorých zostavách (u mňa v pohode) a nejaké bugy (nie príliš závažné, aspoň u mňa) a nie som si istý, či final realese bude v tomto smere už úplne odladený, ale vývojári makajú jak besné srnky, takže tieto pôrodné bolesti by mali zmiznúť rýchlo. -
-
Vim ze freeweekend vetsinou je az nejaky ten patek po vydani,ale pokud se nepletu,tak u nekterych her to bylo pomerne brzo.
S cenou souhlasim,ta je celkem prijemna oproti jinym hram,ale nekde jsem cetl ze se da sehnat i levneji nez na steamu?
Tech 31e bych za to klidne dal,ale prece jen bych si tu hru radsi prvne vyzkousel.
I kdyz na hru slychavam zatim temer samou chvalu. -
-
bambulak: No v tom prípade by bolo možno rozumné kontaktovať Steam-support a priamo sa ich na tento obchod opýtať. Ale máš asi pravdu.
-
2fokker - k temhle strankam,ktere prodavaji pouze steam cd klice moc duvery nemam,vzhledem k tomu,co jsem se o tom docetl na steam forech.
Vim,ze kvuli takovym uz nekteri meli zablokovane ucty,nebo alespon danou zakoupenou hru odstranenu z uctu,protoze puvod tech klicu casto nebyva tak uplne legalni. -
Hohó
http://cd-klice.cz/product.php?id_product=30 -
Mám dojem, že som to v nejakom internetovom obchode videl za 28€, prípadne skús obchody v UK, tam sa dá často nakúpiť lacnejšie...
-
-
Ak by som teraz napisal zoznam nedostatkov a veci ktore sa mi na RO nepacia, co by si robil ? :)
Ako vobec mozes porovnavat RO a BF. -
-
Ja nič neporovnávam, predsa. Len vravím, čo ma viac zaujíma. A o RO si mysli, čo chceš, mne je to úprimne jedno *3*
-
Tak se rozepis,me to zajima.Jednak z pohledu,ze o hru mam zajem a jednak by me zajimal pohled cloveka,kterej vidi BF3 jako pecku roku.
-
-
-
-
-
Ted nevim jestli se smat,nebo brecet *1*.Ale tak nejak doufam,ze to bylo mysleno zertem. *1*
-
Ty si tomu zase dal člověče... :D
-
-
hádáte te se tady jak malý děti před vánocema komu maminka koupí lepší hračku................. *1*
-
-
Tobe tu hracku uz koupila co? *1*
-
-
*15* ne zlobil sem
-
-
-
Kdyz uz tady bylo zmineno castecne vyrazeni bojove techniky - tedy ztrata mobility.
Vi nekdo jak presne to funguje?
Mam na mysli,jestli se to bude stavat pokazde,kdyz vozidlu uberou urcity pocet HP a nebo to bude v navaznosti na misto zasahu - napriklad zasah motoru,pasu apod.
Taktez by me zajimalo jestli bude zohlednena sila celniho,bocniho,zadniho,horniho/dolniho pancire.
Vim ze strejda google by mi to nasel,ale nechce se mi hledat,vzhledem k tomu,ze zde je plno lidi,co maji o hre ledasco nacteno. -
-
Ze zadu se tank bude dát lépe sejmout, než ze předu, kde má silnější pancéř, podobně z boku, také to bude jinak.
-
bambulak zabuda ze toto nie je arma alebo iny simulator, toto je arkadovy battlefield ktory sa na nic nepotrebuje hrat a vsetci ho milujeme ;)
-
-
Nic ve zlem,ale nevidim jediny duvod,proc by arkadova hra nemohla mit zohlednenou tloustku pancire a kdyz uz tam daji moznost znehybneni vozidla,tak by to mohlo mit nejake opodstatneni a ne jen,ze mu uberu napr 50% hp.
Podle me tyto 2 veci nejsou zadne slozitosti,ktere by i ta arkadova hra nemohla mit.
Souhlasim,ze zohlednovani uhlu dopadu uz je mozna trochu moc,ale na druhou stranu by to dodalo hre vice na taktice. -
-
Apropo nevravim ze to v BF3 nebude, nechajme sa prekvapit.
V BF2 bolo aplikovane nieco take, aj ked nie az tak detailne
-
-
-
Take jesstli bude zohlednen uhel dopadu strely(sklonity pancir) a pripadne odrazeni strel.
-
-
to bys chtel nejak moc ne ? :) .. tipuji ze Abramse znicis i RPG-7ckami zepredu, a pod. ...
-
-
Tak samozrejme ze ne nejak do hloubky propracovane. *1* Ale prece jen ta tloustka pancire z ruznych stran by zohlednena byt mohla,stejne tak jako znehybneni vozidla skrze zasah pasu/motoru nejsou zadne extra slozitosti ,respektive daji se zpracovat i jednoduchou formou.
Zohledneni uhlu dopadu strely by byl takovy milej bonus,kterej by se opet dal zpracovat i nejakou jednodussi formou,ale to uz bych chtel asi moc. -
-
jednodušší formou? jako že třeba by byl nějakej "protokol" (nebo jak to nazvat) kterej by zajišťoval jakýsi výpočet pravděpodobnosti, nebo by vycházel z autory nastavené "náhody" spočívající v tom že např každý 3tí zásah by byl odraz, nevim dejme tomu v tomhle smyslu: RPG 1 výstřel - náraz na přední pancíř - výbuch.. RPG 2 výstřel - náraz na přední pancíř - odraz a to jen proto, že 4 minuty před tebou ho trefil někdo jinej...=D tak to asi ne...teda doufám...=D
-
-
Nekterym lidem asi dela problem cist.Psal o uhlu dopadu a ne o pravdepodobnosti v podobe kazde treti strely.
A funguje to napriklad v takovych world of tanks,coz je taky arkada,i kdyz teda zamerena vylozene na tankove souboje. -
ne .. spis pokud je dopad pod uhlem vetsim nez X tak je sance odrazu o X% vyssi ... a se uhlem blizicim se 180 stupnum stoupa sance odrazu k 100% ...
-
-
-
-
-
-
Znicitelne prostredie...
http://www.youtube.com/watch?v=nvWOsXi-SJw -
-
Pekne, tu hru som hral.
Bolo to dost narocne na hardware uz ked si to hral sam
Predstav si 64 hracov na mape a tento model znicitelneho prostredia.. tak to nikoho PC nerozdycha -
-
LOL.
hlavne ze mne to rozbeha notebook za 700€.
to nehovorim o mojom PC.
to ze mas doma srot je tvoj problem. -
-
Ak ti moj PC pride ako srot, tak tvoj NB za 7 stovak je teda neviem co ;)
http://steamcommunity.com/id/h4wk
Ale k teme, destrukcia v guerile bola dost narocna (nevravim ze splnala poziadavky ktore tu par ludi spominalo), to ze hru spustis na najnizsie detaily na tvojom NB je ako dokaz coho ? :)
Pokles FPS pocas vacsej destrukcie domu to len dokazuje a znova - predstav si 64 hracov na mape, vacsina z nich nieco nici, same granaty a vybuchy, to si vazne tak naivny, ze veris tomu ako to super pobezi hlavne pri takej grafike aku BF3 bude mat...
Hlavne pri shaderoch a detailoch ktore BF3 podla videi ma, zato guerilla ma len strohe ploche budovy vhodne jedine na nicenie, bez interieru, bez mensich castic.
No zbohom kde som sa to dostal -
-
Ono stačí srovnat náročnost SP vs MP u BC2 aby bylo jasno, jak náročné je upočítat MP s "jen" 32 hráči. Spousta lidí nechápe, jak jsou hry BF postaveny, prostě MP mají celkem náročný (kolize projektilů vs. hráči počítá server)
-
-
-
-
-
BF3 = COD killer ale ne BF2 killer, na pokracovanie BF2 si holt budeme muset pockat - mozna az do casu nez vykapou konzole...
-
-
Ked chces BF2 remake, chod si ho spravit, ja nechcem... treba ist aj dopredu.
-
-
tak dopredu sa ist aj doprava k serioznejsim hram, alebo do prava k detskemu pieskovisku. no sam vies kam ideme... grafika peckova, o tom potom, ale hra... radsej no comment. Mna to serie hlavne v tom kontexte ako slubovali ze to bude lepsie ako BF2, ake to bude super a ze to nebude BFBC3. houbeles...
-
-
preklep * tak dopredu sa da ist aj doprava k serioznejsim hram, alebo do lava k ...
-
-
-
No jo to by nebylo aby jsi do toho nezačal plést konzole.
-
-
no konzole za to nemuzou, muzou za to konzolisti ktery ty systemy kupujou. celkova konzolizace her (engine, gameplay, moznosti, DLC) je videt vsude. bohuzel.
-
-
No a? Proč by je nekupovali když jim poskytnou to co chtějí.
-
-
2derion - Na vyvojare bych vinu nehazel.Ti se pouze prizpusobuji poptavce.A kdyz se podivaji na soucasny stav,tak co uvidi?Ze leti hry jako cod,wow apod.A co maji takove hry spolecneho?Pristupnost a jednoduchost.Tak je celkem logicke,ze pujdou podobnou cestou,pokud chteji nejaky ten slusnejsi zisk.Nejlepe na to nalepit jeste nejakou znamejsi znacku,nejakej ten hype a je vymalovano.
Samozrejme ,ze je to ve skutecnosti jeste komplikovanejsi a nic neni cernobile.
Navic ja opravdu v tom svem prispevku nemel jedinou zminku o konzolich/konzolistech,takze k tomu se vyjadrovat nebudu. -
-
Spis bych mel psat vydavatele,nez vyvojare.
-
-
To je na tom to smutne,ze vetsine hracu staci tyhle jednoduchy hry a ze pri slozitejsich hrach breci jak jsou tezke a ze porad umiraji nebo ze nevedi co delat,kam jit apod.
-
-
2bobo - okej,beru
2zak - jasny,spousta lidi na tehle "soucasnych" hrach vyrustala a tak jim to ani neprijde.
Taktez nechcu ani v nejmensim tvrdit,ze tyto hry jsou zlo a nekdo by je mel odstranit ze sveta.Nemam problem s tim,aby takove hry existovali,koneckoncu u nekterych jsem se bavil i pres urcite vyhrady k jednoduchosti.
Problem je,ze dnes tvori diky poptavce vetsinu komercni produkce a neco slozitejsiho ,jako napriklad stalker ,se objevi jednou za cas a nebo se clovek musi obratit na indie hry,kde se to navic casto hemzi originalnimi napady. -
jenže to není chyba hráču, že jsme trochu zakrněli.. ale hlavně vývojářů nebo lépe vydavatelů.. herní průmysl se asi tak od roku 2005 pěkně rozrostl a jsou v tom nehorázný peníze a tenhle průmysl jde pořád nahoru a je už mezi lidma, kteří by snad ani v době, dejme tomu roku 2003 hry nikdy nehráli... reklamy na hry žerou strašný peníze a o hrách ví i moje babička.. takže asi tak.. to, že někdo koupil konzoli neznamená, že je automaticky ufnukanec, který neví jak hrát (i když by se určitě tací našli).. já kdybych nebyl zvyklý na PC a měl víc času na hraní, tak bych taky sáhl asi po nějáké konzoli, některé tituly tam jsou lepší a některé zase ne, ale neuznávám zmršené konverze z konzolí, ale to není chyba konzolí, ale líných či utiskovaných vývojářu na které tlačí vydavatel..
-
spousta hracu na tehle hrach zacinala a porad jsou dost mladi na to aby je to bavilo .. takze jim to tezko vycitat .. ja bych treba nerekl, ze je to to co chci, ale netvrdim, ze se u toho na ty 4 hodky nezabavim, MP je ovsem uplne mimo ..
-
Aha tak to promiň příliš často čtu jak jsou jedni blbci a druzí ne tak jsem myslel že je to i tento případ.
-
2bobo - a zminil jsem se snad jedinym slovem,ze ti "blbci" jsou pouze konzolisti?Nepodsouvej mi laskave neco co jsem netvrdil.
Neni to o platforme,ale o lidech. -
No to tu ještě chybělo aby jsi začal o tom jaký jsou konzolisti lemplové a pcčkáři borci. Všichni jsou úplně stejní nesnaž se lidi dělit do takových skupin je to kravina.
-
-
-
-
-
BF3 = BF3 killer ..
-
-
Ludia co tu rozoberali fyziku destrukcie a vraveli ze hl2 predstavilo uzastnu fyziku staci to meritko zo sakute preniest na budovu a podobne napady-NEMATE POTUCHY O JAK ZLOZITOM PROCESE TU MUDRUJETE.Robim grafiku tu je napr. obrazok ktory som robil je tam zburana zikova ulica v prahe http://www.maxarea.com/imagefull.php?id=664 niektore casti som modeloval presne tak ako si mnohy predsavuju kolizia mnohych a mnohych castic vypoctom vsak trvale nenormalne dlho a nieje v moznostiach dnesneho hardwaru bezneho (ani nebezneho) konzumenta nieco taketo ratat real time.Na to si este musime pockat.
-
-
hezka prace:) jen mi vysvetli, proc zrovna BMW?! :D
-
Jinak povedenej render *3* .
-
-
dik
-
-
V čem jsi to prosím tě dělal? Já jsem se teď vrátil k 3dsku (jem pokročilý začátečník:)) a chci udělat rozbořený "náměstí" (obdoba tvého výtvoru). Když jsem si pak v hlavě promítnul, jaká hromada práce mě čeká, tak nadšení do projektu trochu opadlo:/.
-
-
Akorat ten krov teda je jako pest na oko *1* .
-
-
Nemuzes prece ale srovnavat vypocet z animacniho programu s primitivni fyzikou Havoc v hl2.Pises tady,ze ti lide nevi o cem mluvi,zatimco ty tady placas jeste vetsi kraviny.
-
-
ide o poziadavky ktore tu ludia maju chcu drobne sutiny ktore nemiznu a aby navzajom kolidovali najlepsie ete aj podla vlastnosti materialov-takze hawok ako priklad uvadza prave ta skupina ktoru obhajujete ja vravim ze to je zatial nerealizovatelna zalezitost.
-
-
Nevzpominam si,ze by tady nekdo psal o kolizi drobne sute.Bylo tady zmineno ,ze by vetsi ulomky spadali napriklad pod ten havok.
A opravdu srovnavani pomerne presnych vypoctu v animacnim programu s realativne primitivnimi vypocty ve hrach ala havokem je mimo. -
-
Ludia si uz od bfbc2 stazuju na nerealnu demolaciu budov na miznutie jednotlivych ulomkov na nerealne posobenie granatov vybuchov a co ja viem este coho.Ja som si na 100 percent isty ze to co dice teraz s demolaciou predvedie bude na hrane unostnosti dnesneho harware.A preco som si tym taky isty?Pretoze publikum na demolaciu dnes pocuje ak by bolo mozne docielit to oc tie s fanatizovane nenazrane davy ziadaju tak im to donesu na zlatom podnose uz len preto aby mohli na konkurenciu pohrdavo pluvnut a ukazat na rozdieli.Zial s demolaciou tak komlexnych objektov ako su budovy to nieje tak proste ako si tu mnohy prispievatelia predstavuju a uvadzaju ze to nieje az taky problem keby sa na to trosku sustredili staci hawok na....a podobne chorobne napady.
-
-
Vis,zrovna u BF3 tomu bude pravdepodobne hlavne z duvodu,ze hra je orientovana na MP a tam se jaksi pokrocilejsi fyzika aplikuje dost tezko,zejmena kdyz to hraje soucasne 64 lidi.
Jinak o predstave co havok dokaze se staci podivat na youtube,kde se hraci/modderi snazi o co nejvetsi pocet kolidujich objektu v ruznych hrach a timpadem si o narocnosti neceho takoveho muze udelat obrazek sam.
V mp je problem ten,ze by se museli vsechny trosky synchronizovat se serverem a nasledne hracum,co by bylo spousty datovych prenosu navic a ping by asi lital nehezky vysoko.
-
-
-
-
-
-
Ty stíhačky jsou úžasný! Moc se mi líbí věrná zvuková stránka a například dýchání do masky *14*
-
Musim rict, ze jsem docela vydesenej....to vystrileni asi 100 raket mi pripomina HAWX...doufam, ze to je jenom predvadecka a v multaku zachovaj doplnovani ze dvojky...
-
-
HAWX = arkada, BF2 = arkada ... tak proc te to udivuje :)
-
-
BF2 = arkada? To mi rekni, co se teda podle tebe na trhu nejvic blizi realite.:)
-
-
Red Orchestra 1 a 2, Insurgency, Americas Army, BF2 PR?
BF2 bola výborná hra, ale arkáda ako prasa *3* Hlavne ak sa bavíme o chovaní zbraní, vozidiel, odolnosti hráčov... -
-
co mate vsetci s tou realitou? v realnom zivote neni respawn...chodte do armady ked to chcete uber real
-
-
to Jazz: a jak se to teda má brát? Nazveš tady někoho idioty a pochybuju, že je tady někdo na téhle úrovni, tudiž to je urážka. Nebo to bylo myšleno jako vtip? Pak byl teda hodně ubohý.
-
Takže podle tvoji logiky bych se měl stát pilotem F1, když se mi nelíbí arkádovost NFS, nebo snad pilotem, když jsem nespokojený s HAWX?
Myslím, že všichni co se zapojili do tohoto threadu si uvědomují, že realita ve hrách nerovná se realita ve skutečnosti. -
S realitou nemáme nič. Ide o rôzne druhy hry. Buď je hra orientovaná ako mainstream s množstvom prvkov, ktoré nejakým spôsobom zjednodušujú hru s cieľom zaujať masy, alebo je hra orientovaná na fajšmekrov, ktorí majú radi výzvy, a "trápi" hráča prvkami ako napr. jedna guľka do hrude zabíja (z väčšiny zbraní), žiadny zameriavací kríž uprostred obrazovky, balistika projektilov, atd, atd...
Nemá zmysel sa o tom hádať, je to ako s hudbou - niekto počúva Pop, niekto Coutry, niekto napr. Symphonic metal... -
Zastreleni odolavam uspesne uz par let....a osobne si to trochu beru.:D
-
Jojo, běžte!
Zastřelej vás v prvních 5 minutách, alespoň bude o idioty míň. (Neberte to nějak urážlivě)
-
-
-
BF2 je arkada, realite se blizi Arma II a Project Reality *13*
-
boha jeho, to je pořád dokola. Myslš, že kdyby to bylo tak strašně realistické, že to hraje tolik lidí? Vždyť by to většinu nebavilo. Pokud chceš realitu, tak si přiinstaluj Project Reality, bez něho je to pořád arkáda jak prase.
-
-
re:Lans - s CS bych to vubec nesrovnaval.Sice Cs nema s realitou taktez nic spolecneho,ale ta hra vyzaduje mnohem vetsi skill,nez je tomu prave u toho CoD,MoH nebo BF.
A kdyz to teda srovnas s tim CoD a Moh,tak misto "realita sama" bych to nazval : Mezi slepymi,jednooky kral. *3* -
-
Jojo, ucel hry urcite nesrovnavam a skillu v CS jsem si vedom...kazopadne asi jsi to vystihl nejlepe.:)
-
-
Jezis, ja jsem nenaznacil, ze to je realny, to vazne ne.:) Jen proste ve srovnani s konkurenci to zachovava alespon trosku zasady jako realnejsi chovani zbrani a znicitelny prostredi (u 3. dilu) .... v kombinaci s projektem reality je to asi nejrealistictejsi ztvarneni bojiste, jake je na trhu k sehnani...pokud muzu ze zkusenosti hodnotit.:)
-
-
Jo, treba Coda....Red Orchestra se teprve ukaze, ale pocet hracu Army nebo OF je dost nesrovnatelnej...takze ze srovnatelnych (CoD, MoH, CS...) je BFBC2 vazne realita sama.:D I kdyz s PR se nemuze rovnat....
-
re: Pethulla - tak RO2 nebo arma taky nejsou primi konkurenti BF3,protoze se nejedna a mainstreamove arkadove hry.
Prima konkurence je prave ten COD.Koneckoncu EA to nejednou rekla sama,ze jim jde o sesazeni CoD z pomyslneho komercniho trunu. -
Tak jestli tou konkurencí myslíš coda, tak pak ano. Pokud ovšem myslíš Armu nebo Red Orchestru ( těším, těším), tak tam bych už si tak jistý nebyl.
-
V tomhle souhlasim, i kdyz zrovna v BF2 vetsina toho nebyla. BOhuzel, trh si zada kompromis a ten je bohuzel prave tady.:( Taky pokladam za strasnej pru*er navadene RPG, ale kdyby tyhle ustupky nebyly, tak je BF komunita asi hodne mala, i kdyz kvalitni. TO bohuzel tvurce nezivi....
-
Tak zrovna to znicitelne prostredi funguje na temer stejnem principu ,jako tomu bylo u starickeho Red Faction,takze to zadna slava neni.Ale pravda je,ze vetsina(nebo snad i vsechna) jeho konkurence nema ani to.
A to chovani zbrani je na arkadu celkem slusne,ale kazi to zase jine kraviny ,jako autoheal,autorepair,autoknife a podobne serepeticky.
-
-
-
melo to byt BF3 ale plati i pro BF2 .. a realite se neblizi zadna
-
Jeste snad zacni tvrdit ze BF2 neni arkada *1* .Opravdu se nemuzu ubranit usmevu,kdyz vidim zarite fanousky nejake hry jak o ni tvrdi,ze ta hra je realna.
BF serie nikdy nebyla nic jineho nez cista arkada.
A pokud chces znat hry,ktere se aspon trochu blizi realite,tak si zahraj starej OFP nebo armu,pripadne snad jeste RO.
Ale bf bylo,je a bude arkada,tak se s tim smir.Audiovizual BF3 pusobi uveritelne,ale to z te hry jeste nedela neco jineho nez arkadu. -
-
Jasne, hry jako OPF nebo Arma se opravdu v tomhle smeru hodne snazi...bohuzel jsou dost ubijene modernim hernim stylem jako CoD a casto nehoraznym mnozstvim bugu..:(
-
-
Ano armu srazi mnozstvi bugu,ale hlavne, arma nikdy nebude mit prodeje jako CoD uz z principu.Protoze pro vetsinu hracu je to proste prilis tezke,na rozdil od cod,kde se citi jako terminatori.
-
-
-
-
-
Řekl bych, že to byla singleplayer mise, tam je vždycky té munice 100x vic jak v MP.
-
-
Jako vazne doufam.:D Ostatni dve videa me taky zbavily optimismu, ale snad je to jenom hodne nedodelana vyvojarska verze.:)
-
-
-
Dá se na to kouknout někde v lepší kvalitě, nebo je k dispozici jen tohle?
-
-
Mas recht, v tehle low kvalite to nema smysl ani poustet.
Vypada to potom jako z Xboxu 1 *15* .
Chce to link na videjko z PC verze v poradnem rozliseni a detaily. -
-
O PC verzi mi nejde, ale v téhle kvalitě to může vypadat stejně, jako hra na PSP...
-
-
Nasel jsem jen totok zatim.
-