Přejít na výpis diskuzí
Battlefield 3 chce být vážnější a hodnověrnější
12.9.2011 | Petr Poláček
250 příspěvků
-
Inspiracia scriptovackami bola od zaciatku oznamovana. Ale v tomto pripade môze ist konecne o scriptovacku ako sa patrý. Posledne CoD už sli do zadočku. Staci si spomenut na CoD 1 a Stalingrad...malo to pribeh a ten prechod Volgy to bola parada. Ano cisty script ale bolo to vyborné pretože to dotvorilo atmosferu a vytvaralo dej. Dnesné diely? Co take majú?... nic! Už len sama akcia ktora je nanajvys trapna lebo v hre ktora sa hra akože na "realnu" nemozme strielat predsa ako v Serious Samovi, casom sa stava neskutocne stereotypnou. Ak sa hra nascriptuje musi sa dbat na to aby rozpravala putavy pribeh aby boli vsetky casti napadite a robilo sa stale nieco iné... Stale nova a nova nascriptovana udalosť. Vtedy to ma zmysel. Pravda znovuhratelnost je u takýchto hier uplne v zadku... Najlepsi by bol mix linearneho ale trocha otvoreneho postupu z intenzivnou scriptovanou akciou. Tak som zvedavy ako to dopadne. Nech už to dopadne akokolvek tak mna zaujima pri BF3 najme MP ktorý v tejto hre hral stále prim. Bolo by ale faj keby sa aj SP podaril a tak trocha nakopol konkurenciu aby zacala robit hry inak lepsie lebo Serious Sam ktory sa hra na "Real warfare hru" je už fakt riadne trápny.
-
Pripada me to jako v muzice.Prvni album je nejlepsi, ty co nasleduji po nem uz sklouzavaji do mainstreamu a komerce.
-
V alfě MP se paří jen ta mapa ve francii? Bo na Ytubu není jiné mapy krom toho metra.
Caspian border nepočítám, protože je to trailer. -
-
ano. alpha ma len operation metro a beta bude mat pravdepodobne metro aj caspian border
-
-
Nechápu co tu všichni hořekují, že BF2 jsou arkáda...všechny FPS jsou arkády...protože kdyby ne, tak byste po prvním headshotu ve hře padli u monitoru mrtví k zemi
-
-
tomu řikám názor!! *3*
-
to jsi vypustil (predpokladam z neznalosti pojmu) peknej nesmysl ...
-
-
arkáda = hra...realita = realita...snadné:o)
hry v současnosti nejsou a ani nemohou být realistické
Prostě existuje i svět mimo PC víš -
-
az na to ze Arkada nerovna se Hra .... nybrz jen zanr hry, kdy se zjedusenim a uvolnenejsim pojetim realii a pravidel prispiva k vetsi 'zabavnosti', akcnosti a pristupnosti dane hry ... a ano BF serie je arkada .. ale nema to nic spolecneho s tim co jsi napsal ...
-
-
Upir_Spike: dle tvé definice je každý matematikcý model reálného systému arkáda. Jak bys pak popsal sytémy pátého a vyššího řádu, které jsou vyčíslitelné pouze numerickými algoritmy a tudíž v konečém počtu iterací přiznaně nepřesné?
-
všechny hry jsou arkády...ukaž mi jedinou hru co není..možná tak nějaké taneční hry..kdy člověk fakt reálně tancuje
-
-
hnodopich by poznamena ze realne su vskutocnosti obe
-
upir_spike: o haneni slova akrada nemuze byt rec .. to ze se jedna o hry zjednodusene, s rychlou krivkou uceni a kladouci vyssi vyznam zabavnosti nez komplexnosti a narocnosti je fakt, ne haneni .. a prave pro to ze jsem dobu comodoru zazil (byt kdyz nepocitam didaktik tak jsem zacal hrat az kdyz jsem byl na gymplu .. coz u nas byla doba 486tek a prvnich pentii ... tak mam celkem jasno v tom co arkada je, jelikoz tehdy prakticky nic jineho nebylo :) ) prikladem nam budiz treba zavodni hry .. arkadova zavodni hra (NFS) ma zjedoduseny fyzikalni model, AI se prizpusobuje hracovym schopnostem a paramery vozidel jsou prehnane ... a pak mas zavodni simulator (GTR2), ktery se snazi fyzikalnim modelem priblizit skutecnemu chovani vozidel a klade duraz na parametry vozidel ... NFS je arkada, GTR2 je simulator .. ani jedna hra neni realna ..
-
Mas to drobet pomatene.Existuji ruzne zanry her,a pro snadnejsi orientaci se tem pristupnejsim,jednodussim a hlavne vice vzdalenym obrazem nasi reality rika arkady a tem hram,ktere nasi realitu reflektuji presneji se zase rika simatory nebo "realisticke".
Ty tady srovnavas zanr virtualni reality s realitou skutecnou,coz je do nebe volajici kravina. -
On to ale protipol je...já jsem začal hrát hry ještě na C64...ale prostě tady to stupidní hádání , a v podstatě naznačování hanlivosti u slova arkáda, mi přijde jako lehce infantilní, protože nakonec je každá hra arkáda...všude jsou zjednodušení oproti realitě:o)
-
omg :) .. nebudu se s tebou hadat, myslim, ze google ti tohle vysvetli trpeliveji nez ja ... to ze hra neni arkada neznamena, ze je realna .. arkada je zanr hry .. nesmis stavet do protipolu arkadu - realitu ..
-
-
-
-
-
-
tato hra je neuverileny hype makretingovy podvod, nic co slubovali nevidim, nic, hlavne ze budu kazde dva tyzdne vydavat uzasne zostrihane videjka :)
-
-
Jasně, jen si rozhoduj podle videa z Alphy, které se nemělo nikdy dostat na veřejnost, protože to prostě není se vší parádou.... Škoda tě nebude *3*
-
eee, nechceš si najprv zahrať aspoň tú betu, kým to odstrelíš *3*
-
-
No u těch stíhaček mě zarazilo pár věcí. Takže ano, vím že je to arkáda. No ale stejně nechápu proč nepřátelé padnou po jedné raketě a vy ne(lépe řečeno, hráči to ani nic neudělalo a to měl ještě nekonečno světlic jako formu možné záchrany). Tak to ještě odpustím, ale to že stíhačky, které mají hráče na mušce tě přeběhnou tak aby šli sejmout... *7* ...klidně mi nadávajte do hnidopichů, ale tak když chci mít dobrý pocit z té letecké akce, tak tohle mi to jen skazí.
-
-
Este mi povedz, preco pises ze je to arkada a vzapeti to kritizujes.
je to proste arkada, co cakas dalsiu ARMU ? ... -
-
To je něco, jako kdybys čapěl u napevno připevněného kulometního hnízda a nepřátelé by tě napadli zezadu. Jenže po chvíli by tě stejně obešli z boku a vlezli ti přímo palebného pole. A protože je to arkáda, tak to nevadí, že...
-
-
Máš recht, měli by tě hned na začátku sejmout a game over, to by byl aspoň zážitek.-_-
edit: hnidopichu *1* -
-
Přesně tak, tvrdý skok do "reality"! *2*
-
To by meli na krku hromadnou zalobu rodicu,ze jejich deti rozflakali vzteky televizi gamepadem kvuli jejich hre.
-
-
Tak to je pokud se nepletu zaber ze SP,tak tam se to da jeste relativne pochopit.
-
-
No právě že naopak. V mp se chyby hráčů dají předpokládat, ale když je to v sp na efekt více méně interaktivní cutscéna, tak by to mohlo dodržovat aspoň nějaké pravidla boje, obtížnost a neservírovat to hráči ve stylu "stačí když budeš chvíli mačkat světlice, oni se pak nechají zabít". Třeba kdyby se mě drželi jak klíšťata a tvrdě mi šlapali na paty, to by byl pocit kdybych je vymanévroval a zničil.
-
no neda se to pochopit ... jen je hracum konstatne sugerovano, ze tyhle veci jsou v poradku ..
-
-
Ak chces realizmus, narukuj do armady.
Ja chcem hry kde sa zabavim -
-
Tenhle argument je fakt uz pomerne komicky.Kdo porad rika ze chce realitu?
Ale je rozdil mezi hrou,ve ktere se clovek musi taky trochu snazit a musi mit nejakej skill a mezi hrou,ktera se da dohrat s prstem v nose.
Proste existuji arkady a superarkady a ne kazdeho ty superarkady bavi. -
-
Přesně tohle jsem chtěl říct!
-
-
-
-
-
-
nechci trollovat nebo tak něco, ale jsem sám, kdo má pocit, že BF3 je tak nějak už docela hodně nezdravě vyhypovaný ? začínám to vidět stejně, jako skyrim ... oboje bude šupa, ale jaksi ne tak, jak by zdravý hráč čekal ...
-
ta destrukce sou strašný skripty vystřelí a nic se nestane jenom prach.. *15*
-
-
A co by jsi chěl? aby tam padaly jednotlyvý kousky zdi, kutálely se po zemi a nakonec tam zůstaly? nevím jestly by to rozdejchal tvůj Počítač..
-
-
proc nam slibovali presne to co si poslal? DX11 fyzikalni destrukci? namiesto toho mame posraty skripty co by zvladla i moje 486DX4
-
-
jak chces na konzolich a low endovych pocitacich pocitat realtime destrukcni modely ? ... skript je hold jednoduchsi, mene narocne reseni ...
-
-
V tomhle pripade to bude spise kvuli tomu,ze se jedna o MP a tedy v zajmu zachovani relativne nizkych naroku na pripojeni.
-
-
*popsal ne poslal...
-
-
-
-
a je to tu.
zase sa potvrdzuju moje slova.
hlavny tahak hry, teda full znicitelne prostredie neni nic viac ako uboha naskriptovana fyzika a la bad company. presne jak som pisal uz davno. toto je proste bad company 3 a nie battlefield 3. -
-
možná by sis mohl uvědomit, že scriptované výbuchy jsou dílem IWWard a Treyarchu, kteří sazí na 5 let starý engine... namísto DICE a BF3 na Frostbite 2
-
eh...a jak si představuješ že by se to mělo s dnešní herní technologií udělat jinak? Já chápu, že si viděl jak hrdinná posádka Voyageru byla uvězněna v holosimulátoru, kde s vypnutým ochranným protokolem bojovali alá Zachraňte vojína Ryana, a že když tam odpáli ty nálože, tak se dostali ze simulátoru (protože ty protokoly maj chránit nejen uživatele simulátoru ale i loď ve které je) protože se efektivně pěkně nenaskriptovaně domeček sesunul k zemi a vzal sebou i stěnu holosimulátoru...ale to byl jen seriál...holosimulátor s dokonalou fyzikou ještě nebyl vynalezen!!!tak se prober do reality!!! Všechno v hrách je, je dílem někoho, nebo nějakého programu, který někdo musel vytvořit a vše je omezené technologií!!! Raději se budu koukat na naskriptovaný poletující cihly než abych se díval na to jak po zásahu granátometem se nestane nic víc než, že na zasažené zdi vznikne černej flek...
-
-
ty destrukce jsou hodne komicke. predevsim v tomto smeru maji vyvojari jeste opravdu na cem pracovat. vyvoj nejde kupredu. tyhle destrukce jsou jednoduse smesne... a to ani nemluvim o destrukcich techniky, kde proste jen "prdnou" a dal vidite jen cerny krap. proste je stale na cem pracovat...
-
-
tak toto je presne ta kritika ktora ma velmi daleko od erudovaneho nazoru ktoru som uz v tychto vlaknach kritizoval.Snad jedine ze by ste mal na mysli vyvojarov harwaru a nie tu prezentovaneho softwaru ale potom si kladiem otazku co ta staznost robi tu?
-