Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A ja se tak tesil jak budu zabijet deti... no nic po ulicich jich porad beha dost.
    • Černý humor jo? :)
  • takže střílet Ruský vojáky a terroristy je morální, ale civilisty už ne....no. nic. Když je nemůžu sejmout ve hře, tak je půjdu postřílet v reálu. *14*
    • samozřejmě proto taky ve všech hrách bojuješ proti rusům, těm je to stejně jedno a zbytek světa si rád zastříli. nechtěj vědět jak by to dopadlo kdybys v nějaké hře střílel američany
    • Uz i za tenhle prispevek by si mela na tebe policie posvitit, ikdyz je to mysleno "vtipne"...
    • Anal.S
      Záleží na úhlu pohledu. Jestli seš hipísák, tak ano - pak je střílet vojáky ve válečném konfliktu nemorální.
      • Peace and Love, jsem hodný hráč a ve hrách nezabíjím.
  • "Dát hráčům do ruky pistoli v takhle autentické hře" - tam jsem přestal číst.
  • Hairy_Ass
    Vývojáři se pořád pachtí za tím, přinést hráčům co nejvěrohodnější zážitek z války, ale pak to zazdí nesmrtelností, nebo lépe řečeno nezabitelností civilistů - a přitom tahle skupina lidí umírá ve válkách nejčastěji. Je to dost smutná skutečnost, ale už je to tak. Tak proč teda do her civilisty dávají, když to pak musí takhle omezovat, a tím ubírat hře na atmosféře. Sice vraždění digitálních civilů nevyhledávám, ale tak v přestřelce se může snad stát, že nějaká zbloudilá kulka sejme civila. Takhle tam můžou probíhat hotová jatka, ale civil uprostřed vřavy bude vesele postávat (nebo se krčit).

PS: "Celkové pojetí hry přitom podle Bacha nemá vysílat signál o tom, jak je válka špatná, ale brát ho dospěle a rozumně, tzn. nedělat ze hry úplně bezduchou řežbu. Ostatně Bach už před časem v rozhovorech naznačil, že střílečky by měly trochu "dospět"." - Perfektně to třeba ztvárnilo poslední Brothers in Arms. Od producenta Battlefieldu mi ale kecy o nějakém dospíváním stříleček přijde naprosto směšné. *1*
  • Kori
    Já se ve hrách většinou snažím hrát morálně a nestává se mi, že bych střílel utíkající děti do zad... to sou mi věci.
    • Přesně tak, ale v CSku je jako Tčko vždycky odprásknu, jakmile CTčka projedou... Jak by to udělal pravej terorista :P
      • Já se vždycky nechám dobrovolně zastřelit abych nikomu neublížil. *4*
      • tomu řikám vžití se do role :D
  • Tahle radoby moralita ve hrach je stejne k smichu.Jediny duvod proc to tam je,jsou media,ktera dokazi udelat z takovych veci strasny humbuk a hned reci typu "strilecky z vasich deti delaji krvelacne zabijaky" apod.
    Pokud to hrac ma v hlave v poradku,tak by mu nemel snad delat problem rozlisit hru od reality a timpadem,to ze bude ve hre zabijet kazdeho na potkani prece jeste neznamena,ze nasledne pujde na ulici a bude delat to same.
  • upřímně v modern warfare me bavila prave nejvic ta mise na letisti, jak strilite do civilistu xD ta mise je uplne odlisna od tech ostatnich... pokud clovek neni mentalne retardovany, tak by zabijeni ve hre na nej nemelo mit negativni vliv, skoda, ze tam nepujde zabijet civilisty, trochu to pak ztraci autenticnost... civiliste normalne ve valce trpi uplně nejvic a ja sem fanda realismu ve hrach, takže boooo!!!!! proste za vsechno muzou debilni media a feministky!!!
  • Anal.S
    Střílení civilistů, nebo prostě NPC do kterých se nemá střílet;
    To byl vždycky ukazatel důvtipnosti vývojářů.
    Bůh žehnej Falloutům, kde mohl člověk střílet skutečně do čehokoliv, ale nesl potom i následky.
    *14*
    Co mě zase přišlo vždycky hodně divné, je že v GTA často člověk mohl přejet až 5 civilistů, než si ho policie všimla, ale přejetí policisty se rovnalo instantním 2 hvězdičkám. *8*
    • Podívej se co se stane, když někdo zastřelí civilistu nebo policajta. Když zabije civilistu, dostane 2-3 roky, ale jakmile zabije policajta, dostane 12 a je rád.
  • Leonidasss
    Určitě by bylo dobré, kdyby tam byla nějaká zpětná návaznost na vaše činy. Např. zastřelíš civilistu - ostatní vojáci se k tobě budou otáčet zády, menší odměna atd. To by si pak hráči 2x rozmysleli, jestli se to vyplatí, ale proč to dělat takhle, když se to dá jednoduše cenzurovat, že ...
    A v tomhle ohledu taky chápu vývojaře, mít pak rozpory s pseudohumanisty, to je asi fakt lepší tam nic takového nedávat.
    • ja bych spis preferoval jednu z tehle dvou variant ktery sem uz nekde videl.
      bud po zabiti/streleni civilisty se na tebe vrhnou i tvoji, protoze si se ocividne zblaznil, nebo rovnou konec mise s nakym komentarem, ze tohle se nedela a ze pudes pred vojenskej soud atd. (imho lepsi varianta).
      • GlaDOS
        to bylo ve Swat. začal si střílet do svejch a oni tě s hláškou "šef se asi zbláznil" zastřelili. já bych tam prostě střílení civilistů nechal. má to být realistická hra ale civilisté jsou nesmrtelní superhrdinové
        • Kde jsi prisel prosimte na to,ze to ma byt realisticka hra? *1*
      • Nerekl bych ze toto reseni vzledem k prehlednosti hry je to o co bychom stali.
        • nechapu, vysvetli prosim.
          • Mno singl bude predpokladam podobne zbesilej jako u BFBC2 kde proste clovek nema vzdycky spravny prehled o situaci a civilista na blbem miste po jehoz zabiti bys musel usek opakovat by uplne k atmosfere neprispel. A spis by byl k nastvani. Taky bych chtel podotknout ze jsem jeste nevidel hru kde by se takovej vystrasenej civilista choval alespon trochu uveritelne. V MP by se to pak dalo resit minusovymi body ale tam uz pro civilisty opravdu nevidim zadny duvod.
    • Hochu, tohle neni rpg, ale linearni strilecka. Stavet hrace pred nejakou volbu a jeste ocekavat nasledky? To je pro dnesni hracstvou prilis. Zvlaste pro hracstvou her jako je prave Battlefield.
    • A ty lidi co to budou delat zaplati kdo?
  • Upřímně, já osobně civilisty ve hrách nestřílim. V MW2 v tý misi na letišti sem střílel nad hlavy, aby ty k*eténi zdrhli. bohužel skript s tim nepočítal takže k*eténi dál zmateně tancovali a nechali se kosit mými "parťáky". To bylo ovšem moje svobodný rozhodnutí. Já měl možnost střílet civilisty, ale rozhod sem se že nebudu. Ta možnost do válečný hry patří, a chci jí tam mít. Jak mám mít ve hře pocit že sem hrdina, když nemám možnost bejt padouch? Proč pak vlastně ty hry vůbec hrát? zastřílet si můžu jít na střelnici, a klaďas z donucení sem i ve skutečnym životě (ne že bych chtěl bejt záporák).

*11* *11* *11* *11*
    • Mohl by si prosím rozvést více tuto větu: "klaďas z donucení sem i ve skutečnym životě" protože jsem to asi nepochopil. Nedovedu si prakticky představit jak to funguje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit