Přejít na výpis diskuzí
Battlefield Hardline připomíná, že od vydání geniálního SWAT 4 uplynulo už deset let
6.4.2015 | Ladislav Loukota
80 příspěvků
-
SWAT 3 A 4 mam spolu s R6 raven shield porad na disku a stale je hraji. Spojovat je vsak s battlefieldem H. Je mimo. At zije Sierra a Red storm interactive (tusim, ze R6 vysel pod hlavickou Ubisoftu)
-
Neletální pojetí? A česky? *9*
-
-
Též mě to bacilo přes oči. Ale stačí si pustit na YT nějaký Let's Play omylem se zvukem a je to dost podobné. 1/2 výrazů je angličtina s českým skloňováním. Působí to dost divně a nepřirozeně.
-
Je to pořádný paskvil, který se ani v praxi nepoužívá. To je nějaké autorův novotvar :-)
-
gumicuk brokovnice
-
-
Jooo klasiky... A co takovej prvni Project I.G.I., nejlepe na hard, z toho by se dnesni hraci zacali pomocovat *15*
-
-
to byl solidni hardcore, to je pravda... vzpominam si, jak jsem hral jednu misi tri hodiny, na konci byl jakejsi radar a uvnitr mela koncit mise zmacknutim nejakyho cudliku... jeste uvnitr me nekdo kalachem odpravil
v jedny misi jsem zase obihal plot zakladny, pohazel granaty vsude kde se dalo a pak sel dozabijet zbytky, to jsem se cejtil jako solidni Rambo. ta hra byla opravdu hodne jina nez cokoliv predtim a potom. ani nevim, jestli jsem to dohral, mam pocit ze bud jo, nebo ze jsem nemel trpelivost v posledni misi -
Iam Going In, až mi nostalgická slza ukvapla :) perfektná ale dnes už takmer úplne zabudnutá hra, rovnako aj dvojka bola perfektne hardcore, ale dalo sa to prejsť v pohodičke.
A čo takto NOLF 2 a kate archer ? :)
No a aby som nezostal aj mimo tému tak swat 4 spolu s raven shield sú moje najobľúbenejštie taktické hry, no ale swat 3ku neprekonali, ešte dnes si pamätám tie hlášky cez rádio, kua asi si tú hru znova prejdem -
-
Project I.G.I 1., NOLF2 a Return to Castle Wolfenstein - 3 nejlepší FPS, co jsem zatím kdy hrál, ale je fakt, že mám právě na Steamu nově staženo Half-Life 1/2 (je ostuda, že jsem to ještě nehrál...), tak uvidíme, jestli se do nich ještě něco vmísí... :)
-
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=uG7UX462Y7M
-
-
*1* *1* *1*
-
-
Čtyřku jsem moc nehrál, vlastně jsem se k ní dostal až nedávno. Zato třetího dílu jsem se nahrál až až. Skvělá atmosféra, nepřátelé byli pokaždý jinde, no a u některejch misí jsem měl docela nahnáno, třeba v kanálech. Navíc prakticky nezestárla a je krásně hratelná i dneska. Takže i přes tu občas nefér obtížnost pořád jedna z nejlepších fpsek.
-
-
4ku jsem měl originál v den vydání... 3jku jsem měl pálenku ale nevím proč nikdy jsem jí nezkusil.
Kéž by jednou bylo něco podobného s policajti vs terror... tak rád bych si dal hru ve které se musí taktizovat a ne jen bezmyšlenkovitě pálit(doslova).
Prostě hry kde se plánovalo, koho kdyposlat do akce, co a jak udělat atp... to dneska se nenosí.Bohužel. *9* To si vemte že tehdy jsem byl 15letej nebo kolika harant když jsem vymýšlel posstup jak minimalizovat ztráty těch dětí mi je dneska líto že tyhle doby nezažijí leda že by si pořídily starší hru a tam by dostali jednu kulku do hlavy a konec hry. -
-
Jacku, ty se ale jako patnactilety parchant vyjadrujes porad. Bud si prestan vymyslet, nebo se sebou zacni neco delat.
-
-
Kéž bych si vymejšlel... navíc na věku zas až tak tedy (podle někoho) nezáleží he.
-
-
-
Mám to naprosto stejně se třetím dílem. U něho jsem strávila nejedno odpoledne. Dost mě bavily mise na letišti a pak v těch výškových budovách, kde se měla zajistit bomba v nejvyšším patře. Jen si pamatuji, že na novějším OS mi nešla rozběhnout.
-
Tak nějak mě nikdy nenapadlo si trojku zahrát. To musím napravit.
-
-
tohle je troll článek, nekrmit v diskuzi
-
Pro me to teda byla uz tenkrat genialni hra a stejne tak zmineny Raven Shield. Ten jsem si koupil za 299,- v takovy obri papirovy krabici :D Ten taktickej postup jsem miloval. Vzdycky jsem se vsechny mise snazil udelat bez ztraty rukojmich nebo clena teamu. A pokud to bylo mozny, tak jsem se snazil vsechny zlocince dopadnout zivy, coz byl nekdy fakt orisek. :) Hlavne, kdyz se ten posledni zabehnul a musel jsem ho jeste dalsi ctvrt hodinu opatrne nahanet :D
No a taky je videt, jak se da udelat kvalitni hra bez zbytecnyho pribehu, kterej dneska cpou do vseho.
Mimochodem, jsem si loni nebo pred loni stahnul Raven Shield a chtel si ho znovu zahrat. No, nemohl jsem udelat ani prvni misi v ty tovarne nebo, co to je :D (a to jsem tomu dal takovych 10 pokusu) A driv mi hra pritom celkem sla i kdyz jsem se dost navztekal. -
-
RS jsem měl pujčené a abych řekl pravdu moc mně to asi tehdy nechytlo, hrál jsem více až tu řezničinu LOckdown... to byla sice blbost ale na zabití času s dmetní AI ok, je pravda že to bylo více taktické než dnešní hry a to už pomalu nastupovala degenerace žánru, (Která s Rainbow six - Vegas, ustoupila a tehdy jsem ho fakt nedohrál pirát... je na LevelDVD ale nevím kde je).
-
Raven shiedl a Rogue Spear byly mnohem obtížnější hry oproti Swatu. Navíc to jsou dost rozdílné hry. U Swatu hraješ za policii a máš zatýkat a u těch RS zase zabíjet. Oboje mě bavilo (RS více) a originál hry RS které mám mají navíc pěkné balení.
RS byly obtížnější díky horší A.I spolubojovníků a možnosti je nějak během boje řídit. Vše padalo na přesném naplánování před začátkem hry. Dokonce AI ani neuměla pořádně otevřít dveře aby to nevypadalo komicky... Navíc RS měli delší levely, více protivníků a vůbec smrtelnější zbraně. To byla strašná hra :) U toho jsem se často vytočil jako šnek v soustruhu (tohle přirovnání mohu říci, protože jsem to na střední viděl na vlastní oči :D )
SWAT byl zase skvěle věrný skutečným SWAT zásahům. I ty různé případy od pomatence který se schovával pod postelí (swat 3) až po dobře ozbrojenou skupinu. Levely skvěle provedeny. Hrálo to i na city díky věrnému popisu různých případů a odpovídajícímu vzhledu levelů. To u RS nebylo. Vždy jsi musel zabít partu teroristů kteří něco dělali.
Nedokážu si představit kdyby to měl dnes někdo hrát. Někdo kdo vyrostl na filmových FPS s autohealem apod. I já bych se do toho musel "dostávat". Přitom ty hry daly krom akce i nutnost myslet a to pořádně. SWAT navíc jednat ve stresu a rozdávat vhodné příkazy. Tam to nebylo tak moc o přesném plánu akce. Více to bylo o tom co děláš během hraní.
Tento styl her zde chybí. *9* -
-
oba RS boli velmi obtiažne hry ale ja som mal najväčšíe ťažkosti v SWAT3 kde si práve nemohol zabíjať ako sa ti zachcelo, nepriatelia sa navyše vyklánali spoza rohov, strielali cez dvere aj steny, takže mnohdy si nemal ani tušenie odkial to prišlo. V tej dobe to bol skoro až taktický simulátor. Škoda, že už na to nemám trpezlivosť.
-
-
Jak jsem psal níže, taky jsem se zasekl v jedné misi ve SWAT, přitom před 8 lety jsem ji dal v pohodě. Jsme zdegenerovaní kvůli těm srágorám co vychází.
-
-
Nikdy nezapomenu na misi v baráku, kde žila jakási sekta. V patře plném opuštěných dětských postýlek se jeden z mých parťáků zeptal kde jsou k nim děti. Když jsme pak vlezli do sklepa a objevili malinkaté hrobečky ozdobené hračkami, k tomu začaly drásavě ječet smyčce, měl jsem husí kůži až na temeni hlavy. Vrátil jsem se zpátky nahoru tou samou cestou a všechny ty zajaté fanatiky postřílel... :)
Možná jeden z nejatmosféričtějších momentů co jsem ve hře kdy zažil... -
-
Ta mise mela skvelou atmosferu. Myslim, ze byl hned druha nebo treti...jeden, dva protivnici a bavilo me to snad vic nez ten kancelarskej komplex s nekolika terroristy.
-
-
Ty myslíš tu druhou misi v baráku toho úchyláka, jak si našel ženskou na matraci ve sklepě a v baráku byl jen on a jeho matka. To není ono.
-
-
aha :D
-
-
Jinak ale souhlas. Daleko víc mě bavily mise, kde byli zločinci "normální" lidi a ne ozbrojení teroristi v neprůstřelných vestách.
-
-
-
-
Zajímavé. Já v téhle misi do sklepa vždycky došel až na konci :)
EDIT: Už jsem pochopil. V tom případě mě to ale nikdy nesebralo tolik, abych se na ně vrátil.
-
-
pripomíná že aj 10 ročné hry môžú byť lepšie ako hardline.
-
zas z toho neděljte bůh ví co. V MP to mělo jednu hratelnou mapu a to činské bistro, která se hrála pořád dokola. Single byl spíše úsměvný. Např. takové COD4 je úplně někde jinde.
-
-
Singl úsměvný? To že ti nesednul neznamená že byl špatný, možná bys to měl zahrát znovu a potom porovnat s "taktickými" možnostmi v Hardline a zjistíš, že porovnáváš šachy a piškvorky, herní mechanismy od té doby bohužel nepřekonali, (většina her se jí dosud ani nepřiblížila) protože by se to holt blbě ovládalo na gamepadu, to je cena za multiplatformní tituly. Je nostalgie založená na faktech a nostalgie založená na nepřesných vzpomínkách, lidi mají rádi jednodušší hry, což dokazuje to, že se hraje nejvíc WoW a žádná hra není tak promakaná, jako byla Ultima. Dát Swat 4 do UE4 enginu tak v téhle době nemá konkurenci
-
-
kde to srovnávam s BF:H? Můžeš mi říct? BF:H jsem ani nehrál jako většina z vás, jelikož není crack *3* Je docela sranda jak čas může z dobré hry udělat renesanční dílo. Je mi z vás opravdu do smíchu..
-
-
hm jestli to bereš takhle tak za a) nereaguju na tebe, pokud si ovšem právě neprozradil za koho se vydáváš, což je vrcholně trapné diskutovat pod více nicky, za b)nehrál, poslední co jsem si pořídil byl kdysi BF3, Hardline ani hrát nehodlám a hry si zásadně kupuju, (warezácká špíno) za c) nikdo netvrdí, že swat byl renesanční, já tvrdím, že dnešní hry jsou tupější než bylo dříve standartem
-
Byla Open-Beta. Navíc BF ani SWAT nijak zvlášť na singlu nestavěli.
-
-
-
To jen tady vládne posraná nostalgie, která z dobré hry udělá nějaké geníanlní dílo s přesahem na úrovni tvorby D.Lynche. Bych tady ty nostalgické trosky už vyvětral...
-
-
Nesváděj to slepě na nostalgii.
-
V dnešní záplavě AAAčkovejch s*aček to je výborná hra, s nadsázkou se dá říct dokonalá. *1*
-
-
ne není. I v současnosti má chyby, jaké měla v minulosti... Beztak je ti sotva 18 a hraješ si na tady na nostalgického borečka....
-
-
Jenom konstatuji skutečnost, nic víc, nic míň. Na GOGu vlastním jenom SWAT 3.
EDIT: A kolik bylo tobě v té době? Že to není novinka znamená že si to nemůžu vychutnat úplně stejně? :D -
-
mozeček: Mohl bys pokračovat to jo... ale furt bys neměl pravdu.
-
COD4 a SWAT4 nejdou srovnávat. A nemůžeš srovnávat level-design Bioshocku a SWAT4, fantasy a reálno snad jde v oblasti designu srovnávat? Sotva SWATťáci dostali takovou možnost se vyblbnout.
-
jakou skutečnost? Že všechny AAA hry stoji za vyliž si prdeel a v minulosti byly lepší hry? To není žádná skutečnost, ale pěkná sračka, v minulosti bylo totiž daleko více sraček než v současnosti... Swat 4 je dobrá hra, ale rozhodně nic genilního a přelomového. Např. Takové Killzone 2 na PS3 má lepší single než Swat 4, COD4 má zase lepší mp než Swat 4, Bioshock: I lepší level-desing a tak bych mohl pokračovat...
Když už taktickou hru tak Raven Shield...
-
-
-
-
-