Přejít na výpis diskuzí
Battlefield Hardline připomíná, že od vydání geniálního SWAT 4 uplynulo už deset let
6.4.2015 | Ladislav Loukota
80 příspěvků
-
Si pamatuji, jak jsme v CO-OP multiplayeru půl hodiny hledali jednu nenahlášenou zbraň. Nakonec byla ve sklepě pod vodou *7*
Je to skvělá série zase si to někdy zahraju. Jenom škoda, že ty odkazované texture mody ještě nejsou hotové. -
Pro me to teda byla uz tenkrat genialni hra a stejne tak zmineny Raven Shield. Ten jsem si koupil za 299,- v takovy obri papirovy krabici :D Ten taktickej postup jsem miloval. Vzdycky jsem se vsechny mise snazil udelat bez ztraty rukojmich nebo clena teamu. A pokud to bylo mozny, tak jsem se snazil vsechny zlocince dopadnout zivy, coz byl nekdy fakt orisek. :) Hlavne, kdyz se ten posledni zabehnul a musel jsem ho jeste dalsi ctvrt hodinu opatrne nahanet :D
No a taky je videt, jak se da udelat kvalitni hra bez zbytecnyho pribehu, kterej dneska cpou do vseho.
Mimochodem, jsem si loni nebo pred loni stahnul Raven Shield a chtel si ho znovu zahrat. No, nemohl jsem udelat ani prvni misi v ty tovarne nebo, co to je :D (a to jsem tomu dal takovych 10 pokusu) A driv mi hra pritom celkem sla i kdyz jsem se dost navztekal. -
-
RS jsem měl pujčené a abych řekl pravdu moc mně to asi tehdy nechytlo, hrál jsem více až tu řezničinu LOckdown... to byla sice blbost ale na zabití času s dmetní AI ok, je pravda že to bylo více taktické než dnešní hry a to už pomalu nastupovala degenerace žánru, (Která s Rainbow six - Vegas, ustoupila a tehdy jsem ho fakt nedohrál pirát... je na LevelDVD ale nevím kde je).
-
Raven shiedl a Rogue Spear byly mnohem obtížnější hry oproti Swatu. Navíc to jsou dost rozdílné hry. U Swatu hraješ za policii a máš zatýkat a u těch RS zase zabíjet. Oboje mě bavilo (RS více) a originál hry RS které mám mají navíc pěkné balení.
RS byly obtížnější díky horší A.I spolubojovníků a možnosti je nějak během boje řídit. Vše padalo na přesném naplánování před začátkem hry. Dokonce AI ani neuměla pořádně otevřít dveře aby to nevypadalo komicky... Navíc RS měli delší levely, více protivníků a vůbec smrtelnější zbraně. To byla strašná hra :) U toho jsem se často vytočil jako šnek v soustruhu (tohle přirovnání mohu říci, protože jsem to na střední viděl na vlastní oči :D )
SWAT byl zase skvěle věrný skutečným SWAT zásahům. I ty různé případy od pomatence který se schovával pod postelí (swat 3) až po dobře ozbrojenou skupinu. Levely skvěle provedeny. Hrálo to i na city díky věrnému popisu různých případů a odpovídajícímu vzhledu levelů. To u RS nebylo. Vždy jsi musel zabít partu teroristů kteří něco dělali.
Nedokážu si představit kdyby to měl dnes někdo hrát. Někdo kdo vyrostl na filmových FPS s autohealem apod. I já bych se do toho musel "dostávat". Přitom ty hry daly krom akce i nutnost myslet a to pořádně. SWAT navíc jednat ve stresu a rozdávat vhodné příkazy. Tam to nebylo tak moc o přesném plánu akce. Více to bylo o tom co děláš během hraní.
Tento styl her zde chybí. *9* -
-
oba RS boli velmi obtiažne hry ale ja som mal najväčšíe ťažkosti v SWAT3 kde si práve nemohol zabíjať ako sa ti zachcelo, nepriatelia sa navyše vyklánali spoza rohov, strielali cez dvere aj steny, takže mnohdy si nemal ani tušenie odkial to prišlo. V tej dobe to bol skoro až taktický simulátor. Škoda, že už na to nemám trpezlivosť.
-
-
Jak jsem psal níže, taky jsem se zasekl v jedné misi ve SWAT, přitom před 8 lety jsem ji dal v pohodě. Jsme zdegenerovaní kvůli těm srágorám co vychází.
-
-
zrovna předevčírem jsme s kamrádem dávali kooperačku s mojí gold edicí kterou jsem si kupoval za svoje kapesný a pořád je to moje nejoblíbenější střílečka...je to prostě legenda a že není ani po tolika letech pokračování mě sere víc než muslimové
-
-
No střílečkou bych to úplně nenazýval.
-
-
jdi si zahrát neco konzolovýho, buzi...
-
-
-
SWAT4 se stále hraje jako kompetitivní multiplayer a v současnosti se připravuje další turnaj k 10. výročí od vydání ;)
Snad nebude vadit odkaz pro případné zájemce.
http://foxclan.cz/index.php?site=news_comments&newsID=303&lang=cz
https://www.youtube.com/watch?v=fAYgFfIwfQ0 -
tohle je troll článek, nekrmit v diskuzi
-
https://www.youtube.com/watch?v=uG7UX462Y7M
-
-
*1* *1* *1*
-
-
SWAT 3 A 4 mam spolu s R6 raven shield porad na disku a stale je hraji. Spojovat je vsak s battlefieldem H. Je mimo. At zije Sierra a Red storm interactive (tusim, ze R6 vysel pod hlavickou Ubisoftu)
-
Swat 3 som mal radšej ale i štvorka bola to dobrá hra i keď v mnohom to bol oproti trojke úpadok a vtedy by ma určite nenapadlo, že o 10 rokov sa na ňu bude spomínať ako na geniálnu hru. Keby som ale vtedy vedel, že tento žáner v priebehu dekády vykape, možno by som si ju vážil viac :)
-
BF 3.6 = odpad
-
Tak bodejť by to v ArmA bylo. Hra se jako taková na tohle moc nesoustřeďuje, a říkám z vlastních zkušeností, že v multiplayer sféře jsem byl jakožto jediný Zeus, ochotný promyslet a následně vytvořit něco alá SWAT 4, nakopán do zadnice.
Vypadá to, že taktické policejní střílečky zemřely spíš proto, že lidé mají větší zájem o kombinované bojiště, než napětí takovýchto malých a rychlých akcí. -
-
serziku taky v urme delat swat... lezes do baraku a ejhle propadnes se... to nejde... jako parkrat to bylo dobry... treba na duale jsme se vyblbli ze ;)
-
-
Ve trojce? O něco lepší. Ve dvojce vskutku takřka nemožné. Několikrát se to povedlo. V dobách kdy tys farmu neměl ani nainstalovanou...
-
-
ale mel :D
-
-
-