Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • když by si vypnul třeba ukazatel questů, tak prakticky nemá šanci plnit questy díky holému a nic neříkajícímu popisu questů. Morrowind se dal hrát v pohodě bez šipek, protože byly questy popsány víceméně dost dobře. U Oblivionu to bylo o něco horší, ale stále to šlo. U Skyrimu je to holá ubohost a pokud si člověk nepamatuje, co mu NPC řeklo, neví nic a bez šipky je člověk úplně vyřízenej.
  • Má.

Teď se mi to nechce hledat a stejně bys to asi nesledoval, ale na internetu je veřejné video z nějaké konference digitální zábavy, kde byl prezentován Skyrim. Publikum prakticky šílí z toho že hlavní postava dokonce umí vytasit meč z pochvy a že si charakter může dokonce stoupnout do vody. Připočtěme další propagandu jako například tvrzení že hra běží na novém enginu s mnoha novými možnosti (polopravda, je to přejmenovaný již použitý engine, kterému ale byly přidány možnosti, to ano) nebo obrovské postery přes celý dům, stánky na videoherních akcích ... věř mi že veškerá tato aktivně pumpovaná reklama se na popularitě a zejména prodejnosti Skyrimu podepsala víc než dost. A pozor, nevnímám celé tohle divadlo jako negativum, prostě to bylo a na prodejnost a hodnocení hry to podle mne vliv mělo a to velmi významný, i když přesná čísla neznám, nemám žádné známé v jakékoliv analytické firmě a prakticky vařím z vody.

Uznávám jednu právem zaslouženou reklamu, a to je zvuk značky. Nicméně ten je nyní Skyrimem nalomen a ještě jednou něco takového a svou sílu podle mne značka hodně ztratí.
  • Chyb je tam spousta, nicméně já jsem reagoval hlavně na puntičkářské hodnocení Vávry. Skyrim je pořád jednou z nejprodávanějších a nejlépe hodnocených her, které kdy vyšly a celý podíl na tom mediální masáž rozhodně nemá...
  • Psychotic
    Pravděpodobně na to první zmíněné.
    Ten jeho článek se 100+1 chybami Skyrimu jsem též četl, ale moc detailů si nepamatuji. Jen že absenci záchodů zmiňoval hned ve třech bodech. Ten seznam poněkud postrádal rozdělení na závažnéa méně závažné, takže byl problém z toho dostat to, co by člověka mělo opravdu zajímat. Možná se na to mrknu znovu.
  • Psychotic
    Uznávám. Chce-li někdo dobrovolně někde pobíhat a dvacet minut hledat cestu dál, pak nevidím důvod mu to neumožnit. Pravda.
  • smejki
    Tak odkazuješ na blábolení místních expertů, nebo se bavíš o chybách, na které poukazuje Vávra? Tedy na chyby, které vycházejí z nedostatečně promyšleného, hloupého až odfláknutého designu?
  • No ale chyba určitě je nemožnost to nastavit/vypnout.
  • Psychotic
    No, při tom, co vše je ve zdejších kruzích považováno za "chybu"... by to asi nedopadlo příliš slavně. Chyba je kompas ukazující, kam má člověk jít, chyba je jakýkoli viditelný level-scaling, dále v podstatě cokoli, co má v názvu slovo automatický...
  • rancor1223
    Aoyagi: Konečně někdo kdo se nad mým příspěvkem alespoň trochu zamyslel. Je fakt, že dabing první Mafie byl ... těžko to popsat, zvláštní. Ale tak specifický, že si na něj všichni zvykli (včetně mě). Ale z pohledu kritiky není dobrý. A jak píšeš, ani druhá Mafie na tom není nejlépe, stejně jako 90% cizích seriálů u nás vysílaných...

EDIT: to mělo patřit k mému komentu dabingu první mafie
  • smejki
    ?
  • matty-the-gamer
    Daně jsou jeden velikánský zločin... *4* Krade se všude, ale státy kradou vážně nejvíce.
  • No jo, češi obecně moc dabovat neumí. První Mafie nebyla vyjímka. A dvojka mi taky přijde kvalitou někde u televizních reklam.
  • matty-the-gamer
    Jsi holt dítě štěstěny... *2*
  • rancor1223
    Neměla lepší dabing, měla dabing naprosto tragický. Ovšem byl tak tragický, že byla zábava ho poslouchat a proto je tak oblíbený. Já osobně proti němu také nic nemám, samozřejmě, je "skvělý", ale z toho kvalitativního pohledu není lepší než měl druhý díl.
  • O co je stat okrade musim zas ja doplnit ze sveho. Chapeš?
  • Nevim, zeptam se. Teď vim, že je sponzoruje M$soft a S$NY a mám jasno. Dik
  • Psychotic
    Největší sranda bude, až se Dan Vávra vyvaruje "chyb" Skyrimu až do té míry, že bude hra v podstatě neprodejná.
  • Trochu offtopic ale nedá mi to. Práve som pretavil 7 kusov uhlia na Steame na výhru, čo bola 50% zľava na nejakú srágoru, ale pointa je vtom, že teraz je ta hra v akcii -66%. WTF!!!
  • Phillios191
    Vladimír Šimůnek odvedl také skvělou práci, nemluvě o našich skvělých dabérech jako Petr Rychlý, Marek Vašut, Dalimil Klapka, Linda Rybová atd... Oproti 2. dílu měla jednička podle mě mnohem lepší dabing (nejen)
  • Phillios191
    tím se myslí, že napsal scénář + grafický design, a to je u her hlavní část (nejtěžší úkol)
    Na hře samozřejmě pracovalo hafo lidí, žádnou velkou hru nedělá nikdo sám (málokdo má nadání na programing, skládání hudby, grafiku atd dohromady,)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit