-
Já si hned při nadpisu řekl Far Cry 3. Proč? Protože žádná jiná akční hra tohoto roku neudělala něco tak komplexního a přitom skvěle fungujícího jako Far Cry 3. Já prostě žeru to, když mě někdo zadá misi dostaň se do toho vězení, ale nic víc k tomu. Můžete se tam proplížit(a podřezávat nepřátele), oddělat stráže sniperkou někde ze skály, prostřílet tak jako by to bylo CoD nebo se pomocí přebíhání za překážky přiblížit k obráncům pomocí brokovnice je oddělat zblízka jednoho po druhém. Všechno to co jsem vyjmenoval a mnoho dalšího v té hře normálně funguje a to je jen řešení bojů. Ta hra toho nabízí o tuny více v mnoha směrech(ano, s pár muškama). Ani jedna z dalších jiných her co letos vyšly mi nedala tak otevřenou možnost co dělat a jak dělat. Každá z nich měla svoje eso v rukávu(svoje v čem je nej), ale pro mě je eso míň než full house.
PS Proč každý z vás místo hanění výsledků pro games.cz nenapíše svoje vlastní nej. Těžko tu můžou dát vše co letos vyšlo nehledě na jejich vlastní preference. Zkuste na místo "Vy h*vada, kde je Max?!" napsat: "Pro mě letos zvítězil Max Payne protože bullettime a střelba a Rio deža krade kolo...." -
Zdejší doktor už se těšil, jak zde bude "trollovat" pod hrou roku Dishonored, ale redakce mu sebrala vítr z plachet.
-
-
Hitman Absolution mi tady fakt hodně chybí... jestli nebude v jiné kategorii, tak je to podle mě chyba, protože ta hra je víc než důstojným nástupcem v sérii... a krom toho ještě Max Payne 3, ať si říká kdo chce co chce, ta hra prostě byla dobrá a měla koule (ikdyž ty in-game sekvence kolikrát lezly krkem, protože nešly přeskakovat), což se o průjmech typu COD a MOH už dlouho říct nedá...
-
-
Ty in-game sekvence tam byly proto, že se během nich hra načítala. Nebo bys radši preferoval loadovací černou obrazovku s bílým nápisem "loading"?
-
-
Jasně, a vždycky se to zázračně doloaduje až když skončí cutscéna...
-
-
Tak ještě jednou a pořádně - a tentokrát i pro blbečky. In-game sekvence - tedy sekvence, které nejdou přeskočit a běží během nich scény související s příběhem - nejdou přeskočit proto, že se během tich sekvencí načítá jak následující obsah ve hře, tak i samotná loadovací in-game sekvence. R* to mohli buď vyřešit třeba jako Naughty Dog se sérií Uncharted, kdy se ti při prvním zapnutí hry načte úplně celá hra a poté už na žádné loadovací sekvence nenarazíš. Nebo to mohli udělat jednodušeji a mrsknout po každé příběhové in-game sekvenci černou obrazovku a nápis "loading" (ó, jak originální!). No ale oni to vyřešili tak, že loading vložili do in-game sekvencí. Zatím jsem to u žádné jiné hry neviděl takto vyřešené a proto mě to tak překvapilo.
A reakce na tvůj příspěvek by asi byl nějak takhle: A nemyslíš, že je to takhle naschvál? Že je každá in-game sekvence tak dlouhá, jak potřebuje, aby se načetl obsah, jenž bude následovat? -
-
Tohle ma treba i Uncharted na Vite s tim, ze dokud se nahrava, tak filmecek nejde preskocit a potom uz jo.
-
-
-
-
Maxova reakce na to všechno: http://youtu.be/Q7Ei_zqkrKs :D
-
-
Mam dohrano z cca.90% a musim souhlasit. Sice neni zlato vse co se trpyti ale proti predchozimu dilu je kvalitativni posun patrny. Doufam ze finale moje vesmes pozitivni dojmy nepokrivy?!
-
Asi bych zvolil radši Dishonored, Far cry 3 je celkem solidní, ale maník co tam dělá hlavního hrdinu a magicky umí používat zbraně všeho druhu to tam kazí.
-
-
http://static.fjcdn.com/large/pictures/36/57/365707_4336754.jpg
-
-
Dle mě to mělo dostat Dishonored, subjektivně mi přišlo nejlepší ze všech.
Ale hlavní důvod, proč to mělo dostat je ten, že je to nová značka, zádné pokračování a jak všichni víme takových her je málo a ještě méně jich je tak dobrých. Ale tak neříkám že FC3 z toho co sem u kamaráda hrál na PC není dobré....dishonored si mě ale získalo. *5* -
Sice těsně ale 2012 Far Cry 3 stihnul .... budiž mu tohle prvenství přáno . Podle mne měl vyhrát první místo spíš v loveckých hrách .
A Mass Effect měl titul získat z povinnosti ,aby bylo jednou pro vždy jasné kolik toho z RPG tahle hra ještě obsahuje ;) -
-
Reakce na poslední větu.Více než si myslíš pane statistiko..
-
-
Zdá se mi že výběr Far Cry 3 na nejlepší akční hru bude víc než názorem zdejší redakce ovlivněný faktem, že na Rock Paper Shotgun udělali z Far Cry letošní GOTY.
Pokud už na něco napíšu recenzi, tak by si za tím hodnocením měl stát. O to víc, jestliže je autorem žebříčku redakce Games jako celek. -
-
Teď tomu nerozumím, Pavel si nestojí za recenzí tím, že v rámci redakce nakonec vyhraje Far Cry 3?
A upřímně, na to, co vyhlašuje za best RPS celkem kašlu:) -
Však kdo říká, že si Pavel za hodnocením nestojí? A právě proto, že hry roku dává dohromady celej tým, můžou dostat přednost různorodější tituly.
-
-
Akcni hra je prilis siroka kategorie, do ktere spada prilis mnoho rozdilnych her. Jestli mi Tokyo Jungle neuznate jako plosinovku, pak je to akcni hra, ale akcni hra je i hra videna z vrchu kde se strili jako v Dead Nations nebo bojuje chladnymi zbranemi jako v God of War. Akcni hra je i hra z pohledu prvni osoby kde se strili jako Far Cry i kde se moc nestrili jako Dishonored. Akcni hra je hra i z pohledu 3 osoby, kde se strili jako jehitman i kde se bojuje chladnymi zbranemi jako v darksiders. Je to proste prilis siroka kategorie, ktera by si zaslouzila rozdelit na subzanry, protoze predstavuje vetsinu zajimavych her a rada hracu preferuje jen nektere z tech subzanru, ktere se nedostaly ani do nominace.
-
Wikipedia:
Role Playing Game je hra na hrdinu, kde preberame rolu postavy vo fiktivnom svete, v ktorom mame moznost rozhodovat a sledovat dopady masich rozhodnuti. RPG hry sa tiez vyznacuju systemom schopnosti a vylepsenia postav, mnozstvom nepovinnych questov a systemom dialogov. Mass Effect patri do kategorie akcna hra, lebo sa tam striela, alebo ze su tam akcne pasaze? Smiesne, uz davno nie su RPG hry tie, v ktorych behame s mecom, takže nechapem, preco nie je akcne RPG v kategorii RPG. -
-
Ale tak když už se o Diablu 3 říká, že to je RPG tak proč ne ME3 že?
-
-
Diablo patří do kategorie hack'n'slash, jež patří pod RPG spíš z "historických" důvodů.
-
-
v skutočnosti je to ARPG
-
-
Ano, což je pochybný subžánr RPG...
-
-
-
-
Takový Fallout nebyl nikdy s meči a přitom jedno z nejlepších RPG....Takové škatulkování je na hovvno....
-
-
Fallout
-
-
Děkuji, opravuji:-D
-
-
A teď tohle vlákno ztratí nit. To ti pěkně děkujem. *15*
-
-
Pardon *1*
-
-
-
Vždyť to napsal správně! Flatout nikdy nebyl o meči. Sice to tvrzení o nejlepším rpg trochu hapruje, ale auta se tam dala vylepšovat... *3*
-
-
Vylepšovat auta? Tak to už je možná o trochu větší RPG, než Diablo :3
-
-
-
-