Přejít na výpis diskuzí
Best of 2012: Nejlepší hry, které nikdo nehrál
6.1.2013 | Redakce Games.cz
135 příspěvků
-
Konecne vyber se kterym muzu souhlasit.Skvela hra ktera dokaze oslovit.I kdyz souhlasim s tim ze by hre vic slusela takticka akce nez styl gears of war.Jak si tady ctu komenty ktery kritizujou gameplay tak sem zvedavej co ty samy lidi budou rikat az adventury vyhraje walking dead (coz podle me neni ani adventura ani hra )
-
tak jasně že to druhý, ale toho se nám právě v žánru válečných stříleček moc nedostává *4*
-
hádanka: co je lepší?
- hra s dobrým příběhem, pěkným prostředím a nuzným gameplayem
- hra s dobrým příběhěm, pěkným prostředím a chytlavým gameplayem -
Nevím, jestli poučit je to správný slovo, ale mám za to, že leckterý hráče-konzumenty válečnejch stříleček tahle hra nějakým způsobem trknout mohla.. jestli je to trknutí někam posunulo, to už je druhá věc, ale už ten pokus samotnej beru jako pozitivum.
-
Hry jsou o hraní. Takže kvalitní gameplay.
Ale na toto se často zapomíná, že jo? když už máme The Walking Dead jako GOTY. -
A co víc bys chtěl? "jen kvalitním příběhem" :D
-
Asi si neuvědomuješ častou interpretaci Spec Ops.
A to konkrétně, že má scháválně působit takto nerealisticky, aby ukázalo právě jak absurdní hry jako CoD jsou a jak je hráči příjimají bez přemýšlení, co dělají. -
Pokud kopeš do samotných válečnejch her, tak Spec Ops funguje, to je pravda. Ale stejně tak funguje i Youtube video odhalující proč je třeba série Modern Warfare úplně pitomá.
http://www.youtube.com/watch?v=qB7eqwKYdy4
Takže dobře pro Yager, že zašli tak daleko, že dokonce udělali hru na toto téma. Ale nepřijde mi, že se tím moc změní...
Ale hodně často se na různých stránkách setkávám s interpretací, že Spec Ops má poučit samotné hráče. A nemůžu se zbavit dojmu, že v tom selhává. -
Nejak nechapu, co tim myslis... Spec Ops te po dorani hry zpetne nuti premejslet, co se jak stalo, ale to, ze tam mohlo byt nepratel klidne min a mohli mit trochu lepsi AI s tim nijak nesouvisi. Ta hra se mi libila mrte moc, ale kdyz kosis po desitkach zkuseny vojaky, kteri tam byli situovani pul roku a tim padem maji vyhodu znamyho prostredi, tak to pusobi dost nerealisticky stejne jako CoD, coz mi prijde skoda.
-
Tohle je právě ta diskutabilní rovina The Line - jak moc má lineárnost fungovat jako kontrast k ostatním koridorovejm střílečkám, kde tě navedou k podobnýmu rozjuchanýmu bombardování, ale už nijak neřeší nic dalšího. Ten odraz v obrazovce k takový interpretaci dost svádí, protože je to první moment, kdy "něco zaskřípe". Být tam možnost volby, není ten kopanec do uvažování, navyklýho na koridor, tak silnej.
Tedy to plácnutí nemá být ani tak do tebe, ale do ostatních válečnejch her. -
Hordy nepřátel byl pokus vytvořit paralelu s hrami jako CoD, kde kosíš panáky po stovkách. Spec Ops tě chce donutit, aby jsi se zamyslel koho a proč kosíš.
-
true, true, hordy nepratel tam moc nepasovaly
-
Filmy jsou filmy. Sleduješ příběh někoho jiného a můžeš se z něj poučit.
Hry jsou interaktivní a mají větší potenciál. Spec Ops podle mě v tomto celkem zklamává. Opěvovaný moment s bílým fosforem podle mě byl velmi slabý. Hra ti nedala jnou možnost, než ho použít. Ani když jsi zkoušel situaci nějak obejít, nic nešlo, prostě si musel střílet. Jaké je pak poselství? Kdyby ti dali možnost se střílení fosoru vyhnout, tak by potom ta scéna s mrtvou matkou a dítětem měla větší sílu, protože by jsi ji mohl zabránit. Ale takhle ti jen chytli ruku, někoho jí plácli a pak ti řekli, že se máš cítit špatně.
A to, že hra je nejednoznačná a můžeš se v ní s kamarádama na fóru šťárat ti neberu, to je pravda.
Jen říkám, že hlavní poselství na mě jaksi nezapůsobilo. -
Ano, samozřejmě, že to pak budu vědět jinak.
A myslíš si, že to budu vědět nějak jinak po zahrání Spec Ops? -
Škoda, že se Spec Ops tak často snaží bejt cool a vyleštěná, vizuálně "bayovská" a přehnaná. Chtělo by to méně nepřátel a víc taktiky a nervů. Ale taky mě to posadilo na zadek. A navíc do háje lidi, Hendrix!!
-
Má opravdu cenu hrát hru, s průměrným a místy i podprůměrným gameplayem jen s "kvalitním" příběhem a originálním zasazením ? Osobně si myslím, že nemá. (mluvím o Spec Ops)
-
Ano všichni to ví. Ale jeď na rok do Afghánistánu a budeš to vědět zase trochu jinak.
-
No tak co se ti nelíbilo?
-
Spec Ops jsem si koupil na Green man gaming přes vánoční slevy. Po všech slevách mě to vyšlo na 5,25 dolaru , todle byla nabídka která se nedala odmítnout. Zatím mám odehranou jen hodinu kampaně , takže nemůžu soudit příběh. Ale z té hry atmosféra přímo kape a už se mi několikrát stalo že musím vyměnit svoji oblíbenou zbraň za nějakej šunt , protože mi došli náboje. Ale u téhle hry se musí zmínit i technické nedostatky především nesmyslný FPS lock(na 30 fps). A když jsem zkusil spustit multiplayer tak mi potom ta hra neodpovídala. Každopádně se těším až si hru odpoledne zahraju. BTW kdyby někdo věděl jak ten lock vyřešit tak sem prosím napište.
-
Tak to potom má človek vyčítať filmom ako Apocalypse Now alebo Platoon, ktoré ukazujú čo s ľudmi, ktorí musia bojovať v predných líniách, spraví vojna, že zbytočne ukazuje to čo ľudia už dávno vedia? .. podľa mňa to Spec Ops ukázal úplne nádherne a zapôsobil na mňa možno dokonca viac ako spomínané filmy... keby človek šiel na fóra, kde sa diskutuje o každom jednom detaile, ktoré obsahuje príbeh Spec Ops, tak by videl a zistil plno vecí, ktoré si nevšimol alebo ktorým nevenoval dostatočnú pozornosť