Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • sleepless
    Dovolím si tu nadhodit takovou jednu velmi, možná až příliš, progresivní (kacířskou) myšlenku: co kdybyste nám v diskusích pod těmito články psali, co se v daném žánru nejvíce líbilo vám, namísto toho, proč se vám nelíbí naše volba? Protože nesouhlasné nebo souhlasné komentáře k naší volbě jsou nuda, to nikoho z nás číst nebaví a je to takové očekávané. Za to počteníčko o vašich osobních názorech, to by mě a kolegy zajímalo určitě mnohem více. ;)
    • Magister_Peditum
      U strategií jsem psal, že fandím Crusader King 2. Z nominovaných her v této kategorii (nezávislé) jsem nic nehrál, takže hodnotit nemohu. *3*
    • Tak já začnu. Mně se strašně líbil Dear Eeaster....protože mi to přišlo jako umění a ne konveční hra. Vy jste to ani nezmínili. Miluju Remarqua, Hemingwaye, Dostojevskiho a Tolstého...a tohle mi přišlo automoaticko do chuti a nikdo na tuhle hru nezapomenu
      • a když už se tu promítá nezávislá scéna, tak chci taky kurna hodnocení na poslední update Project teality 0.98 pro BF2 !
        • To je nejaky cajovy mod pro BF2? *5* *1* *7*
    • walltar
      Hej ... ale ... flame *13*
    • NE!!
    • Veskoslav
      Já napsal:):-DA i Vás obhajoval:-D Dostanu bombónek?
    • Ale....kritizovat je jednodussi... *13* *13*
  • BoB.2
    Legend of Grimrock
    • Keyz
      Jasná volba.Anebo FLT
  • Veskoslav
    Nesouhlasím:) A kde je Mark of Ninja?:-P Ale nejlepší v rámci pobavení, zpracování a audiovizuálního zážitku bych dal právě Botaniculu:)A LoG jako nostalgii roku:)
    • Jn, ta ma nejvyssi hodnoceni an Metacritics, uz jen proto ji mohli zahrnout. Nedavno jsem dohral a hned jedu Game +, zase jinej zazitek s tema zmenama + chci dosbirat achievementy :D
      • Veskoslav
        Třeba to mají v sekce, co je The Journey a to by mohla vyhrát:)Když se nevešla do té Indie *1*
  • A co Journey?
    • Journey vyhraje v kategorii "Nejlepší soundtrack".
      • Veskoslav
        Ne tam chci Botanicu:-P
      • walltar
        Nebo pokud tu je tak "nejlepší konzolová exkluzivita."
    • sleepless
      Nezapadla nam do kolonky indie protoze ji chlapci vyvijeli pro Sony. Nicmene, Journey figuruje v jine kategorii.
      • Aha, no ofiko to ale je indie hra :) Doufam ze je teda v uplnym finale, nebo pokud budete delat i nejlepsi hry na platformach (letos teda nema moc velkou konkurenci)
        • sleepless
          On je sam o sobe pojem indie dost nejasny (kazdy na to ma trosku jiny pohled), pro nas Journey indie neni, protoze to chlapci nedelali za sve a bez vydavatele. Ale jak rikam, mame tu hru v jine skatuli :)
          • michelangelo
            'Game of the year' box, right?
  • Pro me urcite FTL.
    Dohral jsem ji nespocetkrat a stejne me ta hra porad bavi a pritom je to takova blbustka.
    Timto dekuju klukum z games.cz
    Nebyt jejich silene (videorecenze) tak by me tato hra minula a to by byla velka skoda.
    • já to hrál párkrát, dohrál jednou a dost, víc jsem už nespustil
  • filias
    Miami i Grimmrock byly fajn, ale u nejlepší hry roku chci aby byla víc než fajn. Tedy abyste ji po dohrání měli chuť hrát znovu, či aby vás něčím dostala.
    A tohle byl případ FTL. Kde jako nelepší feature považuji nemožnost save-load. Prostě se musíte snažit, být opatrný.

Měl jsem při hraní často stejný pocit jako při hraný Far Cry na vyšší obtížnost, kde vás zabilo jen velmi málo zásahů, checkpointy daaaleko od sebe a žádný autoheal. Malá chyba, či nepozornost a konec. A přitom to po vás nepožaduje mikrosekundové reakce - jako v Hotline Miami.

Tedy pro mě nejen indie, ale i celkově hra roku.
  • smejki
    čestná zmínka by měla patřit Dear Esther, byť jde svým způsobem o remake.
  • u žádný AAA hry jsem za poslední dobu nestrávil tolik času jako u FTL.. u mě jednoznačně FTL, doufám,že udělají pokračování :-)
    • Počkej, počkej, on snad provozovatel těch pochybných autobazarů začal vyrábět i počítačové hry? O tom jsem nevěděl!
    • Tak tak, z uvedenych her me jednoznacne bavilo nejvic FTL, stravil jsem nad nim nejvice casu a porad si ho rad zapnu... Co nemuzu pochopit je co na tom Hotline porad vidi ? me to nijak zvlaste nezaujalo ani nebavilo...u me by si to odneslo hodnoceni max 5/10...
      • USER47
        Já jsem taky k Hotline Miami přistupoval poněkud skepticky, ale už od začátku mě to ohromně chytlo. Líbí se mi s jakou samozřejmostí hra kombinuje puzzle přístup s akční exekucí, pečlivé plánování a zběsilou improvizaci. Navíc ta hypnotická neo-noirová atmosféra to posouvá úplně někam jinam, k tomu nenápadný vyprávění příběhu, matoucí lynchovský rozhovory v maskách zvířátek atd...

Jediný, co to trochu shazuje, je ten obskurní metakomentář na konci hry, o tajným konci ani nemluvě. To trochu rozbíjí tu tíživou atmosféru a hra by si imho zasloužila trochu důstojnější zakončení.

Pro mě určitě jedna z nejzajímavějších her roku. Zatím jsem nehrál Mark of the Ninja, ale v konkurenci ostatních indie her bych Hotline ohodnotil stejně jako games.
    • USER47
      FTL je fajn, hrozně se mi líbí základní princip a audiovizuál. Co to u mě zabíjí je ovšem přílišná náhodnost postupu. Nezáleží moc na skillu, ale spíš na tom, co ti hra vygeneruje za situaci. Při jedný hře se můžeš dostat v klidu do šestýho či sedmýho sektoru, a po restartu zařvat už po prvním skoku, pokud ti hra vygeneruje solar flare a nějakýho nepříjemnýho nepříítele.

Kdyby hra více odměňovala znalost pravidel, lodí, zbraní a celkově nějakou dovednost, vůbec by jí to neuškodilo.

Teď se těším na Starship Corporation, to vypadá podobně, ale ještě mnohem víc hardcore, protože si tam můžeš i stavět vlastní layouty lodí apod.
      http://www.starshipcorporation.com/
    • Já stále doufám v Star Command , ale FTL jej prostě předstihlo a kraluje tam kam jsme měli teprve vkročit ...
  • Kdyz neni v nominacich Mark of the Ninja, predpokladam spravne, ze bude i samostatna kategorie plosinovek?
  • GlaDOS
    U mě letos vyhrála Dear Esther.
    • InfidelBro
      Jenže tohle je cena za NEJLEPŠÍ HRU a né NEJNUDNĚJŠÍ ZÁŽITEK.
    • Nevravím za všechny, ale ľudí, čo poznám a viem, že to hrali. Ja proti tej hre nič nemám, prechádzka to bola pekná, ale ten príbeh ma sklamal....

Journey alebo Grimrock, Miasmata je tiež fajn, len neviem, či to je indie ešte
      • GlaDOS
        Když vývojáře neplatí větší společnost, jsou indie. Journey je děláno pro Sony - není indie.
        • Je delano pro sony? Pak to stale muze byt indie. Neco jeneho by bylo, kdyby sony platila vyvoj.
    • Souhlas. Vadí mi ale ty děcka, co pořád břečí na foréch, jak za Dear Esther dali několik babek a za to dostali nějakou přiteplenou procházku ostrovem a chtějí vrátit peníze... To je na facku, fakt že jo.
      • tak nemáš chodit na "dětská" fóra *7*
      • ten príbeh tam stál sa starú bačkoru, to ľuďom vadí....budhistická agitka, nič viac....to už i Lynchové filmy za posledných 5 rokov mali lepší príbeh...
        • Příběhem myslíš tu řadu odkazů, narážek a symbolů, který nechávaj prostor aby si je každej vysvětlil podle svýho a příběh si podle toho upravil? No ale za to my ti nemůžem, že sis nedokázal vymyslet nic hezkýho, ty agitko...
        • GlaDOS
          Jasně. Právě příběh je ve spoustě recenzí vyzdvihován. Tak prosím nemluv za všechny, co lidem vadí. Jen tak ze zvědavosti, kterou indie hru bys volil ty?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit