Přejít na výpis diskuzí
Best of 2012: Nejlepší indie (nezávislá) hra
30.12.2012 | Redakce Games.cz
112 příspěvků
-
Jo a jako bonus video analýza Hotline Miami.
http://www.youtube.com/watch?v=AixOBp15KdI
Třeba se dozvíte, že poselství hry je něco jiného, než si myslíte. -
Zdá se mi to letos takové... předvídatelné.
-
Kdy už tu bude ta anketa , kde budou volit výherce sami hráči ? Vždyť to svého času dělal i Level a že to stále je o dost menší multimediální formát ...
S názory redakce se (viditelně) neshodneme ,tak co takhle projevit vkus čtenářů trochou té interaktivity u podobných článků?
Rofl .... Jejda že to není jen klasická sváteční výplň ... -
-
Ano, rádi bychom, ale letos to ještě nebude. V Levelu jsme měli k dispozici poněkud jiné zdroje, než tady. Na papíru není třeba nic programovat... Nicméně nás zajímá, co čtenáři na naše volby, od toho tu jsou diskuse. A jak jsem psal níže, dokonce o názor čtenářů stojíme více, než o hodnocení naší volby (i když i to sledujeme ;)
-
Za mne nejhranější FTL , Hotine Miami a .... pak to dle odehraných hodin se zbytkem kvalitních letošních nezávislých až tak slavné nebude
-
-
A pecka MARK OF THE NINJA, která schytává jen ty nejvyšší hodnocení, je kde? Patří mezi vůbec nejlepší hry tohoto roku a je navíc indie.
-
-
vyhrála kategorii o nejlepší ploštinovku, nebylo by trochu divné kdyby měla být jedna hra ve dvou kategoriích?
-
-
Ja se zatim marne snazim prijit, co je na Hotline Miami tak zazracnyho. Kdyz jsem videl tu recenzi, tak jsem to stahl, ze zacatku jsem si rikal co je to za kravinu, ale zaclo me to bavit tak jsem si to koupil. Hodne me prekvapilo jak se to hraje, myslel jsem ze to bude jak Retro City Rampage, chozeni po meste a tak, netusil jsem ze je to vlastne takova urovnovka jako Super Meat Boy.
Jinak ta hra me bavi, muzika je dobra, vyvrazdovani taky, pripomina mi to film Drive co se me docela libil, ale proste tam chybi to wow, co by me primelo te hre dat 9 nebo 10 z 10. Za sebe bych jako nej vybral asi Mark of Ninja nebo pokud ten bude v jine kategorii tak Botaniculu. -
-
Spousta dobrých a často i devítkových her moc novinek nepřinesla. Já jsem hru hodnotil (na jednom menším webu) 9/10 právě kvůli tomu, jak je návyková, jak dobrý má soundtrack, jak není záměrně zjednodušená pro dnešní většinu hráčů a jakým způsobem se hraje. Jak jsi zmiňoval Super Meat Boye, ten taky žádné novinky nepřinesl a přitom to byla vysoce hodnocená hra.
-
-
Možná že SMB žádné novinky nepřinesl, ale osobně si nepamatuju, kdy naposledy jsem hrál návykovější hardcore plošinovku.
-
-
No a já si zas nepamatuju, kdy jsem hrál návykovější hardcore top down akci *4*
-
-
-
-
"A nezávislou hrou roku 2011 se podle redakce Games.cz stává"
-
-
už jste si to spravili *3*
-
-
Diky
-
-
-
Tak ještě něco přihodím do diskuze. Moje top 5 vypadá takto. Dear Esther, Hotline Miami, Legend of Grimrock, Primordia a Resonance, Botanicula. Faktem ale je, že vyšla velká kopa fajnových indie her a je jasné, že každý tu pětici může mít jinou. Ještě mě zaujal FTL, Lone Survivor a Dustforce. Přičemž poslední zmiňovaná hra docela zapadla a je to škoda, protože je to skákačka, co může konkurovat Super Meat Boy. Vypadá skvěle a je snad ještě těžší. Takže jestli hledáte výzvu, mrkněte na ni.
-
Díky bohu, že nevyhrál Fez. Ale na to tady v ČR asi není dost konzolistů, aby se o tom vůbec uvažovalo. A navíc to i zaslouženě nedostalo 9/10 na Games.
-
Vždyť ten nápis máte úplně špatně, správně by to mělo být "Nejlepší hra z Indie" popř. "Nejlepší indická hra".
-
-
Souhlasím! Na Hotline Miami je hezky vidět, jaké pokroky programátoři v Indii za poslední roky udělali. Brzy budou na úrovni roku 1993 v Evropě. Nemůžu se dočkat, jak bude vypadat první indický Wolfenstein!
-
-
U mě to je napůl s Natural Selection 2 a FTL. Natural Selection 2 a jeho multiplayeru se v roce 2012 nic nevyrovná (jak v oblasti indie her tak i těch velkých, drahých). FTL je zas strašně návyková a parádně vymyšlená roguelike hra, která sice neni tak sofistikovaná, jako je např. Dungeons of Dredmor, ale i tak se od ní někdy nemůžu odtrhnout a denně bloudím minimálně hodinku vesmírem.
-
-
Problém NS 2 je ten, že všechno začíná a padá s komandérem. Pokud máš komandéra s prominuím idiota, tak je to jeden z nejhorších MP, co je. opačném případě zase jeden z nejlepších. Jenom pohyb základních alienů po stěnách by mohli zlepšit, obzvlášť pohled z 1. osoby.
-
-
To je pravda - takhle to přeci funguje třeba i u Doty 2. Ale když se to podaří a najde se fungující team, tak ten zážitek opravdu stojí za to.
-
-
Ne u Doty to není stejné, tam žádný komandér není, tam musí fungovat zcela celý tým, u NS 2 je záladem komandér, u Doty 2 zase tým. V Dotě nemůžeš nikdy jet sám, pokud nejedeš middle či junglera, ale u NS mnohdy chodím sám a nikomu to nevadí, když ničím zařízení atd.
-
-
Hele já to myslel tak, že pokud to v dotě, tedy 5 na 5 hře, pokazí 1 člověk, tak v 90% případech stáhne dolů úplně celý tým.
-
-
-
-