Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • RodneY55
    Dragons Dogma pro me bylo velky prekvapeni. O te hre jsem predtim vubec neslysel, najednou koukam na recenze, kdyz to vyslo, a vsude pomerne vysoka hodnoceni. A tak jsem koupil a hral. A byl jsem strasne mile prekvapenej. Hodne dobrejch napadu, sice ne vsechno bylo uplne dotazeny, ale s hodnocenim naprosto souhlasim.
  • Jsem rád, že to nevyhrálo GW2.

Ta hra má vážné problémy.
    • Veskoslav
      A to jaké?
      • Tak pro mě osobně má už od začátku jeden zásadní problém. Je to nuda bez inovace v hratelnosti. Lidi to hrají hlavně kvůli tomu že to je "zadarmo". Ale můj názor. BTW hrál jsem to od bety a bavilo mě to asi týden.
      • Následující:
        http://i45.tinypic.com/r2q15w.jpg
        http://i46.tinypic.com/2qajyb6.jpg
        http://i46.tinypic.com/2ns6o90.jpg
        • Veskoslav
          Super. To jsou mi tedy skvělé důkazy, že má problémy;) Prostě neí jednodušší napsat, že GW 2 není tvůj šálek kávy? A obzvlášť hned ten první ví, jak pobavit....
          • Taky nevidím v čem je ten problém... Asi tam není dostatek "woztomilych ras" *4*
            • Tobě taky.
            • Kamaráde ta hra má tolik kladných ohlasů, že bych musel být blázen, abych souhlasil s tvými (většinou) excentrickými názory.100 hodin mi vyrazilo dech k vzhledem k faktu, že ta hra po mně nechce měsíční poplatky. A taky jako fakt, že 100 hodin u mně má hra, která "vážný problémy" nemá. Na steamu takových mam pět. Ale proti gustu....

Nehodlám se dál přít, jdu dělat něco veselejšího - přeji šťastný nový rok.
            • To, že hra jde hrát bez problémů a bez překážek už jaksi beru samozřejmostí.

Ale omlouvám se, že ty asi ne a tak jsi s výrazem "vážné problémy" pro nedostatky v gameplay designu měl problém.
            • A ty se zkus vyjadřovat víc hmm jak bych to řekl citlivěji trefněji. Vážné problémy jde obecně pokládat za obrovský nedostatky nebo překážky k bezproblémovému hraní, který hru shazují. Ale ne absenci něčeho co autoři cíleně vynechali nebo nahradili jinými prvky. Ve hře ti může něco chybět - pak to ale doopravdy není tvůj šálek kávy. A přít se pak o žánr mi připadá zbytečné - ta hra má něčemu nejblíž, co je v obecném povědomí - tak to tam prostě zařadili. *4*
            • Pokusy o vtipy si prosím nech.

Problémy jasně popisuju v těch screenshotech.

Pokud neumíš číst nebo angl... no, řekl jsem ti, že si máš nechat pokusy o vtipy, takže já si je nechám taky.
          • Hmm, ano, ten první odstavec je zamyšlení nad tím, co je pravé MMO a úsudek, že GW2 není pravé MMO. A hned za tím píšu, že to vůbec není problém. Takže pobavení není moc na místě.

Hmm, napsal jsem svůj názor na hru. Je podle mě hodně špatná a rychle se stane nudnou. Dal jsem jí 100 hodin jako férovou šanci, takže prostě říkám, co si myslím.

"Není tvůj šálek kávy" je věta naprosto bez významu. Prázdná slova. Tak se dá omlouvat jakákoliv kritika naprosto čehokoliv. Pokud se mi bude chtít, tak jakoukoliv tvou kritiku čehokoliv budu vyvracet naprosto stejně.

Takže ano, není můj šálek kávy.
  • to vážně nic lepšího krom uvedených RPG letos nevyšlo ? jsem ani nevěděl, že to letos bylo tak špatné
    • Veskoslav
      No co letos vyšlo a nějak jsem o tom veděl: Diablo III, Final Fantasy XIII-2, Games of Thrones, Kingdoms of Amalur: Reckoning, Risen 2: Dark Waters, Torchlight 2, The Last Story, Xenoblade Chronicles, The Secret World, SW ToR, GW 2, TERA, King Arthur II: The Role-Playing Wargame, Tales of Graces F. Ale to jsou jenom, co já vím a co jsem sledoval:)

Hry s prvky RPG: Mass Effect 3, Borderlands 3, pak vyšli datasisky ke Skyrimu, taky vyšel Zaklínač 2 na Xbox,
      • Borderlands 3? Hmm to chci.
        • já fakt ne...
        • holec89
          Ja bych bral ty datasisky :)
      • jen tak pro zajímavost, jaké bylo to FF? Sám jsem hrál maximálné díly VII, X a XII. Jsou ty tituly na PS3 tak zajímavé, abych si kvůli nim pořídil "jeté" PS3? Tyto starší díly pro mne osobně skrývály jakési těžko definovatelné kouzlo, kterým si mne dokonale podmanily (také doba hratelnosti byla na kdejaká jiná tehdeší rpg opravdu nadprůměrná).
        • Veskoslav
          Ten díl jsem měl možnost v rámci psaní recenze hrát cca 15 hodin a můžu říct, že rozhodně ne. Díl jako takový není vyloženě špatný, ale není to pravé FF, přišlo mi, že ten díl vznikl jenom proto, aby vyždímali peníze.
  • Leonidasss
    Za mě rozhodně Dark Souls (PC verze vyšla tento rok).
    • michelangelo
      Presne! Ve stejnem obdobi, kdy ja hral Dark Souls, bratr hral prave Dragons Dogma a podle toho co jsem videl, jsem byl rad, ze prave ja hraju Dark Souls a on Dragons Dogmu :) Jinak to, ze 2012 byl na RPG slabej, mi doslo, az kdyz jsem si precetl nominovany hry.
    • Veskoslav
      Už za to katastrofální převedení konzole-pc si to nezaslouží.
      • Spíš byste měli být rádi, že Vám hru na PC vůbec převedli když jste o ni prosili, namísto toho abyste tu jejich dobrou vůli shazovali. Pokud má PC verze veskrze tak špatné ohlasy asi se nedá moc čekat že by se ještě někdy s nějakým PC portem dělali, třeba v případě dalšího pokračování (sic už to nejspíš nebude hra taková jako původní Demons Souls, nebo novější Dark Souls). Osobně, co jsem se dostal do styku s PC vezí, při použití gamepadu k ovládání nemá hra vůbec žádné vážnější nedostatky a je stejně dobrá jako na konzolích, navíc s ostřejšími texturami ... a to bez jakýchkoliv tweaků. V případě PC verzí takovýchto her je dle mého názoru hraní na gamepadu nevyhnutelné, pokud se dá s postavou běhat do všech směrů 4 šipky pro příjemné hraní prostě nestačí.
        • michelangelo
          Nejhorsi byla kamera pri pouzivani klavesnice a mysi (vyresis modem), to bylo fakt zlo. Zbytek se za nejhorsi port urcite povazovat neda.
      • Katastrofální určitě ne .
      • A co je na něm katastrofálního?
      • Leonidasss
        Já si stáhl DSfix a Mousefix a hrálo se mi to naprosto skvěle, s níčím jsem neměl problém.
        • rancor1223
          To je jak recenze Win8 na PCTuningu. "Když si stáhnete tohle na odstranění Metra a tohle na přidání nabídky Start, tak dostanete o chlup rychlejší Win7. Super systém!".
          Hra se má hodnotit tak jak ji dodali vývojáři (případně s jejich vlastními patchi).
          • Leonidasss
            I bez těchto úprav hru považuju za jednu z nejlepších, co za posledních pár let vyšla.
            • Správně!!!! ale je docela smutný že to jako první vyšlo na konzole. Protože to nám trochu nabourává tu teorii že konzole ničí kvalitní hráčskou scénu a hry.
        • a nevíš jak to pořešit, abych měl po aplikaci těchto souborů gameplay v rozlišení monitoru a ne pouze v HD? Zkoušel sem se povrtat i v ini souboru a nic, obraz furt v levým horním rohu obrazovky.
          • Myslim ze tohle je problem se zapnutym AA, zkus to vypnout v menu.
            • Leonidasss
              To bude ono.
  • Gw je
    mmorpg a to se neda porovnavat s rpg
  • Indy
    a já čekal, že to vyhraje Zaklínač 2...pak jsem se kouknul na datum kdy vyšel a už to bylo minulej rok sakra toto letí :)
    • kdyby vyhrál zaklínač 2, tak by život už neměl vubec smysl... diky bohu že to nevyhral
    • Ale mohl by teoreticky být ve výběru, však letos vyšel na XBOX 360 a na pc rozšířená edice.
  • smejki
    Na RPG byl letošní ročník celkem chudina... Grimrock je supr, ale že by z něho slejzaly nehty na nohou, to zas ne, Diablo je svoje vlastní kategorie v rámci níž je... ušlej (ve všech významech slova), Mass Effect 3 je RPG jen "z tý menší půlky" a pokračování Risenu celkem zklamalo. Možná se hodilo zmínit Kingdoms of Amalur? Sám nevím, nehrál jsem. A možná by se tam dal vecpat i SW:TOR, vyšel na úplným konci minulýho roku a nestihl promluvit o loňskýho bestofu.

Jestli je v roce 2012 něco významného pro RPG, je to dění na Kickstarteru.
    • Amalur je veskrze průměrnej a po chvilce hodně stereotypní. Škoda, ten svět a rasy jsou dělaný s citem, ale hra na to nabalená je už bohužel horší. Risen 2 mě překvapivě bavil tenhle rok s Grimrockem z RPG asi nejvíc. Snad to bude příští rok lepší.

A MMO bych do toho vůbec nepočítal, ty hry fungují uplně jinak. S Kickstarterem máš naprostou pravdu, to snad trochu pozvedne RPG v příštích letech. Příslib tam je :)
  • Docela smutne, ze to vyhrala hra, ktera je pouze na konzole. Jen nehapu proc to neudelali jak u Dark Souls a nevydali to nakonec i na PC. Dle hodnoceni je to asi kvalitni hra a ty se na PC prodavaji. *3*
  • Jsem zvedav, ktery cesky server konecne sebere odvahu zarazovat tupou klikacku Diablo 3 mezi RPG :) A termin "akcni RPG" neberu.
    • hm, njn, mel jsem na mysli samozrejme NEzarazovat. Timto moje horka stiznost ztratila veskerou ostrost a britkost :)
  • U mne jednoznacne vede Dragon's Dogma. Opravdu skvele RPG.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit